headerdesktop libfest19mar24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile  libfest19mar24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

LIBfest e on!

Reduceri, carti cu Autograf si

Dialoguri cu scriitori

Plaseaza comanda!

Audiobook. Clubul 5 a.m.

Audiobook. Clubul 5 a.m. - Robin Sharma

Audiobook. Clubul 5 a.m.

Clubul 5 a.m.: Fii stapan pe dimineata ta! Fa-ti viata mai buna! / The 5 AM Club: Own Your Morning. Elevate Your Life de Robin Sharma este un audiobook motivational care te poarta totodata intr-o calatorie prin zone indepartate ale Pamantului pentru a-ti preda pilde despre viata. Vei calatori odata cu personajele audiobookului pana la oceanul Indian, pe insula Mauritius, in India, la Taj Mahal, in Italia, la Roma, in Brazilia la Sao Paulo, sau pe Insula Robben din Africa de Sud – nu departe de coasta orasului Cape Town – unde a fost inchis Nelson Mandela timp de 18 ani din cei 27 in care a fost privat de libertate.
 
Durata audiobook: 12 ore si 9 de minute
Lectura: Cosmin Sofron

 
„Calatorind” odata cu autorul si cu personajele sale vei reusi sa schimbi lentilele prin care privesti viata, pentru a surprinde mai frecvent extraordinarul din ea, in defavoarea obisnuitului. Vei invata sa razi mai mult, sa dansezi mai des si sa te joci mai des. Vei invata sa iti simplifici viata si sa revii la bucuriile esentiale aflate chiar sub nasul tau. Vei invata sa stai departe de melodramatici si negativisti, sa iti traiesti viata pe picior mare si vei intelege ca, fara exceptie, culegem ceea ce semanam, dar si ca:
 
Fiecare fiinta umana pe care o intalnesti are o lectie pe care sa o inveti, o poveste pe care sa o asculti si un vis in suflet care are nevoie de sprijinul tau.
 
Robin Sharma este un autor de origine canadiana care si-a castigat celebritatea odata cu romanul The Monk Who Sold His Ferrari (Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul). Datorita succesului de care s-a bucurat aceasta carte, romanul a fost urmat de o serie de carti din care mai fac parte: Leadership Wisdom from The Monk Who Sold His Ferrari (Atinge maiestria in leadership cu calugarul care si-a vandut Ferrari-ul), Family Wisdom from The Monk Who Sold His Ferrari (Invataturi spirituale pentru familia ta. De la calugarul care si-a vandut Ferrari-ul), Discover Your Destiny with The Monk Who Sold His Ferrari (Descopera-ti destinul cu calugarul care si-a vandut Ferrari-ul), The Secret Letters of The Monk Who Sold His Ferrari (Scrisorile secrete ale calugarului care si-a vandut Ferrari-ul). Robin Sharma este de formatie avocat, activand de altfel pana la varsta de 25 de ani ca avocat de litigii, autorul a 12 romane si fondatorul companiei de training Sharma Leadership International. S-a remarcat de asemenea ca speaker motivational, fiind foarte solicitat sa vorbeasca pe teme de leadership, dezvoltare personala si managementul vietii. Este adesea invitat sa ia cuvantul in cadrul conferintelor unora dintre cele mai puternice companii de pe planeta, inclusiv Microsoft, Nortel Networks, General Motors, FedEx sau IBM.
 
Te-ai intrebat vreodata daca are vreo importanta ora la care ne trezim? Daca o ora in plus sau in minus de somn ne poate influenta in vreun fel nivelul de performanta si reusita de peste zi? Sau daca are vreo importanta ceea ce facem dimineata la prima ora: miscare, meditatie, lectura, vizionat stiri sau lenevit in pat pana tarziu pentru a ne bucura de o viata frumoasa si a avea realizari exceptionale? Robin Sharma crede ca da. Asta pentru ca studiile consultate de el arata ca cele 5 atuuri ale geniului, si anume:  concentrarea mentala, energia fizica, vointa personala, talentul original si timpul zilnic se afla la nivelul cel mai ridicat dimineata. 
 
Autorul iti prezinta metoda si stilul de viata 5 a.m prin intermediul a 4 personaje simbolice, mentori si ucenici: Vrajitorul, vagabondul (Domnul Riley), artistul si antreprenoarea. Cei patru se intalnesc la o conferinta de dezvoltare personala in cadrul careia ia cuvantul Vrajitorul, un reputat orator. Fiecare dintre aceste personaje are o lectie de invatat si o lectie de oferit. Problemele lor, pot fi si problemele tale, iar raspunsurile pe care le ofera unii dintre ei pot fi raspunsurile pe care le cauti tu chiar in acest moment. Fiecare dintre cele patru personaje devine astfel o voce. Artistul surprinde cat se poate de obiectiv societatea zilelor noastre cu slabiciunile, ridicolul si snobismul ei, antreprenoarea surprinde problemele cu care se confrunta liderii, in timp ce vagabondul, ca si Vrajitorul de altfel, sunt vocile ce par sa detina cheia la toate marile probleme ale societatii.
 
Daca iti plac audiobookurile de dezvoltare personala, aceasta este unul pe care sa il iei in considerare, tinand cont de faptul ca este total diferit de tot ce ai citit pana acum.
 
