headerdesktop libfest19mar24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile  libfest19mar24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

LIBfest e on!

Reduceri, carti cu Autograf si

Dialoguri cu scriitori

Plaseaza comanda!

Audiobook. Eliberat. Scapa de dezordinea din casa, din minte si din suflet

De (autor): Ruth Soukup

0
(0 review-uri)
Audiobook. Eliberat. Scapa de dezordinea din casa, din minte si din suflet - Ruth Soukup

Audiobook. Eliberat. Scapa de dezordinea din casa, din minte si din suflet

De (autor): Ruth Soukup

0
(0 review-uri)
Eliberat. Scapa de dezordinea din casa, din minte si din suflet / Unstuffed: Decluttering Your Home, Mind, and Soul de Ruth Soukup este ghidul tau pentru a-ti reinventa casa si viata si pentru a-ti face timp pentru lucrurile cu adevarat importante.
 
Ruth Soukup este o autoare de bestselleruri New York Times, oratoare si antreprenoare americana care si-a dedicat munca semenilor, propunandu-si sa ii ajute pe acestia sa isi infranga temerile si sa depaseasca obstacolele care le stau in cale pentru a trai viata pe care si-o doresc. Atat in podcastul ei, Do It Scared, cat si in newsletterul ei saptamanal Ruth Soukup Weekly care ajunge la mai mult de un milion de abonati, ea ofera sfaturi usor de pus in aplicare care te pot ajuta sa iti urmezi visurile si sa iti atingi obiectivele. 
 
Ruth Soukup este de asemenea fondatoarea platformelor online Living Well Planner®, Living Well Spending Less® si Elite Blog Academy® dar si autoarea a sase bestselleruri. Sfaturile ei practice pentru o viata mai buna au fost preluate de-a lungul timpului de numeroase institutii media prestigioase precum: Women's Day, Entrepreneur, TODAY, Martha Stewart Living, Family Circle si Fox News. Autoarea locuieste in prezent in Florida impreuna cu sotul ei Chuck si cele doua fiice ale sale Maggie si Annie. 
 
Ruth Soukup si-a reorganizat propria viata si apoi a facut din a-si ajuta semenii sa duca o viata mai buna misiunea vietii ei. Asa s-a nascut campania ei online, intitulata „Te provoc la o viata fara harababura in 31 de zile” de pe platforma LivingWellSpendingLess.com. Participarea masiva la acest program (50.000 de oameni s-au inscris pentru a primi sfaturile ei practice pentru reorganizarea casei) i-a dat de inteles ca mult mai multi oameni decat si-ar fi imaginat traiesc intr-o mare harababura. 
 
Iar asta nu ar trebui sa ne surprinda deloc intr-o societate consumerista care ne alimenteaza permanent dorinta de a achizitiona noi si noi lucruri. Si, din moment ce nu putem rezista acestei nevoi transformate intre timp in placere, ajungem la un moment dat sa ne trezim invadati de propriile lucruri. Ne impiedicam prin casa de lucruri, deschidem dulapul si ne copleseste gramada de lucruri inghesuite pe rafturi, iar curatenia devine un calvar pentru ca sunt prea multe lucruri de organizat. Asadar… ce este de facut? 
 
Ruth Soukup, autoarea audiobookului de fata stie exact ce este de facut dar si cum trebuie facut. Asadar, pregateste-te sa te inarmezi cu un plan de reinventare a casei tale si apoi treci la fapte! Succes!

Durata audiobook: 7 ore si 19 de minute
Lectura: Gabriela Bobes
 
Partea I: CAMINUL
 
Home sweet home, spun americanii… Ruth Soukup este o americanca get-beget care te va ajuta sa retraiesti acest sentiment de fiecare data cand vei reveni acasa datorita sfaturilor practice pe care ti le da in aceasta carte. Ea si-a dat seama de faptul ca, atunci cand casa noastra se aglomereaza cu prea multe lucruri inutile, parca nu mai e asa de… „dulce”. Asadar, a scris o intreaga carte plina de sfaturi utile pentru a-ti elibera casa de toate lucrurile de care nu ai nevoie si a o transforma din nou in acel loc „dulce” in care iti face mereu placere sa te intorci.
 
