uvpmobileredmari29apr24
  • Biografii Memorii Jurnale

Tatiana Niculescu

"Nu colectionez carti. Mai curand, iubesc carti. Imi place sa le tin in mana, sa le miros cand sunt proaspat iesite de sub tipar sau cand sunt vechi si cu file ingalbenite". - Tatiana Niculescu pentru Blogul Libris. Tatiana Niculescu este o scriitoare romanca contemporana, cunoscuta si recunoscuta mai ales pentru crearea de valoroase biografii ale unor personalitati istorice de renume. Scriitoarea a urmat cursurile Facultatii de Litere a Universitatii Bucuresti si a Institutului European de jurnalism Robert Schuman din Bruxelles si a fost redactor, realizator de programe si redactor-sef la sectia romana a postului de radio BBC World Service la Londra si apoi la Bucuresti intre anii 1995-2008. Tatiana Niculescu a debutat cu un cutremurator roman jurnalistic "Spovedanie la Tanacu" (2006) - a carei ecranizare "Dupa dealuri" de Cristian Mungiu a castigat atat renume, cat si premiul pentru cel mai bun scenariu in 19 mai 2012 la Festivalul International de Film de la Cannes. Printre titlurile aflate pe listele bestseller din intreaga tara amintim: "Englezul din Gara de Nord" (2023), "Singur. Viata lui Mihail Sebastian" (2022), "Nepovestitele iubiri. 7 minibiografii sentimentale" (2021), "Seducatorul domn Nae. Viata lui Nae Ionescu" (2020); "Regele si Duduia. Carol II si Elena Lupescu dincolo de barfe si clisee" ( 2019); "Ei ma considera facator de minuni. Viata lui Arsenie Boca" (2018); "Mistica rugaciunii si a revolverului. Viata lui Corneliu Zelea Codreanu" (2017); "Mihai I, ultimul rege al romanilor" (2016); "Regina Maria. Ultima dorinta" (2015); Noptile Patriarhului (2011), In Tara lui Dumnezeu (2012). Stiai ca? Biografia Irinei Cornici a carei poveste este redata de autoare in "Spovedanie la Tanacu" a fost comparata cu volumul de referinta "Cu sange rece" semnat de Truman Capote? "...civilizatia e o realitate fragila. Se construieste greu si se pierde usor." - Tatiana Niculescu pentru Blogul Libris, in cadrul campaniei Autorul lunii. Te asteptam la raftul autoarei Tatiana Niculescu cu lecturi ce promit sa-ti fie memorabile.
Citeste mai mult
Editura Bizantina publica de peste 20 ani titluri in special din sectorul religios, la care se adauga biografii, memorii si marturii ale unor monahi si mari parinti duhovnicesti, Anastasimatarul cu cantece bisericesti (pe note muzicale), volume de poezie si carti de gastronomie. De-a lungul anilor, aceasta editura s-a specializat in publicarea lucrarilor de teologie si a cartilor ortodoxe atat pentru adulti, cat si pentru copii: rugaciuni, vietile sfintilor, indrumare pentru parinti, dialoguri liturgice, istoria filosofiei bizantine si multe alte scrieri despre morala crestina. Institutia este reprezentat si distribuitor unic al produselor traditionale realizate de calugarii Sfintei Manastiri Vatopedi de pe Munte Athos, (Grecia), aducand in Romania tamaia realizata din peste 20 de esente naturale, albume de arta bizantina, icoane, uleiuri etc. Cu ajutorul materialelor publicate de editura Bizantina, cititorii isi dezvolta viziunea crestina si aprofundeaza notiuni de teologie si de cultura religioasa in general. Astfel, echipa manageriala isi doreste sa raspunda cererilor si nevoilor venite din partea publicului, actualizand in permanenta lista de noutati, incepand cu initierea moral-crestina a celor mici si a tinerilor, pana la o selectie de lucrari adecvate cunoscatorilor din domeniul ortodoxiei. Pe site-ul librariei online Libris.ro gasiti carti de la 'Bizantina' cu preturi pornind de la 6 lei.
Citeste mai mult

Biografii Memorii Jurnale

1 - 8 din 8 de titluri

O oferta cuprinzatoare, cu peste o mie de titluri, o regasim la capitolul Biografii, Memorii, Jurnale

Cititorii au astfel posibilitatea sa descopere lucrari complete, omogene, ce descriu amplu povesti de viata, intamplari marcante din existenta unor personalitati publice, participarea lor la evenimente politice, istorice sau sociale ce aveau sa schimbe cursul istoriei. In limba romana sunt publicate in prezent numeroase carti de memorii. Majoritatea acestor publicatii isi lasa amprenta asupra cititorului, care este vizibil impresionat de marturisirile citite, astfel de lucrari oferind o vasta sursa de informatii cu caracter istoric, politic, cultural sau economic. De la autori romani contemporani aflati in mare voga, pana la scriitori straini cu renume international, cititorul pasionat de biografii poate alege intre stilul clasic sau modern, descoperind astfel evenimente si trairi ce il vor surprinde nu de putine ori.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one