Vagabondul este un barbat de in jur de 70 de ani care, desi arata ca un om al strazii, se exprima ca un poet. Mai tarziu vom afla ca aparentele sunt inselatoare si vom descoperi in „vagabond” un domn Riley miliardar care isi merita pe deplin rolul de mentor.
 
Adultii sunt niste copii deteriorati, continua el. Cand erati mult mai mici, intelegeati cum sa traiti. Va simteati plini de incantare daca va uitati la stele. Alergatul prin parc va facea sa va simtiti vii. Si va inunda bucuria cand alergati dupa fluturi. Oh, cat ador fluturii! Apoi, pe masura ce ati crescut, ati uitat cum sa fiti oameni. Ati uitat cum sa fiti indrazneti si entuziasti, plini de iubire si de viata. Pretioasele voastre rezerve de speranta au scazut. A devenit acceptabil sa fiti obisnuiti. Lumina creativitatii, optimismului si intimitatii voastre cu maretia a slabit in intensitate pe masura ce a inceput sa va preocupe cum sa va integrati, sa aveti mai mult decat altii si sa fiti populari. Ei bine, iata ce spun eu: nu luati parte la lumea adultilor amortiti, cu lipsa, apatia si limitarile ei. Va invit sa patrundeti intr-o realitate secreta, cunoscuta numai adevaratilor maestri, marilor genii si veritabilelor legende ale istoriei. Pentru a descoperi in voi puteri primordiale pe care nu ati stiut  niciodata ca le aveti. Puteti crea magie in munca si in viata privata. Eu mi-am creat-o, indiscutabil. Si sunt aici pentru a va ajuta sa faceti la fel.
 
Antreprenoarea este o femeie de in jur de 40 de ani, cu fruntea brazdata de riduri si cu ochii tristi din cauza unor suferinte vechi, care nu se vindecasera niciodata: „Poate ca viata m-a distrus, se gandi ea. Ca sa pot sa ma schimb cumva in bine.” O lovitura josnica in cadrul companiei tehnologice pe care o fondase in camera ei de camin, in timpul facultatii, ii slabeste participatia la firma si ii da peste cap existenta.
 
Cruzimea acestei intorsaturi uimitoare a evenimentelor s-a dovedit a fi de nesuportat pentru antreprenoare. Dincolo de expresia ei de obicei glaciala, batea o inima plina de afectiune, compasiune si extrem de iubitoare. Simtea ca viata insasi o tradase. Si ca merita mult mai mult.
 
Artistul vine la intalnirea cu Vrajitorul pentru a intelege cum sa isi alimenteze creativitatea si sa isi amplifice talentul, ca sa lase o amprenta trainica in domeniul sau prin picturile carora le da nastere.
 
Discutand despre ce i-a placut fiecaruia dintre ei cel mai mult la discursul Vrajitorului, „omul fara adapost”, cu talent de orator, aminteste de partea referitoare la importanta existentei unei rutine matinale:
 
Intr-o cultura de cyberzombi dependenti de distractie si afectati de factori ce distrag atentia, cel mai intelept mod de a va asigura ca produceti in mod consistent rezultate de nivel optim in cele mai importante domenii ale vietii voastre profesionale si personale este sa recurgeti la o rutina matinala formidabila. Victoriile se castiga chiar de la start. Iar erou devii in primele ore.
Purtati un razboi impotriva slabiciunii si lansati o campanie impotriva spaimei. Puteti cu adevarat sa va treziti devreme. Si este o necesitate sa faceti astfel daca va aflati in cautarea extraordinara a unui statut legendar.
Aveti mare grija de prima parte a zilei, si restul ei se va rezolva aproape de la sine. Fiti stapani pe dimineata voastra! Faceti-va viata mai buna! 
 
Descoperim asadar tema de baza a audiobookului, si anume, aceea ca, poti sa iti schimbi viata, sa traiesti asa cum ai visat si sa realizezi mai mult si mai bine, trezindu-te pur si simplu mai devreme. Autorul se intreaba retoric:
 
Ce rost are sa va petreceti cele mai bune dimineti si probabil cele mai productive zile catarandu-va pe munti despre care, atunci cand ajungeti firavi si zbarciti, va dati seama ca nu erau cei care trebuie?
 
Dar nu se limiteaza doar la atat, oferind ulterior solutiile pentru perfectionarea personala si crearea unei cariere de o productivitate neobisnuita. El este convins ca oricine isi poate imbogati in mod magnific gandirea, performanta, vitalitatea, prosperitatea si fericirea, daca se apuca serios sa practice trezitul la ora 5 a.m dar si o serie de ritualuri zilnice si sa se tina de ele pana ii devin o a doua natura.
 
Trezirea la ora 5 dimineata este mama tuturor obisnuintelor. Acest regim reprezinta impulsul suprem pentru a va transforma intr-un model de neinvins al posibilitatilor. Modul in care va incepeti ziua determina intr-adevar masura concentrarii, energiei, entuziasmului si a excelentei pe care le aduceti. Fiecare dimineata reprezinta o pagina din povestea care va deveni mostenirea voastra.
 
