Sanatatea are gust - ed 2
Am sa va ofer eu o parte din aceste raspunsuri, tocmai pentru ca in scoli nu se invata nutritie, la doctor ajungeti doar cand sunteti bolnavi, iar educatia nu se poate face nici din reviste, nici de la televizor.
Am scris aceasta carte pentru toti cei care doresc sa stie putin mai mult despre mancare. Am incercat sa uit ca sunt medic si m-am adresat voua cu toata sinceritatea, de pe pozitia unui prieten care va stie nevoile, dar si slabiciunile. Pe langa informatiile stiintifice, veti gasi aici o parte din secretele alimentelor si multe sfaturi practice astfel incat sa alegeti produsele care va hranesc corpul si va satisfac sufletul.
Mancarea este si trebuie sa ramana una dintre placerile vietii si doar cunoscand elementele de baza ale nutritiei veti putea avea o dieta diversificata si echilibrata. Primiti-ma la masa voastra si veti vedea ca sanatatea poate incepe din farfurie si nu este doar gustoasa, ci mai ales accesibila tuturor.
Fragment din carte:
"1. Aportul de fibre
Studiile epidemiologice au aratat deseori legatura dintre consumul crescut de fructe si legume si incidenta scazuta a cancerului, fara ca mecanismele exacte sa fie identificate.
Alimentatia bogata in fibre protejeaza impotriva cancerului prin marirea volumului materiilor fecale, diluarea continutului intestinului gros, stimularea fermentatiei bacteriene si scurtarea timpului de tranzitare a colonului de catre alimente. Rapiditatea progresiei materiilor fecale micsoreaza contactul peretilor intestinali cu eventualele substante cancerigene.
Acizii grasi rezultati din fermentatia bacteriana a fibrelor (carbohidrati complecsi) hranesc celulele epiteliale si cresc rezistenta mucoasei colonului, avand efect antitumoral. Fibrele alimentare au si o actiune anticancerigena directa, se leaga de nitriti si impiedica transformarea lor in nitrosamine sau chiar blocheaza intrarea substantelor cancerigene in celule.
Cercetarile stiintifice au aratat o scadere cu 40% a riscului de cancer de colon si rect in urma dublarii aportului de fibre alimentare din legume, cereale si fructe. Acest tip de dieta are si alte beneficii reale pentru sanatate:
► descompunerea bacteriana a fibrelor din cerealele integrale produce acizi grasi cu lant scurt care au rol protector cardiovascular
► prezenta fibrelor regleaza nivelul glicemiei si eliberarea de insulina din pancreas "
Descrierea produsului
Am sa va ofer eu o parte din aceste raspunsuri, tocmai pentru ca in scoli nu se invata nutritie, la doctor ajungeti doar cand sunteti bolnavi, iar educatia nu se poate face nici din reviste, nici de la televizor.
Am scris aceasta carte pentru toti cei care doresc sa stie putin mai mult despre mancare. Am incercat sa uit ca sunt medic si m-am adresat voua cu toata sinceritatea, de pe pozitia unui prieten care va stie nevoile, dar si slabiciunile. Pe langa informatiile stiintifice, veti gasi aici o parte din secretele alimentelor si multe sfaturi practice astfel incat sa alegeti produsele care va hranesc corpul si va satisfac sufletul.
Mancarea este si trebuie sa ramana una dintre placerile vietii si doar cunoscand elementele de baza ale nutritiei veti putea avea o dieta diversificata si echilibrata. Primiti-ma la masa voastra si veti vedea ca sanatatea poate incepe din farfurie si nu este doar gustoasa, ci mai ales accesibila tuturor.
Fragment din carte:
"1. Aportul de fibre
Studiile epidemiologice au aratat deseori legatura dintre consumul crescut de fructe si legume si incidenta scazuta a cancerului, fara ca mecanismele exacte sa fie identificate.
Alimentatia bogata in fibre protejeaza impotriva cancerului prin marirea volumului materiilor fecale, diluarea continutului intestinului gros, stimularea fermentatiei bacteriene si scurtarea timpului de tranzitare a colonului de catre alimente. Rapiditatea progresiei materiilor fecale micsoreaza contactul peretilor intestinali cu eventualele substante cancerigene.
Acizii grasi rezultati din fermentatia bacteriana a fibrelor (carbohidrati complecsi) hranesc celulele epiteliale si cresc rezistenta mucoasei colonului, avand efect antitumoral. Fibrele alimentare au si o actiune anticancerigena directa, se leaga de nitriti si impiedica transformarea lor in nitrosamine sau chiar blocheaza intrarea substantelor cancerigene in celule.
Cercetarile stiintifice au aratat o scadere cu 40% a riscului de cancer de colon si rect in urma dublarii aportului de fibre alimentare din legume, cereale si fructe. Acest tip de dieta are si alte beneficii reale pentru sanatate:
► descompunerea bacteriana a fibrelor din cerealele integrale produce acizi grasi cu lant scurt care au rol protector cardiovascular
► prezenta fibrelor regleaza nivelul glicemiei si eliberarea de insulina din pancreas "
Detaliile produsului