Si ma uit in jur la toate aceste lucruri – unele dintre ele sunt lucruri frumoase, unele au valoare sentimentala, unele sunt folositoare, unele dragute, unele scumpe, unele mostenite, dar aproape toate inutile – si ma intreb, sincer:
Ne vom elibera vreodata?
Desigur. Si cum marile schimbari, incep cu pasi mici, din acest capitol vei afla:
 
cinci procedee simple de a scapa de dezordine care iti vor transforma locuinta;
10 obiceiuri legate de ordine care iti vor schimba viata;
 
Si tot aici iti vei acorda cateva minute pentru a te gandi la modul in care vrei sa arate casa ta, pentru a-ti da seama cu exactitate de ceea ce trebuie sa faci pentru a-ti transforma casa din ceea ce este in ceea ce vrei sa fie. Poti face asta raspunzand la intrebarile:
Cum iti folosesti casa?
Cu cine imparti casa?
Ce senzatie vrei sa iti lase casa ta?
Cum iti vezi tu casa? 
Care este stilul tau decorativ?
 
Autoarea iti ofera tot in prima parte a audiobookului o serie de sfaturi utile pentru ca problema depozitarii sa nu mai fie niciodata o corvoada pentru tine. Iar sfaturile nu se refera atat la solutii practice de depozitare, cat la modalitati de a-ti schimba mentalitatea, astfel incat sa te transformi dintr-un mare cumparator si cheltuitor intr-o persoana cumpatata care isi da seama ca nu are ce face cu atat de multe lucruri. 
 
Mai mult decat atat, autoarea iti ofera un ajutor suplimentar pentru eliberarea casei, si anume, o aplicatie special conceputa in acest sens, dar te invita sa raspunzi si provocarii Weekend fara Lucruri de Prisos, punandu-ti la dispozitie un plan detaliat de participare.
 
Si pentru ca, de multe ori, casele noastre sunt inundate de lucruri deoarece copiii nostri isi doresc si obtin tot mai multe lucruri de la an la an, autoarea dedica un intreg capitol modului in care ar trebui sa ne educam copiii cu privire la consum, dar si cum sa luptam noi, parintii, impotriva acestei culturi de consum si sa ne protejam copiii sa nu fie influentati de reclama facuta obiectelor. Vei afla aici ce poti face in fiecare etapa de varsta a copilului tau pentru a combate cultura de consum, a-l invata sa se descotoroseasca fara mila de lucruri, a-i stabili limite mai stricte si a-l ajuta sa constientizeze valoarea banilor. Un capitol foarte util pentru parintii care vor sa creasca copii responsabili si independenti, dar si recunoscatori si fericiti.

 
Partea a II-a: MINTEA
 
Trebuie sa incetinim ritmul cu care gonim prin viata pentru ca sinele nostru cel mai bun sa poata iesi la iveala.
 
Daca in prima parte a audiobookului, autoarea ti-a fost ghid in eliberarea casei de lucruri inutile, in aceasta a II-a parte, Ruth Soukup isi propune sa te ajute sa iti eliberezi viata. Mai precis, sa iti faci loc in ea pentru toate activitatile de care ai nevoie pentru a te simti mai fericit si mai implinit. 
 
Si pentru a putea face asta, autoarea te ajuta mai intai sa constientizezi ce inseamna un program prea aglomerat si daca tu te numeri printre aceia a caror viata se desfasoara intr-un ritm mult prea alert. Sau, cu alte cuvinte, daca familia ta arata ca in descrierea de mai jos:
Familia a carei comunicare principala in weekend consta in organizarea logistica: cine pe cine ia si la ce ora trebuie sa fie in cine stie ce loc. Familia a carei viata a ajuns doar o mare serie de evenimente, programari si obligatii. Familia care isi petrece serile gonind de colo pana colo si inapoi acasa pentru a termina temele, pentru a merge la culcare si pentru a o lua de la capat a doua zi. Familia care pur si simplu nu are timp sa o ia mai incet.
 
Iar pentru a-ti face mai mult loc in viata pentru ceea ce conteaza cu adevarat:
Vei invata ca alegerile pe care le faci au consecinte;
Vei invata sa spui mai des NU;
Vei invata sa ajungi la o stare de ECHILIBRU, acordandu-ti timp pentru odihna;
Vei invata sa planifici saptamana pentru fiecare membru al familiei, astfel incat fiecare sa aiba timp sa faca tot ce trebuie si tot ce ii place;
Vei invata sa te ocupi mai eficient de toate hartiile (acte, fise ale copiilor si alte lucrari de la scoala, documente etc) care se aduna la un moment dat intr-o casa, dar si de datele digitale. Autoarea iti pune la dispozitie in acest sens cateva solutii simple pentru depozitarea hartiilor;
Vei invata ca iti va fi mult mai usor sa faci anumite lucruri ce tin de eliberarea de lucruri, odata ce acestea vor deveni obisnuinte;
Vei invata sa iti recapeti controlul asupra vietii digitale cu ajutorul unor sfaturi practice primite de la autoare;
Vei invata sa te eliberezi de vinovatie;
Vei invata sa refuzi elegant;
Vei invata ca anumite obiceiuri de familie pot fi inlocuite cu altele la fel de frumoase si convenabile pentru toata lumea;
 
