headerdesktop tr50grpasti30apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile tr50grpasti30apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

uvpmobileredmari29apr24
  • Literatura Romana

Gheorghe Craciun

Gheorghe Craciun s-a nascut pe 8 mai 1950 in comuna Tohanu Vechi din judetul Brasov si a fost un romancier, teoretician literar roman si publicist. A fost profesor universitar de Teoria literaturii la Facultatea de Litere a Universitatii din Brasov. A urmat liceul la Sighisoara, al carui Turn cu Ceas este omniprezent in romanul sau "Pupa russa". A absolvit Facultatea de Filologie a Universitatii din Bucuresti. In anul 2002 devine doctor in litere la Universitatea din Bucuresti, cu o teza despre "Dimensiunea tranzitiva a poeziei moderniste si postmoderne din Romania". Debutul sau publicistic are loc in revista Luceafarul, cu poezie. Debuteaza editorial in 1982 cu romanul "Acte originale/copii legalizate". Pentru activitatea sa a fost recompensat cu multe premii: Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din Romania, 1983, Premiul pentru proza al revistei Viata Romaneasca, 1984. Romanul "Pupa russa" a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania pentru Proza si Premiul pentru Proza al revistei Cuvantul, 2004. A decedat in anul 2007, la varsta de 56 de ani.
Citeste mai mult

Literatura Romana

1 - 1 din 1 de titluri

Pagini de Literatura romana: locul unde gasesti cele mai frumoase povesti de dragoste, romane de aventura, intrigi si trairi personale ale celor mai in voga scriitori romani.

Tineri, romantici, pasionali sau nonconformisti, multi autori romani scriu cu dezinvoltura, sunt dedicati si independenti.La aceasta subcategorie apar si cartile unor preoti cunoscuti atat in lumea bisericeasca, cat si in mediile intelectuale, povestitori innascuti, autori ai multor lecturi. Ii amintim si pe scriitorii clasici, care au incantat copilaria multora dintre noi si ne-au format gustul pentru literatura: Ioan Slavici, Ionel Teodoreanu, I.L.Caragiale, Costache Negruzzi, Marin Preda sau Liviu Rebreanu. E locul unde iti dam intalnire cu operele lui Mircea Eliade si George Calinescu, unde descoperi scrierile profunde ale lui Paler, Plesu, Paleologu, Cartarescu sau Puric, unde lucrarile poarta semnatura unor importanti prozatori, poeti, dramaturgi sau eseisti, dar unde gasesti totodata si seria romanelor politiste semnate de Rodica Ojog-Brasoveanu sau alte titluri ce ascund teorii conspirationiste moderne. Sunt lecturi care se citesc mai repede decat ai privi un film.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one