Preparate la gratar (Editie chiosc)
De la o solutie de gatit in zilele de vara, gratarul a devenit o pasiune a miliarde de oameni de pretutindeni - aproape o institutie.. Drept urmare, s-au inventat sute si mii de combinatii, pentru ca simpla bucata de carne fripta sa aiba mereu alt gust, in functie de condimentele si aromele utilizate.
Iata 80 de retete adunate din intreaga lume, una mai gustoasa si mai apetisanta ca alta.
Fragment din carte:"Aripi cu bacon si branza
Pentru 6-8 portii:
2 kg aripi de pui
400 g felii de bacon afumat
(nu foarte subtiri, sa aiba cam 2 mm grosime, sa fie cat mai late si carnoase)
250 g branza Cheddar
(sau cascaval, dar nu din lapte de oaie)
sare, piper macinat
praf de usturoi
Pentru aceasta, reteta este obligatoriu sa aveti gratar prevazut cu capac. Pregatiti gratarul pentru frigere indirecta: jarul adunat doar pe jumatate din vatra, restul de vatra ramanand fara jar (puneti niste bucati de folie de aluminiu in partea fara jar, ca sa fie apoi mai usor de curatat, avand in vedere ca se va scurge destul de multa grasime din bacon).
Condimentati aripile cu sare, piper si usturoi, dupa gust. Puneti-le pe gratar, deasupra zonei fara jar, cat mai inghesuite una in alta. Acoperiti-le cu un strat de felii de bacon. Acoperiti cu capacul, lasati cam 1 ora, dar verificati dupa cca 40 min. Cand aripile sunt bine patrunse si baconul rumenit (cam 1 ora), scoateti baconul, taiati-l bucatele si amestecati-l cu branza rasa cat mai mare. Mai inghesuiti un pic aripile, daca au scazut la fript si au aparut spatii intre ele, apoi asterneti peste ele amestecul de branza si bacon. Acoperiti iar si lasati inca vreo 10 min. Serviti imediat, cu ketchup, barbecue sos ori sosul dumneavoastra preferat.
Aruncati peste jar cateva crengute de cimbru proaspat - vor spori aroma aripioarelor. "
Descrierea produsului
De la o solutie de gatit in zilele de vara, gratarul a devenit o pasiune a miliarde de oameni de pretutindeni - aproape o institutie.. Drept urmare, s-au inventat sute si mii de combinatii, pentru ca simpla bucata de carne fripta sa aiba mereu alt gust, in functie de condimentele si aromele utilizate.
Iata 80 de retete adunate din intreaga lume, una mai gustoasa si mai apetisanta ca alta.
Fragment din carte:"Aripi cu bacon si branza
Pentru 6-8 portii:
2 kg aripi de pui
400 g felii de bacon afumat
(nu foarte subtiri, sa aiba cam 2 mm grosime, sa fie cat mai late si carnoase)
250 g branza Cheddar
(sau cascaval, dar nu din lapte de oaie)
sare, piper macinat
praf de usturoi
Pentru aceasta, reteta este obligatoriu sa aveti gratar prevazut cu capac. Pregatiti gratarul pentru frigere indirecta: jarul adunat doar pe jumatate din vatra, restul de vatra ramanand fara jar (puneti niste bucati de folie de aluminiu in partea fara jar, ca sa fie apoi mai usor de curatat, avand in vedere ca se va scurge destul de multa grasime din bacon).
Condimentati aripile cu sare, piper si usturoi, dupa gust. Puneti-le pe gratar, deasupra zonei fara jar, cat mai inghesuite una in alta. Acoperiti-le cu un strat de felii de bacon. Acoperiti cu capacul, lasati cam 1 ora, dar verificati dupa cca 40 min. Cand aripile sunt bine patrunse si baconul rumenit (cam 1 ora), scoateti baconul, taiati-l bucatele si amestecati-l cu branza rasa cat mai mare. Mai inghesuiti un pic aripile, daca au scazut la fript si au aparut spatii intre ele, apoi asterneti peste ele amestecul de branza si bacon. Acoperiti iar si lasati inca vreo 10 min. Serviti imediat, cu ketchup, barbecue sos ori sosul dumneavoastra preferat.
Aruncati peste jar cateva crengute de cimbru proaspat - vor spori aroma aripioarelor. "
Detaliile produsului