 
Partea a III-a: SUFLETUL
 
Daca te intrebi de ce si-ar avea locul intr-o astfel de carte un capitol despre relatii si prietenie, ei bine, raspunsul este cat se poate de simplu. Era nevoie de un astfel de capitol pentru ca, multi dintre noi au nevoie sa isi elibereze viata de relatiile superficiale si toxice care nu numai ca sunt o pierdere de vreme, ci chiar mai rau, ne vlaguiesc, in loc sa ne hraneasca sufletul. In plus, precizeaza autoarea, relatiile toxice pot sa duca la stres, anxietate si chiar probleme de sanatate. Asadar, e de datoria ta sa cauti relatiile adevarate si sa lupti pentru ele, pentru ca:
relatiile adevarate ne fac viata atat de bogata. Sunt fundatia unei vieti pline de sens, lucrul care ne face sa mergem inainte atunci cand vremurile devin grele. In aceste relatii se afla oamenii care vor sarbatori victoriile cu tine si vor plange alaturi de tine atunci cand te prabusesti. Ei sunt oamenii care te vor iubi, indiferent ce s-ar intampla. Cu un risc mare vine si o rasplata mare si, desi efortul de a cultiva relatii adevarate poate sa para riscant, rasplata merita.
 
Asadar, sa te eliberezi in ceea ce priveste relatiile, inseamna, potrivit autoarei:
Sa recunosti calitatile unei relatii adevarate;
Sa identifici semnele unei relatii toxice sau superficiale.
Sa stii sa stabilesti limite clare;
Sa cultivi acele prietenii speciale
Sa ierti atunci cand prietenii dragi iti gresesc;
Sa recunosti atunci cand tu insuti gresesti.
 
Un alt capitol interesant din cea de-a treia parte a cartii este cel intitulat: Cum sa gasim echilibrul intr-o lume haotica, pentru ca probabil cu totii ne punem macar o data pe zi aceasta intrebare, in conditiile vietii agitate pe care o avem. Asadar, aici vei afla:
Ce efecte devastatoare are stresul asupra organismului uman;
Cum sa-ti stabilesti nivelul de stres pe baza scarii stresului realizata de Holmes si Rahe dar si care sunt principalele tipuri de stres;
Cateva remedii impotriva stresului: somnul, miscarea si exercitiile fizice;
Cum te ajuta credinta si mersul la biserica sa te eliberezi de stres;
Povestea de viata cu adevarat impresionanta a autoarei.
 
In final, vom descoperi insasi esenta acestui audiobook, si anume, aceea ca, schimbarile marunte pot face o diferenta majora in viata ta, ajutandu-te astfel sa ajungi la starea de echilibru in cautarea careia ne aflam mereu.
Gasirea echilibrului intr-o lume haotica nu inseamna intotdeauna eliminarea completa a stresului, ci doar schimbarea ori de cate ori este nevoie a felului in care il gestionam. La urma urmei, indiferent cat de mult incercam sa eliminam factorii de stres din viata noastra, vor exista mereu cateva motive majore de stres in privinta carora nu putem sa facem nimic. Singura noastra optiune atunci este sa gasim modalitati mai bune de a face fata stresului care apare. Eu am vazut din proprie experienta cat de mult pot schimba lucrurile aceste modificari marunte, dar importante.
 
 
Ca femei, avem tendinta sa ne supraaglomeram viata, programul si caminul cu lucruri care nu ne sunt deloc benefice. Iar sufletul nostru sufera fiindca nu suntem dispuse sa renuntam. Ruth Soukup abordeaza aceasta problema direct si ne arata cateva tehnici practice pentru a constientiza ce lucruri aducem in spatiul nostru sacru. Vei fi recunoscatoare ca ai ales aceasta carte! - Lysa TerKeurst, scriitoare de bestselleruri New York Times si presedinte al organizatiei crestine Proverbs 31 Ministries
 
Traim intr-o lume care ne spune mereu ca trebuie sa facem mai mult, sa avem mai mult si sa fim mai mult. Este obositor pana la epuizare si singurul lucru cu care ne alegem de fapt este stresul. Ruth Soukup este ca o gura de aer proaspat atunci cand ne invita sa ne facem ordine in viata si sa imbratisam simplitatea. Daca vezi ca esti obosit, stresat sau coplesit, lasa ca vorbele acestei carti sa te purifice si respira adanc. Reprezinta echivalentul literar al unei bai cu spuma si al unei cesti cu cafea fierbinte intr-o dimineata rece. - Melanie Shankle, autoare a cartii Nobody’s Cuter Than You si a unor bestselleruri New York Times
 