Cu ajutorul domnului Riley dar si a mentorului sau, antreprenoarea si artistul vor dobandi stiinta de a-si folosi corect prima ora a diminetii, esentiala pentru excelenta personala si performanta extraordinara in afaceri. Atat cei doi cat si tu, veti invata sa va protejati darurile mostenite, talentele si visele de distragerile digitale, astfel incat sa va puteti bucura de avere, influenta si impact asupra lumii in care traiti.
 
Antreprenoarea si artistul vor descoperi asadar, in cadrul unei calatorii total surprinzatoare, filozofia Clubului 5 a.m. si metodologia care sta la baza lui. 
 
Aflam asadar:
 
FORMULA SUCCESULUI IN 3 PASI: printr-o constientizare mai buna puteti sa faceti alegeri zilnice mai bune, iar prin alegeri zilnice mai bune veti incepe sa obtineti rezultate zilnice mai bune.
 
4 LUCRURI AFLATE IN CENTRUL ATENTIEI OAMENILOR DE SUCCES:
 
1/ Capitalizarea inteligentei
 
Prea multi dintre noi au crezut in hipnoza colectiva conform careia cei cu abilitati extraordinare sunt croiti dintr-un alt aluat si au fost binecuvantati prin puterea divina a Zeilor Talentului Exceptional. Da’ nu-i deloc asa, observa miliardarul, punand in practica o farama din exprimarea sa de baiat de la tara. Daruirea si disciplina inving oricand genialitatea si inzestrarile. Iar jucatorii de marca nu au noroc. Isi fac norocul. De fiecare data cand rezistati unei tentatii si urmariti optimizarea, va fortificati eroismul. In fiecare moment in care faceti ceea ce stiti ca este corect, iar nu ceea ce simtiti ca ar fi usor, va facilitati intrarea in galeria celor cu rezultate legendare.
 
2/ Eliberarea de distrageri
 
Cercetarile arata ca intr-o zi obisnuita petrecem 2,1 ore cu diverse distrageri, suntem intrerupti la fiecare 11 minute si sunt necesare 20 de minute pentru a ne concentra din nou la activitatea pe care o desfasuram inainte de a fi distrasi. Acest comportament costa organizatiile miliarde de dolari in productivitate pierduta si calitate scazuta. Dupa cum am sugerat mai devreme, oamenii comit mai multe greseli in munca lor decat inainte, deoarece nu sunt prezenti in ceea ce fac. Concentrarea lor pretioasa le-a fost deturnata prin utilizarea nesabuita a tehnologiei, iar atentia nepretuita le-a fost rapita, lipsindu-i de sansa de a munci cat de bine pot si de a-si fauri cea mai buna viata.
 
Linistea matinala in schimb creeaza conditiile optime pentru: acces la idei geniale, creativitate avansata si performanta exceptionala.
 
3/ Exersarea maiestriei personale
 
Exista patru imperii interioare pe care trebuie sa le educati, sa le cultivati si sa le parcurgeti in mod repetat inainte sa rasara soarele: Gandirea, Inima, Sanatatea si Sufletul. Aceste patru domenii personale formeaza fundatia puterii primordiale care se gaseste in interiorul fiecarei fiinte umane aflate acum in viata. Cei mai multi dintre noi au abandonat si nu au dat crezare acestei forte formidabile atunci cand si-au petrecut zilele urmarind lucruri din afara noastra. Dar cu totii purtam in noi aceasta capacitate profunda si stralucita. Si cel mai bun moment pentru a va optimiza cele patru imperii interioare este de la 5 la 6 dimineata. Este cel mai special moment al zilei. Stapaniti-va dimineata si va veti face viata mai buna! ii incuraja magnatul.
 
4/ Acumularea zilelor
 
- Nu uitati ca fiecare dintre zilele voastre reprezinta viata voastra pretioasa in miniatura, observa miliardarul. Asa cum va traiti fiecare zi, la fel va fauriti si viata. Suntem cu totii atat de concentrati sa ne infaptuim viitorul, incat ignoram valoarea extrem de importanta a unei singure zile. Si cu toate acestea, ceea ce facem astazi ne creeaza viitorul.
 
PROTOCOLUL STABILIRII OBISNUINTELOR
 
Autorul dezvaluie cele 5 adevaruri stiintifice aflate la baza obisnuintelor excelente dar si cele trei valori ale celor care isi formeaza obisnuinte eroice, incurajandu-te astfel sa incerci metoda 5 a.m, convins fiind ca oricine isi poate crea noi obisnuinte:
 
Adevarul nr. 1: Vointa exceptionala nu este un punct forte innascut, ci o abilitate dezvoltata prin exercitiu neincetat. Trezitul in zori este un antrenament perfect pentru autocontrol.
 
Adevarul nr. 2: Disciplina personala este ca un muschi. Cu cat il intinzi mai tare, cu atat devine mai puternic. Prin urmare, samuraii autoreglarii isi creeaza in mod intentionat conditii grele pentru a-si consolida puterea naturala.
 
Adevarul nr. 3: La fel ca alti muschi, vointa slabeste atunci cand oboseste. Prin urmare, recuperarea este absolut necesara pentru exprimarea maiestriei. Si pentru a gestiona oboseala decizionala. 
 
