Mesele de odinioara. De la Palatul Regal la Targul Mosilor

De (autor): Anonim

0
(0 review-uri)
Mesele de odinioara. De la Palatul Regal la Targul Mosilor
Rasfoieste

Mesele de odinioara. De la Palatul Regal la Targul Mosilor

De (autor): Anonim

0
(0 review-uri)

„Va invitam sa calatorim impreuna printre mancarurile de altadata ale romanilor si sa ne asezam, macar cu gandul, la mesele de odinioara. De la Palatul Regal la Targul Mosilor, din epoca fanariota in perioada interbelica, de la mancarurile grele si spectaculoase ale curtilor boieresti din secolul al XIX-lea la mancarurile elaborate, rafinate si elegante ale bucatariei franceze, vom incerca sa revizitam o portiune agreabila a trecutului nostru, care ne poate da idei si pentru prezentul nostru culinar.”
                                                                                                                                                          Ana Iorga, Filip-Lucian Iorga

Ii placea cu deosebire ciorba de stiuca fiarta in zeama de varza acra cu hrean, iacniile si plachiile, crap umplut cu stafide, curcan cu varza umplut cu castane si purcel fript, daca era intreg. Ion Ghica

In cinste erau, afara de felurile obisnuite in tara si de multe excursiuni in bucataria franceza, bucatele grecesti si turcesti: nenumarate feluri cu untdelemn, cataifurile, baclavalele si caplamalele, cari mai traiesc si astazi, precum si altele, din nenorocire defuncte, de care imi aduc aminte cu jand. Radu Rosetti

Citește mai mult

42.18Lei

42.18Lei

Primești 42 puncte

Important icon msg

Primești puncte de fidelitate după fiecare comandă! 100 puncte de fidelitate reprezintă 1 leu. Folosește-le la viitoarele achiziții!

Indisponibil

Descrierea produsului

„Va invitam sa calatorim impreuna printre mancarurile de altadata ale romanilor si sa ne asezam, macar cu gandul, la mesele de odinioara. De la Palatul Regal la Targul Mosilor, din epoca fanariota in perioada interbelica, de la mancarurile grele si spectaculoase ale curtilor boieresti din secolul al XIX-lea la mancarurile elaborate, rafinate si elegante ale bucatariei franceze, vom incerca sa revizitam o portiune agreabila a trecutului nostru, care ne poate da idei si pentru prezentul nostru culinar.”
                                                                                                                                                          Ana Iorga, Filip-Lucian Iorga

Ii placea cu deosebire ciorba de stiuca fiarta in zeama de varza acra cu hrean, iacniile si plachiile, crap umplut cu stafide, curcan cu varza umplut cu castane si purcel fript, daca era intreg. Ion Ghica

In cinste erau, afara de felurile obisnuite in tara si de multe excursiuni in bucataria franceza, bucatele grecesti si turcesti: nenumarate feluri cu untdelemn, cataifurile, baclavalele si caplamalele, cari mai traiesc si astazi, precum si altele, din nenorocire defuncte, de care imi aduc aminte cu jand. Radu Rosetti

Citește mai mult

Detaliile produsului

De același autor

Părerea ta e inspirație pentru comunitatea Libris!

Istoricul tău de navigare

Acum se comandă

Noi suntem despre cărți, și la fel este și

Newsletter-ul nostru.

Abonează-te la veștile literare și primești un cupon de -10% pentru viitoarea ta comandă!

*Reducerea aplicată prin cupon nu se cumulează, ci se aplică reducerea cea mai mare.

Mă abonez image one
Mă abonez image one
Accessibility Logo