headerdesktop doiplusunucopjoc28noim22

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile doiplusunucopjoc28noim22

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

2+1 GRATIS la

Carti si Jocuri pentru copii

Alege-i prefereratele pentru biblioteca lui!

Comanda acum!
Close

Principiile banilor: De la a dispera la a prospera. Ghid de educatie financiara

De (autor): Liviu Gelu Draghici

0
(0 reviews)
Principiile banilor: De la a dispera la a prospera. Ghid de educatie financiara - Liviu Gelu Draghici
Rasfoieste

Principiile banilor: De la a dispera la a prospera. Ghid de educatie financiara

De (autor): Liviu Gelu Draghici

0
(0 reviews)
Principiile banilor: De la a dispera la a prospera este o carte usor de citit, profilul acesteia nefiind unul academic sau didactic, ci constituindu-se mai degraba intr-un ghid practic si interactiv de educatie financiara. Autorul explica notiuni financiare si concepte importante din zona finantelor personale pe intelesul tuturor, indiferent de varsta, studii, profesie, ocupatie, statut social. Demonteaza credinte gresite, explica simplu principii sofisticate, traduce teorii economice, si face toate acestea intr-un mod inedit, usor de asimilat si de aplicat.
 
Ca orice educator financiar, autorul lanseaza provocari cititorului cu scopul de a-i stimula gandirea, de a-l determina sa isi evalueze propria realitate, de a constientiza ce este important pentru el si de a trece imediat la actiune. Induce un respect profund pentru banii castigati cinstit si creste increderea ca fiecare poate ajunge acolo unde isi doreste. Reuseste sa simplifice, intr-o maniera actuala, bazata pe analogii si exemple concrete din viata de zi cu zi, modul in care functioneaza banii si conceptiile care ne limiteaza universul financiar. Prin oferirea de metode inovative de crestere atat a veniturilor, cat si a cheltuielilor responsabile, Principiile banilor: De la a dispera la a prospera este cartea care poate genera castig cu fiecare capitol parcurs.
 
Educatia financiara lipseste cu desavarsire din majoritatea buzunarelor, sertarelor, caselor, bugetelor de firme, de orase si, mai grav, din administrarea bugetului national. De-a lungul timpului, am asistat la adevarate drame cauzate de lipsa educatiei financiare. Oameni infranti ajunsi pe drumuri, familii destramate si fara vise, afaceri distruse, bugete publice dominate de neputinta si saracie. Dar, pe de alta parte, vedem bolizi de lux in cartiere rau famate, turnulete la asistatii social, posete de lux la domnisoare care nu au pontat nicio zi de munca si jaful din banul public. Aceasta disonanta ne-a dat peste cap reperele, valorile, credintele despre bani si ne-a dus intr-o zona a epatarii fara discernamant.
 
Istoria financiara post-decembrista nu ne-a scutit de lectii usturatoare. Hiperinflatie, saracie, somaj, criza dupa criza, credite cu buletinul, franci elvetieni, boomuri imobiliare, parloage, calamitati, falimente, sindicate, jafuri, furturi din bani publici, evaziune, nu-ne-vindem-tara sau o-vindem-pe-doi-lei, pensii speciale, asistati social, matusa Tamara, parandaraturi, capuse, sinecuri, spagi, ciubucuri, bacsisuri. Justificam risipa cu lipsurile din perioada ceausista, de parca ne-a intrat in ADN si o dam mostenire generatiilor urmatoare.
 
Acum, cand traversam cea mai cumplita recesiune mondiala, combinata cu o inflatie iesita de sub control, cu un razboi in coasta si cu convalescenta economica post-pandemie, este binevenita aceasta carte de educatie financiara. Principiile banilor, cartea scrisa de Liviu Draghici, apare exact cand este mai multa nevoie de ea. Cititorii, indiferent de varsta, studii, profesie, ocupatie, statut social, vor gasi o minunatie de scriitura, atractiva si interactiva, care va lasa urme dupa lecturare. Demonteaza credinte gresite, explica simplu principii sofisticate si traduce teorii economice scrise in limbaj de lemn, aprinde beculete si trezeste constiinta latenta a cititorului. Induce, cu delicatete, un respect profund pentru banii castigati cinstit si creste increderea ca fiecare poate ajunge acolo unde isi doreste, netezindu-i calea cititorului. Si chiar daca actuala criza va trece, nevoia cartii se va pastra, indiferent de vremuri, pentru ca ,,principiile banilor" raman aceleasi. - Valentina Saygo, expert contabil, consultant fiscal, antreprenor, fost Secretar de Stat in Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului,
 
