Regulament si informatii utile

Cui se adreseaza?

Proiectul CarteTeca se adreseaza tuturor institutiilor de invatamant de stat din Romania (de la educatie timpurie pana la nivelul liceal, inclusiv), care nu au beneficiat inca de unul dintre premiile CarteTeca acordate in cadrul uneia din editiile anterioare.

Ne dorim sa ajungem in egala masura la prichindeii din gradinite care sunt la inceputul calatoriei in lumea cartilor, la copiii zburdalnici din scoli generale, pentru care vrem sa deschidem cat mai multe ferestre catre lume si la minunatii adolescenti din licee, pe care speram sa-i ajutam prin intermediul cartilor sa-si defineasca propria personalitate si sa-si gaseasca chemarea.

Deocamdata premiile sunt limitate la o singura donatie CarteTeca per unitatea de invatamanat, indiferent de anul acordarii donatiei de carti. Prin urmare, din pacate, unitatile de invatamant castigatoare ale uneia dintre editiile trecute nu sunt eligibile pentru inscrierea la editia 2023.

Criterii selectie:

Evaluarea va lua in calcul raspunsurile oferite la intrebarile incluse in formularul de inscriere. In cadrul jurizarii vor cantari cel mai mult activitatile propuse pentru incurajarea lecturii și impactul acestor activitati in comunitate.

Ne propunem sa colaboram cu acele institutii de invatamant unde putem gasi parteneri entuziasti care sa creada in misiunea noastra si sa promoveze educatia centrata pe lectura ca instrument de invatare.

De asemenea, un criteriu de departajare il va constitui evaluarea nevoii institutiilor de invatamant participante. Bineinteles, noi stim ca exista nevoi in toate unitatile de invatamant si fiecare biblioteca ar putea primi pe rafturile sale noi titluri care ar aduce bucurie elevilor, insa ne dorim sa ajutam in primul rand acele biblioteci scolare unde fondul de carte are cea mai mare nevoie de improspatare.

Cum aplic?

Toti cei interesati de cea de-a cincea editie a proiectului CarteTeca sunt rugati sa completeze formularul de inscriere pe pagina dedicata, nu mai tarziu de data de 29 octombrie 2023.

Pentru orice intrebari ne poti scrie pe adresa carteteca@libris.ro.

Informatii pentru Aplicanti

Premiile proiectului CarteTeca sunt limitate la o singura donatie per unitatea de invatamant, indiferent de anul acordarii donatiei de carti. Prin urmare, unitatile de invatamant castigatoare ale uneia dintre editiile trecute nu sunt eligibile pentru inscrierea in proiectul CarteTeca 2023.

Perioada de inscriere se desfasoara in perioada 12-29 octombrie 2023. Dupa completarea formularului de inscriere, fiecare aplicant va primi un email de confirmare privind inregistrarea cu succes in proiectul CarteTeca 2023.

Lista completa a donatiilor si a beneficiarilor proiectului CarteTeca 2023 va fi publicata vineri, 3 noiembrie 2023, pe pagina Castigatori 2023.

In perioada 3 - 7 noiembrie 2023 toti aplicantii vor primi un email prin care vor fi instiintati de rezultatul aplicatiei lor.

Cei care se vor regasi pe lista castigatorilor vor primi detaliile necesare legate de pasii care vor fi parcursi pentru a intra in posesia donatiei de carti (semnare contract, alegerea titlurilor potrivit nevoilor unitatii de invatamant, perioada in care se poate plasa comanda pe libris.ro, semnare proces verbal etc.)

Pentru orice posibile intrebari, in orice etapa a proiectului, ne puteti scrie pe adresa carteteca@libris.ro si va vom raspunde cu drag in cel mai scurt timp posibil. Daca ne contactati în urma procesului de inscriere, va rugam sa ne furnizati si numarul de referinta primit in emailul de confirmare pentru a identifica mai ușor aplicația cu privire la care ne contactati.

Detalii despre Premii

Premiile editiei CarteTeca 2023 sunt in numar de 35, in valoare totala de 200.000 lei.

35 de premii in valoare totala de 200.000 de lei, 35 de sanse pentru unitatile de invatamant ale caror biblioteci vor avea pe rafturi noi volume.

Premiile se vor transforma in donatii de carte dupa cum urmeaza:

Titlurile vor fi alese de catre reprezentantii unitatilor de invatamant, potrivit nevoilor specifice.

Cartile vor fi asigurate de Libris SRL cu sprijinul Salvati Copiii Romania.

Intrebari frecvente

Deocamdata premiile sunt limitate la o singura donatie CarteTeca per unitatea de invatamanat, indiferent de anul acordarii donatiei de carti si de tipul premiului.

Prin urmare, din pacate, unitatile de invatamant castigatoare ale uneia dintre editiile trecute nu sunt eligibile pentru inscrierea la editia 2023.

Desigur, asteptam cu mult interes aplicatia pentru editia 2023.

Pentru orice posibile neclaritati, va rugam sa ne trimiteti intrebarile dumneavoastra doar la adresa carteteca@libris.ro si va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Desigur, asteptam cu mult interes aplicatia pentru editia 2023, cu mentiunea ca ne dorim ca prin intermediul raspunsurilor primite sa intelegem cine va administra cartile, daca vor intra in gestiunea altei biblioteci (ex.: biblioteca comunala) si ce activitati vor sustine noile carti, in eventualitatea castigarii unuia dintre premii.

Codul de inregistrare este un numar de referinta generat automat de sistem si care ne ajuta intern in procesul de management al aplicatiilor primite. Codul de inregistrare nu indica numarul participantilor inscrisi la un moment dat.

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one