Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Gateste cu mine

De (autor): Florin Dumitrescu

0
(0 review-uri)
Gateste cu mine - Florin Dumitrescu
Rasfoieste

Gateste cu mine

De (autor): Florin Dumitrescu

0
(0 review-uri)
    Contrar asteptarilor, cartea aceasta nu este despre meseria de bucatar. Nu este despre restaurante, despre fine-dining, despre stele Michelin, retete elaborate sau plating minimalist. De aceasta data nu sunt in postura de jurat, mentor sau autoritate in domeniul culinar. Azi, aici, sunt doar un gurmand, iar dragostea mea pentru mancare este mai presus de pasiunea de a gati.
    Am scris o carte despre mine, despre povestile si amintirile mele legate de preparatele pe care azi le gatesc acasa, cele care mi-au format gustul si cele care acum formeaza gustul copiilor mei. [...]
    Nu este o carte de bucate tipica. Nu este o insiruire de retete. Este mai degraba o carte despre povestile importante din viata mea, legate de diferite retete si preparate. De la mancarurile bunicii mele, cele cu care am crescut, la retete care mi-au marcat cariera, pana la preparatele care m-au facut sa inteleg cat de mult conteaza sa gatesti cu drag si din iubire.
    Aceasta carte este povestea mea, spusa pe limbajul gustului si e pentru cei care gatesc acasa, din pasiune sau de nevoie, pentru cei care pun pe masa celor dragi bucati din sufletul lor… (Autorul)
 
    Fragment:
 
    „INGREDIENTE 
    • creveti black tiger ... 500 g
    • ridiche alba ... 150 g
    • ridiche rosie ... 150 g
    • sfecla rosie proaspata ... 100 g
    • otet de vin alb ... 80 ml
    • ceapa rosie ... 1 bucata
    • ulei de floarea-soarelui ... 50 ml
    • fistic ... 25 g
    • cimbru ... 5 g
    • patrunjel ... 1 legatura
    • chives ... 5 g
 
    Incepem prin a curata bine crevetii, dupa care ii punem la fiert in apa sarata. Ii lasam sa se raceasca si pregatim intre timp restul ingredientelor. Spalam bine ridichile, apoi le curatam de coaja si le taiem rondele. Pe cele de ridiche alba le tocam apoi julienne, pentru a avea niste felii subtiri si mici. Ca sa va fie mai simplu puteti folosi o mandolina (razatoare) - veti avea felii subtiri si cam de aceeasi marime. Taiem si sfecla rondele, dupa ce o curatam de coaja si o spalam. Tocam marunt ceapa rosie, apoi o acoperim cu otet de vin si o lasam cinci minute sa se „fiarba". O sa vedeti, cand isi schimba culoarea si devine usor translucida este gata. Adaugam si uleiul de floarea-soarelui si cimbrul. Amestecam bine, dupa care punem fisticul tocat marunt. Marinam si sfecla cu sosul pe care il obtinem de la ceapa, apoi incepem amestecatul ingredientelor. Taiem crevetii in doua, ii punem intr-un bol si ii amestecam cu ridichile taiate, impreuna cu doua linguri de ceapa marinata, chives tocat si patrunjel tocat marunt. Amestecam bine, dam gust cu putina sare si piper, dupa care punem sfecla la final. Daca am pune si sfecla mai devreme in amestec, totul ar deveni rosu si am pierde, astfel, culorile fiecarui ingredient. Asadar, la final punem sfecla doar deasupra. Mai punem o lingura din sosul de marinata de la ceapa si servim totul rece.
    Va garantez ca preparatul are un gust incredibil (chiar si fara unt).”
Citeste mai mult

49.99Lei

49.99Lei

Primesti 49 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

Indisponibil

Descrierea produsului

    Contrar asteptarilor, cartea aceasta nu este despre meseria de bucatar. Nu este despre restaurante, despre fine-dining, despre stele Michelin, retete elaborate sau plating minimalist. De aceasta data nu sunt in postura de jurat, mentor sau autoritate in domeniul culinar. Azi, aici, sunt doar un gurmand, iar dragostea mea pentru mancare este mai presus de pasiunea de a gati.
    Am scris o carte despre mine, despre povestile si amintirile mele legate de preparatele pe care azi le gatesc acasa, cele care mi-au format gustul si cele care acum formeaza gustul copiilor mei. [...]
    Nu este o carte de bucate tipica. Nu este o insiruire de retete. Este mai degraba o carte despre povestile importante din viata mea, legate de diferite retete si preparate. De la mancarurile bunicii mele, cele cu care am crescut, la retete care mi-au marcat cariera, pana la preparatele care m-au facut sa inteleg cat de mult conteaza sa gatesti cu drag si din iubire.
    Aceasta carte este povestea mea, spusa pe limbajul gustului si e pentru cei care gatesc acasa, din pasiune sau de nevoie, pentru cei care pun pe masa celor dragi bucati din sufletul lor… (Autorul)
 
    Fragment:
 
    „INGREDIENTE 
    • creveti black tiger ... 500 g
    • ridiche alba ... 150 g
    • ridiche rosie ... 150 g
    • sfecla rosie proaspata ... 100 g
    • otet de vin alb ... 80 ml
    • ceapa rosie ... 1 bucata
    • ulei de floarea-soarelui ... 50 ml
    • fistic ... 25 g
    • cimbru ... 5 g
    • patrunjel ... 1 legatura
    • chives ... 5 g
 
    Incepem prin a curata bine crevetii, dupa care ii punem la fiert in apa sarata. Ii lasam sa se raceasca si pregatim intre timp restul ingredientelor. Spalam bine ridichile, apoi le curatam de coaja si le taiem rondele. Pe cele de ridiche alba le tocam apoi julienne, pentru a avea niste felii subtiri si mici. Ca sa va fie mai simplu puteti folosi o mandolina (razatoare) - veti avea felii subtiri si cam de aceeasi marime. Taiem si sfecla rondele, dupa ce o curatam de coaja si o spalam. Tocam marunt ceapa rosie, apoi o acoperim cu otet de vin si o lasam cinci minute sa se „fiarba". O sa vedeti, cand isi schimba culoarea si devine usor translucida este gata. Adaugam si uleiul de floarea-soarelui si cimbrul. Amestecam bine, dupa care punem fisticul tocat marunt. Marinam si sfecla cu sosul pe care il obtinem de la ceapa, apoi incepem amestecatul ingredientelor. Taiem crevetii in doua, ii punem intr-un bol si ii amestecam cu ridichile taiate, impreuna cu doua linguri de ceapa marinata, chives tocat si patrunjel tocat marunt. Amestecam bine, dam gust cu putina sare si piper, dupa care punem sfecla la final. Daca am pune si sfecla mai devreme in amestec, totul ar deveni rosu si am pierde, astfel, culorile fiecarui ingredient. Asadar, la final punem sfecla doar deasupra. Mai punem o lingura din sosul de marinata de la ceapa si servim totul rece.
    Va garantez ca preparatul are un gust incredibil (chiar si fara unt).”
Citeste mai mult

De pe acelasi raft

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one