Cand Liviu Draghici mi-a spus ca scrie o carte de educatie financiara, m-am bucurat pentru el si pentru decizia lui. Mai mult, m-am bucurat pentru cititorii care vor avea ocazia sa observe cum un finantist, antreprenor, profesor, un om cu valori frumoase, cu etica, va prezenta o viziune financiara solida si procesul prin care oricine isi poate imbunatati nivelul educatiei financiare.
Avantajul major al cartii este capacitatea lui de a explica idei, concepte si notiuni financiare pe intelesul tuturor. Toate conceptele importante din zona finantelor personale au fost structurate si prezentate inedit, pentru a fi usor de asimilat si de aplicat.
Ca orice educator financiar, Liviu lanseaza provocari cititorului cu scopul de a-i stimula gandirea, de a-l determina sa isi evalueze propria realitate, de a constientiza ce este important pentru el si de a trece imediat la actiune in situatia in care acesta simte cumva ca poate, vrea si merita altceva in viata lui. - Catalin Stefan Iordache, Executive Coach & Fondatorul Programului de Inteligenta Financiara
 
Economia este un lucru destul de complicat, la care pare ca se pricepe toata lumea. Pentru care nu ar fi nevoie de studii sau lecturi temeinice ca sa intelegi cum functioneaza lucrurile.
In realitate nu este deloc asa. Economia este mereu prezenta in actiunile noastre, pentru ca mereu trebuie sa facem alegeri in contextul unor resurse rare, care nu ajung pentru toate nevoile pe care le avem in fata. Problemele economice se extind si mai mult cand trecem de la nivel individual la unul societal. Disfunctionalitatile din economie se transfera in preturi si devin costuri pentru fiecare dintre noi.
De aceea, orice demers care ajuta la intelegerea problemelor si a argumentelor economice devine unul extrem de laudabil, orice forma ar lua el. O societate in care educatia economica este precara va actiona rudimentar si va risipi energii si resurse importante pe nevoi si cauze marginale. Cu cat nivelul de educatie sporeste (mai ales economica), cu atat lumea in care traim va deveni mai buna. - Cristian Paun, profesor Academia de Studii Economice din Bucuresti,
 
Succesul din orice domeniu are o parte vizibila (formata din cunostinte, abilitati, strategii care te ajuta sa-ti atingi obiectivul dorit) si o parte invizibila (convingerile pe care le ai despre acel domeniu). Cartea lui Liviu trateaza ambele parti si este un manual complet cu cunostinte, abilitati, strategii si convingeri care sa te ajute sa castigi jocul banilor, astfel incat sa traiesti o viata abundenta financiar. Florin Pasat, autor WOW! Noul ghid ca sa traiesti acum o viata abundenta si implinita
 
Lucrarea profesorului si antreprenorului Liviu-Gelu Draghici este un ghid practic si interactiv pentru oricine doreste sa isi imbunatateasca situatia financiara incepand de acum.
Cititorul, investit cu puterea propriului sau destin financiar, este invitat sa contribuie activ la anamneza credintelor si comportamentelor sale legate de bani, pornind de la obiective cat mai clare (si aici este marea provocare!).
Prin oferirea de metode inovative de crestere atat a veniturilor, cat si a cheltuielilor responsabile, Principiile Banilor este cartea care poate genera castig cu fiecare capitol parcurs.
Autorul reuseste sa simplifice, intr-o maniera actuala, bazata pe analogii si exemple concrete din viata de zi cu zi, modul in care functioneaza banii si, mai presus, conceptiile care ne limiteaza universul financiar.
Evrika! Avem un plan de sustenabilitate financiara, pe intelesul tuturor, cu rezultate vizibile de la prima pagina. - Cosmina Marinescu, CEO KRUK Romania
 
Traim intr-o lume in care, nu de putine ori, banii sunt considerati cei mai importanti dupa aer. La urma urmei, nu poti sa mergi la casa si sa platesti cu aer, ci ai nevoie de bani pentru a face acest lucru, fie ca este fizic, fie ca folosesti mijloace moderne de plata. Dar, mai presus de toate, uitam ca relatia cu banii din viata noastra nu pleaca de la bani, ci de la noi.
In aceasta carte vei incepe acest proces de descoperire, vei intelege mai bine banii si circuitul lor si cum poti folosi acest instrument astfel incat sa ai o viata financiara din ce in ce mai buna. Exercitiile te vor ajuta si mai mult, iar totul va deveni practic si la obiect pentru tine. Citeste si aplica! - Daniel Tanase, antreprenor, autor, gazda podcastului Finante FM, public speaker
 
Salut initiativa lui Liviu de a scrie despre convingerile limitative, despre miturile care circula in legatura cu banii intr-o carte de educatie financiara. Consider ca de aici trebuie sa plecam: de la experientele si convingerile noastre, prejudecatile, obisnuintele care s-au format in copilarie sau in perioada tineretii in legatura cu banii. Toate acestea se rasfrang asupra cheltuielilor, economiilor, investitiilor noastre, dar si a gradului in care ne realizam obiectivele mai tarziu in viata. Cartea cuprinde, pas cu pas, cum trebuie sa abordam stiinta banilor, pornind de la modul in care gandim, actionam si folosim informatiile din piata financiara in realizarea personala. - Roxana Bucur, planificator si consultant financiar independent
Citeste mai mult

