Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

-50% la 1000 de titluri

siii TRANSPORT GRATUIT

la orice comanda peste 50 lei

Ne vedem printre rafturi!

Retetele lui Hemingway

De (autor): Craig Boreth

0
(0 review-uri)
Retetele lui Hemingway - Craig Boreth
Rasfoieste

Retetele lui Hemingway

De (autor): Craig Boreth

0
(0 review-uri)
• Autor distins cu Premiul Nobel pentru literatura

Oare ce mananca un scriitor de succes? Cam asta ar fi intrebarea la care incearca sa raspunda Craig Boreth, cel care a reconstituit in mod remarcabil parcursul vietii si scrisului unuia dintre cei mai mari scriitori, Ernest Hemingway. Datele biografice sunt impletite cu maestrie cu fel de fel de retete de mancaruei si bauturi preferate, incercate sau chiar inventate de Hemingway, cum ar fi celebrul sau Daiquiri. Putand fi considerat pe drept cuvant o „biografie gastronomica“, aceasta carte reuseste sa contureze unul dintre cele mai reusite si complete portrete ale scriitorului, purtandu-si cititorii prin locurile vizitate de Hemingway si prin diversele localuri si restaurante pitoresti. Iar asta nu e tot, Craig Boreth a reusit chiar sa reconstituie meniurile specifice preferate de Hemingway, fie ca vana in salbaticie, fie ca participa la razboi in Italia, ori se plimba prin Franta, Spania, Key West, Cuba, Africa de Est sau Idaho. O alta surpriza a cartii este faptul ca retetele sunt „verificate“ in realitate, la fata  locului, multe dintre ele aparand si in scrierile lui Hemingway. Plecand de la aceste informatii, pasionatiii de lectura pot decoda mai usor universul literar, gasind chiar noi interpretari ale personajelor pe baza preferintelor culinare ale acestora. Desigur, o carte despre felurile de mancare incercate de celebrul scriitor ar fi incomplet fara bauturile preferate de acesta, mai ales cele degustate cu atata placeere in barul sau preferat. Si, in incheiere, cititorii se pot delecta cu o tratatie speciala scrisa in stilul specific al lui Hemingway.

Fragment din cartea "Retetele lui Hemingway" Craig Boreth

"Marele rau cu doua inimi
 
Spre sfarsitul verii lui 1919, Ernest si doi prieteni au luat trenul spre Senet, in peninsula superioara a Michigan-ului, pentru a pescui si campa langa Raul Fox. Senet era un oras fantoma, asa cum l-a gasit fictivul Nick Adams, cand l-a dus Ernest acolo. Hemingway a scris Marele rau cu doua inimi in 1924 in Paris, spunand povestea unui tanar intr-o excursie la pescuit. A inclus in aceasta concentrarea pronuntata pe detaliile minutului, implantand-o „in geografie si cat de adanc posibil... (stiind) cat este ora la fiecare pagina. Aceasta caracteristica nou dezvoltata a stilului sau in curs de formare este clar vizibila atunci cand Nick se asaza langa focul de tabara sa manance: Nick puse tigaia pe gratar deasupra flacarilor. Ii era si mai foame. Fasolea si spaghetele s-au incalzit. Nick le-a amestecat impreuna. Au inceput sa fiarba, facand mici bule care cu greu se ridicau la suprafata. Aveau un miros placut. Nick a scos o sticla cu ketchup de rosii si a taiat patru felii de paine. Micile bule ieseau mai repede acum. Nick s-a asezat langa focul de tabara si a ridicat tigaia. A turnat aproximativ jumatate din continut in farfuria de tabla. S-a imprastiat rapid in farfurie. Nick stia ca este prea fierbinte. A turnat niste ketchup de rosii.
 
Carne de porc, fasole si spaghete
 
Niciodata porcului si fasolei nu le-au fost acordate statuturi eroice ca atunci cand Nick Adams s-a asezat sa manance pe malul Marelui rau cu doua inimi al lui Hemingway. Desi acest fel de mancare poate parea simplu, si obisnuit, atunci cand este servit singur in salbaticie langa paraul favorit de pastrav dupa o calatorie lunga poti intelege ascensiunea catre panteonul gastronomiei de lux a literaturii.
 
