Puterea lui NU. Pentru ca un cuvant mic poate aduce sanatate, abundenta si fericire
Nu este deloc o intamplare ca citesti acum aceste randuri. Ai vazut, cu siguranta, cartea pe un stand si ti-a atras atentia titlul. Cuvantul „Nu" din titlu. Esti, desigur, genul de persoana mai inclinata sa spuna da celor care iti cer ajutorul, decat nu celor care cer prea mult. Si te gandesti sa schimbi ceva...
Ei bine, ai nimerit unde trebuie. Aceasta este cartea care te va ajuta sa-ti exploatezi puterea pe care e posibil sa nu fi stiut ca o ai. O putere care iti poate aduce in viata abundenta, iubire si, in cele din urma, pace.
Aceasta putere i-a ajutat pe autorii cartii de fata, dupa cum chiar ei marturisesc, sa indeparteze influentele negative din propria viata, si sa faca loc influentelor pozitive. Sa atraga bani, iubire, sanatate si oportunitati.
„Este important ca in multe situatii diferite de viata sa-ti pui intrebarea: Ar trebui sa spun nu? Daca te gandesti, meditezi, dezbati, cantaresti acest lucru, vei ajunge sa intelegi mai profund cine esti, ce este bine pentru tine, pentru viata ta si pentru oamenii din jurul tau. In cele din urma, vei ajunge in situatii in care vei putea spune da abundentei care ti-a fost intotdeauna menita.
La urma urmei, in pofida titlului acestei carti, scopul final este sa spui da - sa aduci un Da fericit in viata ta, unul care deschide usa oportunitatilor, abundentei si iubirii.
In fiecare zi suntem incantati de ceea ce a adus in viata noastra acest nou Da si stim ca si tu vei fi la fel."
Puterea lui Nu ne-a ajutat, literalmente, pe noi, autorii, sa supravietuim. Odata cu ea, ne-am eliberat de societate, institutii, prieteni, iubiri, colegi, sefi si sisteme de credinta care au incercat sa cladeasca o cusca in jurul nostru. Cei care au incercat si inca incearca sa ne controleze. - James Altucher si Claudia Azula Altucher
Fragment din cartea "Puterea lui NU" de James Altucher, Claudia Azula Altucher
"Cum sa spui NU invidiei
JAMES: Uneori, sunt intamplator invidios pe persoanele care au mostenit un miliard de dolari. Si apoi, mi-e rusine ca sunt atat de invidios. Sunt mai bun de atat, cred eu in mod gresit.
Uneori, sunt invidios pe oamenii care arata mai bine decat mine. Oamenii care arata bine pot avea intreaga lume la picioare, ma gandesc eu. De ce nu pot avea si eu intreaga lume la picioare?
Uneori, sunt invidios pe multi oameni care fac lucruri pe care imi doresc sa le fi facut si eu, dar pe care nu le-am facut si acum regret. De ce acei oameni? De ce nu eu?!
Incerc sa fiu perfect. Incerc sa insfac imperfectiunile inainte ca cineva sa le vada si incerc sa le pun in buzunar. Sa le ascund.
N-ar trebui sa fiu niciodata invidios, ma gandesc. Dar apoi buzunarul meu se revarsa si eu sunt un dezastru. Nu pot sa neg asta.
Gelozia, furia si invidia sunt harti catre interiorul tau. Niciodata nu-i vorba despre ceilalti oameni. Nici macar nu-i cunosc. Au si ei problemele lor. Sau nu. Nu-i treaba mea!
Invidia este harta spre locul unde ma simt neiubit. Poate ma simt de parca nu pot sa fiu iubit daca nu am miliarde. Sau daca nu arat ca o vedeta. Sau daca nu am scris 20 de bestselleruri.
Nu ma pot pacali pe mine insumi. Nu pot sa spun: „Nu ar trebui sa fiu invidios pe asta." Deoarece corpul meu va spune: „lata! Sunt invidios pe asta!" Corpul tau stie cand il minti.
Un terapeut mi-a spus candva: „Originea acestui lucru s-ar putea regasi departe in trecut. Poate sa fie chiar de cand aveai doi ani."
Asta imi pare ca ar necesita multa munca. Si multa terapie. Adicatelea, sa zicem ca nu as fi fost alaptat suficient si ne vom da seama de asta - in doi ani, o zi pe saptamana, cu sute de dolari pe sedinta. Cine stie? Originea invidiei poate fi oricare."