Ghidul Cocteilurilor celebre si povestile lor
Ghidul Cocteilurilor celebre si povestile lor
Un ghid obisnuit, pentru oameni obisnuiti. Pentru cei care au acasa cateva feluri de bauturi, cateva tipuri de pahare, ceva ingrediente si un blender.
Aveti in acest ghid cele mai cunoscute retete de cocteiluri si povestile lor. Le puteti spune prietenilor, in timp ce-i serviti cu un cocteil celebru. Si e de ajuns sa le spuneti ca in barul „El Floridita“, din Havana, exista statuia lui Hemingway, ce asteapta exact in pozitia si in locul in care isi bea cocteilul marele scriitor. O seara placuta se poate deschide asa. Si nu e nevoie de nimic mai mult.
Fragment din carte:"HEMINGWAY SI ISTORIA COCTEILURILOR
Am vorbit despre carti, baruri si barmani celebri. Totusi, pentru imensa majoritate a publicului, sunt nume absolut noi. In schimb, foarte multi stiu ca nicio poveste ori istorie a cocteilurilor nu poate exista fara Ernest Hemingway.
In perioada Prohibitiei, americanii cu dare de mana erau dispusi sa calatoreasca chiar si in afara tarii, pentru un cocteil de buna calitate. Hemingway e unul dintre cele mai bune exemple, desi putem crede ca nu doar bauturile fine i-au purtat pasii pana in Havana. Viitorul laureat al Premiului Nobel pentru literatura si-o lasat intr-o buna zi casa din Illinois. A poposit intr-un bar din Havana, numit El Floridita, si nu a mai plecat inapoi niciodata — imaginea lui in bronz sta si acum pe scaunul favorit, aproape de usa barului. Aici se simtea acasa, patronul-barman Constantin Ribalaigua ii era bun prieten. Multi spun ca minunatele cocteiluri clasice inventate in barurile din Cuba, in timpul prohibitiei, probabil n-ar fi devenit celebre in intreaga lume daca n-or fi fost Hemingway. Se spunea ca unde se ducea Hemingway, venea repede si restul lumii. Ducele de Windsor, Jean-Paul Sartre, Errol Flynn, Garry Cooper sau Greta Garbo sunt doar cativa dintre cei care i-au urmat exemplul, transformand Havana anilor '20- '30 in capitala mondiala a distractiei si o cocteilurilor.
...
Kamikaze
Cel mai probabil, reteta a aparut dupa al Doilea Razboi Mondial, intr-un bar dintr-o baza militara americana, de langa Tokio. Iar denumirea sugereaza o „aterizare” nu prea fericita, dupa ce ai gustat cateva pahare de Kamikaze...
Varianta actuala a retetei e versiunea mai „blanda” a originalului Kamikaze shooter. Actualmente exista zeci de variante, printre care si SoCo Kamikaze, in care se foloseste Southern Comfort in loc de votca.
Ingrediente si mod de preparare:
30 ml votca
30 ml triple sec
30 ml suc de lime
Se agita ingredientele in shaker, cu gheata. Se strecoara in pahar Cocktail, se decoreaza cu felie sau coaja de lime si se serveste."
Descrierea produsului
Un ghid obisnuit, pentru oameni obisnuiti. Pentru cei care au acasa cateva feluri de bauturi, cateva tipuri de pahare, ceva ingrediente si un blender.
Aveti in acest ghid cele mai cunoscute retete de cocteiluri si povestile lor. Le puteti spune prietenilor, in timp ce-i serviti cu un cocteil celebru. Si e de ajuns sa le spuneti ca in barul „El Floridita“, din Havana, exista statuia lui Hemingway, ce asteapta exact in pozitia si in locul in care isi bea cocteilul marele scriitor. O seara placuta se poate deschide asa. Si nu e nevoie de nimic mai mult.
Fragment din carte:"HEMINGWAY SI ISTORIA COCTEILURILOR
Am vorbit despre carti, baruri si barmani celebri. Totusi, pentru imensa majoritate a publicului, sunt nume absolut noi. In schimb, foarte multi stiu ca nicio poveste ori istorie a cocteilurilor nu poate exista fara Ernest Hemingway.
In perioada Prohibitiei, americanii cu dare de mana erau dispusi sa calatoreasca chiar si in afara tarii, pentru un cocteil de buna calitate. Hemingway e unul dintre cele mai bune exemple, desi putem crede ca nu doar bauturile fine i-au purtat pasii pana in Havana. Viitorul laureat al Premiului Nobel pentru literatura si-o lasat intr-o buna zi casa din Illinois. A poposit intr-un bar din Havana, numit El Floridita, si nu a mai plecat inapoi niciodata — imaginea lui in bronz sta si acum pe scaunul favorit, aproape de usa barului. Aici se simtea acasa, patronul-barman Constantin Ribalaigua ii era bun prieten. Multi spun ca minunatele cocteiluri clasice inventate in barurile din Cuba, in timpul prohibitiei, probabil n-ar fi devenit celebre in intreaga lume daca n-or fi fost Hemingway. Se spunea ca unde se ducea Hemingway, venea repede si restul lumii. Ducele de Windsor, Jean-Paul Sartre, Errol Flynn, Garry Cooper sau Greta Garbo sunt doar cativa dintre cei care i-au urmat exemplul, transformand Havana anilor '20- '30 in capitala mondiala a distractiei si o cocteilurilor.
...
Kamikaze
Cel mai probabil, reteta a aparut dupa al Doilea Razboi Mondial, intr-un bar dintr-o baza militara americana, de langa Tokio. Iar denumirea sugereaza o „aterizare” nu prea fericita, dupa ce ai gustat cateva pahare de Kamikaze...
Varianta actuala a retetei e versiunea mai „blanda” a originalului Kamikaze shooter. Actualmente exista zeci de variante, printre care si SoCo Kamikaze, in care se foloseste Southern Comfort in loc de votca.
Ingrediente si mod de preparare:
30 ml votca
30 ml triple sec
30 ml suc de lime
Se agita ingredientele in shaker, cu gheata. Se strecoara in pahar Cocktail, se decoreaza cu felie sau coaja de lime si se serveste."
Detaliile produsului
- Categoria: Bauturi
- Editura: LEADER HUMAN RESOURCES
- Format: 190x190
- Nr. pagini: 192 Afiseaza mai mult