Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Hotul de carti

De (autor): Markus Zusak

18970
(68 reviews)
Hotul de carti - Markus Zusak
Rasfoieste

Recenzie blog.libris.ro

E vorba de un roman al unui scriitor australian cu siguranțăhotul aproape necunoscut cititorilor români, un roman care a beneficiat, ce e drept, de o ecranizare holywoodiană cu buget generos. Chiar și cu o asemenea pompă de popularitate în spate, tot mi s-a parut neașteptat ca romanul lui Zusak să reușească să doboare bestsellerurile lui Dan Brown sau ale lui J.R.Tolkien în topurile de vânzări. Un lucru cu atât mai interesant, cu cât este o poveste care nu mizează neapărat pe o anumită rețetă și nu asumă vreunul din trendurile populare. E, în fapt, un roman destul de greu de încadrat, o poveste care amestecă drama de război cu romanul inițiatic și cu o atmosferă magică a copilăriei, adresându-se deopotrivă ofertant și adulților dar și categoriei young-teens.

Primele lucruri pe care le remarci când citești cartea lui Markus Zusak e că se petrece undeva în perioada celui de-al Doilea Război Mondial și că e scrisă din perspectiva Morții, asumată drept instanță narativă omniscientă. Nu avem de a face cu o personificare a morții însetată și încântată de numărul mare de victime pe care vremurile îl prilejuiesc. Mai degrabă avem de a face cu o personificare funcționărească, umanizat㠖 până și Moartea pare copleșită de sarcinile nenumărate pe care le are de dus la bun sfârșit in preajma celei de-a doua conflagratii mondiale. Fără să judece sau fără să condamne, Moartea își permite însă să rămână impresionată de strategiile de supraviețuire ale celor al căror destin îl urmărește cu atenție. Unul dintre aceste destine este cel al lui Liesel Meminger, o fetiță semianalfabetă din Germania nazistă. Rămasă fără tată (despre care știe că a dispărut, pe motiv că ar fi fost comunist), asistând la moartea fratelui său, Liesel e lăsată în grija unei familii adoptive. În ciuda perioadei ideologice traumatizante, în ciuda războiului care e pe cale să izbucnească, strada pe care locuiește Liesel, dintr-un orășel german, are multă culoare și personalitate, amintind pe undeva de strada Sardinelor a lui Steinbeck: un loc al celor săraci și marginalizați, un spațiu pestriț în care ursuzul Pfiffikus înjură cu talent, băbătia care supraveghează magazinul își cântărește clienții cu asprime, un spațiu în care copiii joacă fotbal nestingheriți iar micii meseriași își găsesc câte ceva de făcut, de la o zi la alta. Surprinsă de personalitatea blândă a zugravului Hans Hubermann și de severitatea soției sale Rosa care, deși gătește cumplit și te scoate repede din sărite, are o sensibilitate incontestabilă, Liesel învață să găsească resorturile de a-și reconstrui viața, într-un context în care ordinea și previzibilitatea cotidiană sunt dărâmate de buldozerul ideologiei și războiului.

Sunt vremurile în care naziștii își sărbătoresc triumful arzând cărți condamnate în piețe publice, în care încep recrutările pentru război, în care persecuțiile asupra evreilor sunt tot mai vizibile: de la verificări la domiciliu și până la escortarea convoaielor spre ghetouri și lagăre de exterminare. În tot acest timp, Liesel descoperă pasiunea pentru citit: ajutată de tatăl adoptiv, exersând în subsolul casei alfabetul și vocabularul, Liesel își trăiește firescul copilăriei, devenind un mic.. hoț de cărți. Căci cum să se bucure o fetiță săracă de magia cuvintelor dacă nu căutând în piața unde se ard publicațiile interzise sau în biblioteca primarului, unde nu întotdeauna se intră pe ușa din față? Cărțile devin instrumentele și simbolul salvării atât pentru Liesel cât și pentru evreul pe care familia Hubermann îl ține ascuns în casă, onorându-și o mai veche datorie morală.

Romanul lui Zusak este o poveste despre eroismul minor, despre felul în care anonimii prinși sub tăvălugul distructiv al epocii încearcă să își construiască un sens existențial paralel cu standardul impus de istorie. Elemente marunte precum: un cântec interpretat la acordeon, un pahar de șampanie savurat într-un context inedit, adăpostul dat unui om nevoiaș și îngrijirea sa necondiționată, lectura cărților care nu își propun să îndoctrineze ajung să devină gesturi de delimitare morală față de crimele și fanatismele ridicate la rang de virtute, ajung să construiască un glob de cristal fragil care, chiar dacă nu rezistă bombelor și intimidărilor, transmite reflexiile unei umanități ușor recognoscibile, în decorul cenușiu pe care îl traversează protagoniștii.

Nu în ultimul rând, cartea lui Zusak este o poveste despre puterea cuvintelor: o putere distructivă simbolizată de regimul dictatorial al lui Hitler (construit, așa cum sugerează povestea evreului Max Vandenberg, tocmai pe un discurs repetitiv și convingător al urii) dar și puterea lor protectoare, puterea constructivă pe care Liesel o descoperă în cărți, instrumentele simbolice care stimulează imaginația și întrebările într-o epocă inundată de răspunsuri și îngustime spirituală.

