headerdesktop raowktrgr10mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile raowktrgr10mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

RAO cu -50% -30%

si TRANSPORT GRATUIT

peste 70 lei, oriunde in Romania!

Rasfoieste si comanda.
uvpmobileredmari29apr24
  • Biografii Memorii Jurnale

Albert Camus

Albert Camus s-a nascut in data de 7 noiembrie 1913 intr-un tinut sarac al Algeriei si este un cunoscut romancier, filozof si dramaturg de nationalitate franceza. Copilaria si adolescenta i-au fost marcate de lipsuri materiale, iar acest aspect i-a influentat puternic personalitatea. Fiind preocupat sa studieze, Camus a urmat studii de filozofie, obtinand licenta cu teza "Metafizica crestina si neoplatonismul", care prezinta raportul dintre elenism si crestinism la Plotin si Sfantul Augustin. In tot acest timp, A. Camus traieste intens: se dedica pasiunii sportive, devine chiar fotbalist, insa la varsta de 17 ani se confrunta cu primele simptome ale tuberculozei. Boala ii franeaza ascensiunea si il determina sa aleaga o viata mai retrasa in locul uneia de boem. In 1941, el incepe sa lucreze la romanul "Ciuma", pe care il termina cinci ani mai tarziu. Opera lui cuprinde romane, povestiri, piese de teatru si eseuri, ilustrand in ansamblu raportul dintre solitar si solidar in umanitate. La varsta de 44 de ani ii este decernat Premiul Nobel pentru literatura, insa dupa nici trei ani moare intr-un stupid accident de masina, in timp ce se intorcea la Paris dintr-o scurta vacanta. Exegetii operei camusiene sustin ca autorul francez poate fi considerat un filozof al absurdului si al revoltei, iar acest fapt se datoreaza celor doua mituri conturate in eseuri: cel al asumarii suferintei ("Mitul lui Sisif") si al salvarii ("Omul revoltat").
Citeste mai mult
Bazele editurii Niculescu au fost puse in urma cu doua decenii si jumatate, mai exact in anul 1993, cand initiatorii acestui proiect de anvergura si-au propus sa aduca in fata cititorilor lucrarile unor reputati profesori universitari, cercetatori si scriitori romani. Lor li s-au adaugat numeroase titluri ale unor autori straini, pe care editura romaneasca ii promoveaza. Ce anume diferentiaza aceasta institutie de restul editurilor de pe piata? Linia editoriala orientata catre dictionare, ghiduri de conversatie si cursuri pentru invatarea limbilor straine, atat pentru incepatori, cat si pentru avansati, harti si ghiduri utile pentru cei care calatoresc. Adaugam aici si volumele de beletristica, literatura universala contemporana, stiinte umaniste, biografii si memorii. Nu in ultimul rand, editura aloca o importanta deosebita manualelor scolare, atlaselor si cartilor educationale pentru copii, ajutandu-i pe cei mici sa se familiarizeze cu primele notiuni de limba straina (engleza, germana, franceza). Aceste carti sunt insotite de imagini, au un format atractiv si sunt incadrate in diferite categorii de varsta. In ultimii ani, editura Niculescu a facut un pas esential catre cititori, lansand pe piata cartile in format digital (eBooks), aflate la tot mai mare cautare in aceasta era atat de tehnologizata. Pe site-ul Libris.ro va asteapta in prezent peste 400 de titluri de carte, aparute la editura Niculescu.
Citeste mai mult

Biografii Memorii Jurnale

1 - 3 din 3 de titluri

O oferta cuprinzatoare, cu peste o mie de titluri, o regasim la capitolul Biografii, Memorii, Jurnale

Cititorii au astfel posibilitatea sa descopere lucrari complete, omogene, ce descriu amplu povesti de viata, intamplari marcante din existenta unor personalitati publice, participarea lor la evenimente politice, istorice sau sociale ce aveau sa schimbe cursul istoriei. In limba romana sunt publicate in prezent numeroase carti de memorii. Majoritatea acestor publicatii isi lasa amprenta asupra cititorului, care este vizibil impresionat de marturisirile citite, astfel de lucrari oferind o vasta sursa de informatii cu caracter istoric, politic, cultural sau economic. De la autori romani contemporani aflati in mare voga, pana la scriitori straini cu renume international, cititorul pasionat de biografii poate alege intre stilul clasic sau modern, descoperind astfel evenimente si trairi ce il vor surprinde nu de putine ori.

Te-ar mai putea interesa

Istoricul tau de navigare

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one