X
Categorii:
inchide meniul
Card Cadou
2+1 Gratis
se incarca
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781

Delicii chinezesti - Li Xin

4

55  Lei

sau 5500 de puncte. Detalii.

In stoc

Cod: LIB978-606-029-003-2

An aparitie: 2019

Autor: Li Xin

Categoria: Bucatarie

Editie: Necartonata

Editura: LIBRIS EDITORIAL

Format: 250 x 200 x 15 mm

Nr. pagini: 146

Traducator: Diana Botescu



Adauga in wishlist

Trebuie sa fii logat

Transport Gratuit peste 75 de lei
Puncte de fidelitate
30 de Zile Drept de Retur
 

Delicii chinezesti. Un periplu prin opt traditii culinare ale Chinei

China este unul dintre locurile natale ale civilizatie umane. Natiunea chineza si-a constituit o splendida cultura, printr-o indelungata creatie si o practica asidua. Bucataria chinezeasca, in calitate de parte integranta a culturii chineze, se poate mandri cu o istorie indelungata si bogata. Gastronomia chineza, dimensiune valoroasa a mostenirii culturale chineze, este cunoscuta in lumea intreaga, atat pentru talentele culinare speciale pe care le presupune si pentru aromele sale atat de diverse, cat si pentru efectele sale terapeutice. Pentru a dezvolta si populariza cultura gastronomica traditionala chineza si pentru a-i ajuta pe prietenii nostri straini sa inteleaga mai bine arta bucatariei chinezesti, autorul combina bucataria traditionala chineza cu obiceiurile culinare malaieziene.
 
Cartea de fata se imparte in trei parti, incluzand un rezumat al gastronomiei chinezesti, si cuprinzand opt tipuri de bucatarii, cu texte detaliate si ilustratii atractive. Selectia preparatelor a avut in vedere atat materialele brute utilizate, cat si condimentele care dau gusturile. Datorita punerii in evidenta a metodelor „bucatariei verzi” si a fezabilitatii acestora, cartea este potrivita pentru oricine care simte placerea de a gati.
 
Maestrul bucatar chinez Li Xin, Profesor Asociat si Vice-presedinte al Scolii de Turism si Arte Culinare din cadrul Colegiului Economic din Zhejiang, a avut nevoie de doi ani pentru a scrie aceasta carte. Cartea a fost tradusa in limba engleza de catre Domnul Xiong Yuan, Lector la Scoala de Studii Internationale din cadrul Colegiului Economic din Zhejiang. Cultura gastronomica, obiceiurile alimentare, tehnicile culinare, ca si standardele cantitative prescrise in aceasta carte au fost stabilite de catre Dl. Yang Liu, Presedinte al Asociatiei Mondiale a Gastronomiei Chineze, si de catre Dl. He Yeke, Secretar General al Asociatiei Industriei Alimentare din Provincia Zhejiang, in urma unor atente dezbateri profesionale.

Fragment din cartea de bucate "Delicii chinezesti" de Li Xin:

"Galuste prajite
 
Categorie: Fainoase
Ingrediente principale: 250g faina, 400g carne tocata de porc
Condimente si ingrediente secundare: 15g ceapa verde, 5g ghimbir, 5g sos de soia, 5g sare, 5g aroma de pui, 3g zahar, 35g ulei
 
Mod de preparare
Turnati apa calduta peste faina, framantati, faceti un aluat moale si puneti-l deoparte.
Puneti carnea tocata de porc intr-un castron, adaugati sosul de soia, sarea, zaharul, ceapa verde, ghimbirul si 35g de apa, amestecati pana la omogenizare, cu betigase chinezesti.
Utilizati un cutit pentru a presa aluatul, taiati-l in bucati, faceti niste aluaturi mai mici, rotunde si turtite, cu diametrul de 7cm, cu ajutorul facaletului.
 Luati pe rand cate o rondela de aluat, puneti umplutura din tocatura de porc si inchideti galusca.
Turnati ulei intr-o craticioara cu coada, introduceti galustele si prajiti-le pana cand partea de dedesubt devine aurie-maronie. Apoi, adaugati o cantitate mica de apa, acoperiti cu capacul si lasati sa fiarba pana seaca apa. Garnisiti cu ceapa verde, inainte de a servi.
 
Caracteristici: Partea de jos a preparatului are o culoare aurie-maronie, iar textura este moale si alba. Umplutura este aromata si savuroasa, lasand in gura un gust placut, fraged si crocant.
Secrete: In timp ce prajiti galustele, asigurati-va ca partea de dedesubt se face auriemaronie, ca sa obtineti efectul crocant. Nu puneti prea multa apa, altfel, galustele nu vor fi rezistente.
Valori nutritionale: Preparatul contine aproximativ 2440kcal, 81g proteine, 152g grasimi si 190g carbohidrati. Preparatul este bogat in proteine si carbohidrati."

Livrarea se face din stoc din depozitul de carte Libris, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 75 de lei. Pentru orice solicitare apelati call center-ul Libris de luni pana vineri intre orele 8-20.

Altii au comandat si...

commentarii
Rating general al produsului
4 (1 review-uri)

Ai cumparat acest produs? Spune-ti parerea!

Acorda o nota produsului

Review-uri
danaang 02/18/2020
Am avut prilejul sa vizitez China si am descoperit bucataria chinezeasca care nu are nimic de-a face cu ce credem noi ca mananca chinezii. Gustul este preponderent dulce – acrisor de soia, insa legumele si pestele sunt cu adevarat delicioase. Mai mult, nu au foarte multi carbohidrati si poate asa se explica siluetele suple ale chinezilor. Partea trista ca nu au dulciuri, decat niste deserturi gumoase care nu mi-au placut. Ei beau toate bauturile calde, inclusiv apa. In aceasta carte sunt retete care se pot adapta si gati si in Romania si ne vor apropia mai mult de gustul real al bucatariei chineze.

sus
Feedback Wishlist