Sever Gulea, pentru blog.libris.ro
Citeste mai mult

Hotul de carti

De (autor): Markus Zusak

18970
(68 reviews)
Este anul 1939. Germania nazista. Tara isi tine rasuflarea. Moartea nu a avut niciodata mai mult de lucru, si va deveni chiar mai ocupata. Liesel Meminger si fratele ei mai mic sunt dusi de catre mama lor sa locuiasca cu o familie sociala in afara orasului Munchen. Tatal lui Liesel a fost dus departe sub soapta unui singur cuvant nefamiliar - Kommunist -, iar Liesel vede in ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul calatoriei, Moartea ii face o vizita baietelului si o observa pe Liesel. Va fi prima dintre multe intalniri apropiate. Langa mormantul fratelui ei, viata lui Liesel se schimba atunci cand ea ridica un singur obiect, ascuns partial in zapada. Este Manualul Groparului, lasat acolo din greseala, si este prima ei carte furata. Astfel incepe o poveste despre dragostea de carti si de cuvinte, pe masura ce Liesel invata sa citeasca cu ajutorul tatalui ei adoptiv, care canta la acordeon. In curand, va fura carti de la incendierile de carti organizate de nazisti, din biblioteca sotiei primarului, si de oriunde le mai putea gasi. Hotul de carti este o poveste despre puterea cuvintelor de a crea lumi. Cu o scriitura superb maiestrita si arzand cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a daruit una dintre cele mai durabile povesti ale timpurilor noastre.

Carte recomandata de 
Ioana Chicet Macoveiciuc in cadrul proiectului Libris, "Oameni si carti".

Fragment din romanul "Hotul de carti" de Markus Zusak:

”JURNALUL MORTII: KOLN

Primele ore ale zilei de 30 mai.
Sunt sigura ca Liesel Meminger dormea dusa cand peste o mie de avioane de bombardament zburau spre un loc numit Koln. Pentru mine, rezultatul a fost cinci sute de oameni sau pe-aproape. Cinci mii de oameni ramasi fara adapost umblau in jurul mormanelor fantomatice de moloz, incercand sa-si dea seama ce apartinea cui si ce bucati de casa distrusa erau ale cui.
Cinci sute de suflete.
Le-am purtat in degete, ca pe valize. Sau le-am aruncat pe umar. Numai pe copii i-am dus in brate.
Pana cand am terminat, cerul devenise galben ca un ziar in flacari. Daca ma uitam indeaproape, puteam vedea cuvintele, titlurile informative care comentau evolutia razboiului si asa mai departe. Cum mi-ar fi placut sa-l trag pe tot in jos, sa mototolesc cerul ca un ziar si sa-l arunc departe! Bratele ma dureau si nu-mi puteam permite sa-mi ard degetele. Inca mai era multa treaba de facut.
Dupa cum v-ati astepta, multi oameni au murit instantaneu. Altora le-a trebuit ceva timp. Mai aveam cateva alte locuri de vizitat, ceruri de intalnit si suflete de colectat, iar atunci cand m-am intors in Koln, mai tarziu, nu mult dupa trecerea ultimelor avioane, am avut ocazia sa observ cel mai nemaipomenit lucru.
Purtam sufletul carbonizat al unei adolescente cand am privit cu solemnitate in sus, la ceea ce era acum un cer sulfuros. Un grup de fete de zece ani erau prin apropiere. Una dintre ele a strigat:
- Ce-i asta?
Bratul i s-a intins si degetul a aratat catre un obiect negru, care cadea incet de sus. La inceput, arata ca o pana neagra, plutind, saltand. Ca o bucatica de cenusa. Apoi, a devenit tot mai mare. Aceeasi fata — o roscata, cu pistrui — vorbi din nou, de data aceasta nerabdatoare:
- Ce e asta?
- E un corp, sugera, o alta fata.
Par negru, codite cu carare pe mijloc.
- E o alta, bomba!
Era prea lenta ca sa fie o bomba.
Cu spiritul adolescentin inca arzand usor in bratele mele, am mers cateva sute de metri impreuna cu ele. Ca si fetele, am ramas cu privirea atintita spre cer. Ultimul lucru pe care il voiam era sa ma uit in jos, la fata chinuita a adolescentei mele. O fata, draguta. Avea toata moartea in fata.”
Citeste mai mult

-15%

41.65Lei

49.00 Lei

Sau 4165 de puncte

!

Fiecare comanda noua reprezinta o investitie pentru viitoarele tale comenzi. Orice comanda plasata de pe un cont de utilizator primeste in schimb un numar de puncte de fidelitate, In conformitate cu regulile de conversiune stabilite. Punctele acumulate sunt incarcate automat in contul tau si pot fi folosite ulterior, pentru plata urmatoarelor comenzi.

In stoc

Descrierea produsului

Este anul 1939. Germania nazista. Tara isi tine rasuflarea. Moartea nu a avut niciodata mai mult de lucru, si va deveni chiar mai ocupata. Liesel Meminger si fratele ei mai mic sunt dusi de catre mama lor sa locuiasca cu o familie sociala in afara orasului Munchen. Tatal lui Liesel a fost dus departe sub soapta unui singur cuvant nefamiliar - Kommunist -, iar Liesel vede in ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul calatoriei, Moartea ii face o vizita baietelului si o observa pe Liesel. Va fi prima dintre multe intalniri apropiate. Langa mormantul fratelui ei, viata lui Liesel se schimba atunci cand ea ridica un singur obiect, ascuns partial in zapada. Este Manualul Groparului, lasat acolo din greseala, si este prima ei carte furata. Astfel incepe o poveste despre dragostea de carti si de cuvinte, pe masura ce Liesel invata sa citeasca cu ajutorul tatalui ei adoptiv, care canta la acordeon. In curand, va fura carti de la incendierile de carti organizate de nazisti, din biblioteca sotiei primarului, si de oriunde le mai putea gasi. Hotul de carti este o poveste despre puterea cuvintelor de a crea lumi. Cu o scriitura superb maiestrita si arzand cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a daruit una dintre cele mai durabile povesti ale timpurilor noastre.