Prin povestiri impresionante si aplicatii practice, Ruth Soukup te va ajuta sa iti eliberezi caminul. Dar mai mult decat atat, cuvintele ei te vor inspira sa traiesti o viata implinita, scapand de tot ceea ce iti distrage atentia de la ea. - Joshua Becker, fondator al BecomingMinimalist.com si autor al cartii Simplify aflata in topul Wall Street Journal 
 
Cartea aceasta este excelenta. Intr-o cultura in care femeile sunt coplesite de fele de fel de sarcini si liste cu lucruri de rezolvat, Ruth Soukup ne ajuta sa incetinim ritmul si sa facem un inventar al tuturor lucrurilor care ne aglomereaza viata. Eliberat le da femeilor instrumentele de care au nevoie pentru a-si face ordine in casa, in minte si in suflet prin intermediul povestirilor sincere, al problemelor si solutiilor lui Ruth. Recomand aceasta carte nu numai mamicilor, ci si taticilor! - Courtney Joseph, fondatoare a WomenLivingWell.org- locul de intalnire al comunitatii Good Morning Girls
 
Extrem de practica si de captivanta, Eliberat ne invata cum sa traim cu mai putin. Nu doar mai putine „lucruri” in jur, ci si mai putina dezordine in minte si in suflet. Am nevoie cu disperare de aceasta carte! Ruth Soukup a reusit din nou. - Ruth Schwenk, coautor al cartii Hoodwinked: Ten Myths Moms Believe and Why We All Need to Knock It Off
 
Este greu sa recunosti ca ai nevoie de cartea Eliberat, dar vei respira usurat cand o vei fi terminat de citit. Ruth explica de ce dezordinea este atat de nociva pentru mintea, caminul si sufletul nostru. Apoi ne ofera cateva tehnici simple pentru a rezolva asta. Sunt pregatita sa ma eliberez pe termen lung. - Courtney DeFeo, autoare a cartii In This House, We Will Giggle si fondatoare a blogului Lil Light O’ Mine
 
Eliberat reprezinta motivul pentru care Ruth Soukup este unul dintre scriitorii preferati ai Americii. Practica, deschisa si doldora de sfaturi si invataturi biblice, Eliberat iti asterne in fata o harta clara a drumului de la consumerism la seninatate. O lectura obligatorie pentru femeile care doresc sa isi faca ordine in casa, in minte si in suflet. - Emily T. Wierenga, fondatoare a asociatiei The Lulu Tree si autoare a cartilor Atlas Girl si Making It Home
 
Mai multe haine decat ne trebuie, mai multe email-uri decat putem citi, dezordine in hartii, un haos de jucarii, vase care dau pe afara din chiuveta si rafturi pline cu obiecte decorative, amintiri si altele – pe negandite, viata mea a devenit dezordonata, si ca rezultat mi s-a imbacsit si sufletul. Daca esti asemenea mie in privinta asta, Eliberat iti acorda pauza dupa care tanjesti. Respira adanc si las-o pe Ruth Soukup sa te indrume in procesul de organizare a casei, a mintii si a sufletului tau, sa-ti impartaseasca si tie felul in care a castigat in lupta cu organizarea. Plina ochi cu strategii practice, cartea nu iti ofera un plan de curatenie aplicabil o singura data, ci te indruma sa adopti principii si sisteme solide pentru tot restul vietii, limitand definitiv  dezordinea. Cu o voce incurajatoare si datatoare de putere, Ruth ne provoaca sa ne aruncam privirea asupra lucrurilor care conteaza cu adevarat in viata. Nu mai trebuie sa traim coplesiti! Cartea aceasta ofera o cale limpede catre o viata ordonata si plina de sens. - Cherie Lowe, autoarea cartii Slaying the Debt Dragon: How One Family Conquered Their Money Monster and Found an Inspired Happily Ever After
 
Eliberat dezvaluie cu eleganta motivul pentru care casele si inimile noastre se umplu cu lucruri nefolositoare, aratandu-ne cu bunavointa frumusetea actului de a renunta la ele. Daca esti pregatit pentru o metoda clara de a pune capat dezordinii haotice, Ruth Soukup iti arata calea catre o viata simpla, dar plina de pasiune. - Rachel Wojo, blogger si autoare a cartii One More Step
 
Ti-ai jurat vreodata sa te aduni – sa organizezi in sfarsit lucrurile – doar ca nu stii mai exact cum si de unde sa incepi? Eliberat te va ajuta sa faci ordine in casa, sa iti eliberezi spatiul din creier de care ai atata nevoie si sa iti linistesti sufletul din punct de vedere spiritual. - Karen Ehman, autoare a cartii Keep It Shut si a unor bestselleruri New York Times si speaker pentru Proverbs 31 Ministries
Citeste mai mult

LIBfest

-20%

PRP: 47.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

37.60Lei

37.60Lei

47.00 Lei

Primesti 37 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Eliberat. Scapa de dezordinea din casa, din minte si din suflet / Unstuffed: Decluttering Your Home, Mind, and Soul de Ruth Soukup este ghidul tau pentru a-ti reinventa casa si viata si pentru a-ti face timp pentru lucrurile cu adevarat importante.
 
