headerdesktop transpgratuittimer04dec25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile transpgratuittimer04dec25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Livrare: 0 lei

3-4 decembrie

❤️ transport gratuit ❤️

la orice comanda in Romania 🚚

Alimente care ucid creierul

De (autor): Kristin Loberg , David Perlmutter

0
(0 review-uri)
Alimente care ucid creierul - David Perlmutter, Kristin Loberg
Rasfoieste

Alimente care ucid creierul

De (autor): Kristin Loberg , David Perlmutter

0
(0 review-uri)
Alimente care ucid creierul. Cerealele, zaharul si alti carbohidrati

Oamenii se tem de dementa mai mult decat de moarte sau de cancer si cred ca aceasta este inevitabila.  Renumit neurolog, autorul ne arata  insa ca destinul creierului nu depinde de genele noastre, ci de ceea ce mancam. Pornind de la dovezi stiintifice, el ne dezvaluie un adevar inspaimantator: carbohidratii. Ne distrug creierul si sunt la originea a numeroase probleme de sanatate – boala Alzheimer, ADHD, epilepsia, anxietatea,  durerile cronice de cap, depresia, scaderea libidoului sunt doar cateva dintre acestea. 
 
Cartea ne propune un program de patru saptamani pentru pastrarea sanatatii creierului, care nu presupune recurgerea la medicamente, ci strategii simplu de pus in aplicare, retete delicioase si obiective la indemana tuturor. Cu noul stil de viata, ne vom simti mai tineri, vom fi capabili sa depasim mai usor perioadele stresante, vom fi motivati sa ramanem activi si sa relationam cu ceilalti si vom fi mai fericiti si mai eficienti.
Fragment din volumul "Alimente care ucid creierul" de David Perlmutter si Kristin Loberg:

"Carbohidrati, diabet si afectiuni cerebrale

Asa cum am explicat deja, una dintre modalitatile in care cerealele si carbohidratii prajesc creierul este cresterea brusca a nivelului de zahar in sange; acest lucru are efecte negative directe asupra creierului, care la randul sau declanseaza cascada inflamatorie. Stiinta se reduce la neurotransmitatorii organismului tau. Neurotransmitatorii sunt principalii regulatori ai dispozitiei si ai creierului, iar cand creste nivelul de zahar in sange, apare o depletie imediata a serotoninei, epinefrinei, norepinefrinei, GABA si a dopaminei neurotransmitatorilor. In acelasi timp, vitaminele din complexul B, necesare pentru a crea acei neurotransmitatori (si inca vreo cateva sute de alte lucruri), se epuizeaza. Scad si nivelurile de magneziu, iar acest lucru reprezinta un handicap atat pentru sistemul tau nervos, cat si pentru ficat. De asemenea, nivelul ridicat de zahar in sange declanseaza o reactie numita „glicare", pe care o vom explora in detaliu in urmatorul capitol. In termeni foarte simpli, glicarea este procesul biologic prin care glucoza, proteinele si anumite grasimi se amesteca intre ele, facand ca tesuturile si celulele sa devina rigide si neflexibile, inclusiv cele din creier. Mai precis, moleculele de zahar si proteinele din creier se combina pentru a crea noi structuri ucigase, care contribuie mai mult decat orice alt factor la degenerarea creierului si a functionarii acestuia. Creierul este extrem de vulnerabil la ravagiile glicante ale glucozei, iar lucrurile se inrautatesc atunci cand antigeni puternici, cum este glutenul, accelereaza deteriorarea. In termeni neurologici, glicarea poate contribui la micsorarea tesutului cerebral.
Exceptand bauturile indulcite, alimentele din cereale sunt responsabile de majoritatea caloriilor din carbohidrati din dieta americana. Fie ca este vorba de paste, biscuiti, prajituri, covrigi si „painea integrala", care se presupune a fi sanatoasa, incarcatura de carbohidrati indusa de alegerile noastre alimentare nu ne este de folos cand incercam sa optimizam starea de sanatate si functia creierului. Cand adaugi la aceasta lista amestecul altor alimente cu nivel ridicat de carbohidrati (de exemplu: cartofi, porumb, fructe si orez), nu este de mirare ca actualmente americanii sunt numiti, pe buna dreptate, „carboholici". Nu este surprinzator faptul ca inregistram o epidemie de disfunctii metabolice si diabet in cultura noastra.
Datele care confirma legatura dintre consumul crescut de carbohidrati si diabet sunt clare si fundamentate, fiind obligatoriu sa observam ca in 1994, cand Asociatia Americana de Diabet a recomandat americanilor sa consume carbohidrati intre 60% si 70% din totalul caloriilor, ratele diabetului au explodat. De fapt, numarul de cazuri de diabet din aceasta tara practic s-a dublat intre 1997 si 2007."
Citește mai mult

transport gratuit

21.04Lei

21.04Lei

Primești 21 puncte

Important icon msg

Primești puncte de fidelitate după fiecare comandă! 100 puncte de fidelitate reprezintă 1 leu. Folosește-le la viitoarele achiziții!

