Countdown header img 1

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Ultimele zile la raftul cu

promotiile lunii ianuarie!

12 edituri, titluri cu -30% -10%, 2+1 GRATIS

Start aici maratonului de citit!
Close

Unici si diferiti

Unici si diferiti - Alina Serban, Andreea Serban
Rasfoieste

Recenzie blog.libris.ro

Și în acest an, la Târgul Internațional de Carte și Muzică am avut parte de provocări: prezentarea unor volume cu care nu sunt neapărat familiar în general: o carte de bucate și una de dezvoltare personală. Dacă în ceea ce privește volumul Garoafei Coman (Mancaruri de sarbatori), apărut la Editura Bizantină emoțiile mi-au mai fost neutralizate de bucatele apetisante aduse de autoare la lansare, în ceea ce privește volumul semnat de Andreea și Alina Șerban lucrurile au rămas provocatoare de la început și până la sfârșit.

Andreea și Alina Șerban sunt surori, avocate la Milano și la București, două profesioniste care au ales însă să spargă tiparele, etichetele și convențiile și să-și urmeze și chemările personale și spirituale la fel de importante, fără să renunțe însă la cariere. Îmbinând preocupările din sfera juridică cu MBA-urile, cu seminariile de de NLP, cu programele de nutriție și cu pictura, Andreea și Alina Șerban derulează și o inițiativă menită să schimbe felul de a gândi, a trăi și a acționa, indiferent de vârstă, o inițiativă concretizată în forma proiectului BE DIFFERENT (care cuprinde o carte și un site interactiv) și care, așa cum îi spune și numele asumă importanța diferențelor între oameni.

Desigur, o carte de dezvoltare personală, pentru a fi credibilă (mai ales că oferta pe piață este atât de bogată) are nevoie de un mesaj puternic, de o pledoarie convingătoare și de autori credibili, înțelegând prin aceasta că autorii au făcut proba principiilor pe care le promovează. Din acest punct de vedere, UNICI ȘI DIFERIȚI bifează toate aceste condiții necesare, respectând convențiile literaturii de gen. Particularitățile acestui volum se leagă însă de perspectiva autoarelor și de mesaj. Nu poți trece cu vederea, din momentul în care deschizi coperta și până când citești biografia celor două avocate de faptul că ești întâmpinat de o aparentă ironie: două surori gemene vorbesc despre importanța recunoașterii și afirmării… diferenței. La o privire mai atentă însă, devine clar că a avea o soră geamănă te pune într-o poziție privilegiată: a cunoaște îndeaproape semnificația faptului de a fi asemănător dar și pe cea a faptului de a fi diferit. Așa cum autoarele dezvăluie, când ai o soră geamănă riscul de a fi tratat la fel, de a ți se neglija particularitățile este mult mai mare decât în cazul altor persoane. Tocmai de aceea, eliberarea de tirania uniformizării și a tiparului monoton devine o provocare mai mare pentru gemeni. Alina și Andreea Șerban nu doar și-au recunoscut diferențele una față de cealaltă, față de cunoscuți, ci au transformat diferența într-o placă turnantă a unei filosofii de viață.

Ce ne propune însă volumul celor două avocate? UNICI ȘI DIFERIȚI oferă o pledoarie pentru afirmarea autenticității și pentru construcția unei identități armonioase care să echilibreze fondul personal (variabil) cu fondul educațional și social (uniform) la care suntem expuși. Pentru a dezvolta un parcurs de viață armonios, ni se propun o serie de etape, pe care autoarele le detaliază și care pornesc de la autocunoaștere profundă: autonaliza inițială presupune reliefarea calităților și a defectelor cu luciditate și onestitate. Urmează apoi etapa acceptării de sine – acceptarea mai ales a elementelor care ne fac diferiți și care adesea pot stârni neliniști în raport cu grupurile sociale de care suntem atașați și care impun uneori un standard prea înalt de conformism. Acceptarea și asumarea diferenței reprezintă primul pas sănătos în construcția și cultivarea respectului și iubirii de sine, condiție de bază pentru exteriorizarea ulterioară a acestor traăsături. Un pas la fel de important îl reprezintă și conștientizarea nevoilor- Andreea și Alina Șerban propun o reinterpretare a piramidei lui Maslow într-o variantă mai operaționalizabilă și mai dinamică. După efortul centrat pe universul interior și pe calibrarea privirii care să repereze diferența, după asumarea curajului de a veni în întâmpinarea acestor diferențe și a le hrăni (de pildă, dacă ești avocat și ai afinități artistice sau hobbyuri considerate bizare de cei din jur, nu ar trebui să te oprești, pornind de la așteptările dezvoltate în raport cu statutul de avocat, în a le urmări și a trăi bucuria pe care ți-o aduc), urmează la final oglindirea demersului interior spre exterior: valorificarea și înțelegerea diferențelor dintre oameni (fapt care poate duce și la o igienizare emoțională până la urmă: scăpăm de invidie și găsim căi constructive de a modera dezacordurile și conflictele).