Ruth Soukup este o autoare de bestselleruri New York Times, oratoare si antreprenoare americana care si-a dedicat munca semenilor, propunandu-si sa ii ajute pe acestia sa isi infranga temerile si sa depaseasca obstacolele care le stau in cale pentru a trai viata pe care si-o doresc. Atat in podcastul ei, Do It Scared, cat si in newsletterul ei saptamanal Ruth Soukup Weekly care ajunge la mai mult de un milion de abonati, ea ofera sfaturi usor de pus in aplicare care te pot ajuta sa iti urmezi visurile si sa iti atingi obiectivele. 
 
Ruth Soukup este de asemenea fondatoarea platformelor online Living Well Planner®, Living Well Spending Less® si Elite Blog Academy® dar si autoarea a sase bestselleruri. Sfaturile ei practice pentru o viata mai buna au fost preluate de-a lungul timpului de numeroase institutii media prestigioase precum: Women's Day, Entrepreneur, TODAY, Martha Stewart Living, Family Circle si Fox News. Autoarea locuieste in prezent in Florida impreuna cu sotul ei Chuck si cele doua fiice ale sale Maggie si Annie. 
 
Ruth Soukup si-a reorganizat propria viata si apoi a facut din a-si ajuta semenii sa duca o viata mai buna misiunea vietii ei. Asa s-a nascut campania ei online, intitulata „Te provoc la o viata fara harababura in 31 de zile” de pe platforma LivingWellSpendingLess.com. Participarea masiva la acest program (50.000 de oameni s-au inscris pentru a primi sfaturile ei practice pentru reorganizarea casei) i-a dat de inteles ca mult mai multi oameni decat si-ar fi imaginat traiesc intr-o mare harababura. 
 
Iar asta nu ar trebui sa ne surprinda deloc intr-o societate consumerista care ne alimenteaza permanent dorinta de a achizitiona noi si noi lucruri. Si, din moment ce nu putem rezista acestei nevoi transformate intre timp in placere, ajungem la un moment dat sa ne trezim invadati de propriile lucruri. Ne impiedicam prin casa de lucruri, deschidem dulapul si ne copleseste gramada de lucruri inghesuite pe rafturi, iar curatenia devine un calvar pentru ca sunt prea multe lucruri de organizat. Asadar… ce este de facut? 
 
Ruth Soukup, autoarea audiobookului de fata stie exact ce este de facut dar si cum trebuie facut. Asadar, pregateste-te sa te inarmezi cu un plan de reinventare a casei tale si apoi treci la fapte! Succes!

Durata audiobook: 7 ore si 19 de minute
Lectura: Gabriela Bobes
 
Partea I: CAMINUL
 
Home sweet home, spun americanii… Ruth Soukup este o americanca get-beget care te va ajuta sa retraiesti acest sentiment de fiecare data cand vei reveni acasa datorita sfaturilor practice pe care ti le da in aceasta carte. Ea si-a dat seama de faptul ca, atunci cand casa noastra se aglomereaza cu prea multe lucruri inutile, parca nu mai e asa de… „dulce”. Asadar, a scris o intreaga carte plina de sfaturi utile pentru a-ti elibera casa de toate lucrurile de care nu ai nevoie si a o transforma din nou in acel loc „dulce” in care iti face mereu placere sa te intorci.
 
Si ma uit in jur la toate aceste lucruri – unele dintre ele sunt lucruri frumoase, unele au valoare sentimentala, unele sunt folositoare, unele dragute, unele scumpe, unele mostenite, dar aproape toate inutile – si ma intreb, sincer:
Ne vom elibera vreodata?
Desigur. Si cum marile schimbari, incep cu pasi mici, din acest capitol vei afla:
 
cinci procedee simple de a scapa de dezordine care iti vor transforma locuinta;
10 obiceiuri legate de ordine care iti vor schimba viata;
 
Si tot aici iti vei acorda cateva minute pentru a te gandi la modul in care vrei sa arate casa ta, pentru a-ti da seama cu exactitate de ceea ce trebuie sa faci pentru a-ti transforma casa din ceea ce este in ceea ce vrei sa fie. Poti face asta raspunzand la intrebarile:
Cum iti folosesti casa?
Cu cine imparti casa?
Ce senzatie vrei sa iti lase casa ta?
Cum iti vezi tu casa? 
Care este stilul tau decorativ?
 