Adevarul nr. 4: Formarea oricarei obisnuinte minunate urmeaza un tipar distinct alcatuit din patru parti, pentru automatizarea rutinei. Urmati-l explicit ca sa aveti rezultate durabile.
 
Adevarul nr. 5: Cresterea autocontrolului intr-un sector al vietii inalta autocontrolul in toate celelalte. De aceea intrarea in Clubul 5 a.m. este o obisnuinta care schimba jocul si va schimba tot ceea ce mai faceti.
 
CELE 3 VALORI ALE CELOR CARE ISI FORMEAZA OBISNUINTE EROICE:
 
Valoarea nr. 1: Victoria cere consecventa si persistenta.
 
Valoarea nr. 2: A duce la bun sfarsit ceea ce ai inceput determina dimensiunea respectului de sine generat.
 
Valoarea nr. 3: Asa cum actionezi in particular, la fel o vei face si in public.
 
CUM SE FORMEAZA O NOUA OBISNUINTA 
 
Tot aici aflam si cat de simplu este sa iti formezi o noua obisnuinta in functie de cei patru factori amintiti de autor: factorul declansator, ritualul, recompensa si repetitia, dar si care este protocolul stabilirii unei noi obisnuinte: 66 de zile dintre care:
 
22 de zile reprezinta etapa 1: distrugerea
 
22 de zile reprezinta etapa a 2-a: stabilirea
 
22 de zile reprezinta etapa a 3-a: integrarea
 
FORMULA 20/20/20 AFLATA LA BAZA METODEI 5 A.M
 
Formula 20/20/20 dezvaluie punctual ce trebuie sa faci in fiecare minut al primei ore de dupa trezire pentru ca metoda 5 a.m sa functioneze si sa aiba rezultate cuantificabile in viata ta. Autorul prezinta aici si fundamentele stiintifice care justifica eficienta acestei metode a trezitului de dimineata si a formulei 20/20/20, definind rolul acestui timp de la prima ora a zilei astfel:
 
Dupa cum v-am sugerat in decursul timpului petrecut impreuna, o abilitate principala a oamenilor exceptionali este sa isi gestioneze bine dimineata. Un factor-cheie determinant al eminentei in afaceri si al maretiei personale este sa va folositi in mod expert prima parte a zilei. Iar un element al unei rutine matinale inteligent detaliate este o perioada de pace adanca. Un pic de liniste si singuratate pentru voi, inainte sa inceapa sa se complice lucrurile, inainte ca familia sa aiba nevoie de energia voastra si inainte ca toate celelalte responsabilitati pe care le aveti sa preia controlul. Seninatatea este noul lux al societatii noastre. Asadar, in acest segment al Orei Victoriei, bucurati-va de putina liniste. Ganditi-va cum traiti si cine sperati sa deveniti. Ganditi-va si concentrati-va pe valorile fata de care vreti sa fiti credinciosi in orele ce urmeaza. Si cum doriti sa va comportati. Ganditi-va ce trebuie sa se intample pentru ca aceasta sa fie o zi extraordinara in cladirea unei vieti legendare.
 
Vei afla de asemenea cum iti afecteaza emotiile toxice viata, dar si de ce este bine sa tii un jurnal si cum te poate ajuta scrierea in el din punct de vedere emotional si motivational. Cele zece tactici pentru genialitate pe viata predate de autor spre sfarsitul volumului au menirea sa iti sporeasca avantul atat in viata profesionala, cat si in cea privata pentru tot restul vietii. Descopera-le si aplica-le in propria ta viata pentru a deveni o persoana si un lider extraordinar, dar si pentru a obtine profitul, eminenta si bucuria sufleteasca. Afla totodata cum vor evolua cele 4 personaje pe parcursul romanului si cum se vor schimba relatiile dintre ele, dar si care sunt cele 11 maxime care l-au ajutat pe domnul Riley sa isi creeze o viata exemplara. 
 
Chiar daca nu te simti pregatit sa adopti metoda 5 a.m, poti sa te bucuri de acest audiobook fie si numai pentru cugetarile ei realiste si optimiste despre viata si cum ar trebui ea sa fie de fapt. Iti oferim spre meditatie in final cateva citate, care sa iti starneasca „pofta” de a-l asculta:
 
In acel moment, isi dadu seama ca, de cealalta parte a oricarei tragedii, se afla un triumf. Si dincolo de necazuri exista o punte catre trainica victorie, daca avem ochi sa o vedem.
 
Fiecare sfarsit marcheaza un nou inceput. Tot ceea ce traim se intampla dintr-un motiv. Atunci cand o usa se inchide, alta se deschide de fiecare data, remarca miliardarul. Aveti mereu incredere ca viata are grija de voi, chiar daca nu intelegeti ce se petrece.
 