Carte recomandata de 
Ioana Chicet Macoveiciuc in cadrul proiectului Libris, "Oameni si carti".

Fragment din romanul "Hotul de carti" de Markus Zusak:

”JURNALUL MORTII: KOLN

Primele ore ale zilei de 30 mai.
Sunt sigura ca Liesel Meminger dormea dusa cand peste o mie de avioane de bombardament zburau spre un loc numit Koln. Pentru mine, rezultatul a fost cinci sute de oameni sau pe-aproape. Cinci mii de oameni ramasi fara adapost umblau in jurul mormanelor fantomatice de moloz, incercand sa-si dea seama ce apartinea cui si ce bucati de casa distrusa erau ale cui.
Cinci sute de suflete.
Le-am purtat in degete, ca pe valize. Sau le-am aruncat pe umar. Numai pe copii i-am dus in brate.
Pana cand am terminat, cerul devenise galben ca un ziar in flacari. Daca ma uitam indeaproape, puteam vedea cuvintele, titlurile informative care comentau evolutia razboiului si asa mai departe. Cum mi-ar fi placut sa-l trag pe tot in jos, sa mototolesc cerul ca un ziar si sa-l arunc departe! Bratele ma dureau si nu-mi puteam permite sa-mi ard degetele. Inca mai era multa treaba de facut.
Dupa cum v-ati astepta, multi oameni au murit instantaneu. Altora le-a trebuit ceva timp. Mai aveam cateva alte locuri de vizitat, ceruri de intalnit si suflete de colectat, iar atunci cand m-am intors in Koln, mai tarziu, nu mult dupa trecerea ultimelor avioane, am avut ocazia sa observ cel mai nemaipomenit lucru.
Purtam sufletul carbonizat al unei adolescente cand am privit cu solemnitate in sus, la ceea ce era acum un cer sulfuros. Un grup de fete de zece ani erau prin apropiere. Una dintre ele a strigat:
- Ce-i asta?
Bratul i s-a intins si degetul a aratat catre un obiect negru, care cadea incet de sus. La inceput, arata ca o pana neagra, plutind, saltand. Ca o bucatica de cenusa. Apoi, a devenit tot mai mare. Aceeasi fata — o roscata, cu pistrui — vorbi din nou, de data aceasta nerabdatoare:
- Ce e asta?
- E un corp, sugera, o alta fata.
Par negru, codite cu carare pe mijloc.
- E o alta, bomba!
Era prea lenta ca sa fie o bomba.
Cu spiritul adolescentin inca arzand usor in bratele mele, am mers cateva sute de metri impreuna cu ele. Ca si fetele, am ramas cu privirea atintita spre cer. Ultimul lucru pe care il voiam era sa ma uit in jos, la fata chinuita a adolescentei mele. O fata, draguta. Avea toata moartea in fata.”
Citeste mai mult