Autoarea iti ofera tot in prima parte a audiobookului o serie de sfaturi utile pentru ca problema depozitarii sa nu mai fie niciodata o corvoada pentru tine. Iar sfaturile nu se refera atat la solutii practice de depozitare, cat la modalitati de a-ti schimba mentalitatea, astfel incat sa te transformi dintr-un mare cumparator si cheltuitor intr-o persoana cumpatata care isi da seama ca nu are ce face cu atat de multe lucruri. 
 
Mai mult decat atat, autoarea iti ofera un ajutor suplimentar pentru eliberarea casei, si anume, o aplicatie special conceputa in acest sens, dar te invita sa raspunzi si provocarii Weekend fara Lucruri de Prisos, punandu-ti la dispozitie un plan detaliat de participare.
 
Si pentru ca, de multe ori, casele noastre sunt inundate de lucruri deoarece copiii nostri isi doresc si obtin tot mai multe lucruri de la an la an, autoarea dedica un intreg capitol modului in care ar trebui sa ne educam copiii cu privire la consum, dar si cum sa luptam noi, parintii, impotriva acestei culturi de consum si sa ne protejam copiii sa nu fie influentati de reclama facuta obiectelor. Vei afla aici ce poti face in fiecare etapa de varsta a copilului tau pentru a combate cultura de consum, a-l invata sa se descotoroseasca fara mila de lucruri, a-i stabili limite mai stricte si a-l ajuta sa constientizeze valoarea banilor. Un capitol foarte util pentru parintii care vor sa creasca copii responsabili si independenti, dar si recunoscatori si fericiti.

 
Partea a II-a: MINTEA
 
Trebuie sa incetinim ritmul cu care gonim prin viata pentru ca sinele nostru cel mai bun sa poata iesi la iveala.
 
Daca in prima parte a audiobookului, autoarea ti-a fost ghid in eliberarea casei de lucruri inutile, in aceasta a II-a parte, Ruth Soukup isi propune sa te ajute sa iti eliberezi viata. Mai precis, sa iti faci loc in ea pentru toate activitatile de care ai nevoie pentru a te simti mai fericit si mai implinit. 
 
Si pentru a putea face asta, autoarea te ajuta mai intai sa constientizezi ce inseamna un program prea aglomerat si daca tu te numeri printre aceia a caror viata se desfasoara intr-un ritm mult prea alert. Sau, cu alte cuvinte, daca familia ta arata ca in descrierea de mai jos:
Familia a carei comunicare principala in weekend consta in organizarea logistica: cine pe cine ia si la ce ora trebuie sa fie in cine stie ce loc. Familia a carei viata a ajuns doar o mare serie de evenimente, programari si obligatii. Familia care isi petrece serile gonind de colo pana colo si inapoi acasa pentru a termina temele, pentru a merge la culcare si pentru a o lua de la capat a doua zi. Familia care pur si simplu nu are timp sa o ia mai incet.
 
Iar pentru a-ti face mai mult loc in viata pentru ceea ce conteaza cu adevarat:
Vei invata ca alegerile pe care le faci au consecinte;
Vei invata sa spui mai des NU;
Vei invata sa ajungi la o stare de ECHILIBRU, acordandu-ti timp pentru odihna;
Vei invata sa planifici saptamana pentru fiecare membru al familiei, astfel incat fiecare sa aiba timp sa faca tot ce trebuie si tot ce ii place;
Vei invata sa te ocupi mai eficient de toate hartiile (acte, fise ale copiilor si alte lucrari de la scoala, documente etc) care se aduna la un moment dat intr-o casa, dar si de datele digitale. Autoarea iti pune la dispozitie in acest sens cateva solutii simple pentru depozitarea hartiilor;
Vei invata ca iti va fi mult mai usor sa faci anumite lucruri ce tin de eliberarea de lucruri, odata ce acestea vor deveni obisnuinte;
Vei invata sa iti recapeti controlul asupra vietii digitale cu ajutorul unor sfaturi practice primite de la autoare;
Vei invata sa te eliberezi de vinovatie;
Vei invata sa refuzi elegant;
Vei invata ca anumite obiceiuri de familie pot fi inlocuite cu altele la fel de frumoase si convenabile pentru toata lumea;
 
