headerdesktop hum23sep22

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile hum23sep22

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Delicii chinezesti

De (autor): Li Xin

4
(2 reviews)
Delicii chinezesti - Li Xin
Rasfoieste

Delicii chinezesti

De (autor): Li Xin

4
(2 reviews)
Delicii chinezesti. Un periplu prin opt traditii culinare ale Chinei

China este unul dintre locurile natale ale civilizatie umane. Natiunea chineza si-a constituit o splendida cultura, printr-o indelungata creatie si o practica asidua. Bucataria chinezeasca, in calitate de parte integranta a culturii chineze, se poate mandri cu o istorie indelungata si bogata. Gastronomia chineza, dimensiune valoroasa a mostenirii culturale chineze, este cunoscuta in lumea intreaga, atat pentru talentele culinare speciale pe care le presupune si pentru aromele sale atat de diverse, cat si pentru efectele sale terapeutice. Pentru a dezvolta si populariza cultura gastronomica traditionala chineza si pentru a-i ajuta pe prietenii nostri straini sa inteleaga mai bine arta bucatariei chinezesti, autorul combina bucataria traditionala chineza cu obiceiurile culinare malaieziene.
 
Cartea de fata se imparte in trei parti, incluzand un rezumat al gastronomiei chinezesti, si cuprinzand opt tipuri de bucatarii, cu texte detaliate si ilustratii atractive. Selectia preparatelor a avut in vedere atat materialele brute utilizate, cat si condimentele care dau gusturile. Datorita punerii in evidenta a metodelor „bucatariei verzi” si a fezabilitatii acestora, cartea este potrivita pentru oricine care simte placerea de a gati.
 
Maestrul bucatar chinez Li Xin, Profesor Asociat si Vice-presedinte al Scolii de Turism si Arte Culinare din cadrul Colegiului Economic din Zhejiang, a avut nevoie de doi ani pentru a scrie aceasta carte. Cartea a fost tradusa in limba engleza de catre Domnul Xiong Yuan, Lector la Scoala de Studii Internationale din cadrul Colegiului Economic din Zhejiang. Cultura gastronomica, obiceiurile alimentare, tehnicile culinare, ca si standardele cantitative prescrise in aceasta carte au fost stabilite de catre Dl. Yang Liu, Presedinte al Asociatiei Mondiale a Gastronomiei Chineze, si de catre Dl. He Yeke, Secretar General al Asociatiei Industriei Alimentare din Provincia Zhejiang, in urma unor atente dezbateri profesionale.
Fragment din cartea de bucate "Delicii chinezesti" de Li Xin:

"Galuste prajite
 
Categorie: Fainoase
Ingrediente principale: 250g faina, 400g carne tocata de porc
Condimente si ingrediente secundare: 15g ceapa verde, 5g ghimbir, 5g sos de soia, 5g sare, 5g aroma de pui, 3g zahar, 35g ulei
 
Mod de preparare
Turnati apa calduta peste faina, framantati, faceti un aluat moale si puneti-l deoparte.
Puneti carnea tocata de porc intr-un castron, adaugati sosul de soia, sarea, zaharul, ceapa verde, ghimbirul si 35g de apa, amestecati pana la omogenizare, cu betigase chinezesti.
Utilizati un cutit pentru a presa aluatul, taiati-l in bucati, faceti niste aluaturi mai mici, rotunde si turtite, cu diametrul de 7cm, cu ajutorul facaletului.
 Luati pe rand cate o rondela de aluat, puneti umplutura din tocatura de porc si inchideti galusca.
Turnati ulei intr-o craticioara cu coada, introduceti galustele si prajiti-le pana cand partea de dedesubt devine aurie-maronie. Apoi, adaugati o cantitate mica de apa, acoperiti cu capacul si lasati sa fiarba pana seaca apa. Garnisiti cu ceapa verde, inainte de a servi.
 
Caracteristici: Partea de jos a preparatului are o culoare aurie-maronie, iar textura este moale si alba. Umplutura este aromata si savuroasa, lasand in gura un gust placut, fraged si crocant.
Secrete: In timp ce prajiti galustele, asigurati-va ca partea de dedesubt se face auriemaronie, ca sa obtineti efectul crocant. Nu puneti prea multa apa, altfel, galustele nu vor fi rezistente.
Valori nutritionale: Preparatul contine aproximativ 2440kcal, 81g proteine, 152g grasimi si 190g carbohidrati. Preparatul este bogat in proteine si carbohidrati."
Citeste mai mult

70.00Lei

Sau 7000 de puncte

!

Fiecare comanda noua reprezinta o investitie pentru viitoarele tale comenzi. Orice comanda plasata de pe un cont de utilizator primeste in schimb un numar de puncte de fidelitate, In conformitate cu regulile de conversiune stabilite. Punctele acumulate sunt incarcate automat in contul tau si pot fi folosite ulterior, pentru plata urmatoarelor comenzi.

