Mai sunt
00
00
00
00
X
Categorii:
inchide meniul
Proaspat scoase din tipar
Bestselleruri
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781

Fise de drept civil Ed.5 - Gabriel Boroi, Carla Alexandra Anghelescu, Ioana Nicolae

5

250  Lei

sau 25000 de puncte. Detalii.

Indisponibil

Cod: HAM978-606-27-1583-0

An aparitie: 2020

Autor: Gabriel Boroi, Carla Alexandra Anghelescu, Ioana Nicolae

Categoria: Carte Juridica

Colectie: Concursuri si examene

Editia: a V-a, revizuita si adaugita

Editie: Necartonata

Editura: HAMANGIU

Format: 240 x 200 x 58 mm

Nr. pagini: 1312

Adauga in wishlist

Trebuie sa fii logat

Transport Gratuit peste 90 de lei
Puncte de fidelitate
30 de Zile Drept de Retur
 

Fise de drept civil. Editia a 5-a. Partea generala. Persoanele. Familia. Drepturile reale principale. Obligatiile. Contractele. Mostenirea

Cartea 1: Partea generala. Persoanele. Familia. Drepturile reale principale. (616 pagini)
Cartea 2:Obligatiile. Contractele. Mostenirea. (696 pagini)


Fisele de drept civil reprezinta, in acest moment, unica lucrare de acest gen, in materia dreptului civil, care trateaza tematica pentru toate concursurile de admitere si definitivat in profesiile juridice.
 
Cartea Fise de drept civil este destinata mai ales candidatilor ce se pregatesc pentru aceste concursuri, fiind alcatuita astfel incat sa acopere in primul rand acele materii si institutii ale dreptului civil care fac parte din tematica concursurilor juridice nationale. In al doilea rand, aceasta carte este adresata studentilor care se pregatesc pentru examenele de an sau pentru examenul de licenta, avand avantajul de a prezenta materia in mod concis si accesibil, axat pe intelegerea si asimilarea notiunilor de baza ale dreptului civil, deci, fara teoriile si dezbaterile doctrinare, de multe ori inevitabile in cursurile sau tratatele publicate dupa intrarea in vigoare a noului Cod civil.
 
Pe parcursul elaborarii lucrarii, s-a dovedit ca unele dintre institutiile dreptului civil sunt prea ample ca sa poata fi tratate schematizat, asa cum presupune conceptul fiselor. De aceea, si prezentarea lor s-a facut de o maniera mai apropiata sintezelor si notelor de curs. Cu toate acestea, am preferat sa pastram titulatura de „fise”, pentru a delimita aceasta carte de cursurile universitare clasice, dar si pentru a ne incadra in conceptia de ansamblu a editurii, care dezvolta o intreaga serie de fise pentru concursurile si examenele juridice.
 
Despre editia a 5-a
• 39 de fise din toate materiile dreptului civil: Partea generala, Persoanele, Drepturile reale, Obligatiile, Contractele, Mostenirea, Familia.
• O editie revizuita, cu ample adaugiri, in special in materia persoanelor, a drepturilor reale, a obligatiilor, precum si a mostenirii.
• Anumite fise au fost restructurate sau completate cu institutii noi si au fost adaugate 4 fise.
• Cu titlu de noutate, sunt analizate mijloacele de drept civil privind ocrotirea persoanei fizice, inscrierile in cartea funciara, ipoteca mobiliara si imobiliara, aspecte generale privind institutia mostenirii, testamentul, legatul, dezmostenirea si executiunea testamentara.
• Acopera tematica pentru examenele de admitere la INM si in magistratura, de primire in profesia de avocat (avocat stagiar), precum si cel de admitere in notariat (notari stagiari).
• Completeaza informatia din editiile anterioare, cu numeroase precizari, corelari cu alte institutii, precum si tabele comparative, care faciliteaza intelegerea diferentelor si asemanarilor dintre institutii similare.
• Multe exemple practice si spete din practica judiciara, pentru inlesnirea procesului de invatare/retinere si intelegere, pentru antrenarea si dezvoltarea procesului de aplicare a informatiilor in contextul testelor tip grile si mini-spete.
 
Dat fiind numarul mare de pagini care s-au adaugat fata de editia anterioara (peste 250), pentru a evita riscul desprinderii filelor, editia a 5-a a Fiselor de drept civil este tiparita in doua volume, structurate astfel: 1. Partea generala. Persoanele. Familia. Drepturile reale principale; 2. Obligatiile. Contractele. Mostenirea.

Livrarea se face din stoc din depozitul de carte Libris, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 90 de lei. Pentru orice solicitare apelati call center-ul Libris de luni pana vineri intre orele 8-20.

Altii au comandat si...

commentarii
Rating general al produsului
5 (7 review-uri)

Ai cumparat acest produs? Spune-ti parerea!

Acorda o nota produsului

Review-uri
Denisa M 10/08/2020
Fisele de drept civil reprezinta, in acest moment, unica lucrare de acest gen, in materia dreptului civil, care trateaza tematica pentru toate concursurile de admitere si definitivat in profesiile juridice.

gheorghesimion 09/28/2020
Viața e plăcută. Moartea e liniștită. Tranziția este problematică. Isaac Asimov
Nici celui bolnav nu-i folosește un pat de aur, nici celui fără minte un noroc deosebit. Arthur Schopenhauer

andreipopescu 09/28/2020
Tragediile, ca şi bucuriile cele mai mari omul le trăieşte întotdeauna singur. Liviu Rebreanu
Nu–ți ofensa prietenul, împrumutându–i merite dăruite de noi. Rabindranath Tagore
Adevărul e că știm mereu ce trebuie să facem. Mai greu este să facem. Herbert Norman Schwarzkopf

Nu există măreție fără pasiunea de a fi măreț, fie în cazul aspirației unui atlet, artist, sau om de știință, ori a unui om de afaceri. Scopul, intenția de a fi măreț, acestea fac toată diferența. Valoarea unui om se măsoară după greutățile pe care el le învinge. Voltaire

lucagelu 09/27/2020
„Știm cu toții ca de cealaltă parte a fiecărei frici se afla libertatea.” – Mary Ferguson
„Pasărilor care s-au născut in colivie, le e frica mai ales de cer.” – Rabindranath Tagore
„Lucrul de care te temi se întâmpla mai iute decât acela pe care-l speri.” – Publilius Syrus

sus
Feedback Wishlist