Incursiune in universul sake

De (autor): Arina Oana Antoce, Vasile Antoce

5
(1 reviews)
  • Incursiune in universul sake - Arina Oana Antoce, Vasile Antoce
  • Incursiune in universul sake - Arina Oana Antoce, Vasile Antoce
  • Incursiune in universul sake - Arina Oana Antoce, Vasile Antoce
  • Incursiune in universul sake - Arina Oana Antoce, Vasile Antoce

Incursiune in universul sake

De (autor): Arina Oana Antoce, Vasile Antoce

5
(1 reviews)

Salutam cu placere aparitia lucrarii “Incursiune in universul sake –  bautura traditionala a Japoniei” care ne prilejuieste o intalnire extrem de interesanta cu unul din simbolurile Japoniei care a fost mai putin abordat la noi, respectiv sake-ul. Desigur, ca specialisti, vinul este principalul nostru obiect de interes, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa-i cunoastem competitorii. Motiv pentru care multi dintre noi stiu foarte multe lucruri despre bere, cidru sau tuica, de pilda. Despre sake, insa, putini dintre noi pot afirma ca stiu foarte multe – poate si din cauza ca acesta nu este (inca) un concurent al vinului la noi. Insa, asa cum veti observa daca parcurgeti acest volum, japonezii sunt la fel de mandri de sake-ul lor cum suntem si noi mandri de vinurile noastre. Chiar si numai pentru acest motiv, credem ca merita sa exploatam aceasta ocazie de a invata cate ceva despre sake, dintr-o sursa de prima mana. Pentru cei care nu stiu, colega noastra Arina Antoce, care este si vice-presedinte ADAR, a petrecut in Japonia trei ani si jumatate, obtinand un titlu de doctor la Universitatea Prefecturii Osaka.

      Lucrarea trateaza subiectul sake din doua perspective care se impletesc intr-un tot unitar. Pe de o parte, specialistii din domeniul bauturilor alcoolice vor gasi aici un raport amanuntit, privind tehnologia de productie a sake-ului, cu o multime de detalii interesante. Pe de alta parte, sunt incluse totodata referiri mai scurte sau mai ample la o mare varietate de subiecte legate de lumea sake-ului, de la istoria acestei bauturi la  modul de degustare, de la vasele si recipientele folosite pana la traditiile japonezilor, din care sake-ul este nelipsit. Acestea vor fi cu siguranta pe placul tuturor cititorilor – indiferent daca au sau nu un interes profesional in domeniu.

      Odata  cu procesul de globalizare distantele se micsoreaza si oamenii incep sa aiba acces la lucruri care altadata pareau de neatins. Cine stie, poate ca in curand containerele care duc vinul nostru in Japonia se vor intoarce de acolo incarcate cu sake… Nu strica sa fim pregatiti!

Citeste mai mult

25.00Lei

Sau 2500 de puncte

!

Fiecare comanda noua reprezinta o investitie pentru viitoarele tale comenzi. Orice comanda plasata de pe un cont de utilizator primeste in schimb un numar de puncte de fidelitate, In conformitate cu regulile de conversiune stabilite. Punctele acumulate sunt incarcate automat in contul tau si pot fi folosite ulterior, pentru plata urmatoarelor comenzi.

In stoc

Descrierea produsului

Salutam cu placere aparitia lucrarii “Incursiune in universul sake –  bautura traditionala a Japoniei” care ne prilejuieste o intalnire extrem de interesanta cu unul din simbolurile Japoniei care a fost mai putin abordat la noi, respectiv sake-ul. Desigur, ca specialisti, vinul este principalul nostru obiect de interes, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa-i cunoastem competitorii. Motiv pentru care multi dintre noi stiu foarte multe lucruri despre bere, cidru sau tuica, de pilda. Despre sake, insa, putini dintre noi pot afirma ca stiu foarte multe – poate si din cauza ca acesta nu este (inca) un concurent al vinului la noi. Insa, asa cum veti observa daca parcurgeti acest volum, japonezii sunt la fel de mandri de sake-ul lor cum suntem si noi mandri de vinurile noastre. Chiar si numai pentru acest motiv, credem ca merita sa exploatam aceasta ocazie de a invata cate ceva despre sake, dintr-o sursa de prima mana. Pentru cei care nu stiu, colega noastra Arina Antoce, care este si vice-presedinte ADAR, a petrecut in Japonia trei ani si jumatate, obtinand un titlu de doctor la Universitatea Prefecturii Osaka.

      Lucrarea trateaza subiectul sake din doua perspective care se impletesc intr-un tot unitar. Pe de o parte, specialistii din domeniul bauturilor alcoolice vor gasi aici un raport amanuntit, privind tehnologia de productie a sake-ului, cu o multime de detalii interesante. Pe de alta parte, sunt incluse totodata referiri mai scurte sau mai ample la o mare varietate de subiecte legate de lumea sake-ului, de la istoria acestei bauturi la  modul de degustare, de la vasele si recipientele folosite pana la traditiile japonezilor, din care sake-ul este nelipsit. Acestea vor fi cu siguranta pe placul tuturor cititorilor – indiferent daca au sau nu un interes profesional in domeniu.

      Odata  cu procesul de globalizare distantele se micsoreaza si oamenii incep sa aiba acces la lucruri care altadata pareau de neatins. Cine stie, poate ca in curand containerele care duc vinul nostru in Japonia se vor intoarce de acolo incarcate cu sake… Nu strica sa fim pregatiti!

Citeste mai mult

De pe acelasi raft

Rating general al produsului

5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one