Categorii:
inchide meniul
Lecturi pentru Mini Cititori
Bestselleruri
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781

Peste - Academia Barilla

5

23.75  Lei 25  Lei

sau 2375 de puncte. Detalii.

In stoc

Cod: MET978-606-8653-84-6

An aparitie: 2016

Autor: Academia Barilla

Categoria: Bucatarie

Colectie: Gastronomie

Editie: Cartonata

Editura: METEOR PRESS

Format: 160x120

Nr. pagini: 96

Traducator: Ioana Barzeanu



Adauga in wishlist

Trebuie sa fii logat

carte cadou de la meteor press
Comanda carti de la editura Meteor Press de minimum 50 de lei si primesti cadou cartea Orasul luminii - Liudmila Petrusevskaia
Transport Gratuit peste 90 de lei
Puncte de fidelitate
30 de Zile Drept de Retur
 

    Academia Barilla este o miscare la nivel mondial care si-a propus sa protejeze, sa dezvolte si sa promoveze cultura si autentica bucatarie regionala a Italiei. Pornind de la conceptul „Food as Culture”, Academia Barilla ofera o imagine panoramica a Italiei, gratie unei metode exclusive care include: un centru culinar de ultima ora in Parma, Italia; programe turistice pentru iubitorii artei culinare si cursuri practice de gatit; cea mai mare biblioteca gastronomica italiana din lume si o colectie istorica de meniuri; un portofoliu de produse alimentare artizanale de prima calitate; programe de atestare culinara la nivel mondial; servicii corporative pentru clienti si programe de training; activitati de team building; o mare varietate de carti de bucate italienesti.


    Pestele este, cu adevarat, una dintre vedetele bucatariei italiene. Poate fi fiert in aburi, cu zeama de lamaie si ulei de masline, poate fi amestecat intr-o salata simpla sau poate fi folosit in retete mai extravagante, cum ar fi delicioasele supe de peste. Poate fi servit ca antreu sau, din ce in ce mai mult, ca fel principal in locul carnii, atat acasa, cat si la restaurant. Toti acesti factori fac din peste piatra de temelie a asa-zisei diete mediteraneene, recomandata tot mai mult de catre nutritionisti pentru echilibrul ei si pentru beneficiile aduse sanatatii.
     Acest volum este o incursiune printre delicatesele Mediteranei pe care bucataria italiana le-a celebrat intotdeauna cu inspiratie si farmec.

     Fragment din cartea de retete:
 
    „SOMON CU CARTOFI SI OUA 
 
    Timp de preparare: 30 de minute. Timp de gatire: 7-8 minute. Dificultate: redusa
 
    4 Portii
  600 g somon, taiat in 4 fileuri
  500 g cartofi
  2 oua mari
  1 lingura (4 g) patrunjel verde tocat
  3 1/2 linguri (50 g) unt nesarat
  sare si piper dupa gust 
 
    Puneti ouale intr-o cratita si acoperiti-le cu apa. Lasati-le pe foc mare pana incep sa fiarba, apoi micsorati focul si mai tineti-le pe aragaz 8-10 minute. Scufundati-le imediat in apa rece pentru a opri procesul de fierbere si pentru a le curata mai usor. Decojiti ouale, apoi treceti-le printr-o sita fina. Puneti-le deoparte. Curatati cartofil si dati-le o forma rotunda cu diametrul de 2-3 cm. Fierbeti-i in apa clocotita cu sare timp de 5 minute. Condimentati somonul cu sare si piper. Topiti untul intr-o tigaie mare si, cand incepe sa sfaraie, puneti fileurile de peste si prajiti-le pe ambele parti. Transferati pestele intr-o cratita, adaugati cartofii si introduceti in cuptor la 180°C pentru 7-8 minute. Dupa ce ati scos pestele din cuptor, presarati peste fiecare portie ouale si patrunjelul inainte de a servi.”

Livrarea se face din stoc din depozitul de carte Libris, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 90 de lei. Pentru orice solicitare apelati call center-ul Libris de luni pana vineri intre orele 8-20.

Altii au comandat si...

De acelasi autor

commentarii
Rating general al produsului
5 (4 review-uri)

Ai cumparat acest produs? Spune-ti parerea!

Acorda o nota produsului

Review-uri
iulianlica 12/10/2020
Nu putem inventa sentimente. Le putem descoperi şi exprima, iubi şi urî, le putem apropia de inimă sau le putem respinge.
Ca să te îndoieşti de linia dreaptă, trebuie să ştii mai întâi din câte puncte este făcută.
paulstefan 11/25/2020
Suntem ceea ce ne amintim.
A te înfrâna, a te abţine, e primul semn al civilizaţiei lumii… Piramida s-a abţinut să devină munte!
A avea un prieten este mai vital decat a avea un inger.

Soțul meu consuma foarte des peste. Anumite probleme din tinerete, l-au "constrâns" sa adopte o dieta cu cât mai putina carne, asa ca pestele este la ordinea zilei. Aceasta carte ne-a, ajutat mult în a ne diversifica rețetele și a ne înveseli mesele.

calexandra89 06/24/2020
Pe lângă baza intr-o dieta, pestele este un aliment care se poate prepara în diferite feluri

sus
Feedback Wishlist
// // //