De acelasi autor

De pe acelasi raft

Rating general al produsului

5 stele
56
4 stele
7
3 stele
3
2 stele
0
1 stele
2

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

tomaela 26/09/2021 18:00
green icon awesome check Achizitie verificata
“Hoțul de cărți “ .... hmmm .... interesant ....
Mi-a luat ceva sa ma obisnuiesc cu stilul autorului, pentru ca e diferit.
În urma parcurgerii cărții, cred că cea mai importantă concluzie este că toată lumea a suferit în timpul războiului. Înainte, aveam impresia că numai evreii sufereu, iar ceilalți duceau o viață minunată; însă, această carte m-a făcut să realizez că oricărui om îi era frică de moarte, de despărțirea de cei dragi și de auzul sirenelor care îi anunțau că trebuie să coboare în pivnițe, cât timp bombele se auzeau explodând.
Vă spun doar că a fost o carte cutremurătoare și frumoasă, în același timp. O poveste care mi-a intrat în suflet, prin modul în care reușește să scoată lucruri minunate dintr-un amalgam de suferință, răutate și teamă.
Vă recomand din suflet cartea „Hoțul de cărți” de Markus Zusak, dacă vreți să descoperiți o poveste dramatică, dar minunată.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Teletin Emanuela4 05/09/2021 15:00
O adevarata lectie de viata!
Recomand sa cititi mai intai cartea, abia apoi sa urmariti filmul.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Ro xa na 15/08/2021 12:00
O poveste despre dragostea pentru cărţi, dar mai ales pentru oameni... Și în cazul acesta cartea bate filmul.
„Oamenii observă culorile unei zile numai la sfârșit și la început, dar, pentru mine, este destul de clar că ea combină o multitudine de nuanţe și de tonuri, cu fiecare moment care trece. O singură oră poate consta în mii de culori diferite: galbenuri cernite, nuanţe de albastru pătate pe nori, întunecimi de nepătruns…”
 • Like review icon 0
 • Add comments
Pascuta Diana 15/07/2021 01:00
Hotul de carti.....o carte celebra si admirata de toti ! Multa lume mi-a recomandat aceasta carte , pana si profesoara de limba romana. Cu siguranta merita citita! Este in Wishlist si in curand o voi comanda si citi! Cred ca va fi pe placul meu.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Marii12 04/06/2021 01:00
Auzisem atat de multe despre cartea asta si ma asteptam la multe. Nu m a impresionat insa deloc, nici povestea, nici scriitura, nici nimic. De vina o fi ca am citit eu prea multe pe tema asta a Holocaustului. O recomand copiilor sub 15 ani mai ales
 • Like review icon 0
 • Add comments
_ania 12/05/2021 12:00
Una din cele mai puternice carti ever. "Oamenii saraci intotdeauna incearca sa se miste, ca si cum un loc nou i-ar putea ajuta"
 • Like review icon 0
 • Add comments
iuliuzza 28/02/2021 12:00
Superb
 • Like review icon 0
 • Add comments
Cristina Circiumaru 23/02/2021 12:00
Mi s-a parut interesant modul in care este construita cartea, naratorul povestii fiind insasi Moartea ,care ne surprinde pe parcursul romanului cu trasauturile umane pe care le imbraca.
 • Like review icon 0
 • Add comments
dinuharalambie 19/01/2021 06:30
Doar din amintiri mai pot crede că vara e anotimpul destinului meu. Octavian Paler
Amintirea este magia adevărului. Sorin Cerin
Toate lucrurile care sunt pline de amintiri degajă o visare care te îmbată și care te face să mergi rătăcind mult timp. Victor Hugo
 • Like review icon 0
 • Add comments
mariusflorin 16/01/2021 22:49
O carte foarte bună, recomand.
 • Like review icon 0
 • Add comments
gabrielstan 13/01/2021 07:27
Arta nu poate face rotunde capete pe care moașa le-a făcut pătrate. Vasile Ghica
Arta e nostalgia lui Dumnezeu. Alexej von Jawlensky
Arta e o vanitate ca toate celelalte. Camil Petrescu
 • Like review icon 0
 • Add comments
Chris M 23/12/2020 19:24
Acţiunea se petrece în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial. Liesel a fost trimisă spre adopţie de către mama ei, după ce fratele acesteia a murit. Ajunge să fie acceptată de către o familie modestă, dar cu care se înţelege foarte bine. Toată viaţa lor a fost dictată de regimul nazist şi practic Liesel ajunge să se maturizeze înainte de vreme în acest context de război şi tragedie. Învaţă să citească şi fură cărţi pentru a-şi ajuta vecinii să înţeleagă mai bine cele întâmplate în prezent dar şi pentru că este pasionată de poveştile descoperite între coperţile vechi. Atunci când familia ei adăposteşte un evreu în beci, lucrurile încep să se complice din ce în ce mai mult şi Liesel va face tot posibilul să ţină acest secret ascuns.
 • Like review icon 0
 • Add comments
dobozi simona 22/12/2020 14:00
green icon awesome check Achizitie verificata
5
 • Like review icon 0
 • Add comments
Mirigogo 10/12/2020 08:11
Este anul 1939. Germania nazista. Tara isi tine rasuflarea. Moartea nu a avut niciodata mai mult de lucru, si va deveni chiar mai ocupata. Liesel Meminger si fratele ei mai mic sunt dusi de catre mama lor sa locuiasca cu o familie sociala in afara orasului Munchen. Tatal lui Liesel a fost dus departe sub soapta unui singur cuvant nefamiliar - Kommunist -, iar Liesel vede in ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul calatoriei, Moartea ii face o vizita baietelului si o observa pe Liesel. Va fi prima dintre multe intalniri apropiate. Langa mormantul fratelui ei, viata lui Liesel se schimba atunci cand ea ridica un singur obiect, ascuns partial in zapada. Este Manualul Groparului, lasat acolo din greseala, si este prima ei carte furata. Astfel incepe o poveste despre dragostea de carti si de cuvinte, pe masura ce Liesel invata sa citeasca cu ajutorul tatalui ei adoptiv, care canta la acordeon. In curand, va fura carti de la incendierile de carti organizate de nazisti, din biblioteca sotiei primarului, si de oriunde le mai putea gasi. Hotul de carti este o poveste despre puterea cuvintelor de a crea lumi. Cu o scriitura superb maiestrita si arzand cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a daruit una dintre cele mai durabile povesti ale timpurilor noastre.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Chifan Viorica 04/12/2020 11:41
