headerdesktop corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

uvpmobilecartipasti18apr24
  • Literatura Romana

Panait Istrati

Panait Istrati s-a nascut in 10 august 1884, la Braila. Familia sa era de origini modeste si a fost nevoit sa accepte o serie de slujbe modeste pentru a se intretine. In acest timp, a citit si a scris, fiind extrem de pasionat de literatura, cu toate ca nu si-a permis sa studieze. Prima sa povestire, "Chira Chiralina", publicata in 1923 a fost un succes, motiv pentru care i-au urmat cateva romane. In 1927 a inceput sa calatoreasca in Rusia, lucru care l-a inspirat sa continue sa scrie. Incepe sa critice regimul comunist si sa isi modifice parerile despre politica, iar din 1930 revine definitiv in tara. Este bolnav de tuberculoza, boala care il face sa fie singuratic, cu toate ca operele sale devin din ce in ce mai cunoscute si sunt traduse in peste 30 de limbi. Notam cateva titluri: "Spovedania unui invins", "Ciulinii Baraganului" si "In lumea Mediteranei"
Citeste mai mult

Literatura Romana

1 - 18 din 18 de titluri

Pagini de Literatura romana: locul unde gasesti cele mai frumoase povesti de dragoste, romane de aventura, intrigi si trairi personale ale celor mai in voga scriitori romani.

Tineri, romantici, pasionali sau nonconformisti, multi autori romani scriu cu dezinvoltura, sunt dedicati si independenti.La aceasta subcategorie apar si cartile unor preoti cunoscuti atat in lumea bisericeasca, cat si in mediile intelectuale, povestitori innascuti, autori ai multor lecturi. Ii amintim si pe scriitorii clasici, care au incantat copilaria multora dintre noi si ne-au format gustul pentru literatura: Ioan Slavici, Ionel Teodoreanu, I.L.Caragiale, Costache Negruzzi, Marin Preda sau Liviu Rebreanu. E locul unde iti dam intalnire cu operele lui Mircea Eliade si George Calinescu, unde descoperi scrierile profunde ale lui Paler, Plesu, Paleologu, Cartarescu sau Puric, unde lucrarile poarta semnatura unor importanti prozatori, poeti, dramaturgi sau eseisti, dar unde gasesti totodata si seria romanelor politiste semnate de Rodica Ojog-Brasoveanu sau alte titluri ce ascund teorii conspirationiste moderne. Sunt lecturi care se citesc mai repede decat ai privi un film.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one