71.50Lei

71.50Lei

In stoc

Descrierea produsului

Principiile banilor: De la a dispera la a prospera este o carte usor de citit, profilul acesteia nefiind unul academic sau didactic, ci constituindu-se mai degraba intr-un ghid practic si interactiv de educatie financiara. Autorul explica notiuni financiare si concepte importante din zona finantelor personale pe intelesul tuturor, indiferent de varsta, studii, profesie, ocupatie, statut social. Demonteaza credinte gresite, explica simplu principii sofisticate, traduce teorii economice, si face toate acestea intr-un mod inedit, usor de asimilat si de aplicat.
 
Ca orice educator financiar, autorul lanseaza provocari cititorului cu scopul de a-i stimula gandirea, de a-l determina sa isi evalueze propria realitate, de a constientiza ce este important pentru el si de a trece imediat la actiune. Induce un respect profund pentru banii castigati cinstit si creste increderea ca fiecare poate ajunge acolo unde isi doreste. Reuseste sa simplifice, intr-o maniera actuala, bazata pe analogii si exemple concrete din viata de zi cu zi, modul in care functioneaza banii si conceptiile care ne limiteaza universul financiar. Prin oferirea de metode inovative de crestere atat a veniturilor, cat si a cheltuielilor responsabile, Principiile banilor: De la a dispera la a prospera este cartea care poate genera castig cu fiecare capitol parcurs.
 
Educatia financiara lipseste cu desavarsire din majoritatea buzunarelor, sertarelor, caselor, bugetelor de firme, de orase si, mai grav, din administrarea bugetului national. De-a lungul timpului, am asistat la adevarate drame cauzate de lipsa educatiei financiare. Oameni infranti ajunsi pe drumuri, familii destramate si fara vise, afaceri distruse, bugete publice dominate de neputinta si saracie. Dar, pe de alta parte, vedem bolizi de lux in cartiere rau famate, turnulete la asistatii social, posete de lux la domnisoare care nu au pontat nicio zi de munca si jaful din banul public. Aceasta disonanta ne-a dat peste cap reperele, valorile, credintele despre bani si ne-a dus intr-o zona a epatarii fara discernamant.
 
Istoria financiara post-decembrista nu ne-a scutit de lectii usturatoare. Hiperinflatie, saracie, somaj, criza dupa criza, credite cu buletinul, franci elvetieni, boomuri imobiliare, parloage, calamitati, falimente, sindicate, jafuri, furturi din bani publici, evaziune, nu-ne-vindem-tara sau o-vindem-pe-doi-lei, pensii speciale, asistati social, matusa Tamara, parandaraturi, capuse, sinecuri, spagi, ciubucuri, bacsisuri. Justificam risipa cu lipsurile din perioada ceausista, de parca ne-a intrat in ADN si o dam mostenire generatiilor urmatoare.
 
Acum, cand traversam cea mai cumplita recesiune mondiala, combinata cu o inflatie iesita de sub control, cu un razboi in coasta si cu convalescenta economica post-pandemie, este binevenita aceasta carte de educatie financiara. Principiile banilor, cartea scrisa de Liviu Draghici, apare exact cand este mai multa nevoie de ea. Cititorii, indiferent de varsta, studii, profesie, ocupatie, statut social, vor gasi o minunatie de scriitura, atractiva si interactiva, care va lasa urme dupa lecturare. Demonteaza credinte gresite, explica simplu principii sofisticate si traduce teorii economice scrise in limbaj de lemn, aprinde beculete si trezeste constiinta latenta a cititorului. Induce, cu delicatete, un respect profund pentru banii castigati cinstit si creste increderea ca fiecare poate ajunge acolo unde isi doreste, netezindu-i calea cititorului. Si chiar daca actuala criza va trece, nevoia cartii se va pastra, indiferent de vremuri, pentru ca ,,principiile banilor" raman aceleasi. - Valentina Saygo, expert contabil, consultant fiscal, antreprenor, fost Secretar de Stat in Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului,
 
