headerdesktop iphone14mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile iphone14mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

iPhone 15 CADOU

Plaseaza o comanda si

Intra automat in CONCURS

Alege-ti titlurile norocoase.
uvpmobileredmari29apr24
  • Carti

Margaret Atwood

Margaret Atwood este o scriitoare canadiana premiata international, castigatoare a Premiului Booker in anul 2000 pentru romanul "Asasinul orb", cunoscuta in special datorita romanului sau de incredibila actualitate pentru societatea in care traim, cu precadere cea a Statelor Unite ale Americii, "Povestea slujitoarei". S-a nascut in anul 1939, iar opera sa indrazneste si reuseste sa abordeze cu succes teme si subiecte grele, precum relatia dintre religie si politica, libertatea femeii asupra propriului corp, ecologia, politica si feminismul. Romanul-fenomen al lui Atwood a asezat-o la loc de cinste in topul scriitorilor cu opere distopice etalon. Teocratia din "Povestea slujitoarei" se aflandu-se pe aceeasi lista cu distopiile lui George Orwell (O mie noua sute optzeci si patru) sau Aldous Huxley (Minunata lume noua). Margaret Atwood este romanciera, poeta, critic literar, profesor, activist de mediu si inventator. Printre cele mai cunoscute opere ale sale, numim: "Povestea slujitoarei", "Asasinul orb", "Alias Grace", "Ochi-de-pisica", "Penelopiada", "Inima cedeaza ultima" si "MaddAdda". Palmaresul premiilor literare detinut de Atwood este unul impresionant, amintim aici doar cateva dintre acestea: Premiului Booker, Premiul Arthur C. Clarke, Governor General's Award, Premiul Franz Kafka, Medalia Emerson-Thoreau. Cu ajutorul scrierilor sale, Atwood isi provoaca cititorul sa reflecteze asupra complexelor aspecte legate de societatea in care traim, punand in permanenta sub semnul intrebarii normele si conventiile acesteia, punctand adesea faptul ca orice conventie poate fi manipulata ori inlocuita. Descopera universul literar al scriitoarei Margaret Atwood si lasa-te captivat de puterea si profunzimea operelor sale.
Citeste mai mult
Bazele editurii Niculescu au fost puse in urma cu doua decenii si jumatate, mai exact in anul 1993, cand initiatorii acestui proiect de anvergura si-au propus sa aduca in fata cititorilor lucrarile unor reputati profesori universitari, cercetatori si scriitori romani. Lor li s-au adaugat numeroase titluri ale unor autori straini, pe care editura romaneasca ii promoveaza. Ce anume diferentiaza aceasta institutie de restul editurilor de pe piata? Linia editoriala orientata catre dictionare, ghiduri de conversatie si cursuri pentru invatarea limbilor straine, atat pentru incepatori, cat si pentru avansati, harti si ghiduri utile pentru cei care calatoresc. Adaugam aici si volumele de beletristica, literatura universala contemporana, stiinte umaniste, biografii si memorii. Nu in ultimul rand, editura aloca o importanta deosebita manualelor scolare, atlaselor si cartilor educationale pentru copii, ajutandu-i pe cei mici sa se familiarizeze cu primele notiuni de limba straina (engleza, germana, franceza). Aceste carti sunt insotite de imagini, au un format atractiv si sunt incadrate in diferite categorii de varsta. In ultimii ani, editura Niculescu a facut un pas esential catre cititori, lansand pe piata cartile in format digital (eBooks), aflate la tot mai mare cautare in aceasta era atat de tehnologizata. Pe site-ul Libris.ro va asteapta in prezent peste 400 de titluri de carte, aparute la editura Niculescu.
Citeste mai mult

Carti

1 - 7 din 7 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one