In stoc

Descrierea produsului

Delicii chinezesti. Un periplu prin opt traditii culinare ale Chinei

China este unul dintre locurile natale ale civilizatie umane. Natiunea chineza si-a constituit o splendida cultura, printr-o indelungata creatie si o practica asidua. Bucataria chinezeasca, in calitate de parte integranta a culturii chineze, se poate mandri cu o istorie indelungata si bogata. Gastronomia chineza, dimensiune valoroasa a mostenirii culturale chineze, este cunoscuta in lumea intreaga, atat pentru talentele culinare speciale pe care le presupune si pentru aromele sale atat de diverse, cat si pentru efectele sale terapeutice. Pentru a dezvolta si populariza cultura gastronomica traditionala chineza si pentru a-i ajuta pe prietenii nostri straini sa inteleaga mai bine arta bucatariei chinezesti, autorul combina bucataria traditionala chineza cu obiceiurile culinare malaieziene.
 
Cartea de fata se imparte in trei parti, incluzand un rezumat al gastronomiei chinezesti, si cuprinzand opt tipuri de bucatarii, cu texte detaliate si ilustratii atractive. Selectia preparatelor a avut in vedere atat materialele brute utilizate, cat si condimentele care dau gusturile. Datorita punerii in evidenta a metodelor „bucatariei verzi” si a fezabilitatii acestora, cartea este potrivita pentru oricine care simte placerea de a gati.
 
Maestrul bucatar chinez Li Xin, Profesor Asociat si Vice-presedinte al Scolii de Turism si Arte Culinare din cadrul Colegiului Economic din Zhejiang, a avut nevoie de doi ani pentru a scrie aceasta carte. Cartea a fost tradusa in limba engleza de catre Domnul Xiong Yuan, Lector la Scoala de Studii Internationale din cadrul Colegiului Economic din Zhejiang. Cultura gastronomica, obiceiurile alimentare, tehnicile culinare, ca si standardele cantitative prescrise in aceasta carte au fost stabilite de catre Dl. Yang Liu, Presedinte al Asociatiei Mondiale a Gastronomiei Chineze, si de catre Dl. He Yeke, Secretar General al Asociatiei Industriei Alimentare din Provincia Zhejiang, in urma unor atente dezbateri profesionale.
Fragment din cartea de bucate "Delicii chinezesti" de Li Xin:

"Galuste prajite
 
Categorie: Fainoase
Ingrediente principale: 250g faina, 400g carne tocata de porc
Condimente si ingrediente secundare: 15g ceapa verde, 5g ghimbir, 5g sos de soia, 5g sare, 5g aroma de pui, 3g zahar, 35g ulei
 
Mod de preparare
Turnati apa calduta peste faina, framantati, faceti un aluat moale si puneti-l deoparte.
Puneti carnea tocata de porc intr-un castron, adaugati sosul de soia, sarea, zaharul, ceapa verde, ghimbirul si 35g de apa, amestecati pana la omogenizare, cu betigase chinezesti.
Utilizati un cutit pentru a presa aluatul, taiati-l in bucati, faceti niste aluaturi mai mici, rotunde si turtite, cu diametrul de 7cm, cu ajutorul facaletului.
 Luati pe rand cate o rondela de aluat, puneti umplutura din tocatura de porc si inchideti galusca.
Turnati ulei intr-o craticioara cu coada, introduceti galustele si prajiti-le pana cand partea de dedesubt devine aurie-maronie. Apoi, adaugati o cantitate mica de apa, acoperiti cu capacul si lasati sa fiarba pana seaca apa. Garnisiti cu ceapa verde, inainte de a servi.
 
Caracteristici: Partea de jos a preparatului are o culoare aurie-maronie, iar textura este moale si alba. Umplutura este aromata si savuroasa, lasand in gura un gust placut, fraged si crocant.
Secrete: In timp ce prajiti galustele, asigurati-va ca partea de dedesubt se face auriemaronie, ca sa obtineti efectul crocant. Nu puneti prea multa apa, altfel, galustele nu vor fi rezistente.
Valori nutritionale: Preparatul contine aproximativ 2440kcal, 81g proteine, 152g grasimi si 190g carbohidrati. Preparatul este bogat in proteine si carbohidrati."
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

Rating general al produsului

5 stele
1
4 stele
1
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

MarianaLupan2008 06/11/2020 17:40
Bucataria chinezeasca este o bucatarie foarte interesanta, in care orice mofturos isi gaseste un preparat pe gustul lui. Mie imi place foarte mult ca are omultitudine de ingrediente vegetale si o paleta de culori in fiecare preparat.
  • Like review icon 0
  • Add comments
danaang 18/02/2020 08:51
Am avut prilejul sa vizitez China si am descoperit bucataria chinezeasca care nu are nimic de-a face cu ce credem noi ca mananca chinezii. Gustul este preponderent dulce – acrisor de soia, insa legumele si pestele sunt cu adevarat delicioase. Mai mult, nu au foarte multi carbohidrati si poate asa se explica siluetele suple ale chinezilor. Partea trista ca nu au dulciuri, decat niste deserturi gumoase care nu mi-au placut. Ei beau toate bauturile calde, inclusiv apa. In aceasta carte sunt retete care se pot adapta si gati si in Romania si ne vor apropia mai mult de gustul real al bucatariei chineze.
  • Like review icon 0
  • Add comments

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one