Mai sunt
00
00
00
00
X
Categorii:
inchide meniul
Craciunoteca
Bestselleruri
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781

Sarbatoarea Pastilor. Masa de Pasti

5

28.9  Lei

sau 2890 de puncte. Detalii.

In stoc

Cod: PAI978-973-596-828-1

An aparitie: 2013

Autor: Radu Anton Roman

Categoria: Civilizatii Mitologie

Editie: Necartonata

Editura: PAIDEIA

Format: 210x100 mm

Nr. pagini: 112



Adauga in wishlist

Trebuie sa fii logat

Transport Gratuit peste 90 de lei
Puncte de fidelitate
30 de Zile Drept de Retur
 

Sarbatoarea Pastilor: traditii religioase, ritualuri si obiceiuri populare
• Dupa credintele noastre romanesti, oul rosu este aparator in contra diavolului. Ouale rosii, pastrate in casa, apara de rautati. (Novacoviciu)
• Ca sa fereasca roadele de piatra, podgorenii leaga primavara vite de vie cu salcie de la Florii, sau ingroapa un ou rosu din Vinerea Mare. (Gorovei)

Masa de Pasti: retete, vinuri si bucate potrivite
• pasca moldoveneasca, bucovineana, de pe Sieu
• drob de miel
• colac


 Toate bunatatile strabunicii zac in caiete prafuite de retete, abandonate. Ca sa nu mai spun, cu jale mare, ca marea bucatarie taraneasca din Romania e inca nedescoperita! In aproape doua sute de ani de existenta moderna, s-au reusit (cu eforturi si sacrificii incredibil de inutile uneori) toate importurile culinare posibile, dar nimeni n-a incercat sa afle ce era mai la indemana: cat de bine, de spectaculos si de divers mancam noi, romanii, de doua milenii. De fapt, intreaga Romanie e inca o tara ne-descoperita (nu numai gastronomic), iar bucataria romaneasca a ramas, datorita nepasarii si ignorantei vechi de doua sute de ani, extrem de reginalizata, insulara, aproape inaccesibila. (Radu Anton Roman)

Livrarea se face din stoc din depozitul de carte Libris, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 90 de lei. Pentru orice solicitare apelati call center-ul Libris de luni pana vineri intre orele 8-20.

Altii au comandat si...

De acelasi autor

commentarii
Rating general al produsului
5 (1 review-uri)

Ai cumparat acest produs? Spune-ti parerea!

Acorda o nota produsului

Review-uri
A doua carte exceptionala de bucate si istorie romaneasca vazuta din punctul de vedere al obiceiurilor alimentare. Prima: "Bucate de post". Radu Anton Roman este singurul scriitor de carti de bucate romanesti, retete culese din sate, nu importate de la popoarele vecine. Recomand sub format mic, usor de purtat la cumparaturi pentru inspiratie.

sus
Feedback Wishlist
// // //