Ziua de maine este o promisiune, nu un fapt. Bucurati-va de fiecare dimineata si apreciati fiecare zi pe care o aveti pe pamant. Asumati-va riscuri indraznete, dar asigurati-va ascultand de bunul-simt. Echilibrati o viata traita de parca ziua de maine nu ar mai fi cu un comportament care sa spuna ca veti trai de-a pururi. Astfel incat, atunci cand va veni intr-adevar sfarsitul, sa stiti ca ati trait viata ca pe o demonstratie mareata a capacitatii de a fi legendar pe care o poarta in sine fiecare fiinta umana.
Citeste mai mult

LIBfest

-20%

PRP: 79.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

63.20Lei

63.20Lei

79.00 Lei

Primesti 63 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Clubul 5 a.m.: Fii stapan pe dimineata ta! Fa-ti viata mai buna! / The 5 AM Club: Own Your Morning. Elevate Your Life de Robin Sharma este un audiobook motivational care te poarta totodata intr-o calatorie prin zone indepartate ale Pamantului pentru a-ti preda pilde despre viata. Vei calatori odata cu personajele audiobookului pana la oceanul Indian, pe insula Mauritius, in India, la Taj Mahal, in Italia, la Roma, in Brazilia la Sao Paulo, sau pe Insula Robben din Africa de Sud – nu departe de coasta orasului Cape Town – unde a fost inchis Nelson Mandela timp de 18 ani din cei 27 in care a fost privat de libertate.
 
Durata audiobook: 12 ore si 9 de minute
Lectura: Cosmin Sofron

 
„Calatorind” odata cu autorul si cu personajele sale vei reusi sa schimbi lentilele prin care privesti viata, pentru a surprinde mai frecvent extraordinarul din ea, in defavoarea obisnuitului. Vei invata sa razi mai mult, sa dansezi mai des si sa te joci mai des. Vei invata sa iti simplifici viata si sa revii la bucuriile esentiale aflate chiar sub nasul tau. Vei invata sa stai departe de melodramatici si negativisti, sa iti traiesti viata pe picior mare si vei intelege ca, fara exceptie, culegem ceea ce semanam, dar si ca:
 
Fiecare fiinta umana pe care o intalnesti are o lectie pe care sa o inveti, o poveste pe care sa o asculti si un vis in suflet care are nevoie de sprijinul tau.
 
Robin Sharma este un autor de origine canadiana care si-a castigat celebritatea odata cu romanul The Monk Who Sold His Ferrari (Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul). Datorita succesului de care s-a bucurat aceasta carte, romanul a fost urmat de o serie de carti din care mai fac parte: Leadership Wisdom from The Monk Who Sold His Ferrari (Atinge maiestria in leadership cu calugarul care si-a vandut Ferrari-ul), Family Wisdom from The Monk Who Sold His Ferrari (Invataturi spirituale pentru familia ta. De la calugarul care si-a vandut Ferrari-ul), Discover Your Destiny with The Monk Who Sold His Ferrari (Descopera-ti destinul cu calugarul care si-a vandut Ferrari-ul), The Secret Letters of The Monk Who Sold His Ferrari (Scrisorile secrete ale calugarului care si-a vandut Ferrari-ul). Robin Sharma este de formatie avocat, activand de altfel pana la varsta de 25 de ani ca avocat de litigii, autorul a 12 romane si fondatorul companiei de training Sharma Leadership International. S-a remarcat de asemenea ca speaker motivational, fiind foarte solicitat sa vorbeasca pe teme de leadership, dezvoltare personala si managementul vietii. Este adesea invitat sa ia cuvantul in cadrul conferintelor unora dintre cele mai puternice companii de pe planeta, inclusiv Microsoft, Nortel Networks, General Motors, FedEx sau IBM.
 
Te-ai intrebat vreodata daca are vreo importanta ora la care ne trezim? Daca o ora in plus sau in minus de somn ne poate influenta in vreun fel nivelul de performanta si reusita de peste zi? Sau daca are vreo importanta ceea ce facem dimineata la prima ora: miscare, meditatie, lectura, vizionat stiri sau lenevit in pat pana tarziu pentru a ne bucura de o viata frumoasa si a avea realizari exceptionale? Robin Sharma crede ca da. Asta pentru ca studiile consultate de el arata ca cele 5 atuuri ale geniului, si anume:  concentrarea mentala, energia fizica, vointa personala, talentul original si timpul zilnic se afla la nivelul cel mai ridicat dimineata. 
 
Autorul iti prezinta metoda si stilul de viata 5 a.m prin intermediul a 4 personaje simbolice, mentori si ucenici: Vrajitorul, vagabondul (Domnul Riley), artistul si antreprenoarea. Cei patru se intalnesc la o conferinta de dezvoltare personala in cadrul careia ia cuvantul Vrajitorul, un reputat orator. Fiecare dintre aceste personaje are o lectie de invatat si o lectie de oferit. Problemele lor, pot fi si problemele tale, iar raspunsurile pe care le ofera unii dintre ei pot fi raspunsurile pe care le cauti tu chiar in acest moment. Fiecare dintre cele patru personaje devine astfel o voce. Artistul surprinde cat se poate de obiectiv societatea zilelor noastre cu slabiciunile, ridicolul si snobismul ei, antreprenoarea surprinde problemele cu care se confrunta liderii, in timp ce vagabondul, ca si Vrajitorul de altfel, sunt vocile ce par sa detina cheia la toate marile probleme ale societatii.
 
Daca iti plac audiobookurile de dezvoltare personala, aceasta este unul pe care sa il iei in considerare, tinand cont de faptul ca este total diferit de tot ce ai citit pana acum.
 