green icon awesome check Achizitie verificata
E o carte interesanta fiica mea și-a dorito foarte mult ,a fost foarte incantata că a primito.
 • Like review icon 0
 • Add comments
trandafirani 01/12/2020 16:54
Astfel incepe o poveste despre dragostea de carti si de cuvinte, pe masura ce Liesel invata sa citeasca cu ajutorul tatalui ei adoptiv, care canta la acordeon. In curand, va fura carti de la incendierile de carti organizate de nazisti
 • Like review icon 0
 • Add comments
teonastase 05/11/2020 16:39
"Hoțul de cărți" este cartea-cadou-perfect după mine. Este o carte atât de minunat scrisă, încât consider că fiecare ar trebui să o citească măcar o dată în viață.
 • Like review icon 0
 • Add comments
ww xz 03/11/2020 10:14
Povestea este relatata de un narator atipic, lucru ce ii surprinde pe cititor, oferindu-i unicitate cartii. Se arata acea perspectiva asupra vietii din care noi nu privim niciodata lucrurile.
 • Like review icon 0
 • Add comments
MihaiNita 18/10/2020 22:00
green icon awesome check Achizitie verificata
O poveste impresionanta si tulburatoare ce are loc in Germania nazista. Este scrisa din persectiva "mortii", ea este povestitorul.
Este genul de carte greu de lasat din mana, chiar daca stii deja de la inceput cum se termina.
 • Like review icon 0
 • Add comments
gavril daniela 24/09/2020 10:27
O carte emoționantă, o poveste înduioșătoare. Romanul este sfâșietoare, ilustrând o realitate cruntă. Merită citit pentru a înțelege clipele teribile prin care treceau oamenii în acea perioadă. Ecranizarea este de asemena foarte bună. Recomand.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Popescu Ana-Maria20 19/09/2020 13:57
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte pe cat de promovată pe atât de dezamăgitoare... Nu o pot recomanda.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Godinac Teodora 19/08/2020 21:39
Din momentul în care ai luat-o in mana te asigur ca nu ai sa o lasi decât la final.povestea devine captivantă inca de la inceput.
 • Like review icon 0
 • Add comments
galway_girl 13/08/2020 13:00
Ca si celelalte carti care abordează teme din perioada Holocaustului si aceasta carte ma marcat profund!Tema este una sfâșietoare desi nu pare a fi chiar atat de dură ca alte carti ale ororilor holocaustului!
 • Like review icon 0
 • Add comments
Ichim Stefania5 09/08/2020 16:24
O carte sfâșietoare. Am plâns în hohote la final. Mi-a plăcut foarte mult perspectiva din care este povestită, cea a morții care spune povestea unui suflet. Filmul se apropie destul de mult de carte, dar eu prefer lectura.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Roxi M. 29/07/2020 10:57
Adaptarea acestei carti este motivul pentru care am citit-o si nu am fost dezamagita. Un roman induiosator si foarte puternic, despre copilarie, in cele mai nefaste imprejurari. O voi reciti cu drag si o recomand ca lectura pentru seri ploioase.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Tamas Amalia 29/07/2020 07:42
Este o poveste tristă , în nici un caz nu pentru copii . Acțiunea cărții are loc , în 1939 în Germania nazistă. Citind cartea vedeam persinajele în fața mea .Sunt și păreri contradictorii , pe mine m-a captivat , recomand.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Marie20 27/07/2020 11:15
O carte emotionanta despre Germania nazista, despre timpuri incerte, dar si despre iubirea de literatura. Recomand copiilor de 11-14 ani, fiind usor de citit, dar plina de substanta!
 • Like review icon 0
 • Add comments
MarianaLupan2008 23/07/2020 17:45
Recunos ca nu m-a atras aceasta carte. Probabil nu este vina ei, ci pur si simplu nu mi-a placut mie. Mi s-a parut o carte pentru copii, adolescenti, iar stilul de scriere este destul de dubios. Are si citate, multe spatii libere, pierdute. Ai impresia ca este mare, dar de fapt te inseli.
 • Like review icon 0
 • Add comments
book_lover05 21/07/2020 09:25
O carte de-a dreptul emoționantă, ce te face să trăiești în acele vremuri grele. Puterea cuvintelor, puterea pe care o are curajul lui Liesel, totul te impresionează.
Pentru cei ce găsesc mai greu acest tip de narațiune, să știți că este făcut din perspectiva cuiva: a Morții.
Recomand cartea cu căldură!
 • Like review icon 0
 • Add comments
Maria Simona 21/06/2020 11:00
Este o carte destul de groasă ,dar care merită citită ....știu ca este deja citită deja de multe persoane si destul de recomandată. Am citit-o târziu ce-i drept dar mai bine mai târziu decât niciodată pentru ca este o carte foarte bună .Este o carte ce își are loc in Germania Nazistă in timpul razboaielor si este vorba de o fata ,după cum se vede pe coperta,care este adoptată de o familie.
 • Like review icon 0
 • Add comments
roxanamlendea 17/06/2020 14:17
Mi-a placut foarte mult acesta carte. Este genul de carte greu de lasat din mana, chiar daca stii deja de la inceput cum se termina (chiar in primele pagini autorul iti da un spoiler).
Este interesant faptul ca este scrisa din perspectiva mortii. El este povestitorul. De asemenea, autorul face ca Moartea sa para destul de amabila, deloc rea. Chiar isi compatimeste victimele.
PS: Ca de obicei, este mult mai buna decat filmul.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Tatiana Avadanei 09/06/2020 11:30
