Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Cartea saptamanii

cu -20%

in perioada 07 -13 octombrie.

Afla care este titlul.

Aventura ceaiului

De (autor): Henrietta Lovell

0
(0 review-uri)
Aventura ceaiului - Henrietta Lovell
Rasfoieste

Aventura ceaiului

De (autor): Henrietta Lovell

0
(0 review-uri)
Izbucniri policrome si iubire aromata, geniul ceaiului, cronica frunzelor miraculoase si a celor mai desavarsite ritualuri si culturi
 
Detest pliculetele anoste si iubesc frunzele incantatoare, le iubesc din toata fiinta mea. Si cu ceaiul bun se intampla la fel. Ca atunci cand iti dai seama ca o cafea e cu totul altceva decat niste granule care se dizolva instantaneu. Ca atunci cand gusti un cotlet dupa ce ai fost obisnuit cu hamburgeri. Ca o bucata din faimoasa branza englezeasca Lincolnshire Poacher, ca un cubulet de Brie sau ca o farama de Parmigiano Reggiano dupa o viata intreaga de infulecat branza procesata, invelita, felie de felie, in plastic. Pur si simplu nu se poate compara o ceasca de ceai industrial, din pliculet, cu o ceasca de ceai obtinut din frunze culese, sortate si amestecate manual. - Henrietta Lovell
 
Din aceeasi frunza poti face ceai alb, verde, oolong sau pu’er (pu-erh). Acesta din urma este fermentat. Ceaiul negru se oxideaza total, pen­tru a genera o aroma bogata. Ceaiul verde se proceseaza putin si elibereaza multe arome subtile, vegetale. Oolong-ul se situeaza, cu gratie, intre cele doua. Iar ceaiul alb… Ceaiul alb reprezinta inceputul, frunza neatinsa, uscata doar pentru a retine cele mai dulci note de prospetime, de puritate vegetala.
 
Ceaiul m-a ajutat sa cunosc constructori, artisti in tatuaje, profesori, actori, atleti, parfumieri, agenti hotelieri, specialisti in vinuri, barmani, pescari si piloti. Si acum toti sunt prietenii si colaboratorii mei.
 
De pe platoul Shire din Malawi, de la poalele Muntilor Himalaya, pana in gradinile ascunse din Wuyishan, China, bat lumea in cautare de ceaiuri nemaipomenite, adica de frunzulite de Camellia sinensis. Dar mai aleg si ierburi rare si flori, de la muguri palizi de migdale Marcona din Spa­nia la rooibos de culoarea ruginii din deserturile vecine cu Muntii Cederberg din Africa de Sud.

Henrietta Lovell, sau doamna ceaiului, a lucrat in domeniul marilor finante din New York, dar a renuntat la cariera in favoarea povestii de iubire pentru ceai. Plina de entuziasm contagios, calatoreste neincetat, de jur-imprejurul pamantului, pe urmele frunzelor de ceai, reusind sa schiteze geografia ceaiu­lui, a celor mai subtile arome si a celor mai rafinate restaurante: Estuarul Solway, Scotia de Sud-Vest • Fuding,  Fujian, China • Hotel Claridge’s, Londra, de la Camden la Whitehall • Domeniul Satemwa, Malawi • Hollywood, California, SUA • Muntii Cederberg, Africa de Sud • Kyoto, Japonia • Hile, Nepalul de Est • Taitung, Taiwan • Sudul Romei, Italia, o diversiune: povestea ceaiului de dupa-amiaza • Tokyo, Japonia • Tarrytown, New York, SUA • San Francisco si Comitatul Sonoma, California, SUA • Meghalaya, India • Wuyishan, China • Paris, Franta • Sikkim, India • Nordskot, Norvegia arctica • New Orleans, Louisiana, SUA • Shizuoka, Japonia • Ambadan­degama, Platoul Uva, Sri Lanka • Michoa­can, Mexic • Cornwall, Anglia • Tarragona, Spania • Glastonbury, Somerset, Anglia, propriul dormitor • Eskdalemuir, Scotia de Sud-Vest • Si, in sfarsit, deasupra Marii Nordului.
 