2 PORIII
- 1 conserva de fasole si carne de porc
- 1 conserva de spaghete
- Ketchup
- 4 felii de paine
 
Se toarna conserva de fasole si carne de porc si conserva de spaghete cratita. Se incalzesc la foc mediu pana cand bulele de fierbere ies rapid la suprafata. Se toarna jumatate farfurie (de preferat una metalica). Se adauga ketchup dupa gust. Se lasa la racit suficient inainte de a fi servita. Se serveste cu paine pentru a intinge in sos."
Citeste mai mult

19.99Lei

19.99Lei

Primesti 19 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

Indisponibil

Descrierea produsului

• Autor distins cu Premiul Nobel pentru literatura

Oare ce mananca un scriitor de succes? Cam asta ar fi intrebarea la care incearca sa raspunda Craig Boreth, cel care a reconstituit in mod remarcabil parcursul vietii si scrisului unuia dintre cei mai mari scriitori, Ernest Hemingway. Datele biografice sunt impletite cu maestrie cu fel de fel de retete de mancaruei si bauturi preferate, incercate sau chiar inventate de Hemingway, cum ar fi celebrul sau Daiquiri. Putand fi considerat pe drept cuvant o „biografie gastronomica“, aceasta carte reuseste sa contureze unul dintre cele mai reusite si complete portrete ale scriitorului, purtandu-si cititorii prin locurile vizitate de Hemingway si prin diversele localuri si restaurante pitoresti. Iar asta nu e tot, Craig Boreth a reusit chiar sa reconstituie meniurile specifice preferate de Hemingway, fie ca vana in salbaticie, fie ca participa la razboi in Italia, ori se plimba prin Franta, Spania, Key West, Cuba, Africa de Est sau Idaho. O alta surpriza a cartii este faptul ca retetele sunt „verificate“ in realitate, la fata  locului, multe dintre ele aparand si in scrierile lui Hemingway. Plecand de la aceste informatii, pasionatiii de lectura pot decoda mai usor universul literar, gasind chiar noi interpretari ale personajelor pe baza preferintelor culinare ale acestora. Desigur, o carte despre felurile de mancare incercate de celebrul scriitor ar fi incomplet fara bauturile preferate de acesta, mai ales cele degustate cu atata placeere in barul sau preferat. Si, in incheiere, cititorii se pot delecta cu o tratatie speciala scrisa in stilul specific al lui Hemingway.

Fragment din cartea "Retetele lui Hemingway" Craig Boreth

"Marele rau cu doua inimi
 
Spre sfarsitul verii lui 1919, Ernest si doi prieteni au luat trenul spre Senet, in peninsula superioara a Michigan-ului, pentru a pescui si campa langa Raul Fox. Senet era un oras fantoma, asa cum l-a gasit fictivul Nick Adams, cand l-a dus Ernest acolo. Hemingway a scris Marele rau cu doua inimi in 1924 in Paris, spunand povestea unui tanar intr-o excursie la pescuit. A inclus in aceasta concentrarea pronuntata pe detaliile minutului, implantand-o „in geografie si cat de adanc posibil... (stiind) cat este ora la fiecare pagina. Aceasta caracteristica nou dezvoltata a stilului sau in curs de formare este clar vizibila atunci cand Nick se asaza langa focul de tabara sa manance: Nick puse tigaia pe gratar deasupra flacarilor. Ii era si mai foame. Fasolea si spaghetele s-au incalzit. Nick le-a amestecat impreuna. Au inceput sa fiarba, facand mici bule care cu greu se ridicau la suprafata. Aveau un miros placut. Nick a scos o sticla cu ketchup de rosii si a taiat patru felii de paine. Micile bule ieseau mai repede acum. Nick s-a asezat langa focul de tabara si a ridicat tigaia. A turnat aproximativ jumatate din continut in farfuria de tabla. S-a imprastiat rapid in farfurie. Nick stia ca este prea fierbinte. A turnat niste ketchup de rosii.
 
Carne de porc, fasole si spaghete
 
Niciodata porcului si fasolei nu le-au fost acordate statuturi eroice ca atunci cand Nick Adams s-a asezat sa manance pe malul Marelui rau cu doua inimi al lui Hemingway. Desi acest fel de mancare poate parea simplu, si obisnuit, atunci cand este servit singur in salbaticie langa paraul favorit de pastrav dupa o calatorie lunga poti intelege ascensiunea catre panteonul gastronomiei de lux a literaturii.
 
2 PORIII
- 1 conserva de fasole si carne de porc
- 1 conserva de spaghete
- Ketchup
- 4 felii de paine
 
Se toarna conserva de fasole si carne de porc si conserva de spaghete cratita. Se incalzesc la foc mediu pana cand bulele de fierbere ies rapid la suprafata. Se toarna jumatate farfurie (de preferat una metalica). Se adauga ketchup dupa gust. Se lasa la racit suficient inainte de a fi servita. Se serveste cu paine pentru a intinge in sos."
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one