Povestea ceaiului
Fragment din cartea "Povestea ceaiului" de Wang Xufeng:
"Cand a inceput, de fapt, omenirea sa bea ceai cu adevarat? Licoarea a devenit populara intre anii 770 i.H. si 220 d.H., o perioada ce cuprinde dinastiile Primaverii si a Toamnei, perioada Regatelor combatante, iar, mai apoi, dinastiile Qin si Han. In cei aproape 1000 de ani, privind din perspectiva sistemului politic, China a trecut de la sclavagism la feudalism, iar din perspectiva culturala, de la perioada celor „100 de scoli de gandire" care isi disputau suprematia la venerarea confucianismului si respingerea celorlalte invataturi. In acest rastimp, dinastiile s-au succedat, au fost in ascensiune si au decazut, in tara au avut loc rascoale violente, iar oamenii de rand nu stiau ce le va aduce ziua de maine. In randul celor care duceau o viata degradanta au avut loc numeroase revolutii spirituale. Oamenii au descoperit ca nu doar alcoolul alunga tristetile, iar ceaiul, ca bautura, a patruns pe nesimtite in societatea acelor vremuri. Momentul reprezinta inceputul prosperitatii producatorilor de ceai si al unei culturi chineze a amintitei licori. Inca din faza sa initiala, miraculoasa bautura verde, ceaiul, a cucerit cel mai inalt punct al spiritualitatii omenirii.
In perioada dinastiilor Primaverii Toamnei, cuvantul „ceai" apare in Clasica poemelor de sapte ori, insa cu sensuri diferite. Acesta poate fi inteles drept "frunza de laptuca", "stuf" sau "ceai". In poemul "Vantul vailor", din colectia Cantece populare din regatul Bei, exista un vers bine-cunoscut, "Cine a zis ca pelinul e amar, cand el e dulce ca traista-ciobanului?", utilizat des pentru a descrie ceaiul, insa acest "pelin" nu este neaparat ceai. In Antichitate, hrana oamenilor era formata in principal din frunzele arborilor, ierburi si fructe salbatice. De asemenea, se practica o forma primitiva de vanatoare pentru procurarea carnii. Este foarte probabil ca si mugurasii fragezi din arborele de ceai sa fi devenit pe nesimtite una dintre principalele surse de hrana a oamenilor."
PRP: 38.50 Lei

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.
36.58Lei
36.58Lei
38.50 LeiIndisponibil
Descrierea produsului
Fragment din cartea "Povestea ceaiului" de Wang Xufeng:
"Cand a inceput, de fapt, omenirea sa bea ceai cu adevarat? Licoarea a devenit populara intre anii 770 i.H. si 220 d.H., o perioada ce cuprinde dinastiile Primaverii si a Toamnei, perioada Regatelor combatante, iar, mai apoi, dinastiile Qin si Han. In cei aproape 1000 de ani, privind din perspectiva sistemului politic, China a trecut de la sclavagism la feudalism, iar din perspectiva culturala, de la perioada celor „100 de scoli de gandire" care isi disputau suprematia la venerarea confucianismului si respingerea celorlalte invataturi. In acest rastimp, dinastiile s-au succedat, au fost in ascensiune si au decazut, in tara au avut loc rascoale violente, iar oamenii de rand nu stiau ce le va aduce ziua de maine. In randul celor care duceau o viata degradanta au avut loc numeroase revolutii spirituale. Oamenii au descoperit ca nu doar alcoolul alunga tristetile, iar ceaiul, ca bautura, a patruns pe nesimtite in societatea acelor vremuri. Momentul reprezinta inceputul prosperitatii producatorilor de ceai si al unei culturi chineze a amintitei licori. Inca din faza sa initiala, miraculoasa bautura verde, ceaiul, a cucerit cel mai inalt punct al spiritualitatii omenirii.
In perioada dinastiilor Primaverii Toamnei, cuvantul „ceai" apare in Clasica poemelor de sapte ori, insa cu sensuri diferite. Acesta poate fi inteles drept "frunza de laptuca", "stuf" sau "ceai". In poemul "Vantul vailor", din colectia Cantece populare din regatul Bei, exista un vers bine-cunoscut, "Cine a zis ca pelinul e amar, cand el e dulce ca traista-ciobanului?", utilizat des pentru a descrie ceaiul, insa acest "pelin" nu este neaparat ceai. In Antichitate, hrana oamenilor era formata in principal din frunzele arborilor, ierburi si fructe salbatice. De asemenea, se practica o forma primitiva de vanatoare pentru procurarea carnii. Este foarte probabil ca si mugurasii fragezi din arborele de ceai sa fi devenit pe nesimtite una dintre principalele surse de hrana a oamenilor."
Detaliile produsului