Indisponibil

Descrierea produsului

Alimente care ucid creierul. Cerealele, zaharul si alti carbohidrati

Oamenii se tem de dementa mai mult decat de moarte sau de cancer si cred ca aceasta este inevitabila.  Renumit neurolog, autorul ne arata  insa ca destinul creierului nu depinde de genele noastre, ci de ceea ce mancam. Pornind de la dovezi stiintifice, el ne dezvaluie un adevar inspaimantator: carbohidratii. Ne distrug creierul si sunt la originea a numeroase probleme de sanatate – boala Alzheimer, ADHD, epilepsia, anxietatea,  durerile cronice de cap, depresia, scaderea libidoului sunt doar cateva dintre acestea. 
 
Cartea ne propune un program de patru saptamani pentru pastrarea sanatatii creierului, care nu presupune recurgerea la medicamente, ci strategii simplu de pus in aplicare, retete delicioase si obiective la indemana tuturor. Cu noul stil de viata, ne vom simti mai tineri, vom fi capabili sa depasim mai usor perioadele stresante, vom fi motivati sa ramanem activi si sa relationam cu ceilalti si vom fi mai fericiti si mai eficienti.
Fragment din volumul "Alimente care ucid creierul" de David Perlmutter si Kristin Loberg:

"Carbohidrati, diabet si afectiuni cerebrale

Asa cum am explicat deja, una dintre modalitatile in care cerealele si carbohidratii prajesc creierul este cresterea brusca a nivelului de zahar in sange; acest lucru are efecte negative directe asupra creierului, care la randul sau declanseaza cascada inflamatorie. Stiinta se reduce la neurotransmitatorii organismului tau. Neurotransmitatorii sunt principalii regulatori ai dispozitiei si ai creierului, iar cand creste nivelul de zahar in sange, apare o depletie imediata a serotoninei, epinefrinei, norepinefrinei, GABA si a dopaminei neurotransmitatorilor. In acelasi timp, vitaminele din complexul B, necesare pentru a crea acei neurotransmitatori (si inca vreo cateva sute de alte lucruri), se epuizeaza. Scad si nivelurile de magneziu, iar acest lucru reprezinta un handicap atat pentru sistemul tau nervos, cat si pentru ficat. De asemenea, nivelul ridicat de zahar in sange declanseaza o reactie numita „glicare", pe care o vom explora in detaliu in urmatorul capitol. In termeni foarte simpli, glicarea este procesul biologic prin care glucoza, proteinele si anumite grasimi se amesteca intre ele, facand ca tesuturile si celulele sa devina rigide si neflexibile, inclusiv cele din creier. Mai precis, moleculele de zahar si proteinele din creier se combina pentru a crea noi structuri ucigase, care contribuie mai mult decat orice alt factor la degenerarea creierului si a functionarii acestuia. Creierul este extrem de vulnerabil la ravagiile glicante ale glucozei, iar lucrurile se inrautatesc atunci cand antigeni puternici, cum este glutenul, accelereaza deteriorarea. In termeni neurologici, glicarea poate contribui la micsorarea tesutului cerebral.
Exceptand bauturile indulcite, alimentele din cereale sunt responsabile de majoritatea caloriilor din carbohidrati din dieta americana. Fie ca este vorba de paste, biscuiti, prajituri, covrigi si „painea integrala", care se presupune a fi sanatoasa, incarcatura de carbohidrati indusa de alegerile noastre alimentare nu ne este de folos cand incercam sa optimizam starea de sanatate si functia creierului. Cand adaugi la aceasta lista amestecul altor alimente cu nivel ridicat de carbohidrati (de exemplu: cartofi, porumb, fructe si orez), nu este de mirare ca actualmente americanii sunt numiti, pe buna dreptate, „carboholici". Nu este surprinzator faptul ca inregistram o epidemie de disfunctii metabolice si diabet in cultura noastra.
Datele care confirma legatura dintre consumul crescut de carbohidrati si diabet sunt clare si fundamentate, fiind obligatoriu sa observam ca in 1994, cand Asociatia Americana de Diabet a recomandat americanilor sa consume carbohidrati intre 60% si 70% din totalul caloriilor, ratele diabetului au explodat. De fapt, numarul de cazuri de diabet din aceasta tara practic s-a dublat intre 1997 si 2007."
Citește mai mult

Detaliile produsului

De același autor

Părerea ta e inspirație pentru comunitatea Libris!

Istoricul tău de navigare

Acum se comandă

Noi suntem despre cărți, și la fel este și

Newsletter-ul nostru.

Abonează-te la veștile literare și primești un cupon de -10% pentru viitoarea ta comandă!

*Reducerea aplicată prin cupon nu se cumulează, ci se aplică reducerea cea mai mare.

Mă abonez image one
Mă abonez image one
Accessibility Logo

Salut! Te pot ajuta?

X