Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

RAO la -50% -30% siii

Transport GRATUIT

la peste 50 de lei

Comanda acum!
Close
Gabriela Alexandrescu
Gabriela Alexandrescu
     Numele Gabrielei Alexandrescu  este firesc legat de cel al Organizației Salvați Copiii România, al cărei director executiv este în prezent și alături de care lucrează din primii ani postdecembriști. Sunt 27 de ani dedicați drepturilor copilului din România, de la imperativul siguranței  până la garantarea drepturilor fundamentale la sănătate, educație și, prin acestea, la copilărie. Munca în domeniul neguvernamental nu se limitează la un program de birou, de la 9 la 17, ci implică dinamism, empatie, comunicare, administrare a resurselor umane, financiare și emoționale. 
      "Cartea este unul dintre cei mai buni interlocutori și îți dă măsura a ceea ce faci, atât în viața personală, cât și în profesie. Nu sunt cuvinte mari, pentru că o carte îți aduce în față o întreagă rețea de relaționări, înțelegeri, interpretări și emoții în care te poți regăsi ori, din contra, cu care poți intra în conflicte interioare. Oricum ar fi, te îmbogățești nu doar cu noi cunoștințe, cât și cu semnificații care îți erau la îndemână, pe care poate le intuiai, dar nu puteai să le confirmi altfel decât citind. Decshideți, de pildă, colosala ”Comedie umană” a lui Balzac, înainte de a purta o negociere. Sau luați-l pe Heinrich Boll, ”Opiniile unui clovn” și răvășitoarea ”Onoare pierdută a Katharinei Blum, înainte de interpreta un proces electoral, o criză mediatică sau chiar un conflict social, între generații.
    Am recitit de curând ”Jocul cu mărgele de sticlă”, o teribilă provocare  pentru un bun sistem de educație, în care învățarea devine un proces de formare intelectuală, ludic, interconectat, social și solidar, mai degrabă decât egoist.  Din lista de căți formatoare nu pot lipsi  ”La răscruce de vânturi”, a lui Emily Bronte, alături de care eu așez, iată, volumul Mihaelei Miroiu, ”Cu mintea mea de femeie”. Și pentru că istoria recentă a României înseamnă și oprimarea totalitară, crunta dictatură comunistă, e bine să citim ”Arcul de triumf” al autorului german  Erich Maria Remarque, pentru a înțelege,o datăîn plus, cum dictatura ucide inpidualismul și cum destinul personal nu poate exista, practic, în lipsa libertății. Așez în geamantanul cu cărți esențiale și ”The Woman who save the children”, scrisă de Claire Mulley, biografie a lui Eglantyne Jebb, indispensabilă muncii în acest registru atât de amplu al drepturilor copilului. Vedeți, fie și luând numai aceste câteva cărți, deja situarea în lume și în istorie capătă o cu totul altă amploare!"

RECOMANDARI

ALTE PERSONALITATI

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one