Retete italienesti rapide si usoare
Din retetele pe care le gasiti in carte:
Aperitive: • Salata caprese cu mozzarella de bivolita • Crostini cu rosii si ansoa • Bruschette cu rosii • Carpaccio
Felul intai: • Paste cu sos de rosii • Penne arrabbiata • Linguine primavera • Tagliatelle cu somon • Spaghete carbonara • Lasagne bologneze • Risotto cu ciuperci • Supa-crema de morcovi • Supa de rosii cu paine
Felul doi: • Frittata cu prosciutto cotto si salvie • Somon rumenit cu rozmarin • Creveti cu migdale si pesmet • Frigarui de scoici Saint-Jacques • Rulouri de pui cu ansoa si capere • Muschi de vita cu bob • Biftec tartar • Escalop de vitel cu Marsala • Andive belgiene cu sunca de Praga
Garnituri: • Sparanghel cu parmezan • Fasole cannellini de vara • Broccoli picant cu iaurt • Anghinare cu parmezan • Cartofi noi cu rozmarin • Salata de portocale • Salata de pui cu telina
Deserturi si bauturi: • Zabaion • Caramel • Prune in vin • Pere in ciocolata • Clatite cu dulceata • Tarta cu ciocolata si pere
Retete de baza: • Maioneza • Sos bechamel • Ragut • Unt cu salvie
Fragment:
" Se topeste untul intr-o cratita mare. Se adauga hasma si se soteaza pe foc mic 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga spanacul si se amesteca bine, apoi se asezoneaza cu sare, se acopera cu un capac si se lasa pe foc cateva minute, pana se inmoaie. Cratita trebuie luata de pe foc inainte ca amestecul sa se usuce.
intre timp, se fierb pastele al dente intr-o oala mare cu apa sarata clocotinda.
Se pun oul (sau smantana, daca se foloseste) si ricotta intr-un vas pentru servit, se asezoneaza bine cu sare si piper, apoi se bat pana devin cremoase si se omogenizeaza.
Se scurg pastele si se amesteca bine cu ricotta batuta cu ou. Se adauga spanacul si se amesteca usor. Se serveste imediat. ( Conchiglie cu spanac)."
Descrierea produsului
Din retetele pe care le gasiti in carte:
Aperitive: • Salata caprese cu mozzarella de bivolita • Crostini cu rosii si ansoa • Bruschette cu rosii • Carpaccio
Felul intai: • Paste cu sos de rosii • Penne arrabbiata • Linguine primavera • Tagliatelle cu somon • Spaghete carbonara • Lasagne bologneze • Risotto cu ciuperci • Supa-crema de morcovi • Supa de rosii cu paine
Felul doi: • Frittata cu prosciutto cotto si salvie • Somon rumenit cu rozmarin • Creveti cu migdale si pesmet • Frigarui de scoici Saint-Jacques • Rulouri de pui cu ansoa si capere • Muschi de vita cu bob • Biftec tartar • Escalop de vitel cu Marsala • Andive belgiene cu sunca de Praga
Garnituri: • Sparanghel cu parmezan • Fasole cannellini de vara • Broccoli picant cu iaurt • Anghinare cu parmezan • Cartofi noi cu rozmarin • Salata de portocale • Salata de pui cu telina
Deserturi si bauturi: • Zabaion • Caramel • Prune in vin • Pere in ciocolata • Clatite cu dulceata • Tarta cu ciocolata si pere
Retete de baza: • Maioneza • Sos bechamel • Ragut • Unt cu salvie
Fragment:
" Se topeste untul intr-o cratita mare. Se adauga hasma si se soteaza pe foc mic 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga spanacul si se amesteca bine, apoi se asezoneaza cu sare, se acopera cu un capac si se lasa pe foc cateva minute, pana se inmoaie. Cratita trebuie luata de pe foc inainte ca amestecul sa se usuce.
intre timp, se fierb pastele al dente intr-o oala mare cu apa sarata clocotinda.
Se pun oul (sau smantana, daca se foloseste) si ricotta intr-un vas pentru servit, se asezoneaza bine cu sare si piper, apoi se bat pana devin cremoase si se omogenizeaza.
Se scurg pastele si se amesteca bine cu ricotta batuta cu ou. Se adauga spanacul si se amesteca usor. Se serveste imediat. ( Conchiglie cu spanac)."
Detaliile produsului