Categorii:
inchide meniul
Pentru Craciun
Carti sub 10 lei
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781

Craciun la New York - Lisa Nieschlag, Lars Wentrup

67.15  Lei 79  Lei

sau 6715 de puncte. Detalii.

Transport Gratuit

In Stoc

Cod: RAO978-606-8516-17-2

An aparitie: 2016

Autor: Lisa Nieschlag, Lars Wentrup

Categoria: Bucatarie

Editie: Cartonata

Editura: RAO

Format: 270 x 210 mm

Nr. pagini: 176



Transport Gratuit peste 50 de lei
Puncte de fidelitate
30 de Zile Drept de Retur
 

Craciun la New York. Povesti si retete - Lisa Nieschlag, Lars Wentrup

Cine nu viseaza sa hoinareasca pe inzapezitul Fifth Avenue, printre pomii de Craciun impodobiti colorat din Rockefeller Center, sa patineze si sa incheie ziua savurand o felie de cheesecake de neuitat intr-una din cafenelele ademenitoare?
Cu aproape 50 de retete pentru briose cu afine, friptur glazurata de porc, lichior de oua delicios si multe altele, aceasta carte poarta cititorul in magicul New York al Craciunului.

Fragment din carte:

"BRIOSE CU ACADELE

Despre aparitia acadelelor in dungi rosii si albe, cu aroma de menta, circula multe povesti. Una dintre ele spune ca un mester dintr-o catedrala din Koln, in secolul al XVII-lea, a comandat bastoane din bomboane pe care sa le daruiasca apoi copiilor care au ajutat in timpul liturghiilor sau care s-au comportat bine in biserica. Forma trebuia sa semene cu cea a unui toiag si, astfel, sa aminteasca de pastorii care l-au cautat pe Hristos. Astfel, s-a ajuns sa se imparta bastoane de zahar in timpul punerii in scena a Nasterii Domnului. Obiceiul a dus la raspandirea bomboanelor in toata Europa, acestea ajungand, in cele din urma, si in SUA. Pana in prezent, acadelele au ramas printre americani un important simbol al Craciunului.

Se preincalzeste cuptorul la 180°C. Pentru aluat, se amesteca faina, cacaoa, praful de copt si sarea. Untul se topeste oala mica, apoi se adauga laptele, dupa care se lasa sa se raceasca. Se inglobeaza untul topit, apoi se adauga in aluat compozitia cu faina, amestecand usor.
8 forme de briose se imbraca in hartie speciala pentru briose. Formele se umplu 3/4 cu aluat si se coc in cuptor timp de cca 18 minute. Incercati-le cu un betisor! La final, briosele se lasa deoparte pana se racesc complet.
Pentru glazura, se amesteca intr-un bol untul si branza proaspata. Se inglobeaza treptat zaharul pudra. Se adauga apoi esenta de vanilie. Glazura se intinde peste briose cu un cutit sau se aphca folosind un pos pentru decorat. Se orneaza cu acadelele maruntite. "

Cartea Craciun la New York - Lisa Nieschlag, Lars Wentrup face parte din categoria Bucatarie a librariei online Libris.ro si este scrisa de Lisa Nieschlag, Lars Wentrup. Cartea a fost publicata in 2016 la editura RAO.
Livrarea se face din stoc din depozitul de carte Libris in 24-48 ore, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 50 de lei. Pentru orice solicitare apelati call center-ul Libris de luni pana vineri intre orele 8-20.

Altii au comandat si...

commentarii

Scrie un comentariu

Pentru a posta un comentariu logheaza-te in contul tau Libris

Comentarii

Nici o parere introdusa.
Fii primul care adauga un comentariu ...



sus
Feedback Wishlist