headerdesktop tr50grpasti30apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile tr50grpasti30apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Transport GRATUIT peste 50 lei!

Carti / Jocuri/ English BOOKS/ Accesorii

Poposeste printre rafturile noastre

Comanda acum!
uvpmobileredmari29apr24
  • Beletristica

J.W. Goethe

Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) a fost un poet german, ilustru ganditor si om de stiinta, una dintre cele mai de seama personalitati ale culturii universale. Primind o educatie aleasa, a studiat desenul, muzica (pianul si violoncelul), scrima, calarie, literatura germana si universala, limbi straine vechi si moderne. Goethe a iubit literatura de timpuriu, la care avea acces prin vasta biblioteca de circa 2000 de volume a tatalui sau. In toamna anului 1765 Goethe incepe sa studieze Dreptul la Universitatea din Leipzig pe care o termina in 1768. Timp de cincisprezece ani, initiata la Strassburg si continuata pana la plecarea la Weimar, productia lirica a lui Goethe a fost prestigioasa, de o varietate intinsa, de la ingenuitatea populara din "Heidenroslein" ("Macesul") pana la gratia de salon din ciclul "Kleine Blumen, kleine Blatter" ("Flori marunte, frunze mici"). In acest timp a inceput sa lucreze la primele versiuni ale lucrarii sale "Faust". Adevarat poem universal, "Faust" este o creatie care insumeaza cautari si concluzii cruciale in istoria omenirii. Alte opere semnificative sunt: "Suferintele tanarului Werther", "Anii de ucenicie ai lui Wilhelm Meister", "Afinitate electiva", "Prometeu" etc. Ca promotor al evolutionismului, Goethe a emis ipoteze privitoare la geneza diferitelor organe ale plantelor in lucrarea sa "Metamorfoza plantei", in 1790. Cu aceasta lucrare el justifica locul morfologiei in domeniul botanicii. In anul 1808 Goethe a fost primit de Napoleon I si decorat cu Crucea Legiunii de Onoare. Goethe si sotia lui, Cristiane, au avut cinci copii. Moare la 22 martie 1832, bolnav de pneumonie.
Citeste mai mult
Pornind de la premiza, 'Mari autori la preturi bune', editura Cartex isi propune sa promoveze pe piata editoriala carti cu un continut informational bogat si atent selectat, semnate de autori care imbratiseaza un stil literar ce raspunde nevoilor de studiu imediate, necesare in procesul de invatare, educare si dezvoltare a noii generatii. Veti gasi aici scrierile de mare valoare ale unor scriitori precum: Mircea Eliade, Marin Preda, B.P. Hasdeu, Costache Negruzzi, Liviu Rebreanu, Lev Tolstoi, Victor Hugo, Charles Dickens si multi altii. Clasicii literaturii universale sunt astfel bine reprezentati la aceasta editura, care considera ca accesul oamenilor la lectura este baza dezvoltarii unei societatii de succes, bine angrenate in realitatea socio-culturala din care facem parte. Interesul editurii Cartex porneste de la cei mai mici cititori (grupa prescolara), care au parte de povesti si materiale ce ii familiarizeaza cu notiunile educationale de baza, prin imagini graitoare, viu colorate si atragatoare, cu personaje prietenoase si amuzante. Oferta continua cu manuale si dictionare, culegeri auxiliare, propuneri de lecturi din bibliografia scolara si sugestii pentru organizarea diverselor activitati instructive. Cartex este bine reprezentata si in domeniul stiintelor umaniste, unde publica titluri din filozofia romaneasca si straina, din politica, litere si filologie, istorie si psihanaliza.
Citeste mai mult

Beletristica

1 - 1 din 1 de titluri

Carti de beletristica, cu preturi promotionale

Ai de ales din mii de volume de literatura artistica, de la beletristica locala si pana la toate volumele pe care piata romaneasca le propune an de an, de la tot ce este reprezentativ in acest colt de Europa si nu numai. Oferta de carte nu se limiteaza la ceea ce aduce Europa, ci aici poti gasi autori cu milioane de cititori, autori apartinand unor arii lingvistice care acopera parti importante ale mapamondului: autori de limba engleza si engleza americana, autori francofoni sau de limba germana, reprezentanti ai lumii musulmane, ai literelor continentului asiatic. Toate acestea alcatuiesc puncte care comunica intre ele si care fac lumea in care traim mai mica, mai libera, mai respirabila. Expusi atator feluri de a simti posibilitatile de expresie, atator feluri de a marturisi si de a cauta frumusetea, plinatatea, fericirea, sensul, cititorii isi iau un pasaport de cetatean al lumii.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one