Ținta demersului propus de Alina și Andreea Șerban e aceea de a dezvolta un individ care valorifică onest ceea ce îl aseamănă și diferențiază de ceilalți, un individ care acționează cu intenții clare și responsabile, care e permanent deschis la schimbare și care poate aduce contribuții semnificative la îmbunătățirea vieții celor din jur (acest deziderat cu impact eco-social este cuprins de fapt, într-o anumită formă chiar în piramida nevoilor individului). Deși poate deveni repetitiv pe alocuri (volumul are peste 300 de pagini), deși argumentațiile uneori pot părea mai puțin convingătoare pentru unii cititori (mai ales cele care apelează la divinitate, la aranjamente cosmice, la trairi mai putin comunicabile ale autoarelor), per ansamblu cartea vorbește și inspiră spre asumarea și elaborarea unor resurse deficitare în România: gândirea critică, respectul de sine, pasiunea și îndrăzneala în abordarea vieții – sunt premise esențiale în dezvoltarea unei căi regale de mijloc, într-o societate polarizată între egoism feroce și supunere oarbă tradiționalistă: calea de a te îmbunătăți, a pune în practică viața pe care o dorești, conștientizând însă că ești parte dintr-un tot social în care fiecare își poate afla locul într-o manieră pașnică și tolerantă.

Sever Gulea, pentru blog.libris.ro
Citeste mai mult

Unici si diferiti

„Descopera-ti unicitatea si iubeste diferentele"
„Tu esti mult mai mult decat ceea ce crezi ca esti"
„Fii tu primul care face diferenta pentru a te bucura de o lume diferita"Alina si Andreea sunt doua prezente stralucite in Romania, care au dorit sa impartaseasca abilitatile lor deosebite nu numai avocatilor, dar si profesionistilor din alte domenii, precum si oamenilor de afaceri.
Pentru a reusi in lumea de azi trebuie sa-ti accepti si sa-ti afirmi acele lucruri care te fac special. Cele doua surori personifica foarte bine ideea diferentei si a unicitatii, mai cu seama in modul paradoxal de a aduce o nota de spiritualitate in lumea corporatista, nota pe care sa o introduca apoi intr-un amestec de o savoare cu adevarat unica.
Alina si Andreea te vor ajuta sa apreciezi cum poti fi diferit si cum poti avea, prin aceasta, un impact asupra lumii in care traiesti.
Owen Fitzpatrick -- Autor al cartii Conversatii cu Richard Bandler

Le cunosc pe Alina si pe Andreea de cativa ani buni. Cele doua surori au toata admiratia si tot respectul meu pentru felul in care au lucrat neobosit la crearea unor proiecte ce depasesc cadrele profesiei de avocat sau ale atributiilor conventional conferite profesionistilor dintr-un anumit domeniu. Acolo unde altii se multumesc sa vada provocari, ele realizeaza lucruri importante in cel mai scurt timp posibil.
De aceea, este o placere deosebita pentru mine sa scriu prefata pentru prima lor carte, convins totodata ca vor urma si altele, deoarece creativitatea lor e fara limite.
Dr. Roy Martina -- Medic cu peste 30 de ani de experienta in medicina holistica, autor a peste 80 de carti, multe dintre acestea devenind bestselleruri, trainer si speaker.

Alina si Andreea serban sunt avocate in Bucuresti si la Milano. Aceasta este prima lor carte.

„Totul are un sens diferit cand aprinzi lumina unica a constiintei."
„Doar experienta este diferita, sursa este unica."
„Esti diferit doar atunci cand te pui in locul celuilalt diferit de tine."
„Iubeste, daruieste, multumeste, in credinta ca toate cele necesare sunt date fiecaruia. Descopera ce ti s-a dat tie."
„Esti dornic sa cunosti lumea, dar cea mai valoroasa cunoastere pe care o vei dobandi in acest proces este cea de sine."
„Fii Diferit pentru o lume Diferita."


