Gateste peste in fel si chip
Gateste peste in fel si chip
Fericirea vine si de la dieta! S-a constatat ca persoanele care consuma peste in cantitati mai mari au o viata mai lunga,sunt mai sanatoase si mai vioaie la minte. Cartea ofera gospodinelor numeroase retete,apetisante si usor de pregatit,avand la baza carnea de peste. Nu lipseste nici prezentarea celor mai uzuale condimente la preparatele cu peste. Sunt emunerate si zilele din calendarul ortodox in care se fac dezlegari la peste. De asemenea,puteti afla totul despre pesti(specii cunoscute si mai putin cunoscute,importanta si valorile nutritive ale carnii de peste). Sunt adunate o multitudine de informatii inedite si atractive,curiozitati din lumea pestilor,scrise pe intelesul tuturor. Fragment din carte:
"CURIOZITATI DIN LUMEA PESTILOR
Pestii sunt printre primele vertebrate aparute pe Pamant. Numarul lor continua sa creasca, oamenii de stiinta descoperind mereu noi specii. Aproximativ 99% din suprafata oceanelor este inca neexplorata, de aceea noi avem acces doar la o mica parte din aceasta lume care nu inceteaza sa ne fascineze.
Pana in zilele noastre, s-au identificat mai rnult de 25.000 de specii de pesti si, dupa ultimele estimari, mai exista inca 15.000 de specii neidentificate. Numarul pestilor cunoscuti este mai mare decat cel al mamiferelor, amfibienilor, reptilelor si al speciilor de pasari impreuna.
Pestii dorm cu ochii deschisi, deoarece, ca si insectele, nu au pleoape. Rechinii sunt singuri pesti care au pleoape. Serpii dorm si ei cu ochii deschisi, desi au pleoape, insa acestea sunt sudate si transparente.
Pestii de apa sarata beau apa, iar cei de apa dulce nu.
Cei mai multi pesti — cu exceptia anghilelor — nu pot inota inapoi.
Si pestii aud! Unele specii pot auzi sunete asemanatoare unui scrasnet.
Sunt specii de pesti care pot sa zboare, sa alunece, sa sara pe suprafata apei sau chiar sa urce o stanca (din ocean...).
--------------------------------------
Caras in crusta la cuptor
4 bucati caras,
zeama de la 1 lamaie,
malai,
faina,
patrunjel uscat,
sare,
piper,
ulei de masline.
Pestele se curata, se spala si se lasa la scurs. Se cresteaza, se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Fiecare bucata de peste se da printr-un amestec de malai, faina si patrunjel uscat, se asaza pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei de masline si se „imbraca" in aceasta fiecare bucata in parte. Se pun bucatile de peste tava si se da la cuptor. Cand sunt aproape gata facute, se desface folia de aluminiu si se mai lasa circa 10-15 minute la cuptor pentru rumenit. Se serveste cu mamaliga si mujdei de usturoi. "
Descrierea produsului
Fericirea vine si de la dieta! S-a constatat ca persoanele care consuma peste in cantitati mai mari au o viata mai lunga,sunt mai sanatoase si mai vioaie la minte. Cartea ofera gospodinelor numeroase retete,apetisante si usor de pregatit,avand la baza carnea de peste. Nu lipseste nici prezentarea celor mai uzuale condimente la preparatele cu peste. Sunt emunerate si zilele din calendarul ortodox in care se fac dezlegari la peste. De asemenea,puteti afla totul despre pesti(specii cunoscute si mai putin cunoscute,importanta si valorile nutritive ale carnii de peste). Sunt adunate o multitudine de informatii inedite si atractive,curiozitati din lumea pestilor,scrise pe intelesul tuturor. Fragment din carte:
"CURIOZITATI DIN LUMEA PESTILOR
Pestii sunt printre primele vertebrate aparute pe Pamant. Numarul lor continua sa creasca, oamenii de stiinta descoperind mereu noi specii. Aproximativ 99% din suprafata oceanelor este inca neexplorata, de aceea noi avem acces doar la o mica parte din aceasta lume care nu inceteaza sa ne fascineze.
Pana in zilele noastre, s-au identificat mai rnult de 25.000 de specii de pesti si, dupa ultimele estimari, mai exista inca 15.000 de specii neidentificate. Numarul pestilor cunoscuti este mai mare decat cel al mamiferelor, amfibienilor, reptilelor si al speciilor de pasari impreuna.
Pestii dorm cu ochii deschisi, deoarece, ca si insectele, nu au pleoape. Rechinii sunt singuri pesti care au pleoape. Serpii dorm si ei cu ochii deschisi, desi au pleoape, insa acestea sunt sudate si transparente.
Pestii de apa sarata beau apa, iar cei de apa dulce nu.
Cei mai multi pesti — cu exceptia anghilelor — nu pot inota inapoi.
Si pestii aud! Unele specii pot auzi sunete asemanatoare unui scrasnet.
Sunt specii de pesti care pot sa zboare, sa alunece, sa sara pe suprafata apei sau chiar sa urce o stanca (din ocean...).
--------------------------------------
Caras in crusta la cuptor
4 bucati caras,
zeama de la 1 lamaie,
malai,
faina,
patrunjel uscat,
sare,
piper,
ulei de masline.
Pestele se curata, se spala si se lasa la scurs. Se cresteaza, se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Fiecare bucata de peste se da printr-un amestec de malai, faina si patrunjel uscat, se asaza pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei de masline si se „imbraca" in aceasta fiecare bucata in parte. Se pun bucatile de peste tava si se da la cuptor. Cand sunt aproape gata facute, se desface folia de aluminiu si se mai lasa circa 10-15 minute la cuptor pentru rumenit. Se serveste cu mamaliga si mujdei de usturoi. "
Detaliile produsului