Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Ioana Chicet Macoveiciuc
Ioana Chicet Macoveiciuc
 Autor de carte pentru copii („Te iubesc orice-ai face”, „Mami, e gata” și „Băiețelul cu aripă de fluture”) și pentru adulți (best sellerul „O sa te tin în brațe cât vrei tu și încă o secundă” și romanul „Miercuri, respirăm”) și de blog despre viața de familie (printesaurbana.ro), Ioana Chicet Macoveiciuc militează pentru creșterea cu respect și blândețe a copiilor și pentru timp de calitate în familie (cu cât mai multe cărți și cât mai puține tablete și smartphone-uri).
----
Idiotul”, Dostoievski, romanul cu primul personaj puternic pe care l-am citit. Prințul idiot m-a fascinat atât de mult încât am recitit cartea integral de cinci ori în doi ani. M-am înfuriat, m-am resemnat, i-am admirat bunătatea, în cele din urmă am citit cartea pur și simplu ca un spectator neimplicat, m-am bucurat de scriitură, de celelalte personaje și de destinele lor incredibile.
Pădurea norvegiană”, Murakami. Un amestec de tristețe și speranță pe care doar la Murakami l-am găsit. Deși prefer romanele lui fantastice, „Pădurea norvegiană” e cea care m-a introdus în lumea lui Murakami, motiv pentru care îi voi rămâne mereu recunoscătoare.
Dragoste în vremea holerei”, Marquez. Prima poveste de iubire pe care am citit-o cu sufletul la gură și cu lacrimi în ochi. M-a durut cartea asta, m-a  înfuriat, am lăsat-o și am reluat-o de multe ori, am strigat la ea și am trântit-o cât colo. Un articol pe care l-am scris despre cartea asta mi l-a adus în viață pe actualul meu soț și pe tatăl copiilor mei, deci iată, pot spune sigur că Marquez mi-a schimbat viața.
Hotul de cărți”, Zusak - una dintre cele mai frumoase cărți pe care le-am citit vreodată. și povestea e frumoasă, despre felul în care cuvintele pot schimba lumi (haha, cam ce facem și noi acum, nu?) dar umorul amar, construcția frazelor, personajele sunt absolut minunate. Balsam pentru suflet. Am plâns cu hohote la final.
Lecții de magie”, Liz Gilbert. O lectură plăcută și rapidă care mi-a confirmat convingerea nerostită că toți suntem creativi (nu doar artiștii), că idei bune există mereu, trebuie doar să le lăsăm să ne schimbe și să acționăm în felul în care ele ne îmbie. Cartea asta m-a făcut să mă simt foarte bine cu mine! 
Margaret Mazzantini, „Nu te mișca”. Un roman foarte vizual, precis, dureros, o poveste de iubire cutremurătoare, povestită cu bisturiul.
Cella SerghiCartea Mironei”. Un jurnal al unei fete-femei care cunoaște lumi și medii diferite, se îndrăgostește și merge mai departe. Îmi place candoarea Cellei, îmi plac descrierile și dialogurile ei.
Ian McEwanDurabila iubire”. O carte incredibil de bine scrisă despre felul în care un accident la care un cuplu e martor le schimbă complet viața. 
Anna Gavalda, „Împreună”. O poveste de iubire previzibilă și amuzantă între două personaje cu vieți extrem de grele care se salvează unul pe celălalt. Anna are un condei precis și simpatic, construiește personaje memorabile, spune adevărul în față cu un curaj pe care mulți clasici nu l-au avut. 
 
 

RECOMANDARI

ALTE PERSONALITATI

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one