Vagabondul este un barbat de in jur de 70 de ani care, desi arata ca un om al strazii, se exprima ca un poet. Mai tarziu vom afla ca aparentele sunt inselatoare si vom descoperi in „vagabond” un domn Riley miliardar care isi merita pe deplin rolul de mentor.
 
Adultii sunt niste copii deteriorati, continua el. Cand erati mult mai mici, intelegeati cum sa traiti. Va simteati plini de incantare daca va uitati la stele. Alergatul prin parc va facea sa va simtiti vii. Si va inunda bucuria cand alergati dupa fluturi. Oh, cat ador fluturii! Apoi, pe masura ce ati crescut, ati uitat cum sa fiti oameni. Ati uitat cum sa fiti indrazneti si entuziasti, plini de iubire si de viata. Pretioasele voastre rezerve de speranta au scazut. A devenit acceptabil sa fiti obisnuiti. Lumina creativitatii, optimismului si intimitatii voastre cu maretia a slabit in intensitate pe masura ce a inceput sa va preocupe cum sa va integrati, sa aveti mai mult decat altii si sa fiti populari. Ei bine, iata ce spun eu: nu luati parte la lumea adultilor amortiti, cu lipsa, apatia si limitarile ei. Va invit sa patrundeti intr-o realitate secreta, cunoscuta numai adevaratilor maestri, marilor genii si veritabilelor legende ale istoriei. Pentru a descoperi in voi puteri primordiale pe care nu ati stiut  niciodata ca le aveti. Puteti crea magie in munca si in viata privata. Eu mi-am creat-o, indiscutabil. Si sunt aici pentru a va ajuta sa faceti la fel.
 
Antreprenoarea este o femeie de in jur de 40 de ani, cu fruntea brazdata de riduri si cu ochii tristi din cauza unor suferinte vechi, care nu se vindecasera niciodata: „Poate ca viata m-a distrus, se gandi ea. Ca sa pot sa ma schimb cumva in bine.” O lovitura josnica in cadrul companiei tehnologice pe care o fondase in camera ei de camin, in timpul facultatii, ii slabeste participatia la firma si ii da peste cap existenta.
 
Cruzimea acestei intorsaturi uimitoare a evenimentelor s-a dovedit a fi de nesuportat pentru antreprenoare. Dincolo de expresia ei de obicei glaciala, batea o inima plina de afectiune, compasiune si extrem de iubitoare. Simtea ca viata insasi o tradase. Si ca merita mult mai mult.
 
Artistul vine la intalnirea cu Vrajitorul pentru a intelege cum sa isi alimenteze creativitatea si sa isi amplifice talentul, ca sa lase o amprenta trainica in domeniul sau prin picturile carora le da nastere.
 
Discutand despre ce i-a placut fiecaruia dintre ei cel mai mult la discursul Vrajitorului, „omul fara adapost”, cu talent de orator, aminteste de partea referitoare la importanta existentei unei rutine matinale:
 
Intr-o cultura de cyberzombi dependenti de distractie si afectati de factori ce distrag atentia, cel mai intelept mod de a va asigura ca produceti in mod consistent rezultate de nivel optim in cele mai importante domenii ale vietii voastre profesionale si personale este sa recurgeti la o rutina matinala formidabila. Victoriile se castiga chiar de la start. Iar erou devii in primele ore.
Purtati un razboi impotriva slabiciunii si lansati o campanie impotriva spaimei. Puteti cu adevarat sa va treziti devreme. Si este o necesitate sa faceti astfel daca va aflati in cautarea extraordinara a unui statut legendar.
Aveti mare grija de prima parte a zilei, si restul ei se va rezolva aproape de la sine. Fiti stapani pe dimineata voastra! Faceti-va viata mai buna! 
 
Descoperim asadar tema de baza a audiobookului, si anume, aceea ca, poti sa iti schimbi viata, sa traiesti asa cum ai visat si sa realizezi mai mult si mai bine, trezindu-te pur si simplu mai devreme. Autorul se intreaba retoric:
 
Ce rost are sa va petreceti cele mai bune dimineti si probabil cele mai productive zile catarandu-va pe munti despre care, atunci cand ajungeti firavi si zbarciti, va dati seama ca nu erau cei care trebuie?
 
Dar nu se limiteaza doar la atat, oferind ulterior solutiile pentru perfectionarea personala si crearea unei cariere de o productivitate neobisnuita. El este convins ca oricine isi poate imbogati in mod magnific gandirea, performanta, vitalitatea, prosperitatea si fericirea, daca se apuca serios sa practice trezitul la ora 5 a.m dar si o serie de ritualuri zilnice si sa se tina de ele pana ii devin o a doua natura.
 
Trezirea la ora 5 dimineata este mama tuturor obisnuintelor. Acest regim reprezinta impulsul suprem pentru a va transforma intr-un model de neinvins al posibilitatilor. Modul in care va incepeti ziua determina intr-adevar masura concentrarii, energiei, entuziasmului si a excelentei pe care le aduceti. Fiecare dimineata reprezinta o pagina din povestea care va deveni mostenirea voastra.
 
Cu ajutorul domnului Riley dar si a mentorului sau, antreprenoarea si artistul vor dobandi stiinta de a-si folosi corect prima ora a diminetii, esentiala pentru excelenta personala si performanta extraordinara in afaceri. Atat cei doi cat si tu, veti invata sa va protejati darurile mostenite, talentele si visele de distragerile digitale, astfel incat sa va puteti bucura de avere, influenta si impact asupra lumii in care traiti.
 
