Anatomia fermei. Curiozitatile vietii la tara
Cartea Anatomia fermei este structurata in sapte capitole:
• Pregatirea solului
• Hambarul
• Masini agricole
• Plantarea semintelor
• Cum deosebim oile de capre?
• Mancaruri si bauturi din zona rurala
• Torsul lanii.
Dar atat din enuntarea acestor titluri, si mai ales din lectura continutului lor, putem deduce cu usurinta ca demersul autoarei nu este unul linear si pur descriptiv, ci reprezinta o sondare a subiectului din perspectiva pluridisciplinara. Astfel, fiecare sectiune reuneste informatii din domenii precum: agricultura, meteorologie, botanica, zootehnie, gastronomie sau manufactura. Spre exemplu, in capitolul dedicat masinilor agricole, Julia Rothman prezinta tractorul si componentele lui, explica modul in care se ara un teren agricol sau detaliaza procedura procurarii lemnelor pentru foc, de la doborarea copacilor pana la stivuirea bucatilor obtinute. In cel de-al cincilea capitol, sunt indicate partile anatomice ale cocosului, ale unei bovine sau ale unei capre, sunt consemnate diverse rase de bovine, de capre, de porci sau de oi si ni se dezvaluie trucuri pentru a recunoaste un ou proaspat, pentru a face cateva tipuri de noduri sau pentru a mulge o vaca.
Traducere din limba engleza de Diana Dorobantu.
Descrierea produsului
Cartea Anatomia fermei este structurata in sapte capitole:
• Pregatirea solului
• Hambarul
• Masini agricole
• Plantarea semintelor
• Cum deosebim oile de capre?
• Mancaruri si bauturi din zona rurala
• Torsul lanii.
Dar atat din enuntarea acestor titluri, si mai ales din lectura continutului lor, putem deduce cu usurinta ca demersul autoarei nu este unul linear si pur descriptiv, ci reprezinta o sondare a subiectului din perspectiva pluridisciplinara. Astfel, fiecare sectiune reuneste informatii din domenii precum: agricultura, meteorologie, botanica, zootehnie, gastronomie sau manufactura. Spre exemplu, in capitolul dedicat masinilor agricole, Julia Rothman prezinta tractorul si componentele lui, explica modul in care se ara un teren agricol sau detaliaza procedura procurarii lemnelor pentru foc, de la doborarea copacilor pana la stivuirea bucatilor obtinute. In cel de-al cincilea capitol, sunt indicate partile anatomice ale cocosului, ale unei bovine sau ale unei capre, sunt consemnate diverse rase de bovine, de capre, de porci sau de oi si ni se dezvaluie trucuri pentru a recunoaste un ou proaspat, pentru a face cateva tipuri de noduri sau pentru a mulge o vaca.
Traducere din limba engleza de Diana Dorobantu.
Detaliile produsului