 
Partea a III-a: SUFLETUL
 
Daca te intrebi de ce si-ar avea locul intr-o astfel de carte un capitol despre relatii si prietenie, ei bine, raspunsul este cat se poate de simplu. Era nevoie de un astfel de capitol pentru ca, multi dintre noi au nevoie sa isi elibereze viata de relatiile superficiale si toxice care nu numai ca sunt o pierdere de vreme, ci chiar mai rau, ne vlaguiesc, in loc sa ne hraneasca sufletul. In plus, precizeaza autoarea, relatiile toxice pot sa duca la stres, anxietate si chiar probleme de sanatate. Asadar, e de datoria ta sa cauti relatiile adevarate si sa lupti pentru ele, pentru ca:
relatiile adevarate ne fac viata atat de bogata. Sunt fundatia unei vieti pline de sens, lucrul care ne face sa mergem inainte atunci cand vremurile devin grele. In aceste relatii se afla oamenii care vor sarbatori victoriile cu tine si vor plange alaturi de tine atunci cand te prabusesti. Ei sunt oamenii care te vor iubi, indiferent ce s-ar intampla. Cu un risc mare vine si o rasplata mare si, desi efortul de a cultiva relatii adevarate poate sa para riscant, rasplata merita.
 
Asadar, sa te eliberezi in ceea ce priveste relatiile, inseamna, potrivit autoarei:
Sa recunosti calitatile unei relatii adevarate;
Sa identifici semnele unei relatii toxice sau superficiale.
Sa stii sa stabilesti limite clare;
Sa cultivi acele prietenii speciale
Sa ierti atunci cand prietenii dragi iti gresesc;
Sa recunosti atunci cand tu insuti gresesti.
 
Un alt capitol interesant din cea de-a treia parte a cartii este cel intitulat: Cum sa gasim echilibrul intr-o lume haotica, pentru ca probabil cu totii ne punem macar o data pe zi aceasta intrebare, in conditiile vietii agitate pe care o avem. Asadar, aici vei afla:
Ce efecte devastatoare are stresul asupra organismului uman;
Cum sa-ti stabilesti nivelul de stres pe baza scarii stresului realizata de Holmes si Rahe dar si care sunt principalele tipuri de stres;
Cateva remedii impotriva stresului: somnul, miscarea si exercitiile fizice;
Cum te ajuta credinta si mersul la biserica sa te eliberezi de stres;
Povestea de viata cu adevarat impresionanta a autoarei.
 
In final, vom descoperi insasi esenta acestui audiobook, si anume, aceea ca, schimbarile marunte pot face o diferenta majora in viata ta, ajutandu-te astfel sa ajungi la starea de echilibru in cautarea careia ne aflam mereu.
Gasirea echilibrului intr-o lume haotica nu inseamna intotdeauna eliminarea completa a stresului, ci doar schimbarea ori de cate ori este nevoie a felului in care il gestionam. La urma urmei, indiferent cat de mult incercam sa eliminam factorii de stres din viata noastra, vor exista mereu cateva motive majore de stres in privinta carora nu putem sa facem nimic. Singura noastra optiune atunci este sa gasim modalitati mai bune de a face fata stresului care apare. Eu am vazut din proprie experienta cat de mult pot schimba lucrurile aceste modificari marunte, dar importante.
 
 
Ca femei, avem tendinta sa ne supraaglomeram viata, programul si caminul cu lucruri care nu ne sunt deloc benefice. Iar sufletul nostru sufera fiindca nu suntem dispuse sa renuntam. Ruth Soukup abordeaza aceasta problema direct si ne arata cateva tehnici practice pentru a constientiza ce lucruri aducem in spatiul nostru sacru. Vei fi recunoscatoare ca ai ales aceasta carte! - Lysa TerKeurst, scriitoare de bestselleruri New York Times si presedinte al organizatiei crestine Proverbs 31 Ministries
 
Traim intr-o lume care ne spune mereu ca trebuie sa facem mai mult, sa avem mai mult si sa fim mai mult. Este obositor pana la epuizare si singurul lucru cu care ne alegem de fapt este stresul. Ruth Soukup este ca o gura de aer proaspat atunci cand ne invita sa ne facem ordine in viata si sa imbratisam simplitatea. Daca vezi ca esti obosit, stresat sau coplesit, lasa ca vorbele acestei carti sa te purifice si respira adanc. Reprezinta echivalentul literar al unei bai cu spuma si al unei cesti cu cafea fierbinte intr-o dimineata rece. - Melanie Shankle, autoare a cartii Nobody’s Cuter Than You si a unor bestselleruri New York Times
 
