Ceaiul si Ceremonia lui
Astazi, Ceremonia Ceaiului este, printre alte lucruri, o arhiva a gusturilor si a etichetei traditionale a Japoniei, un mediu intim si formal pentru cultivarea relatiilor sociale si o sursa continua de inspiratie spirituala.“
Daisosho Sen Genshitsu (Sen Soshitsu XV)
Interesat din adolescenta de practicile orientale, in special de metode de prevenire si tratament, practic sistemul Reiki din 2001 si sunt Initiat ca Maestru in Usui Reiki Ryoho din 2006.
Parte a culturii si a spiritualitatii extremului Orient, Ceaiul si Ceremonia lui m-au atras inevitabil. Curiozitatea fiind un cuvant ce ma caracterizeaza, am dorit sa aflu mai multe despre Ceai, astfel s-a nascut prima versiune a cartii.
La impulsul lui Vlad T. Popescu si a editurii Meditative Arts, am decis sa actualizez acest proiect si, onorat fiind de participarea si contributia lui sensei Soga Caciula, vede lumina tiparului o carte noua, complexa si completa, de ajutor tuturor celor ce doresc sa faca primii pasi in Lumea Ceaiului.
Partea I: Ceaiul, de Mihai Albu
I. Ceaiul in lume
II. Tipuri si varietati de ceai
III. Metode de preparare si retete
IV. Ceaiul si sanatatea
V. Informatii utile
Partea a II-a: Ceremonia japoneza a ceaiului,
de Gabriel Caciula
Introducere
1. In cautarea ceremoniei japoneze a ceaiului
2. O istorie abreviata a ceremoniei ceaiului
3. Principii filozofice
4. Concepte si principii de etica si estetica
5. Chanoyu ca arta. Consideratii estetice
6. Ceremonia ceaiului ca ritual
Descrierea produsului
Astazi, Ceremonia Ceaiului este, printre alte lucruri, o arhiva a gusturilor si a etichetei traditionale a Japoniei, un mediu intim si formal pentru cultivarea relatiilor sociale si o sursa continua de inspiratie spirituala.“
Daisosho Sen Genshitsu (Sen Soshitsu XV)
Interesat din adolescenta de practicile orientale, in special de metode de prevenire si tratament, practic sistemul Reiki din 2001 si sunt Initiat ca Maestru in Usui Reiki Ryoho din 2006.
Parte a culturii si a spiritualitatii extremului Orient, Ceaiul si Ceremonia lui m-au atras inevitabil. Curiozitatea fiind un cuvant ce ma caracterizeaza, am dorit sa aflu mai multe despre Ceai, astfel s-a nascut prima versiune a cartii.
La impulsul lui Vlad T. Popescu si a editurii Meditative Arts, am decis sa actualizez acest proiect si, onorat fiind de participarea si contributia lui sensei Soga Caciula, vede lumina tiparului o carte noua, complexa si completa, de ajutor tuturor celor ce doresc sa faca primii pasi in Lumea Ceaiului.
Partea I: Ceaiul, de Mihai Albu
I. Ceaiul in lume
II. Tipuri si varietati de ceai
III. Metode de preparare si retete
IV. Ceaiul si sanatatea
V. Informatii utile
Partea a II-a: Ceremonia japoneza a ceaiului,
de Gabriel Caciula
Introducere
1. In cautarea ceremoniei japoneze a ceaiului
2. O istorie abreviata a ceremoniei ceaiului
3. Principii filozofice
4. Concepte si principii de etica si estetica
5. Chanoyu ca arta. Consideratii estetice
6. Ceremonia ceaiului ca ritual
Detaliile produsului