Antreprenoarea si artistul vor descoperi asadar, in cadrul unei calatorii total surprinzatoare, filozofia Clubului 5 a.m. si metodologia care sta la baza lui. 
 
Aflam asadar:
 
FORMULA SUCCESULUI IN 3 PASI: printr-o constientizare mai buna puteti sa faceti alegeri zilnice mai bune, iar prin alegeri zilnice mai bune veti incepe sa obtineti rezultate zilnice mai bune.
 
4 LUCRURI AFLATE IN CENTRUL ATENTIEI OAMENILOR DE SUCCES:
 
1/ Capitalizarea inteligentei
 
Prea multi dintre noi au crezut in hipnoza colectiva conform careia cei cu abilitati extraordinare sunt croiti dintr-un alt aluat si au fost binecuvantati prin puterea divina a Zeilor Talentului Exceptional. Da’ nu-i deloc asa, observa miliardarul, punand in practica o farama din exprimarea sa de baiat de la tara. Daruirea si disciplina inving oricand genialitatea si inzestrarile. Iar jucatorii de marca nu au noroc. Isi fac norocul. De fiecare data cand rezistati unei tentatii si urmariti optimizarea, va fortificati eroismul. In fiecare moment in care faceti ceea ce stiti ca este corect, iar nu ceea ce simtiti ca ar fi usor, va facilitati intrarea in galeria celor cu rezultate legendare.
 
2/ Eliberarea de distrageri
 
Cercetarile arata ca intr-o zi obisnuita petrecem 2,1 ore cu diverse distrageri, suntem intrerupti la fiecare 11 minute si sunt necesare 20 de minute pentru a ne concentra din nou la activitatea pe care o desfasuram inainte de a fi distrasi. Acest comportament costa organizatiile miliarde de dolari in productivitate pierduta si calitate scazuta. Dupa cum am sugerat mai devreme, oamenii comit mai multe greseli in munca lor decat inainte, deoarece nu sunt prezenti in ceea ce fac. Concentrarea lor pretioasa le-a fost deturnata prin utilizarea nesabuita a tehnologiei, iar atentia nepretuita le-a fost rapita, lipsindu-i de sansa de a munci cat de bine pot si de a-si fauri cea mai buna viata.
 
Linistea matinala in schimb creeaza conditiile optime pentru: acces la idei geniale, creativitate avansata si performanta exceptionala.
 
3/ Exersarea maiestriei personale
 
Exista patru imperii interioare pe care trebuie sa le educati, sa le cultivati si sa le parcurgeti in mod repetat inainte sa rasara soarele: Gandirea, Inima, Sanatatea si Sufletul. Aceste patru domenii personale formeaza fundatia puterii primordiale care se gaseste in interiorul fiecarei fiinte umane aflate acum in viata. Cei mai multi dintre noi au abandonat si nu au dat crezare acestei forte formidabile atunci cand si-au petrecut zilele urmarind lucruri din afara noastra. Dar cu totii purtam in noi aceasta capacitate profunda si stralucita. Si cel mai bun moment pentru a va optimiza cele patru imperii interioare este de la 5 la 6 dimineata. Este cel mai special moment al zilei. Stapaniti-va dimineata si va veti face viata mai buna! ii incuraja magnatul.
 
4/ Acumularea zilelor
 
- Nu uitati ca fiecare dintre zilele voastre reprezinta viata voastra pretioasa in miniatura, observa miliardarul. Asa cum va traiti fiecare zi, la fel va fauriti si viata. Suntem cu totii atat de concentrati sa ne infaptuim viitorul, incat ignoram valoarea extrem de importanta a unei singure zile. Si cu toate acestea, ceea ce facem astazi ne creeaza viitorul.
 
PROTOCOLUL STABILIRII OBISNUINTELOR
 
Autorul dezvaluie cele 5 adevaruri stiintifice aflate la baza obisnuintelor excelente dar si cele trei valori ale celor care isi formeaza obisnuinte eroice, incurajandu-te astfel sa incerci metoda 5 a.m, convins fiind ca oricine isi poate crea noi obisnuinte:
 
Adevarul nr. 1: Vointa exceptionala nu este un punct forte innascut, ci o abilitate dezvoltata prin exercitiu neincetat. Trezitul in zori este un antrenament perfect pentru autocontrol.
 
Adevarul nr. 2: Disciplina personala este ca un muschi. Cu cat il intinzi mai tare, cu atat devine mai puternic. Prin urmare, samuraii autoreglarii isi creeaza in mod intentionat conditii grele pentru a-si consolida puterea naturala.
 
Adevarul nr. 3: La fel ca alti muschi, vointa slabeste atunci cand oboseste. Prin urmare, recuperarea este absolut necesara pentru exprimarea maiestriei. Si pentru a gestiona oboseala decizionala. 
 
Adevarul nr. 4: Formarea oricarei obisnuinte minunate urmeaza un tipar distinct alcatuit din patru parti, pentru automatizarea rutinei. Urmati-l explicit ca sa aveti rezultate durabile.
 