Prin povestiri impresionante si aplicatii practice, Ruth Soukup te va ajuta sa iti eliberezi caminul. Dar mai mult decat atat, cuvintele ei te vor inspira sa traiesti o viata implinita, scapand de tot ceea ce iti distrage atentia de la ea. - Joshua Becker, fondator al BecomingMinimalist.com si autor al cartii Simplify aflata in topul Wall Street Journal 
 
Cartea aceasta este excelenta. Intr-o cultura in care femeile sunt coplesite de fele de fel de sarcini si liste cu lucruri de rezolvat, Ruth Soukup ne ajuta sa incetinim ritmul si sa facem un inventar al tuturor lucrurilor care ne aglomereaza viata. Eliberat le da femeilor instrumentele de care au nevoie pentru a-si face ordine in casa, in minte si in suflet prin intermediul povestirilor sincere, al problemelor si solutiilor lui Ruth. Recomand aceasta carte nu numai mamicilor, ci si taticilor! - Courtney Joseph, fondatoare a WomenLivingWell.org- locul de intalnire al comunitatii Good Morning Girls
 
Extrem de practica si de captivanta, Eliberat ne invata cum sa traim cu mai putin. Nu doar mai putine „lucruri” in jur, ci si mai putina dezordine in minte si in suflet. Am nevoie cu disperare de aceasta carte! Ruth Soukup a reusit din nou. - Ruth Schwenk, coautor al cartii Hoodwinked: Ten Myths Moms Believe and Why We All Need to Knock It Off
 
Este greu sa recunosti ca ai nevoie de cartea Eliberat, dar vei respira usurat cand o vei fi terminat de citit. Ruth explica de ce dezordinea este atat de nociva pentru mintea, caminul si sufletul nostru. Apoi ne ofera cateva tehnici simple pentru a rezolva asta. Sunt pregatita sa ma eliberez pe termen lung. - Courtney DeFeo, autoare a cartii In This House, We Will Giggle si fondatoare a blogului Lil Light O’ Mine
 
Eliberat reprezinta motivul pentru care Ruth Soukup este unul dintre scriitorii preferati ai Americii. Practica, deschisa si doldora de sfaturi si invataturi biblice, Eliberat iti asterne in fata o harta clara a drumului de la consumerism la seninatate. O lectura obligatorie pentru femeile care doresc sa isi faca ordine in casa, in minte si in suflet. - Emily T. Wierenga, fondatoare a asociatiei The Lulu Tree si autoare a cartilor Atlas Girl si Making It Home
 
Mai multe haine decat ne trebuie, mai multe email-uri decat putem citi, dezordine in hartii, un haos de jucarii, vase care dau pe afara din chiuveta si rafturi pline cu obiecte decorative, amintiri si altele – pe negandite, viata mea a devenit dezordonata, si ca rezultat mi s-a imbacsit si sufletul. Daca esti asemenea mie in privinta asta, Eliberat iti acorda pauza dupa care tanjesti. Respira adanc si las-o pe Ruth Soukup sa te indrume in procesul de organizare a casei, a mintii si a sufletului tau, sa-ti impartaseasca si tie felul in care a castigat in lupta cu organizarea. Plina ochi cu strategii practice, cartea nu iti ofera un plan de curatenie aplicabil o singura data, ci te indruma sa adopti principii si sisteme solide pentru tot restul vietii, limitand definitiv  dezordinea. Cu o voce incurajatoare si datatoare de putere, Ruth ne provoaca sa ne aruncam privirea asupra lucrurilor care conteaza cu adevarat in viata. Nu mai trebuie sa traim coplesiti! Cartea aceasta ofera o cale limpede catre o viata ordonata si plina de sens. - Cherie Lowe, autoarea cartii Slaying the Debt Dragon: How One Family Conquered Their Money Monster and Found an Inspired Happily Ever After
 
Eliberat dezvaluie cu eleganta motivul pentru care casele si inimile noastre se umplu cu lucruri nefolositoare, aratandu-ne cu bunavointa frumusetea actului de a renunta la ele. Daca esti pregatit pentru o metoda clara de a pune capat dezordinii haotice, Ruth Soukup iti arata calea catre o viata simpla, dar plina de pasiune. - Rachel Wojo, blogger si autoare a cartii One More Step
 
Ti-ai jurat vreodata sa te aduni – sa organizezi in sfarsit lucrurile – doar ca nu stii mai exact cum si de unde sa incepi? Eliberat te va ajuta sa faci ordine in casa, sa iti eliberezi spatiul din creier de care ai atata nevoie si sa iti linistesti sufletul din punct de vedere spiritual. - Karen Ehman, autoare a cartii Keep It Shut si a unor bestselleruri New York Times si speaker pentru Proverbs 31 Ministries
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one