Cand Liviu Draghici mi-a spus ca scrie o carte de educatie financiara, m-am bucurat pentru el si pentru decizia lui. Mai mult, m-am bucurat pentru cititorii care vor avea ocazia sa observe cum un finantist, antreprenor, profesor, un om cu valori frumoase, cu etica, va prezenta o viziune financiara solida si procesul prin care oricine isi poate imbunatati nivelul educatiei financiare.
Avantajul major al cartii este capacitatea lui de a explica idei, concepte si notiuni financiare pe intelesul tuturor. Toate conceptele importante din zona finantelor personale au fost structurate si prezentate inedit, pentru a fi usor de asimilat si de aplicat.
Ca orice educator financiar, Liviu lanseaza provocari cititorului cu scopul de a-i stimula gandirea, de a-l determina sa isi evalueze propria realitate, de a constientiza ce este important pentru el si de a trece imediat la actiune in situatia in care acesta simte cumva ca poate, vrea si merita altceva in viata lui. - Catalin Stefan Iordache, Executive Coach & Fondatorul Programului de Inteligenta Financiara
 
Economia este un lucru destul de complicat, la care pare ca se pricepe toata lumea. Pentru care nu ar fi nevoie de studii sau lecturi temeinice ca sa intelegi cum functioneaza lucrurile.
In realitate nu este deloc asa. Economia este mereu prezenta in actiunile noastre, pentru ca mereu trebuie sa facem alegeri in contextul unor resurse rare, care nu ajung pentru toate nevoile pe care le avem in fata. Problemele economice se extind si mai mult cand trecem de la nivel individual la unul societal. Disfunctionalitatile din economie se transfera in preturi si devin costuri pentru fiecare dintre noi.
De aceea, orice demers care ajuta la intelegerea problemelor si a argumentelor economice devine unul extrem de laudabil, orice forma ar lua el. O societate in care educatia economica este precara va actiona rudimentar si va risipi energii si resurse importante pe nevoi si cauze marginale. Cu cat nivelul de educatie sporeste (mai ales economica), cu atat lumea in care traim va deveni mai buna. - Cristian Paun, profesor Academia de Studii Economice din Bucuresti,
 
Succesul din orice domeniu are o parte vizibila (formata din cunostinte, abilitati, strategii care te ajuta sa-ti atingi obiectivul dorit) si o parte invizibila (convingerile pe care le ai despre acel domeniu). Cartea lui Liviu trateaza ambele parti si este un manual complet cu cunostinte, abilitati, strategii si convingeri care sa te ajute sa castigi jocul banilor, astfel incat sa traiesti o viata abundenta financiar. Florin Pasat, autor WOW! Noul ghid ca sa traiesti acum o viata abundenta si implinita
 
Lucrarea profesorului si antreprenorului Liviu-Gelu Draghici este un ghid practic si interactiv pentru oricine doreste sa isi imbunatateasca situatia financiara incepand de acum.
Cititorul, investit cu puterea propriului sau destin financiar, este invitat sa contribuie activ la anamneza credintelor si comportamentelor sale legate de bani, pornind de la obiective cat mai clare (si aici este marea provocare!).
Prin oferirea de metode inovative de crestere atat a veniturilor, cat si a cheltuielilor responsabile, Principiile Banilor este cartea care poate genera castig cu fiecare capitol parcurs.
Autorul reuseste sa simplifice, intr-o maniera actuala, bazata pe analogii si exemple concrete din viata de zi cu zi, modul in care functioneaza banii si, mai presus, conceptiile care ne limiteaza universul financiar.
Evrika! Avem un plan de sustenabilitate financiara, pe intelesul tuturor, cu rezultate vizibile de la prima pagina. - Cosmina Marinescu, CEO KRUK Romania
 
Traim intr-o lume in care, nu de putine ori, banii sunt considerati cei mai importanti dupa aer. La urma urmei, nu poti sa mergi la casa si sa platesti cu aer, ci ai nevoie de bani pentru a face acest lucru, fie ca este fizic, fie ca folosesti mijloace moderne de plata. Dar, mai presus de toate, uitam ca relatia cu banii din viata noastra nu pleaca de la bani, ci de la noi.
In aceasta carte vei incepe acest proces de descoperire, vei intelege mai bine banii si circuitul lor si cum poti folosi acest instrument astfel incat sa ai o viata financiara din ce in ce mai buna. Exercitiile te vor ajuta si mai mult, iar totul va deveni practic si la obiect pentru tine. Citeste si aplica! - Daniel Tanase, antreprenor, autor, gazda podcastului Finante FM, public speaker
 
Salut initiativa lui Liviu de a scrie despre convingerile limitative, despre miturile care circula in legatura cu banii intr-o carte de educatie financiara. Consider ca de aici trebuie sa plecam: de la experientele si convingerile noastre, prejudecatile, obisnuintele care s-au format in copilarie sau in perioada tineretii in legatura cu banii. Toate acestea se rasfrang asupra cheltuielilor, economiilor, investitiilor noastre, dar si a gradului in care ne realizam obiectivele mai tarziu in viata. Cartea cuprinde, pas cu pas, cum trebuie sa abordam stiinta banilor, pornind de la modul in care gandim, actionam si folosim informatiile din piata financiara in realizarea personala. - Roxana Bucur, planificator si consultant financiar independent
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one