CEAI NEGRU
China: Beautiful Golden Eyebrow (Jin Jun Mei) • Emperor’s Breakfast • Iasomie • Keemun • Lapsang Souchong • Tarry Lapsang • Earl Grey •English Breakfast
India: Darjeeling • Meghalaya • Sikkim
Malawi
Masala Chai
Nepal
Sri Lanka
 
CEAI PU’ER
Malawi
Yunnan
 
CEAI OOLONG
China: Big Red Robe (Da Hong Pao) • Iron Goddess of Mercy (Tie Guan Yin)
Taiwan: Oolong cu lapte • Sunset Oolong
 
CEAI VERDE
China: Dragon Well (Long Jing) • Emerald Green • Jasmine Pearls
Japonia: Genmaicha • Gyokuro • Matcha • Sencha
 
CEAI ALB
China: Jasmine Silver Tip (Ace de argint) • White Peony (Mac alb) • White Silver Tip (Ace de argint)
Malawi
Malawi Antlers
 
INFUZII DE PLANTE MEDICINALE
Muguri de migdale • Anason • Isop • Musetel • Citronella • Lamaita • Rooibos
 
CEAIURI AROMATE
COCKTAILURI CU CEAI
Jasmine Silver Tip Martini • Prune Tease (Pruna Zglobie) • Punciuri cu rom • White Silver Tip Martini
Citeste mai mult

49.90Lei

49.90Lei

Primesti 49 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Livrare

Estimare livrare miercuri, 9 octombrieImportant icon msg

Acest termen de livrare este estimativ. In cazul perioadelor aglomerate pot aparea intarzieri pe care le vom comunica in cos, in cont sau pe e-mail.

Livrarea produselor din stoc se realizeaza in decursul a 24-48 de ore (zile lucratoare) de la plasarea comenzii. In cazul in care termenul este prelungit te vom anunta prin intermediul unui e-mail, iar noua data va fi afisata si in contul de cititor.

Livrarea cartilor in engleza aflate in stocul furnizorilor nostri se realizeaza in intervalul de 2-4 saptamani, afisat in pagina de produs. Toate comenzile care contin un titlu din aceasta categorie vor fi livrate la termenul cel mai indelungat. In cazul in care doresti impartirea comenzii, te rugam sa ne contactezi pentru a-ti comunica toate conditiile. Poti gasi aceste informatii si in sectiunea Termeni si Conditii.

Descrierea produsului

Izbucniri policrome si iubire aromata, geniul ceaiului, cronica frunzelor miraculoase si a celor mai desavarsite ritualuri si culturi
 
Detest pliculetele anoste si iubesc frunzele incantatoare, le iubesc din toata fiinta mea. Si cu ceaiul bun se intampla la fel. Ca atunci cand iti dai seama ca o cafea e cu totul altceva decat niste granule care se dizolva instantaneu. Ca atunci cand gusti un cotlet dupa ce ai fost obisnuit cu hamburgeri. Ca o bucata din faimoasa branza englezeasca Lincolnshire Poacher, ca un cubulet de Brie sau ca o farama de Parmigiano Reggiano dupa o viata intreaga de infulecat branza procesata, invelita, felie de felie, in plastic. Pur si simplu nu se poate compara o ceasca de ceai industrial, din pliculet, cu o ceasca de ceai obtinut din frunze culese, sortate si amestecate manual. - Henrietta Lovell
 
Din aceeasi frunza poti face ceai alb, verde, oolong sau pu’er (pu-erh). Acesta din urma este fermentat. Ceaiul negru se oxideaza total, pen­tru a genera o aroma bogata. Ceaiul verde se proceseaza putin si elibereaza multe arome subtile, vegetale. Oolong-ul se situeaza, cu gratie, intre cele doua. Iar ceaiul alb… Ceaiul alb reprezinta inceputul, frunza neatinsa, uscata doar pentru a retine cele mai dulci note de prospetime, de puritate vegetala.
 