Alina si Andreea serban, avocate in Bucuresti si la Milano, conduc propria societate de avocatura de 13 ani, dar in ultimii ani, pe langa dezvoltarea profesionala, precum master in Comunicare – Universitatea IULM Milano, Strategii de Business – Universitatea BOCCONI Milano, MBA – Universitatea IUM Monte Carlo, se ocupa foarte intens si de propria dezvoltare personala care, din punctul lor de vedere, intr-o forma sau alta, nu inceteaza niciodata. Au urmat diferite cursuri si mastere din domeniul dezvoltarii personale, spirituale, printre care se numara Master NLP by Richard Bandler, Professional Coaching – Milano, cursuri motivationale cu Antony Robbins, metoda Omega Healing Therapy ® by Dr. Roy Martina, Charisma si Persuasiune cu Owen Fitzpatrick, programe de nutritie, fondatoarele proiectului international Be Different.
Pictura este pasiunea lor, iar banii stransi din vanzarea tablourilor sunt donati in scop caritabil.
Citeste mai mult

-7%

34.94Lei

37.57 Lei

Sau 3494 de puncte

!

Fiecare comanda noua reprezinta o investitie pentru viitoarele tale comenzi. Orice comanda plasata de pe un cont de utilizator primeste in schimb un numar de puncte de fidelitate, In conformitate cu regulile de conversiune stabilite. Punctele acumulate sunt incarcate automat in contul tau si pot fi folosite ulterior, pentru plata urmatoarelor comenzi.

Indisponibil

Descrierea produsului

„Descopera-ti unicitatea si iubeste diferentele"
„Tu esti mult mai mult decat ceea ce crezi ca esti"
„Fii tu primul care face diferenta pentru a te bucura de o lume diferita"Alina si Andreea sunt doua prezente stralucite in Romania, care au dorit sa impartaseasca abilitatile lor deosebite nu numai avocatilor, dar si profesionistilor din alte domenii, precum si oamenilor de afaceri.
Pentru a reusi in lumea de azi trebuie sa-ti accepti si sa-ti afirmi acele lucruri care te fac special. Cele doua surori personifica foarte bine ideea diferentei si a unicitatii, mai cu seama in modul paradoxal de a aduce o nota de spiritualitate in lumea corporatista, nota pe care sa o introduca apoi intr-un amestec de o savoare cu adevarat unica.
Alina si Andreea te vor ajuta sa apreciezi cum poti fi diferit si cum poti avea, prin aceasta, un impact asupra lumii in care traiesti.
Owen Fitzpatrick -- Autor al cartii Conversatii cu Richard Bandler

Le cunosc pe Alina si pe Andreea de cativa ani buni. Cele doua surori au toata admiratia si tot respectul meu pentru felul in care au lucrat neobosit la crearea unor proiecte ce depasesc cadrele profesiei de avocat sau ale atributiilor conventional conferite profesionistilor dintr-un anumit domeniu. Acolo unde altii se multumesc sa vada provocari, ele realizeaza lucruri importante in cel mai scurt timp posibil.
De aceea, este o placere deosebita pentru mine sa scriu prefata pentru prima lor carte, convins totodata ca vor urma si altele, deoarece creativitatea lor e fara limite.
Dr. Roy Martina -- Medic cu peste 30 de ani de experienta in medicina holistica, autor a peste 80 de carti, multe dintre acestea devenind bestselleruri, trainer si speaker.

Alina si Andreea serban sunt avocate in Bucuresti si la Milano. Aceasta este prima lor carte.

„Totul are un sens diferit cand aprinzi lumina unica a constiintei."
„Doar experienta este diferita, sursa este unica."
„Esti diferit doar atunci cand te pui in locul celuilalt diferit de tine."
„Iubeste, daruieste, multumeste, in credinta ca toate cele necesare sunt date fiecaruia. Descopera ce ti s-a dat tie."
„Esti dornic sa cunosti lumea, dar cea mai valoroasa cunoastere pe care o vei dobandi in acest proces este cea de sine."
„Fii Diferit pentru o lume Diferita."


Alina si Andreea serban, avocate in Bucuresti si la Milano, conduc propria societate de avocatura de 13 ani, dar in ultimii ani, pe langa dezvoltarea profesionala, precum master in Comunicare – Universitatea IULM Milano, Strategii de Business – Universitatea BOCCONI Milano, MBA – Universitatea IUM Monte Carlo, se ocupa foarte intens si de propria dezvoltare personala care, din punctul lor de vedere, intr-o forma sau alta, nu inceteaza niciodata. Au urmat diferite cursuri si mastere din domeniul dezvoltarii personale, spirituale, printre care se numara Master NLP by Richard Bandler, Professional Coaching – Milano, cursuri motivationale cu Antony Robbins, metoda Omega Healing Therapy ® by Dr. Roy Martina, Charisma si Persuasiune cu Owen Fitzpatrick, programe de nutritie, fondatoarele proiectului international Be Different.
Pictura este pasiunea lor, iar banii stransi din vanzarea tablourilor sunt donati in scop caritabil.
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one