green icon awesome check Achizitie verificata
Carte e buna dar plictisitoare pe alocuri. Finalul e BOMBAAAA, am plans la el, recunosc:)))Cartea iti da o sensatie placuta iar finalul e foarte emotionant. Cand dai de toate necazurile din cartea asta, iti dai seama ca viata noastra contemporana e mult mai usoara decat viata de la 1940.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Suditu Ionut Viorel 05/06/2020 09:46
Este o capodopera desavarsita!
Povestit intr-un mod cu totul inedit, te tine cu sufletul la gura pana in ultimele pagini.
O carte ce merita citita cel putin o data in viata!
 • Like review icon 0
 • Add comments
LUCY 30/05/2020 13:31
O carte bună, emoționantă care evidențiază încă o dată efectele negative ale războiului și ura față de evrei. Vieți tulburate, copii rupți din sânul familiei sau deveniți orfani peste noapte. Un univers tulburător și nedrept. Chiar dacă este o carte voluminoasă se citește repede, finalul fiind unul sfâșietor.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Bucur Alina Georgiana 29/05/2020 16:46
O lectura plina de sentimente si trairi. Mi-a placut enorm de mult aceasta carte, dar si povestea din spatele cartii. O recomand cu drag!
 • Like review icon 0
 • Add comments
MRee 25/05/2020 18:16
Naziști , evrei , moarte , război , Germania , Hitler,toate elementele pentru a face o carte spectaculoasa.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Izabela00 24/05/2020 14:31
Limbajul este cursiv.. Alert, uneori. Stilul este direct. Nu am putut sa stau departe de ea.
"Hotul de carti" este o carte despre moarte, viata, razboi. Razboiul despre care stim cu totii, este tragic. Drama antisemistismului este bine accentuata . De la povestea lui Max pana la parada evreilor spre Dachau, putem observa nedreptatea vietii care se pare ca uneori isi alege victimele si prin culoarea data de ochii. Propaganda nazista si ea la fel, bine reliefata din perspectiva unei copile, care nu intelege prea bine de ce trebuie aclamat acel " Fuhrer" si ce este mai precis " tineretul hitlerist".
Dar ideea principala va ramane aceea a puterii cuvantului. Cuvintele definesc lumea.. si cuvintele au ca efect schimbarea intregului spatiu temporal, a universului intreg mai exact.
O carte despre carti.. in care ni se prezinta setea de cuvinte a lui Liesel. Mai intai, aceasta dorinta exteriorizandu-se prin furatul cartilor din biblioteca sotiei primarului, Ilsa Hermann.(Personaj cu un rol major) Apoi, prin infaptuirea propiei carti. Cuvintele , cititul, scrisul au salvat-o pe Liesel.
Si la fel si in cazul nostru, doar prin carti putem fi salvati intr-o lume in care imoralitatea domina.
Un personaj care mi a placut extrem de mult a fost prietenul cel mai bun al lui Liesel, anume Rudy... si mi as fi dorit foarte mult ca personajul sa fi avut un alt sfarsit. Un personaj rebel, jovial si amuzant.
Mi a placut ironia autorului de a numi locul unde traiesc personajele , strada " Himmel"( rai) , naratorul fiind insasi moartea. Idee unica, nemaintalnita de mine pana acum.
Un alt lucru interesant este povestirea intamplarilor prin care au trecut Liesel si Rudy, unde , desi razboiul era in plina desfasurare, acestia parca nici nu-i dadeau atentie, bucurandu-se micile bucurii ale vietii.
Desigur cartea are cateva minusuri . In primul rand, ni se spune la inceput ca papa nu stie sa citeasca, dar stie sa scrie scrisorile cand a participat la primul razboi mondial.( eveniment ce s -a produs inainte ca Hans sa incerce sa-i citeasca lui Liesel)
In al doilea rand, relatia de prietenie dintre Max si Liesel uneori este prea fortata.. si nu a evoluat firesc, ci intr-un mod prea rapid.
Pe de alta parte, fluiditatea actiunii este intrerupta de micile notatii, descrierile uneori sunt lipsite de valoare estetica.
Dar cu toate acestea, cartea merita citita si este foarte captivanta!
 • Like review icon 0
 • Add comments
RuxMD 07/05/2020 22:28
O carte superbă pe care o recomand oricui, indiferent de vârstă și care ne ține în priză de la început până la final! Stilul este unul foarte frumos, ușor de parcurs iar filmul face cinste cărții.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Ionut.Iulian 07/05/2020 15:00
green icon awesome check Achizitie verificata
Mare viziune trebuie sa ai sa poti crea putina frumusete in vremea unui cataclism polito social. Autorul Zuzak, merita laude pentru ca a reusit sa aduca putina armonie si culoare cu acest roman, sa exemplifice vietile cotidiene ale oamenilor simpli, in plina revocare a drepturilor umane.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Scarlat Rodica2 05/05/2020 14:28
Am citit-o cu sufletul la gura si am recomandat-o tuturor pasionatilor de nou in literatura. Instanta narativa a fost una dintre revelatiile acestui roman. M-au bucurat delicatetea si fragilitatea imaginilor care ajung direct la tinta. Mi-a ramas in suflet puterea atractiei unui copil pentru actul cunoasterii, pentru viata infinita pe care ti-o dau lectura, educatia, cartile. Numai un suflet inocent putea pretui cuvantul dincolo de frigul mortii, doar el putea sa presare speranta in negura intunericului adus de bombardamente, oameni haituiti, fereste vopsite, amenintari si frica, si iar frica... Lectura placuta!
 • Like review icon 0
 • Add comments
Ruxandra N. 03/05/2020 23:58
Am văzut și filmul, dar nimic nu se compara cu stările prin care treci când ții o asemenea carte in mâna. O carte minunata, emoționantă... superba. Merita citită de fiecare dintre noi.
 • Like review icon 0
 • Add comments
AnaMP 24/04/2020 13:58
green icon awesome check Achizitie verificata
