headerdesktop corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

-50% -30% la Corint si Leda

siii TRANSPORT GRATUIT

la TOATE comenzile peste 50 lei!

Profita acum!
uvpmobilecartipasti18apr24
  • Literatura Romana

Cristian Teodorescu

Cristian Teodorescu s-a nascut la Medgidia, in 1954. A absolvit Facultatea de Filologie, sectia romana-engleza, a Universitatii din Bucuresti. A inceput sa scrie proza de la 14 ani, pentru revista Vinatorul si pescarul sportiv. A debutat editorial in antologia Desan (Cartea Romaneasca, 1983). In 1985 ii apare volumul de povestiri Maestrul de lumini, la Editura Cartea Romaneasca (reeditat in 2005), urmat in 1988 de romanul Tainele inimei, la aceeasi editura. In 1991 publica la Editura Alex Faust repovestit baietilor mei, Petre si Matei, apoi Povestiri din lumea noua (RAO, 1996), Ingerul de la benzinarie (povestiri, Paralela 45, 2002), Maestrul de lumini si alte povestiri (Curtea Veche, 2005) si romanul Medgidia, orasul de apoi (Cartea Romaneasca, 2009; Polirom, 2012). Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor (1986), Premiul Academiei Romane (1990), Premiul pentru proza scurta al USR (1997), Premiul pentru roman al USR (2010) si alte citeva premii ale unor ziare si reviste. Povestirile sale au fost traduse in Olanda, Franta, Statele Unite, Muntenegru, Polonia si Ungaria. Prezenta activa in jurnalismul romanesc (presa scrisa, radio), Cristian Teodorescu a devenit recent si indrumatorul unui curs de creative writing, ce vine in ajutorul viitorilor scriitori. Pentru a-l intelege cat mai bine pe Cristian Tedoroescu va invitam sa cititi un citat din cea mai recenta carte a sa: "Alina il intimpina contrariata. Mirosea intens a fixativ de par si era singura in redactie. Poate ca va veni Vali, pe la 11. Celorlalti le daduse liber, cu de la ea putere. Citiva se dusesera acasa cind se inchisese circiuma. La ce ora? O intrerupse. La unu noaptea. Ceilalti se dusesera sa bea in continuare din banii de prime. N-o intreba ce prime. Se interesa doar cine venise cu ele. Cum, cine? Domnul Mateescu, actionarul. Alina se apropie de el, banuitoare."
Citeste mai mult
Infiintata in anul 1995, POLIROM este una dintre cele mai importante edituri din Romania, cu aproape 6.000 de titluri publicate, in peste 13.000.000 de volume tiparite. Profilul editorial incadreaza editura Polirom intr-o zona de nisa, oferind cititorilor titluri si din zone ca studiile de gen, publicistica, istorie recenta, comunicare etc. 45 de domenii editoriale, peste 60 de serii si colectii (Ego, Plural, Biblioteca Polirom, Collegium etc) includ nu numai titluri de fictiune (35%), dar si nonfictiune (65%). Polirom este editura care a mizat mult pe tanara generatie de scriitori romani, avand in palmares autori ca Lucian Dan Teodorovici, Dan Lungu, Gabriela Adamesteanu, Daniela Zeca Buzura, Andrei Ruse, Adriana Babeti, Filip Florian etc, alaturi de autorii deja consacrati ca Emil Brumaru, Octavian Paler, Alexandru Paleologu, Stefan Agopian, Aurora Liiceanu etc. Editurii Polirom i-au fost atribuite numeroase premii de catre Asociatia Editorilor din Romania, Uniunea Scriitorilor, ASPRO, Academia Romana, revistele Sfera politicii, Cuvantul, Capital, CEDU etc.
Citeste mai mult

Literatura Romana

1 - 2 din 2 de titluri

Pagini de Literatura romana: locul unde gasesti cele mai frumoase povesti de dragoste, romane de aventura, intrigi si trairi personale ale celor mai in voga scriitori romani.

Tineri, romantici, pasionali sau nonconformisti, multi autori romani scriu cu dezinvoltura, sunt dedicati si independenti.La aceasta subcategorie apar si cartile unor preoti cunoscuti atat in lumea bisericeasca, cat si in mediile intelectuale, povestitori innascuti, autori ai multor lecturi. Ii amintim si pe scriitorii clasici, care au incantat copilaria multora dintre noi si ne-au format gustul pentru literatura: Ioan Slavici, Ionel Teodoreanu, I.L.Caragiale, Costache Negruzzi, Marin Preda sau Liviu Rebreanu. E locul unde iti dam intalnire cu operele lui Mircea Eliade si George Calinescu, unde descoperi scrierile profunde ale lui Paler, Plesu, Paleologu, Cartarescu sau Puric, unde lucrarile poarta semnatura unor importanti prozatori, poeti, dramaturgi sau eseisti, dar unde gasesti totodata si seria romanelor politiste semnate de Rodica Ojog-Brasoveanu sau alte titluri ce ascund teorii conspirationiste moderne. Sunt lecturi care se citesc mai repede decat ai privi un film.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one