headerdesktop doiplusunucopjoc28noim22

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile doiplusunucopjoc28noim22

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

2+1 GRATIS la

Carti si Jocuri pentru copii

Alege-i prefereratele pentru biblioteca lui!

Comanda acum!
Close
Alice Năstase Buciuta
Alice Năstase Buciuta
Recomandările mele, Alice Năstase Buciuta

Cella Serghi
Pânza de păianjen
I-am dăruit recent unei prietene acest roman a cărui frumusețe a rămas printre reperele cele mai durabile ale vieții mele și (nu) m-am minunat când ea mi-a spus că îl citește pentru prima dată și că se simte ca și cum ar fi descoperit o nouă stea pe cer. Mai am și alte câteva argumente, toate subiective, deși literatura română, ca autoritate, a cuprins-o pe Cella Serghi cu brațele deschise, iar acest lucru ar putea fi de ajuns pentru oricine citește și iubește în limba română. Pânza de păianjen era romanul preferat al meu și al prietenei mele Simona Catrina. Citeam, reciteam, răsciteam împreună cartea și găseam mereu alte și alte sensuri ale frumuseții și ale iubirii trăite splendid și nebunesc. Pânza de păianjen, în ediția pe care am creat-o chiar noi, la Editura Cărțile Tango, dintr-un preaplin de iubire și de respect față de această carte, are pe copertă o fotografie de la Balcic, făcută de bărbatul pe care îl iubesc. Și încă un argument, cu iz literar și monden, deopotrivă: Mihaelei Rădulescu i-a plăcut atât de mult Pânza de păianjen, încât, la un moment dat în viață, când cocheta cu arta cinematografică și regia de film, și-a dorit să facă un film după acest roman și am vorbit cu ea despre asta.

Mihaela Miroiu - Cu mintea mea de femeie
Cartea aceasta te dezmeticește și te învață prin frumusețe. Nu am mai întâlnit o asemenea formulă de scriitură care să te învăluie și să te lumineze, deopotrivă. Pur și simplu, am avut senzația, la capătul lecturii, că n-am priceput cine sunt eu, ca femeie în lumea în care trăiesc, până când nu m-am reflectat în ochii atenți la nuanțe și în sufletul plin de iubire, de înțelepciune, de luciditate, de bunătate, de revoltă și de iertare al autoarei. Pentru mine Cu mintea mea de femeie este o lectură a revelațiilor esențiale pentru orice femeie a lumii, dar și o evadare splendidă din cotidian. O gură de cafea într-o zi în care ai băut doar apă de la robinet.

Alice Năstase Buciuta și Simona Catrina - Andiamo
Și dacă aș mai scrie de-acum înainte o mie de cărți care să cucerească premii și suflete, tot aceasta va rămâne, pentru totdeauna, cea mai dragă carte, cea mai mare împlinire, cea mai valoroasă întâmplare literară a vieții mele în care, într-un răgaz de noroc, am scris umăr la umăr lângă cea mai iubită tovarășă de drum a călătoriei mele pământești, Simona mea, oglinda mea nemăsluită. Andiamo este cartea călătoriilor noastre îndrăgostite, volumul confesiunilor noastre de iubire nebună – trăită, visată, mințită sau doar așteptată- transpuse literar în pagini care te fac ba să râzi, ba să plângi, ba să-ți fie dor, ba să-ți iei bocceaua și să pleci într-o călătorie la capătul căreia îți vei afla dragostea adevărată. Marea dragoste.

Gáspár György - Copilul invizibil 
Este cartea din care învățăm să fim părinți, retrăindu-ne, prin ochii plini de luciditate și, deopotrivă, de iubire, ai autorului, copilăria. O carte care m-a tulburat, m-a bucurat, m-a luminat și pe care aș dărui-o tuturor părinților lumii. O vreme, am purtat-o cu mine pretutindeni, ca să mai pot reciti câte o pagină…
 
Nina Cassian
Povestea a doi pui de tigru numiți Ninigra și Aligru
Nu există poveste mai frumos așezată în versuri măiastre, surprinzătoare, splendid colorate prin harul fără seamăn al Ninei Cassian și nu există personaje mai demne de iubit și de povestit mai departe precum Ninigra, precum Aligru. Pentru că, în copilărie, m-am îndrăgostit de Ninigra și Aligru, la maturitate, într-un an norocos și binecuvântat al existenței mele, m-am suit într-un avion și am plecat la capătul lumii ca să bat la ușa Ninei Cassian și să îi spun că o iubesc și că îi mulțumesc, că eu am purtat toată copilăria porecla și mândria lui Aligru, iar sora mea, Nana, farmecul Ninigrei... Binențeles că viața mea n-a mai fost niciodată la fel, de atunci... Citesc copiilor mei în fiecare seară din cartea Ninei și nu ne vom sătura niciodată. Niciodată! Pentru că așa cum Mona Lisa, privește în mai multe colțuri ale camerei, cartea Ninei Cassian privește în mai multe colțuri ale inimii.
 
Amita Bhose - 
Eminescu și India
Cea mai bună, cea mai frumoasă dovadă că sufletul poeziei este universal și că splendoarea nu se lasă încorsetată, că Eminescu „al nostru” e, de fapt, al tuturor, cum Dumnezeu e al tuturor, am găsit-o în acastă carte scrisă de Amita Bhose, o intelectuală indiană care a pornit pe urmele lui Eminescu și și-a găsit propria țară în poezia lui. O lectură care oferă revelații, emoții, bucurie și, categoric, încă o revenire la desăvârșirea poemului eminescian și un volum care nu poate lipsi din biblioteca niciunui român.
 
Alex. Ștefănescu – 
Eminescu, poem cu poem
Eu am gândit astfel, citind cartea miraculoasă a lui Alex. Ștefănescu, tot un poet, care a lăsat poezia deoparte ca să devină critic literar: Biblii nu mai punem pe noptieră, de-acum, vom pune cartea lui Alex., și vom citi despre câte un poem în fiecare seară, bucurându-ne de stilul generos, dezbrăcat de lemnoșeniile comune ale criticii și de adevărata frumusețe a poeziei lui Eminescu și a talentului său nepământean. Apoi vom visa un vis ferice și ziua următoare o vom trăi știind că există dragoste, că există poezie, că există miracole... Cartea Eminescu, poem cu poem va schimba multe vieți.
  


RECOMANDARI

ALTE PERSONALITATI

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one