As da 1000 de stele acestui roman, daca as putea. Unul dintre cele mai bune romane citite in aceasta viata si care trebuie neaparat citit de fiecare dintre noi, indiferent de varsta pe care o avem. Este o lectie de viata, de istorie, de omenie. O poveste care nu ne lasa sa stam deoparte ci suntem in ea, acolo, alaturi de personaje. Povestea este mai mult de uluitoare, iar naratorul, neasteptat. Este trist sa vad cum Moartea poate fi mai buna si mai umana decat oamenii care au infaptuit acele orori in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Zusak este absolut magistral. De neratat acest roman!
 • Like review icon 0
 • Add comments
Ana Ilinca 20/04/2020 18:16
Superba! Am fost cucerita de la inceput. Desi surprinde perioada nazismului, povestea este colorata de inocenta si naivitatea cu care Liesel priveste probele grele de viata la care e supusa.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Chivu Iuliana 19/04/2020 14:31
La început mi s.a parut o carte plictisitoare despre razboi, dar dupa ce am înaintat mai mult in poveste am ajuns sa o ador, sa ii simt trăirile și emoțiile. O carte care merita citita.
 • Like review icon 0
 • Add comments
vlad cristina19 17/04/2020 11:31
Recomand acesta carte. Poti fi pasionat de carti si in vremea razboiului. Dar cand trebuie sa le furi, e si mai palpitant. In jurul fetitei hoate se prezinta viata, trairile si sentimentele oamenilor de rand care sunt martorii unui razboi. O poveste trista!
Lectura placuta!
 • Like review icon 0
 • Add comments
Emescu 15/04/2020 18:16
Am descoperit această carte în urmă cu aproape patru ani. Mereu mă reîntorc la ea, de fiecare dată trăiesc aceeași emoție. Va rămâne mereu una dintre cărțile mele de suflet. Și nu putem nega că Zusak e un scriitor de excepție! :)
 • Like review icon 0
 • Add comments
Silviuvika 12/04/2020 16:00
O carte care ne prezinta viata unei fetite pasionata de citit.
Actiunea are loc in Germania nazista iar cartea este fparye scrisa.
Merita
 • Like review icon 0
 • Add comments
Preda Adina5 26/03/2020 10:38
green icon awesome check Achizitie verificata
E super cartea! O recomand cu cea mai mare încredere! Nu ma puteam dezlipi de ea! Acțiunea deși în cea mai mare parte e ficțiune, e foarte incitanta, dar de asemenea e bazata și pe fapte reale! Merita citita!
 • Like review icon 0
 • Add comments
rastoicanescu 22/03/2020 20:53
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte care trateaza tema razboiului,si dragostea pentru evreii intr-un mod aparte.Iar naratorul,o ce narator...unul unic!
 • Like review icon 0
 • Add comments
Miclăuș Alexandra 13/03/2020 13:06
green icon awesome check Achizitie verificata
Recomand
 • Like review icon 0
 • Add comments
Ungureanu Iemima 11/03/2020 11:51
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte frumoasă, merită citită. Nu o să vă pară rău că ați cumpărat-o!
 • Like review icon 0
 • Add comments
Georgiana93 10/03/2020 15:36
O carte f buna! merita citită. Este o poveste din si despre istorie, viata si curaj. O recomand cu mult drag!
 • Like review icon 0
 • Add comments
rodicar55 05/03/2020 21:51
green icon awesome check Achizitie verificata
Frumoasa carte :)
 • Like review icon 0
 • Add comments
Cismas Paul 04/03/2020 19:21
O carte fascinantă. Am urmarit firul poveștii cu multă nerăbdare. Iubire,trădare,durere,frământări interioare ,aceasta carte le are pe toate. Recomand
 • Like review icon 0
 • Add comments
CodrutaZ 04/03/2020 11:06
green icon awesome check Achizitie verificata
Foarte buna cartea, merita citita!!! Pana sa o cumpar m-am uitat prima data la parerile celor care deja o citisera, si astfel mi-am zis ca merita cumparata. Multumesc cititorilor care dau o nota cartilor citite, la fel am sa fac si eu de acum inainte. 5* pentru aceasta carte
 • Like review icon 0
 • Add comments
ilincaionel 21/02/2020 23:00
green icon awesome check Achizitie verificata
super
 • Like review icon 0
 • Add comments
Ene Eugenia Cristina 10/02/2020 12:20
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte frumoasa si ca aspect si conținut. Iar livrarea libris este de nota 10.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Corina Pasolea 30/01/2020 11:35
green icon awesome check Achizitie verificata
Recomand! Merita citita!
 • Like review icon 0
 • Add comments
Ioanaa.21 18/01/2020 21:58
O carte care merita citita, cu o poveste captivanta si neasteptata.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Ralukutza 04/01/2020 12:57
green icon awesome check Achizitie verificata
Merita citita !!!
 • Like review icon 0
 • Add comments
Ilisie Mihaela 07/10/2019 17:24
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte care merita citită!
 • Like review icon 0
 • Add comments
Ana-Maria27 16/08/2019 21:34
RECOMAND! o carte extraordinara.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Magda Cristian Marius 30/07/2019 14:20
O carte extraordinara!
 • Like review icon 0
 • Add comments
Mikasa 15/07/2019 22:42
green icon awesome check Achizitie verificata
Este o carte minunata!! Am vazut si filmul nu prea s-a ridicat la asteptarile mele, dar totusi pot spune ca a fost interesant. Recomand cartea!!
 • Like review icon 1
 • Add comments
AnaStan12 03/07/2019 21:38
..
 • Like review icon 0
 • Add comments
Borciu Simina 28/06/2019 07:23
green icon awesome check Achizitie verificata
Mi-a plăcut enorm.
 • Like review icon 0
 • Add comments
stan dana3 21/05/2019 22:51
Minunată!!!!
 • Like review icon 0
 • Add comments
doarEU 08/03/2019 12:08
green icon awesome check Achizitie verificata
recomand cu drag. o carte emotionanta, care iti da o lectie de viata. recunosc cu mandrie ca am plans la final :)

