Countdown header img 1

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Card cadou
Promotii popup img

Foloseste cuponul

LIB20DETOAMNA si ai -20%

la orice iti doresti!

Timpul proviziilor de lectura!
Close btn popup img

Moldova: oameni, locuri, bucatarie si vin

De (autor): Angela Brasoveanu, Roman Rybaleov

5
(3 reviews)
Moldova: oameni, locuri, bucatarie si vin - Angela Brasoveanu, Roman Rybaleov

Moldova: oameni, locuri, bucatarie si vin

De (autor): Angela Brasoveanu, Roman Rybaleov

5
(3 reviews)
Calda, sentimentala, dar nemiloasa cu sine, bogata, dar fara sa-si valorifice propriile bogatii, pierduta mereu intre termenii cotropit si eliberat, nostalgica, dar lipsita de memorie, conservatoare, dar gata oricand sa imbratiseze ce e venit de aiurea ca fiind superior, mandra de propria istorie, dar adesea fara sa-si cunoasca numele propriilor strabunici, Moldova a ajuns sa aiba o identitate atat de multiplo-multiplicata, incat pare ca nu o mai are deloc.

Traieste in acelasi timp si in secolul XXI, si in Evul Mediu, se rupe, fara sa se hotarasca vreodata, intre Est si Vest, sarbatoreste doua Craciunuri, deschide sampania de revelion la diferite ore, pune pe acelasi piedestal de mancare traditionala „de la mamuca” si sarmalele, si salata „olivie”. Si daca acceptam, intr-un sfarsit, ca astia suntem, chiar daca nu ne place cum suntem, hai macar sa incercam sa ne cunoastem, sa intelegem ce culoare si ce hram poarta acest „cum”.

Acesta e simplul mesaj al cartii pe care binevoiti sa o tineti in maini. E o oglinda sentimentala in care speram sa va placa sa priviti. Veti gasi aici locuri demne de vazut, de simtit si de redescoperit, oameni simpli, demni de a fi bagati in seama, dar si bucatari scoliti cu mult respect pentru tot ce e adevarat. Veti gasi cherdele, larzanci, oi coapte in propria piele, alivenci, placinte cu frunze de sfecla, covrigei opariti, jamboane, scordolele, iahnii, vanat, chiselite, cutcut, borsuri seci cu hatmatuchi si drehlita, placinte cu ou crud, ghiozlemele, ghevreci, cnisuri, kiur, cozonaci si babe, toate stropite generos cu vinuri de soi, bragi, ciresate, tuici transpirate, de la caz la caz. Arome, aburi dulci, gusturi uitate, extrase din hornuri afumate de tarani, dar si din parfumatele caiete ale unor boierese refugiate prudent prin alte tari. De gatit primavara, de gatit vara ori iarna, de post si de caslegi. De adus aminte, de pomenit bunicii si de visat.

Modeste, dar si luxuriante mancaruri moldovenesti, dar si ucrainesti, si bulgaresti, si evreiesti, si tiganesti, si gagauze, c-ar fi pacat sa ne prefacem ca nu ne fierbem de secole in unul si acelasi ceaun.  - Angela Brasoveanu
Citeste mai mult

transport gratuit

109.00Lei

Sau 10900 de puncte

Fiecare comanda noua reprezinta o investitie pentru viitoarele tale comenzi. Orice comanda plasata de pe un cont de utilizator primeste in schimb un numar de puncte de fidelitate, In conformitate cu regulile de conversiune stabilite. Punctele acumulate sunt incarcate automat in contul tau si pot fi folosite ulterior, pentru plata urmatoarelor comenzi.

In stoc

Descrierea produsului

Calda, sentimentala, dar nemiloasa cu sine, bogata, dar fara sa-si valorifice propriile bogatii, pierduta mereu intre termenii cotropit si eliberat, nostalgica, dar lipsita de memorie, conservatoare, dar gata oricand sa imbratiseze ce e venit de aiurea ca fiind superior, mandra de propria istorie, dar adesea fara sa-si cunoasca numele propriilor strabunici, Moldova a ajuns sa aiba o identitate atat de multiplo-multiplicata, incat pare ca nu o mai are deloc.

