Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Promotii active:

Transport GRATUIT peste 75 lei

30% -20% la cartile in engleza

Doar weekendul acesta!
uvpmobilenoutatitarg20iun24
  • Literatura Romana

Cella Serghi

Cella Serghi, pe numele sau real Cella Marcoff, s-a nascut pe 4 noiembrie 1907 la Constanta si a fost scriitoare, publicista si traducatoare, considerata una dintre cele mai importante prozatoare interbelice. A urmat studiile de Drept la Universitatea Bucuresti, a practicat o vreme avocatura, iar in anul 1938 si-a facut debutul cu romanul 'Panza de paianjen', bucurandu-se de sustinerea unor renumiti scriitori ai epocii: Liviu Rebreanu, Mihail Sebastian si Camil Petrescu. In 1977 ii apare volumul autobiografic intitulat 'Pe firul de paianjen al memoriei'. Autoarea a fost foarte atasata de locul copilariei sale, in apropiere de Marea Neagra, iar acest aspect se va regasi deseori in scrierile sale. De aceeasi autoare: 'Cad zidurile' (anul aparitiei 1950), 'Cantecul uzinei' (1950), 'Cantemirestii' (in 1954), 'Gentiane' (1970), 'Aceasta dulce povara, tineretea' (1983). Cella Serhi a tradus romanul 'Va place Brahms?', scris de Francoise Sagan, in anul 1971. S-a stins din viata la varsta de 85 de ani, pe cand se afla la Bucuresti, fiind considerata una dintre cele mai importante prezente feminine literare din secolul trecut.
Citeste mai mult
Fondata in 1995 la Chisinau, editura Cartier ramane una dintre cele mai semnificative institutii de acest gen din Republica Moldova. Avand in frunte poeti, scriitori si publicisti cu calitati profesionale care ii recomanda, editura a dezvoltat in cei peste 20 de ani de activitate o linie proprie de productie, incepand de la continut si grafica, pana la distributie si vanzari. Pe lista de titluri gasim beletristica, stiinte umaniste, carti penrtu copii, arta, arhitectura si design, precum si numele unor autori de referinta in spatiul cultural autohton: Tudor Arghezi, Grigore Vieru, Mihai Eminescu, Liviu Rebreanu, Nichita Stanescu. La acestia, editura adauga traducerile unor scriitori importanti din literatura universala: Oscar Wilde, Dante Aligheri, William Shakespeare etc. Potrivit reprezentantilor Cartier, tirajul mediu al unui exemplar tiparit de aceasta editura este de circa 5.500 de exemplare. In anul 2011, a fost initiat proiectul 'Biblioteca deschisa', sub directa coordonare a scriitorului Vasile Ernu, prin care s-a dorit o promovare autentica a autorilor contemporani din spatiul cultural est-european. Pentru a tine pasul cu evolutia tehnologiei, casa de productie a scos pe piata si carti in format electronic, avansand cu pasi repezi in acest domeniu. In 2012, la Targul de Carte din Bucuresti, in cadrul decernarii premiilor Gaudeamus, editura Cartier a fost distinsa cu Premiul de Excelenta.
Citeste mai mult

Literatura Romana

1 - 5 din 5 de titluri

Pagini de Literatura romana: locul unde gasesti cele mai frumoase povesti de dragoste, romane de aventura, intrigi si trairi personale ale celor mai in voga scriitori romani.

Tineri, romantici, pasionali sau nonconformisti, multi autori romani scriu cu dezinvoltura, sunt dedicati si independenti.La aceasta subcategorie apar si cartile unor preoti cunoscuti atat in lumea bisericeasca, cat si in mediile intelectuale, povestitori innascuti, autori ai multor lecturi. Ii amintim si pe scriitorii clasici, care au incantat copilaria multora dintre noi si ne-au format gustul pentru literatura: Ioan Slavici, Ionel Teodoreanu, I.L.Caragiale, Costache Negruzzi, Marin Preda sau Liviu Rebreanu. E locul unde iti dam intalnire cu operele lui Mircea Eliade si George Calinescu, unde descoperi scrierile profunde ale lui Paler, Plesu, Paleologu, Cartarescu sau Puric, unde lucrarile poarta semnatura unor importanti prozatori, poeti, dramaturgi sau eseisti, dar unde gasesti totodata si seria romanelor politiste semnate de Rodica Ojog-Brasoveanu sau alte titluri ce ascund teorii conspirationiste moderne. Sunt lecturi care se citesc mai repede decat ai privi un film.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one