Am văzut filmul, însă cred că am ratat o lectură minunată.

va recomand cartea cu drag. e f interesanta.

N-ai cum sa nu versi macar o lacrima la finalul acestei carti.

Dupa achizitia cartii am aflat ca aceasta a fost si ecranizata. Cartea este pur si simplu extraordinara! Pentru a intelege mai bine cum este construita cititi recenzia facuta chiar de Libris . O achizitie care merita toti banii!

Adriana31 23/02/2019 19:02
O carte extraordinara! Merita citita si este net superioara filmului!
 • Like review icon 0
 • Add comments
ManuEla 09/06/2017 19:11
Superba! O carte ce merita citita si recitita! Recomand tuturor!
 • Like review icon 0
 • Add comments
agachie marilena 29/05/2017 11:39
green icon awesome check Achizitie verificata
o carte superba , mi-a luat 100 pagini ca sa o indragesc , ultimele 200 pagini le-am citit pe nerasuflate. o poveste frumoasa , chiar am plans la sfarsitul ei . abia astept sa vad si filmul .
 • Like review icon 0
 • Add comments
TONE ELENA IONELA 04/03/2016 05:36
Eu am citit cartea in engleza, pentru cei ce spun ca este plictisitoare pot încerca si varianta asta. La traducerea unei carti se pierde mult din esenta. Varianta in limba engleza te captiveaza din primele rânduri. Sunt foarte curioasa sa o citesc si in limba română. Nu cred ca aceasta carte poate plictisi pe cineva, este mult prea mult suflet si drama sfâșietoare.Cat despre echipa Libris, sunteti grozavi!
 • Like review icon 2
 • Add comments
Elena Dobre 29/02/2016 13:42
green icon awesome check Achizitie verificata
Vad ca sunt multe opinii contradictorii si mi-am permis sa adaug si parerea mea, pentru a contribui la iuresul de comentarii. Desi am cumparat cartea cu mai mult de un an in urma, cu greu m-am hotarat sa o citesc. Daca nu iti explica cineva cum este scrisa, ti se poate parea plictisitoare. Naratiunea este facuta de catre Moarte si trebuie sa intelegi succesiunea evenimentelor. Pe mine m-a captivat dupa aprox 20-30 de pagini si imi doream doar sa parcurg mai repede paginile pentru a descoperi destinele personajelor. Nu cred ca este o carte pentru copii asa cum s-a exprimat cineva, dar cred ca un copil ar putea sa o citeasca si ar reusi chiar sa inteleaga gravitatea unui razboi mondial. Este o poveste trista si evidentiaza ororile celui de-al doilea razboi mondial. Nu ai nevoie de prea multa imaginatie pentru a iti inchipui personajele, autorul te ajuta cu foarte multe detalii. Mi s-a parut o poveste impresionanta, plina de emotie si unica prin felul in care este scrisa. Recomand aceasta carte si singurul sfat este sa aveti rabdare pentru a va lasa prinsi de poveste. Sper sa va placa.
 • Like review icon 2
 • Add comments
Halifax 15/09/2015 17:17
@Ramona Da, cartea este cartonata si absolut magnifica.
 • Like review icon 0
 • Add comments
arsenov alunita 10/09/2015 08:40
O carte minunata,emotionanta,impresionanta...o poveste de viata...merita citita! Multumesc, Libris
 • Like review icon 0
 • Add comments
Onorica 15/07/2015 08:30
O carte superbă. O recomand.
 • Like review icon 0
 • Add comments
green icon awesome check Achizitie verificata
Foarte promti :) Multumesc, abia astept sa o citesc!
 • Like review icon 0
 • Add comments
Ana-Maria Dragomir2 07/04/2015 13:31
green icon awesome check Achizitie verificata
o carte foarte frumoasa si captivanta,unde naratorul este Moartea... :) un film la fel de frumos
 • Like review icon 0
 • Add comments
stoica paula2 20/02/2015 20:53
green icon awesome check Achizitie verificata
cea mai bună carte, pe care am citit-o în ultima perioadă. am terminat-o într-o zi.
 • Like review icon 0
 • Add comments
teodoru.alexandra 13/02/2015 12:16
green icon awesome check Achizitie verificata
Felicitari pentru rapiditate si corectitudine! :)
 • Like review icon 0
 • Add comments
GORCSA ANDREEA 03/01/2015 14:51
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte foarte interesanta si dramatica in acelasi timp. Vocea narativa este insasi "moartea" care este si ea impresionata de povestea fetitei si de umanismul de care dau dovada personajele. Sfarsitul cartii iti rupe pur si simplu sufletul.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Dumitriu Eugenia 16/12/2014 11:25
green icon awesome check Achizitie verificata
Multumesc din suflet, Libris. Am comamdat si aceasta carte si m-ati incantat si de aceasta data cu seriozitatea si promptitudinea de care ati dat dovada. Multumesc frumos pentru cadou. Un an nou prosper si cu sanatate va doresc!
 • Like review icon 0
 • Add comments
Iasoboaia Raluca 04/12/2014 18:18
green icon awesome check Achizitie verificata
Superba. Una dintre putinele carti care m-au impresionat in ultima vreme.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Andreica Ana2 16/08/2014 14:15
green icon awesome check Achizitie verificata
Este "delicioasa"! M-a tinut doua zile cu sufletul la gura. Si noaptea ma gandeam la personaje!
 • Like review icon 0
 • Add comments
Jurj Andrei 05/08/2014 19:19
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte foarte buna care te face dependent de paginile sale si de dorinta de a o termina cat mai rapid.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Matei Mihai 11/07/2014 16:10
Poate cea mai buna carte pe care am citit-o in ultimii ani. O recomand!
 • Like review icon 0
 • Add comments
BiancaElena 01/07/2012 01:18
O carte impresionanta dar si trista despre viata nemtilor sufletitsi din Al doilea Razboi Mondial.Si povestea unei fete care isi gaseste refugiul in carti, in acele vremuri grele.
 • Like review icon 0
 • Add comments

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one