Traieste in acelasi timp si in secolul XXI, si in Evul Mediu, se rupe, fara sa se hotarasca vreodata, intre Est si Vest, sarbatoreste doua Craciunuri, deschide sampania de revelion la diferite ore, pune pe acelasi piedestal de mancare traditionala „de la mamuca” si sarmalele, si salata „olivie”. Si daca acceptam, intr-un sfarsit, ca astia suntem, chiar daca nu ne place cum suntem, hai macar sa incercam sa ne cunoastem, sa intelegem ce culoare si ce hram poarta acest „cum”.

Acesta e simplul mesaj al cartii pe care binevoiti sa o tineti in maini. E o oglinda sentimentala in care speram sa va placa sa priviti. Veti gasi aici locuri demne de vazut, de simtit si de redescoperit, oameni simpli, demni de a fi bagati in seama, dar si bucatari scoliti cu mult respect pentru tot ce e adevarat. Veti gasi cherdele, larzanci, oi coapte in propria piele, alivenci, placinte cu frunze de sfecla, covrigei opariti, jamboane, scordolele, iahnii, vanat, chiselite, cutcut, borsuri seci cu hatmatuchi si drehlita, placinte cu ou crud, ghiozlemele, ghevreci, cnisuri, kiur, cozonaci si babe, toate stropite generos cu vinuri de soi, bragi, ciresate, tuici transpirate, de la caz la caz. Arome, aburi dulci, gusturi uitate, extrase din hornuri afumate de tarani, dar si din parfumatele caiete ale unor boierese refugiate prudent prin alte tari. De gatit primavara, de gatit vara ori iarna, de post si de caslegi. De adus aminte, de pomenit bunicii si de visat.

Modeste, dar si luxuriante mancaruri moldovenesti, dar si ucrainesti, si bulgaresti, si evreiesti, si tiganesti, si gagauze, c-ar fi pacat sa ne prefacem ca nu ne fierbem de secole in unul si acelasi ceaun.  - Angela Brasoveanu
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

Rating general al produsului

5 stele
3
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

DORIAN C 14/01/2021 09:28
Calda, sentimentala, dar nemiloasa cu sine, bogata, dar fara sa-si valorifice propriile bogatii, pierduta mereu intre termenii cotropit si eliberat, nostalgica, dar lipsita de memorie, conservatoare, dar gata oricand sa imbratiseze ce e venit de aiurea ca fiind superior, mandra de propria istorie, dar adesea fara sa-si cunoasca numele propriilor strabunici, Moldova a ajuns sa aiba o identitate atat de multiplo-multiplicata, incat pare ca nu o mai are deloc.
Traieste in acelasi timp si in secolul XXI, si in Evul Mediu, se rupe, fara sa se hotarasca vreodata, intre Est si Vest, sarbatoreste doua Craciunuri, deschide sampania de revelion la diferite ore, pune pe acelasi piedestal de mancare traditionala „de la mamuca” si sarmalele, si salata „olivie”. Si daca acceptam, intr-un sfarsit, ca astia suntem, chiar daca nu ne place cum suntem, hai macar sa incercam sa ne cunoastem, sa intelegem ce culoare si ce hram poarta acest „cum”.
  • Like review icon 0
  • Add comments
vasilemina 13/01/2021 19:27
Ce frumoși sunt oamenii pe care nu-i cunoaștem… Hortensia Papadat-Bengescu
Oamenii sunt păsări cu aripile crescute pe dinăuntru. Nichita Stănescu
Nimic nu e mai presus de om!…Dimpotrivă, omul e mai presus de orice, mai presus chiar de întregul univers. Octavian Goga
  • Like review icon 0
  • Add comments
MarianaLupan2008 08/12/2020 11:45
Păcat ca drumurile spre zona Moldovei sunt absolut groaznice. Șoselele sunt vechi, proaste, înguste, nerefacute decât câteva porțiuni. Treci prin orașe, stai la stopuri, aglomerație. "Autostrada" are o banda în multe zone de câmpie, ceea ce nu se explica..
  • Like review icon 0
  • Add comments

Noi suntem despre cărţi şi la fel este şi Newsletter-ul nostru

Abonează-te pentru a afla rapid care sunt promoţiile zilei, noutăţile şi recomandările noastre.

Ma abonez image one
Ma abonez image one