headerdesktop libfest19mar24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile  libfest19mar24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

LIBfest e on!

Reduceri, carti cu Autograf si

Dialoguri cu scriitori

Plaseaza comanda!

Alimentatia echilibrata a omului sanatos

Alimentatia echilibrata a omului sanatos - Pavel Chirila

Alimentatia echilibrata a omului sanatos

e recomanda ca 80% din alimentatie sa fie generatoare de alcalinitate si 20% generatoare de aciditate. In felul acesta organismul va functiona la parametri optimi (adica urina si saliva la un PH de 6,5 iar sangele la un PH de 7,35-7,45).

Se stie ca o aciditate mare a umorilor si a tesuturilor predispune la instalarea unor boli grave: cancer, imunopatii, reumatisme, ateroscleroza etc.

Aceasta carte vine in sprijinul consumatorului, oferindu-i informatii extrem de utile despre un domeniu insuficient cunoscut in Romania.

Majoritatea specialistilor sunt de parere ca alimentatia moderna este principala cauza incriminata in aparitia si raspandirea larga a bolilor din vremea noastra.

Dezastrul ecologic a inceput in secolul al XIX-lea; astfel, odata cu schimbarea alimentatiei s-a schimbat si patologia. Cea mai buna dovada in acest sens este ca anumite comunitati care au ramas la alimentatia ancestrala nu cunosc bolile moderne.

Conceptul alimentatiei ancestrale se afirma tot mai mult in lume. Cartea de fata va ofera notiuni fundamentale ale acestui concept, precum si retete elaborate pe baza principiilor alimentatiei echilibrate a omului sanatos.

Cuprins: Alimentatia echilibrata a omului sanatos. Principiile dietei naturiste, Pavel Chirila

Capitolul 1. Echilibrul acido-bazic

Capitolul 2. Greseli in alimentatia moderna

Folosirea exclusiva sau abuziva a painii albe
Zaharul. Aditivii. Folosirea sarii albe extrafine.
Rafinarea uleiului.
Renuntarea la alimentele integrale.
Organisme modificate genetic.
Abuzul alimentar. Abuzul de carne si grasimi.
Folosirea apei de retea si a straturilor de suprafata.
Poluarea hranei. Folosirea inlocuitorilor.
Consumarea bauturilor racoritoare nenaturale.
Tratarea termica abuziva.
Tehnologii si produse care denatureaza starea naturala a alimentelor.
Consumarea excesiva a alimentelor moi.
Poluarea carnii si a produselor din carne.
Consumul unor alimente sarace in pigmenti vegetali.
Alimentatie excesiva.
Lipsa alimentatiei naturale a sugarului. Vasele in care se prepara mancarea.
Efectul radiatiilor asupra alimentelor. Afumarea alimentelor.
Substante administrate animalelor si plantelor.
Poluarea solului. Lipsa convingerilor si a practicilor legate de postul alimentar.

Capitolul 3. Consecintele alimentatiei moderne

Capitolul 4. Principiile dietei naturiste

Alimentul integral. Cerealele. Fructele. Apa. Legumele. Zarzavaturile. Ciupercile. Mierea. Pestele. Ouale. Lactatele. Problema fibrelor. Problema vegetarianismului. Problematica alcoolului, cafelei, ceaiurilor si condimentelor. Grasimile. Carnea. Postul. Ritmul meselor. Sfaturi practice. Dieta si cancerul. Dieta si ateroscleroza. Dieta si obezitatea. Dieta si alergiile. Alimente ce trebuie evitate. Sarea. Continutul in principii nutritive al unor alimente.

Capitolul 5. Retete care respecta principiile alimentatiei

Micul dejun. Pranzul. Supe. Ciorbe. Mancaruri. Cina. Condimente. Salate. Deserturi. Paine de casa si specialitati. Prepararea iaurtului de casa. Prepararea borsului de casa. Prepararea ceaiului si a cafelei. Bauturi naturale.

Bibliografie
Citeste mai mult

-15%

PRP: 17.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

14.45Lei

14.45Lei

17.00 Lei

Primesti 14 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

Indisponibil

Plaseaza rapid comanda

Important icon msg

Completeaza mai jos numarul tau de telefon

Poti comanda acest produs introducand numarul tau de telefon. Vei fi apelat de un operator Libris.ro in cele mai scurt timp pentru prealuarea datelor necesare.

Descrierea produsului

e recomanda ca 80% din alimentatie sa fie generatoare de alcalinitate si 20% generatoare de aciditate. In felul acesta organismul va functiona la parametri optimi (adica urina si saliva la un PH de 6,5 iar sangele la un PH de 7,35-7,45).

