Craciun la New York

De (autor): Lisa Nieschlag, Lars Wentrup

5
(1 reviews)
  • Craciun la New York - Lisa Nieschlag, Lars Wentrup
  • Craciun la New York - Lisa Nieschlag, Lars Wentrup
  • Craciun la New York - Lisa Nieschlag, Lars Wentrup
  • Craciun la New York - Lisa Nieschlag, Lars Wentrup
Rasfoieste

Craciun la New York

De (autor): Lisa Nieschlag, Lars Wentrup

5
(1 reviews)
Craciun la New York. Povesti si retete - Lisa Nieschlag, Lars Wentrup

Cine nu viseaza sa hoinareasca pe inzapezitul Fifth Avenue, printre pomii de Craciun impodobiti colorat din Rockefeller Center, sa patineze si sa incheie ziua savurand o felie de cheesecake de neuitat intr-una din cafenelele ademenitoare?
Cu aproape 50 de retete pentru briose cu afine, friptur glazurata de porc, lichior de oua delicios si multe altele, aceasta carte poarta cititorul in magicul New York al Craciunului.
Fragment din carte:

"BRIOSE CU ACADELE

Despre aparitia acadelelor in dungi rosii si albe, cu aroma de menta, circula multe povesti. Una dintre ele spune ca un mester dintr-o catedrala din Koln, in secolul al XVII-lea, a comandat bastoane din bomboane pe care sa le daruiasca apoi copiilor care au ajutat in timpul liturghiilor sau care s-au comportat bine in biserica. Forma trebuia sa semene cu cea a unui toiag si, astfel, sa aminteasca de pastorii care l-au cautat pe Hristos. Astfel, s-a ajuns sa se imparta bastoane de zahar in timpul punerii in scena a Nasterii Domnului. Obiceiul a dus la raspandirea bomboanelor in toata Europa, acestea ajungand, in cele din urma, si in SUA. Pana in prezent, acadelele au ramas printre americani un important simbol al Craciunului.

Se preincalzeste cuptorul la 180°C. Pentru aluat, se amesteca faina, cacaoa, praful de copt si sarea. Untul se topeste oala mica, apoi se adauga laptele, dupa care se lasa sa se raceasca. Se inglobeaza untul topit, apoi se adauga in aluat compozitia cu faina, amestecand usor.
8 forme de briose se imbraca in hartie speciala pentru briose. Formele se umplu 3/4 cu aluat si se coc in cuptor timp de cca 18 minute. Incercati-le cu un betisor! La final, briosele se lasa deoparte pana se racesc complet.
Pentru glazura, se amesteca intr-un bol untul si branza proaspata. Se inglobeaza treptat zaharul pudra. Se adauga apoi esenta de vanilie. Glazura se intinde peste briose cu un cutit sau se aphca folosind un pos pentru decorat. Se orneaza cu acadelele maruntite. "
Citeste mai mult

-15%

67.15Lei

79.00 Lei

Sau 6715 de puncte

!

Fiecare comanda noua reprezinta o investitie pentru viitoarele tale comenzi. Orice comanda plasata de pe un cont de utilizator primeste in schimb un numar de puncte de fidelitate, In conformitate cu regulile de conversiune stabilite. Punctele acumulate sunt incarcate automat in contul tau si pot fi folosite ulterior, pentru plata urmatoarelor comenzi.

In Stoc

Descrierea produsului

Craciun la New York. Povesti si retete - Lisa Nieschlag, Lars Wentrup

Cine nu viseaza sa hoinareasca pe inzapezitul Fifth Avenue, printre pomii de Craciun impodobiti colorat din Rockefeller Center, sa patineze si sa incheie ziua savurand o felie de cheesecake de neuitat intr-una din cafenelele ademenitoare?
Cu aproape 50 de retete pentru briose cu afine, friptur glazurata de porc, lichior de oua delicios si multe altele, aceasta carte poarta cititorul in magicul New York al Craciunului.
Fragment din carte:

"BRIOSE CU ACADELE

Despre aparitia acadelelor in dungi rosii si albe, cu aroma de menta, circula multe povesti. Una dintre ele spune ca un mester dintr-o catedrala din Koln, in secolul al XVII-lea, a comandat bastoane din bomboane pe care sa le daruiasca apoi copiilor care au ajutat in timpul liturghiilor sau care s-au comportat bine in biserica. Forma trebuia sa semene cu cea a unui toiag si, astfel, sa aminteasca de pastorii care l-au cautat pe Hristos. Astfel, s-a ajuns sa se imparta bastoane de zahar in timpul punerii in scena a Nasterii Domnului. Obiceiul a dus la raspandirea bomboanelor in toata Europa, acestea ajungand, in cele din urma, si in SUA. Pana in prezent, acadelele au ramas printre americani un important simbol al Craciunului.

Se preincalzeste cuptorul la 180°C. Pentru aluat, se amesteca faina, cacaoa, praful de copt si sarea. Untul se topeste oala mica, apoi se adauga laptele, dupa care se lasa sa se raceasca. Se inglobeaza untul topit, apoi se adauga in aluat compozitia cu faina, amestecand usor.
8 forme de briose se imbraca in hartie speciala pentru briose. Formele se umplu 3/4 cu aluat si se coc in cuptor timp de cca 18 minute. Incercati-le cu un betisor! La final, briosele se lasa deoparte pana se racesc complet.
Pentru glazura, se amesteca intr-un bol untul si branza proaspata. Se inglobeaza treptat zaharul pudra. Se adauga apoi esenta de vanilie. Glazura se intinde peste briose cu un cutit sau se aphca folosind un pos pentru decorat. Se orneaza cu acadelele maruntite. "
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

Rating general al produsului

5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

MarianaLupan2008 09/11/2020 14:11
Wow wow wow!!! Când am văzut aceasta carte, nu m-am putut abține sa o cumpăr, deși are un preț cam piperat pentru câte pagini are. Este super. Ador Crăciunul și am fost încântată să descopăr rețete foarte bune.
  • Like review icon 1
  • Add comments

Noi suntem despre carti, si la fel este si Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te si primesti un cupon de 10% pe care să-l folosesti la urmatoarea ta comanda! In plus, vei afla rapid care sunt promotiile zilei, noutatile si recomandarile noastre.

Ma abonez image one
Ma abonez image one