Marea sarbatoare a Nasterii Domnului este praznuita nu doar in lacasurile sfinte, ci si in cuhniile insufletite de focul nestins al cuptorului!
Ritualul aproape pagan al taierii porcului este dublat de o veritabila simfonie culinara, care presupune reinterpretatea creativa a tuturor partilor apetisante ale deliciosului animal, de la noile versiuni ale carnatilor cu felurite tocaturi aromate pana la socul cultural al clatitelor(!) cu sorici marca Bucatarescu, fara a ignora feluritele aspicuri si tigaia „cu de toate” puse la prajit in untura prelinsa de la savuroasele jumari, acea „pomana a porcului” la care romanii viseaza pofticiosi tot anul:
Colectia Bucatarescu: „Traiesc ca sa mananc!” (14 titluri)
A manca nu mai este un lux, ci insasi arta de a trai frumos, savurand una din marile bucurii ale vietii! Alaturi de Bucatarescu, haideti in lumea aromelor neconventionale de azi sau de demult, romanesti si internationale, pentru a vedea ‒ la propriu! ‒ ce inseamna sa traiesti cu gust! Bucataria nu e anexa a locuintei, ci chiar inima casei tale! Mananci doar ca sa traiesti sau vrei sa te bucuri de viata? Traiesti ca sa mananci! Pofta buna, impreuna cu Bucatarescu!
• carnati de Plescoi 3 retete • chisca • cozonacii bunicii lui Pastorel • gogosi cu jumari • jambon traditional • jumari de rata • carnati macelaresti • lebar domnesc • medalion de somon cu piureu de telina aromatizat cu menta • slanina de Gherla cu coriandru si ienupar • muschiulet de porc invelit in costita afumata copt in frunze de laptuci cu caise la cuptor • parjoala negustorului • pelincile Domnului (turta cu julfa) • piftie cu splina • quiche curcubeu • rulada cu costita si carnati afumati • salata de creier • sarmalele Sandei Marin • slanina – 13 retete • sunca fiarta in zeama de varza • „Taci si-nghite!” • cozonac – 15 retete; trandafiri din mere la cuptor • Praznicul Nasterii Domnului • Cele mai frumoase colinde si cantece de Craciun