headerdesktop transpgratuittimer04dec25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile transpgratuittimer04dec25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Livrare: 0 lei

3-4 decembrie

❤️ transport gratuit ❤️

la orice comanda in Romania 🚚

Alimente care ucid creierul. Editia 2016

De (autor): Kristin Loberg , David Perlmutter

0
(0 review-uri)
Alimente care ucid creierul. Editia 2016 - David Perlmutter, Kristin Loberg
Rasfoieste

Alimente care ucid creierul. Editia 2016

De (autor): Kristin Loberg , David Perlmutter

0
(0 review-uri)
     Oamenii se tem de dementa mai mult decat de moarte sau de cancer si cred ca aceasta este inevitabila. Renumit neurolog, autorul ne arata insa ca destinul creierului nu depinde de genele noastre, ci de ceea ce mancam. Pornind de la dovezi stiintifice, el ne dezvaluie un adevar inspaimantator: carbohidratii ne distrug creierul si sunt la originea a numeroase probleme de sanatate – boala Alzheimer, ADHD, epilepsia, anxietatea, durerile cronice de cap, depresia, scaderea libidoului sunt doar cateva dintre acestea. 
    Cartea ne propune un program de patru saptamani pentru pastrarea sanatatii creierului, care nu presupune recurgerea la medicamente, ci strategii simplu de pus in aplicare, retete delicioase si obiective la indemana tuturor. Cu noul stil de viata, ne vom simti mai tineri, vom fi capabili sa depasim mai usor perioadele stresante, vom fi motivati sa ramanem activi si sa relationam cu ceilalti si vom fi mai fericiti si mai eficienti.
    Dr. David Perlmutter este neurolog si membru al Institutului American pentru Nutritie. A primit premii pentru metodele sale inovatoare de abordare a afectiunilor neurologice si pentru munca de pionierat in aplicarea stiintei radicalilor liberi in medicina clinica.
     Fragment din volum:
 
    „Inainte de a ajunge la legatura dintre inflamatie si creier, sa analizam ceea ce consider ca este fara indoiala una dintre cele mai monumentale descoperiri ale erei noastre: originea maladiilor cerebrale este in multe cazuri preponderent alimentara. Desi o serie de factori influenteaza geneza si progresul afectiunilor creierului, in mare masura, numeroase suferinte neurologice reflecta adesea consumul exagerat de carbohidrati si preaputine grasimi sanatoase. Cel mai bun mod de a intelege acest adevar este sa analizezi cea mai infioratoare suferinta neurologica dintre toate — boala Alzheimer — si sa o privesti in contextul unui tip de diabet declansat exclusiv de dieta. Cu totii stim ca alimentatia nesanatoasa poate duce la obezitate si diabet, dar oare duce si la un creier care nu functioneaza? 
 
    Boala Alzheimer - diabetul de tip 3?
    Revino la momentul in care erai cu acei vanatori-culegatori. Creierele lor nu sunt prea diferite de al tau. Ambele au evoluat pentru a gasi alimente bogate in grasimi si zahar. Pana la urma, este un mecanism de supravietuire. Problema este ca eforturile tale de a vana se incheie repede, pentru ca traiesti intr-o epoca a opulentei si exista o probabilitate mai mare sa gasesti grasimi si zaharuri rafinate. Omologul tau om din pestera probabil va petrece mult timp cautand, doar pentru a da peste grasime de la animale si zahar natural de la plante si fructe salbatice, in functie de sezon. Astfel, in timp ce creierul tau poate functiona in mod similar, sursele tale de hrana sunt departe de asa ceva. De fapt, priveste graficul urmator, care prezinta principalele diferente dintre dieta noastra si cea a stramosilor nostri."
Citește mai mult

transport gratuit

42.18Lei

42.18Lei

Primești 42 puncte

Important icon msg

Primești puncte de fidelitate după fiecare comandă! 100 puncte de fidelitate reprezintă 1 leu. Folosește-le la viitoarele achiziții!

Indisponibil

Descrierea produsului

     Oamenii se tem de dementa mai mult decat de moarte sau de cancer si cred ca aceasta este inevitabila. Renumit neurolog, autorul ne arata insa ca destinul creierului nu depinde de genele noastre, ci de ceea ce mancam. Pornind de la dovezi stiintifice, el ne dezvaluie un adevar inspaimantator: carbohidratii ne distrug creierul si sunt la originea a numeroase probleme de sanatate – boala Alzheimer, ADHD, epilepsia, anxietatea, durerile cronice de cap, depresia, scaderea libidoului sunt doar cateva dintre acestea. 
    Cartea ne propune un program de patru saptamani pentru pastrarea sanatatii creierului, care nu presupune recurgerea la medicamente, ci strategii simplu de pus in aplicare, retete delicioase si obiective la indemana tuturor. Cu noul stil de viata, ne vom simti mai tineri, vom fi capabili sa depasim mai usor perioadele stresante, vom fi motivati sa ramanem activi si sa relationam cu ceilalti si vom fi mai fericiti si mai eficienti.
    Dr. David Perlmutter este neurolog si membru al Institutului American pentru Nutritie. A primit premii pentru metodele sale inovatoare de abordare a afectiunilor neurologice si pentru munca de pionierat in aplicarea stiintei radicalilor liberi in medicina clinica.
     Fragment din volum:
 
    „Inainte de a ajunge la legatura dintre inflamatie si creier, sa analizam ceea ce consider ca este fara indoiala una dintre cele mai monumentale descoperiri ale erei noastre: originea maladiilor cerebrale este in multe cazuri preponderent alimentara. Desi o serie de factori influenteaza geneza si progresul afectiunilor creierului, in mare masura, numeroase suferinte neurologice reflecta adesea consumul exagerat de carbohidrati si preaputine grasimi sanatoase. Cel mai bun mod de a intelege acest adevar este sa analizezi cea mai infioratoare suferinta neurologica dintre toate — boala Alzheimer — si sa o privesti in contextul unui tip de diabet declansat exclusiv de dieta. Cu totii stim ca alimentatia nesanatoasa poate duce la obezitate si diabet, dar oare duce si la un creier care nu functioneaza? 
 
    Boala Alzheimer - diabetul de tip 3?
    Revino la momentul in care erai cu acei vanatori-culegatori. Creierele lor nu sunt prea diferite de al tau. Ambele au evoluat pentru a gasi alimente bogate in grasimi si zahar. Pana la urma, este un mecanism de supravietuire. Problema este ca eforturile tale de a vana se incheie repede, pentru ca traiesti intr-o epoca a opulentei si exista o probabilitate mai mare sa gasesti grasimi si zaharuri rafinate. Omologul tau om din pestera probabil va petrece mult timp cautand, doar pentru a da peste grasime de la animale si zahar natural de la plante si fructe salbatice, in functie de sezon. Astfel, in timp ce creierul tau poate functiona in mod similar, sursele tale de hrana sunt departe de asa ceva. De fapt, priveste graficul urmator, care prezinta principalele diferente dintre dieta noastra si cea a stramosilor nostri."
Citește mai mult

Detaliile produsului

De același autor

Părerea ta e inspirație pentru comunitatea Libris!

Istoricul tău de navigare

Acum se comandă

Noi suntem despre cărți, și la fel este și

Newsletter-ul nostru.

Abonează-te la veștile literare și primești un cupon de -10% pentru viitoarea ta comandă!

*Reducerea aplicată prin cupon nu se cumulează, ci se aplică reducerea cea mai mare.

Mă abonez image one
Mă abonez image one
Accessibility Logo