Adevarul nr. 5: Cresterea autocontrolului intr-un sector al vietii inalta autocontrolul in toate celelalte. De aceea intrarea in Clubul 5 a.m. este o obisnuinta care schimba jocul si va schimba tot ceea ce mai faceti.
 
CELE 3 VALORI ALE CELOR CARE ISI FORMEAZA OBISNUINTE EROICE:
 
Valoarea nr. 1: Victoria cere consecventa si persistenta.
 
Valoarea nr. 2: A duce la bun sfarsit ceea ce ai inceput determina dimensiunea respectului de sine generat.
 
Valoarea nr. 3: Asa cum actionezi in particular, la fel o vei face si in public.
 
CUM SE FORMEAZA O NOUA OBISNUINTA 
 
Tot aici aflam si cat de simplu este sa iti formezi o noua obisnuinta in functie de cei patru factori amintiti de autor: factorul declansator, ritualul, recompensa si repetitia, dar si care este protocolul stabilirii unei noi obisnuinte: 66 de zile dintre care:
 
22 de zile reprezinta etapa 1: distrugerea
 
22 de zile reprezinta etapa a 2-a: stabilirea
 
22 de zile reprezinta etapa a 3-a: integrarea
 
FORMULA 20/20/20 AFLATA LA BAZA METODEI 5 A.M
 
Formula 20/20/20 dezvaluie punctual ce trebuie sa faci in fiecare minut al primei ore de dupa trezire pentru ca metoda 5 a.m sa functioneze si sa aiba rezultate cuantificabile in viata ta. Autorul prezinta aici si fundamentele stiintifice care justifica eficienta acestei metode a trezitului de dimineata si a formulei 20/20/20, definind rolul acestui timp de la prima ora a zilei astfel:
 
Dupa cum v-am sugerat in decursul timpului petrecut impreuna, o abilitate principala a oamenilor exceptionali este sa isi gestioneze bine dimineata. Un factor-cheie determinant al eminentei in afaceri si al maretiei personale este sa va folositi in mod expert prima parte a zilei. Iar un element al unei rutine matinale inteligent detaliate este o perioada de pace adanca. Un pic de liniste si singuratate pentru voi, inainte sa inceapa sa se complice lucrurile, inainte ca familia sa aiba nevoie de energia voastra si inainte ca toate celelalte responsabilitati pe care le aveti sa preia controlul. Seninatatea este noul lux al societatii noastre. Asadar, in acest segment al Orei Victoriei, bucurati-va de putina liniste. Ganditi-va cum traiti si cine sperati sa deveniti. Ganditi-va si concentrati-va pe valorile fata de care vreti sa fiti credinciosi in orele ce urmeaza. Si cum doriti sa va comportati. Ganditi-va ce trebuie sa se intample pentru ca aceasta sa fie o zi extraordinara in cladirea unei vieti legendare.
 
Vei afla de asemenea cum iti afecteaza emotiile toxice viata, dar si de ce este bine sa tii un jurnal si cum te poate ajuta scrierea in el din punct de vedere emotional si motivational. Cele zece tactici pentru genialitate pe viata predate de autor spre sfarsitul volumului au menirea sa iti sporeasca avantul atat in viata profesionala, cat si in cea privata pentru tot restul vietii. Descopera-le si aplica-le in propria ta viata pentru a deveni o persoana si un lider extraordinar, dar si pentru a obtine profitul, eminenta si bucuria sufleteasca. Afla totodata cum vor evolua cele 4 personaje pe parcursul romanului si cum se vor schimba relatiile dintre ele, dar si care sunt cele 11 maxime care l-au ajutat pe domnul Riley sa isi creeze o viata exemplara. 
 
Chiar daca nu te simti pregatit sa adopti metoda 5 a.m, poti sa te bucuri de acest audiobook fie si numai pentru cugetarile ei realiste si optimiste despre viata si cum ar trebui ea sa fie de fapt. Iti oferim spre meditatie in final cateva citate, care sa iti starneasca „pofta” de a-l asculta:
 
In acel moment, isi dadu seama ca, de cealalta parte a oricarei tragedii, se afla un triumf. Si dincolo de necazuri exista o punte catre trainica victorie, daca avem ochi sa o vedem.
 
Fiecare sfarsit marcheaza un nou inceput. Tot ceea ce traim se intampla dintr-un motiv. Atunci cand o usa se inchide, alta se deschide de fiecare data, remarca miliardarul. Aveti mereu incredere ca viata are grija de voi, chiar daca nu intelegeti ce se petrece.
 
Ziua de maine este o promisiune, nu un fapt. Bucurati-va de fiecare dimineata si apreciati fiecare zi pe care o aveti pe pamant. Asumati-va riscuri indraznete, dar asigurati-va ascultand de bunul-simt. Echilibrati o viata traita de parca ziua de maine nu ar mai fi cu un comportament care sa spuna ca veti trai de-a pururi. Astfel incat, atunci cand va veni intr-adevar sfarsitul, sa stiti ca ati trait viata ca pe o demonstratie mareata a capacitatii de a fi legendar pe care o poarta in sine fiecare fiinta umana.
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Bosulica 08/11/2022 21:00
green icon awesome check Achizitie verificata
Recomand e super
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

1 din 1 de rezultate

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one