Se stie ca o aciditate mare a umorilor si a tesuturilor predispune la instalarea unor boli grave: cancer, imunopatii, reumatisme, ateroscleroza etc.

Aceasta carte vine in sprijinul consumatorului, oferindu-i informatii extrem de utile despre un domeniu insuficient cunoscut in Romania.

Majoritatea specialistilor sunt de parere ca alimentatia moderna este principala cauza incriminata in aparitia si raspandirea larga a bolilor din vremea noastra.

Dezastrul ecologic a inceput in secolul al XIX-lea; astfel, odata cu schimbarea alimentatiei s-a schimbat si patologia. Cea mai buna dovada in acest sens este ca anumite comunitati care au ramas la alimentatia ancestrala nu cunosc bolile moderne.

Conceptul alimentatiei ancestrale se afirma tot mai mult in lume. Cartea de fata va ofera notiuni fundamentale ale acestui concept, precum si retete elaborate pe baza principiilor alimentatiei echilibrate a omului sanatos.

Cuprins: Alimentatia echilibrata a omului sanatos. Principiile dietei naturiste, Pavel Chirila

Capitolul 1. Echilibrul acido-bazic

Capitolul 2. Greseli in alimentatia moderna

Folosirea exclusiva sau abuziva a painii albe
Zaharul. Aditivii. Folosirea sarii albe extrafine.
Rafinarea uleiului.
Renuntarea la alimentele integrale.
Organisme modificate genetic.
Abuzul alimentar. Abuzul de carne si grasimi.
Folosirea apei de retea si a straturilor de suprafata.
Poluarea hranei. Folosirea inlocuitorilor.
Consumarea bauturilor racoritoare nenaturale.
Tratarea termica abuziva.
Tehnologii si produse care denatureaza starea naturala a alimentelor.
Consumarea excesiva a alimentelor moi.
Poluarea carnii si a produselor din carne.
Consumul unor alimente sarace in pigmenti vegetali.
Alimentatie excesiva.
Lipsa alimentatiei naturale a sugarului. Vasele in care se prepara mancarea.
Efectul radiatiilor asupra alimentelor. Afumarea alimentelor.
Substante administrate animalelor si plantelor.
Poluarea solului. Lipsa convingerilor si a practicilor legate de postul alimentar.

Capitolul 3. Consecintele alimentatiei moderne

Capitolul 4. Principiile dietei naturiste

Alimentul integral. Cerealele. Fructele. Apa. Legumele. Zarzavaturile. Ciupercile. Mierea. Pestele. Ouale. Lactatele. Problema fibrelor. Problema vegetarianismului. Problematica alcoolului, cafelei, ceaiurilor si condimentelor. Grasimile. Carnea. Postul. Ritmul meselor. Sfaturi practice. Dieta si cancerul. Dieta si ateroscleroza. Dieta si obezitatea. Dieta si alergiile. Alimente ce trebuie evitate. Sarea. Continutul in principii nutritive al unor alimente.

Capitolul 5. Retete care respecta principiile alimentatiei

Micul dejun. Pranzul. Supe. Ciorbe. Mancaruri. Cina. Condimente. Salate. Deserturi. Paine de casa si specialitati. Prepararea iaurtului de casa. Prepararea borsului de casa. Prepararea ceaiului si a cafelei. Bauturi naturale.

Bibliografie
Citeste mai mult

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
2
4 stele
1
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

MarianaLupan2008 21/12/2020 20:15
Nu degeaba tot auzim spunându-se ca suntem ceea ce consumam, ceea ce mancam. Prin ceea ce alegem sa mancam, ne hotărâm starea, o stare de bine și vitalitate sau o stare greoaie și plictisita...
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Grosu Elena14 05/08/2020 13:54
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte buna pentru cei care doresc sa gaseasca un echilibru in viata lor, care vor sa-si faca un diagnostic al alimentatiei lor sau care doresc sa inteleaga mai bine principiile unei alimentatii sanatoase. Noi suntem si ceea ce mancam!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Popa Daniela23 20/07/2020 08:40
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte foarte interesanta. Am cumparat-o, împreună cu alte cărți despre nutriție și departe un stil de viață sănătos, pentru a face o schimbare in stilul alimentar al familiei. In mare, cartea abordeaza subiecte esențiale unui stil de viață sănătos. Sunt unele lucruri din carte care nu mi-au fost mie pe plac, dar aici e doar vorba de convingerile mele personale. In ansamblul ei, carte e ok.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

3 din 3 de rezultate

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one