Ceaiul m-a ajutat sa cunosc constructori, artisti in tatuaje, profesori, actori, atleti, parfumieri, agenti hotelieri, specialisti in vinuri, barmani, pescari si piloti. Si acum toti sunt prietenii si colaboratorii mei.
 
De pe platoul Shire din Malawi, de la poalele Muntilor Himalaya, pana in gradinile ascunse din Wuyishan, China, bat lumea in cautare de ceaiuri nemaipomenite, adica de frunzulite de Camellia sinensis. Dar mai aleg si ierburi rare si flori, de la muguri palizi de migdale Marcona din Spa­nia la rooibos de culoarea ruginii din deserturile vecine cu Muntii Cederberg din Africa de Sud.

Henrietta Lovell, sau doamna ceaiului, a lucrat in domeniul marilor finante din New York, dar a renuntat la cariera in favoarea povestii de iubire pentru ceai. Plina de entuziasm contagios, calatoreste neincetat, de jur-imprejurul pamantului, pe urmele frunzelor de ceai, reusind sa schiteze geografia ceaiu­lui, a celor mai subtile arome si a celor mai rafinate restaurante: Estuarul Solway, Scotia de Sud-Vest • Fuding,  Fujian, China • Hotel Claridge’s, Londra, de la Camden la Whitehall • Domeniul Satemwa, Malawi • Hollywood, California, SUA • Muntii Cederberg, Africa de Sud • Kyoto, Japonia • Hile, Nepalul de Est • Taitung, Taiwan • Sudul Romei, Italia, o diversiune: povestea ceaiului de dupa-amiaza • Tokyo, Japonia • Tarrytown, New York, SUA • San Francisco si Comitatul Sonoma, California, SUA • Meghalaya, India • Wuyishan, China • Paris, Franta • Sikkim, India • Nordskot, Norvegia arctica • New Orleans, Louisiana, SUA • Shizuoka, Japonia • Ambadan­degama, Platoul Uva, Sri Lanka • Michoa­can, Mexic • Cornwall, Anglia • Tarragona, Spania • Glastonbury, Somerset, Anglia, propriul dormitor • Eskdalemuir, Scotia de Sud-Vest • Si, in sfarsit, deasupra Marii Nordului.
 
CEAI NEGRU
China: Beautiful Golden Eyebrow (Jin Jun Mei) • Emperor’s Breakfast • Iasomie • Keemun • Lapsang Souchong • Tarry Lapsang • Earl Grey •English Breakfast
India: Darjeeling • Meghalaya • Sikkim
Malawi
Masala Chai
Nepal
Sri Lanka
 
CEAI PU’ER
Malawi
Yunnan
 
CEAI OOLONG
China: Big Red Robe (Da Hong Pao) • Iron Goddess of Mercy (Tie Guan Yin)
Taiwan: Oolong cu lapte • Sunset Oolong
 
CEAI VERDE
China: Dragon Well (Long Jing) • Emerald Green • Jasmine Pearls
Japonia: Genmaicha • Gyokuro • Matcha • Sencha
 
CEAI ALB
China: Jasmine Silver Tip (Ace de argint) • White Peony (Mac alb) • White Silver Tip (Ace de argint)
Malawi
Malawi Antlers
 
INFUZII DE PLANTE MEDICINALE
Muguri de migdale • Anason • Isop • Musetel • Citronella • Lamaita • Rooibos
 
CEAIURI AROMATE
COCKTAILURI CU CEAI
Jasmine Silver Tip Martini • Prune Tease (Pruna Zglobie) • Punciuri cu rom • White Silver Tip Martini
Citeste mai mult

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one