headerdesktop engwk01octo22

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile engwk01octo22

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Dorin Boerescu
Dorin Boerescu
Prima carte pe care aș recomanda-o oricui este Punct contrapunct - Aldous Huxley, am citit-o în liceu, intenționez să o recitesc cât de curând. 
Tot în tinerețe am citit (de mai multe ori) Martin Eden de Jack London - povestea unei transformări incredibile a unui tip simplu (marinar) într-un scriitor de succes și filosof capabil să ridice întrebări surprinzătoare. Pe vremea aceea intenționam să devin filosof, probabil de aici și fascinația mea pentru personaj de la momentul respectiv. Mult mai târziu am înțeles ce a spus Nae Ionescu, că filosofie poți face cu adevărat abia după 40 de ani și mă bucur că am ajuns la această vârstă :). 
Pentru cei care își doresc să devină antreprenori, recomand From zero to one de Peter Thiel. Am ascultat audiobook-ul (pe Audible), este extrem, extrem de utilă și concentrată. Peter este un personaj fascinant și controversat - a fondat PayPal (vândut în 2002 către eBay), a investit 500.000 de dolari în Facebook în 2004 și este în prezent unul dintre cei mai influenți investitori la nivel global. Printre altele, este (sau a fost) și advisor pentru Donald Trump. 
Probabil cea mai bună carte pe care am citit-o până acum este The fountainhead de Ayn Rand. Este o carte care te va modifica profund, dacă vei avea răbdare și capacitate să o înțelegi. Nu pot vorbi despre ea, i-aș face cu siguranță un deserviciu, însă îmi place mult povestea despre cum am ajuns eu să o citesc - am vizitat New Yorkul în 2013 și un bun prieten a ținut neapărat să îmi dea exemplarul pe care tocmai îl citise, spunându-mi că trebuie NEAPĂRAT să o citesc. Am luat-o cu mine iar la urcarea în avion un tip de la business class a văzut coperta și a ținut să îmi spună “Very good choice man!”. Dupa ce am terminat-o am făcut același lucru - i-am dat-o unui prieten foarte bun spunându-i “trebuie NEAPĂRAT să citești cartea asta. E despre tine!”. 
Prietenul cu pricina este Alain Gavriluțiu, scriitor - și ajungem la ultima mea recomandare - Cărăușul de păcate scrisă de el. E genul de carte despre care n-ai spune niciodată că e scrisă în România. Te revoltă, te modifică, te obligă să îți chestionezi paradigme morale pe care le consideri inatacabile dar e foarte probabil să descoperi că sunt greșite. E scrisă în 2006, mult înaintea timpurilor, dar publicată în 2014. Am recitit-o de curând, ascultând playlistul recomandat de Alain la fiecare capitol și sunt sigur că 2017 este momentul perfect pentru ea, motiv pentru care îmi închei lista de recomandări cu ea.
Sunt un om foarte norocos. Am descoperit marketingul când aveam 20 de ani și am știut imediat că va fi centrul preocupărilor mele pentru foarte mult timp. Am avut șansa să pot fi antreprenor întreaga mea carieră - am fondat prima mea firmă la 23 de ani (o agenție de publicitate - Speed Promotion, acum Godmother) și alături de mai mulți oameni am co-fondat succesiv Agrafa Print Services, Hyperactive, Bakemono, Edge iar din 2010 conduc 2Parale/2Performant. 
Îmi plac oamenii curioși și curajosi și proiectele complicate care au o șansă să schimbe lumea sau să aducă un impact pozitiv. 
 

RECOMANDARI

ALTE PERSONALITATI

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one