Mai sunt
00
00
00
00
X
Categorii:
inchide meniul
Cadouri de Craciun
Bestselleruri
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781

Paste - Academia Barilla

4.8

20  Lei 25  Lei

sau 2000 de puncte. Detalii.

In stoc

Cod: MET978-606-8653-83-9

An aparitie: 2016

Autor: Academia Barilla

Categoria: Bucatarie

Colectie: Gastronomie

Editie: Cartonata

Editura: METEOR PRESS

Format: 160x120

Nr. pagini: 96

Traducator: Ioana Barzeanu



Adauga in wishlist

Trebuie sa fii logat

Transport Gratuit peste 90 de lei
Puncte de fidelitate
30 de Zile Drept de Retur
 

    Academia Barilla este o miscare la nivel mondial care si-a propus sa protejeze, sa dezvolte si sa promoveze cultura si autentica bucatarie regionala a Italiei. Pornind de la conceptul „Food as Culture”, Academia Barilla ofera o imagine panoramica a Italiei, gratie unei metode exclusive care include: un centru culinar de ultima ora in Parma, Italia; programe turistice pentru iubitorii artei culinare si cursuri practice de gatit; cea mai mare biblioteca gastronomica italiana din lume si o colectie istorica de meniuri; un portofoliu de produse alimentare artizanale de prima calitate; programe de atestare culinara la nivel mondial; servicii corporative pentru clienti si programe de training; activitati de team building; o mare varietate de carti de bucate italienesti.


    Pastele sunt placerea suprema a Italiei. Sunt simbolul unei culturi care celebreaza nu numai experienta si creativitatea in bucatarie, ci si bucuria de a petrece mai mult timp in jurul mesei. Pastele sunt o galaxie a gastronomiei, o aventura mereu inedita de forme, culori, arome si stiluri. Ele sparg granitele in materie de metode de gatit, istorie si „acompaniamente” culinare. Indiscutabil, pastele cu cucerit lumea, incepand cu Italia, unde au devenit, practic, un monument national inchinat asa-zisei la dolce vita.
    In bucataria italiana, pastele pot suporta practic un numar infinit de combinatii. Pot fi proaspete; umplute sau neumplute; framantate cu ou, ca in regiunile nordice, sau fara ou, ca in cele sudice. Iar sosurile pentru paste sunt alese in functie de forma pastelor si de tipul ocaziei: posibilitatile sunt cu adevarat nelimitate, mai ales ca sosul potrivit poate transforma pastele intr-o salata racoritoare de vara sau un deliciu cald, de iarna.

     Fragment din cartea de retete:
 
    „TAGLIOLN CU TRUFE 
 
    Timp de preparare: 40 de minute. Timp de odihna: 30 de minute. Timp de gatire: 10 minute. Dificultate: medie 
    4 portii
    PENTRU TAGLIOLINI
  2 1/2 cani (300 g) faina
  550 sau faina italiana tip „00" (poate fi inlocuita cu faina tip „000")
  3 oua mari 
 
    PENTRU SOS
  50 g unt nesarat
  1 trufa mica neagra
  sare dupa gust 
 
    Pentru tagliolini, puneti faina pe o planseta si faceti o adancitura in mijloc, in care adaugati ouale. Incorporati-le treptat in faina, apoi framantati pana obtineti un aluat elastic. Inveliti aluatul intr-o folie de plastic unsa cu putin ulei si tineti-I la frigider cca 30 de minute. Intindeti cu sucitorul aluatul in foi subtiri de cca 1 mm grosime. Taiati din el fasii late de 2 mm.
    Puneti la fiert apa cu sare si fierbeti pastele al dente. Scurgeti-le, pastrand o parte din apa in care au fiert. Topiti untul intr-o tigaie si adaugati apoi cca 1/2 cana din apa pastrata. Amestecati pastele cu combinatia de apa si unt. Asezati pastele pe farfuriile de servit si puneti deasupra fiecarei portii feliute de trufa chiar inainte de a servi.”

Livrarea se face din stoc din depozitul de carte Libris, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 90 de lei. Pentru orice solicitare apelati call center-ul Libris de luni pana vineri intre orele 8-20.

Altii au comandat si...

De acelasi autor

commentarii
Rating general al produsului
4.8 (4 review-uri)

Ai cumparat acest produs? Spune-ti parerea!

Acorda o nota produsului

Review-uri
Ador pastele facute in toate modurile posibile, cu diverse sosuri, in diverse forme si a fost interesant sa lecturez o carte numai despre paste. Recunosc ca ma asteptam la mai multe retete si mai interesante...
gheorghesimion 10/12/2020
Fără dragoste se mai poate trăi, dar nu fără stimă. E neapărat necesar a ne bucura măcar de stima noastră proprie; dar aceasta nu-i de ajuns în toate situațiile, nici pentru toată viața.
Îi respect doar pe cei care mi se împotrivesc, dar nu-i pot tolera. – Charles de Gaulle

And1104 07/20/2020
O multime de retete delicioase cu paste, cu diferite garnituri.O carte care te inspira

LAZIN ANTONELA 03/16/2020
Din bucătăria iubitorilor de paste nu trebuie să lipsească această cărticică. Recomand cu drag!

sus
Feedback Wishlist
// // //