headerdesktop tr50grpasti30apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile tr50grpasti30apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Transport GRATUIT peste 50 lei!

Carti / Jocuri/ English BOOKS/ Accesorii

Poposeste printre rafturile noastre

Comanda acum!
uvpmobileredmari29apr24
  • Beletristica

Barbu Stefanescu Delavrancea

Barbu Stefanescu Delavrancea (11 aprilie 1858-29 aprilie 1918) a fost un scriitor, gazetar, orator si avocat roman, membru al Academiei Romane si primar al Capitalei. Este tatal pianistei si scriitoarei Cella Delavrancea si al arhitectei Henrieta Delavrancea, una dintre primele femei-arhitect din Romania. Si-a inceput studiile la Liceul Sf. Sava, fiind remarcat pentru talentul si capacitatea sa de asimilare. Atmosfera din internat si imaginea adolescentului vibrand de pasiune vor fi evocate in nuvela Bursierul. Din aceasta perioada (1876-1877) dateaza si primele lui incercari literare. Din 1877 Barbu Stefanescu devine student al Facultatii de Drept. Dupa ce incepe sa publice versuri in ziarul Romania libera, in 1878 publica primul sau volum, placheta de poezii Poiana lunga. Amintiri. Scriitorul isi va semna operele cu varianta definitiva Barbu Delavrancea dupa acel tinut de mare originalitate etno-culturala, de care scriitorul se simtea foarte legat sufleteste (Vrancea). Dupa un scurt popas la Paris (1882-1884), pentru a-si desavarsi studiile juridice, Delavrancea publica in 1885 volumul de nuvele Sultanica. Un moment important in activitatea sa jurnalistica il reprezinta revista Lupta literara (1887), cu accentuate atitudini critice in probleme de critica si de istorie literara. Cu vocatia perceperii evenimentelor politice si culturale in cele mai profunde sensuri, lansat in politica, ajunge in 1899 primar al Bucurestilor. Ramane in literatura, insa, intai de toate prin Hagi-Tudose si prin trilogia dramatica moldoveneasca.
Citeste mai mult
Pornind de la premiza, 'Mari autori la preturi bune', editura Cartex isi propune sa promoveze pe piata editoriala carti cu un continut informational bogat si atent selectat, semnate de autori care imbratiseaza un stil literar ce raspunde nevoilor de studiu imediate, necesare in procesul de invatare, educare si dezvoltare a noii generatii. Veti gasi aici scrierile de mare valoare ale unor scriitori precum: Mircea Eliade, Marin Preda, B.P. Hasdeu, Costache Negruzzi, Liviu Rebreanu, Lev Tolstoi, Victor Hugo, Charles Dickens si multi altii. Clasicii literaturii universale sunt astfel bine reprezentati la aceasta editura, care considera ca accesul oamenilor la lectura este baza dezvoltarii unei societatii de succes, bine angrenate in realitatea socio-culturala din care facem parte. Interesul editurii Cartex porneste de la cei mai mici cititori (grupa prescolara), care au parte de povesti si materiale ce ii familiarizeaza cu notiunile educationale de baza, prin imagini graitoare, viu colorate si atragatoare, cu personaje prietenoase si amuzante. Oferta continua cu manuale si dictionare, culegeri auxiliare, propuneri de lecturi din bibliografia scolara si sugestii pentru organizarea diverselor activitati instructive. Cartex este bine reprezentata si in domeniul stiintelor umaniste, unde publica titluri din filozofia romaneasca si straina, din politica, litere si filologie, istorie si psihanaliza.
Citeste mai mult

Beletristica

1 - 1 din 1 de titluri

Carti de beletristica, cu preturi promotionale

Ai de ales din mii de volume de literatura artistica, de la beletristica locala si pana la toate volumele pe care piata romaneasca le propune an de an, de la tot ce este reprezentativ in acest colt de Europa si nu numai. Oferta de carte nu se limiteaza la ceea ce aduce Europa, ci aici poti gasi autori cu milioane de cititori, autori apartinand unor arii lingvistice care acopera parti importante ale mapamondului: autori de limba engleza si engleza americana, autori francofoni sau de limba germana, reprezentanti ai lumii musulmane, ai literelor continentului asiatic. Toate acestea alcatuiesc puncte care comunica intre ele si care fac lumea in care traim mai mica, mai libera, mai respirabila. Expusi atator feluri de a simti posibilitatile de expresie, atator feluri de a marturisi si de a cauta frumusetea, plinatatea, fericirea, sensul, cititorii isi iau un pasaport de cetatean al lumii.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one