Sarbatoarea Pastilor. Masa de Pasti
De (autor): Radu Anton Roman
Sarbatoarea Pastilor: traditii religioase, ritualuri si obiceiuri populare
• Dupa credintele noastre romanesti, oul rosu este aparator in contra diavolului. Ouale rosii, pastrate in casa, apara de rautati. (Novacoviciu)
• Ca sa fereasca roadele de piatra, podgorenii leaga primavara vite de vie cu salcie de la Florii, sau ingroapa un ou rosu din Vinerea Mare. (Gorovei)
Masa de Pasti: retete, vinuri si bucate potrivite
• pasca moldoveneasca, bucovineana, de pe Sieu
• drob de miel
• colac
Toate bunatatile strabunicii zac in caiete prafuite de retete, abandonate. Ca sa nu mai spun, cu jale mare, ca marea bucatarie taraneasca din Romania e inca nedescoperita! In aproape doua sute de ani de existenta moderna, s-au reusit (cu eforturi si sacrificii incredibil de inutile uneori) toate importurile culinare posibile, dar nimeni n-a incercat sa afle ce era mai la indemana: cat de bine, de spectaculos si de divers mancam noi, romanii, de doua milenii. De fapt, intreaga Romanie e inca o tara ne-descoperita (nu numai gastronomic), iar bucataria romaneasca a ramas, datorita nepasarii si ignorantei vechi de doua sute de ani, extrem de reginalizata, insulara, aproape inaccesibila. (Radu Anton Roman)
• Dupa credintele noastre romanesti, oul rosu este aparator in contra diavolului. Ouale rosii, pastrate in casa, apara de rautati. (Novacoviciu)
• Ca sa fereasca roadele de piatra, podgorenii leaga primavara vite de vie cu salcie de la Florii, sau ingroapa un ou rosu din Vinerea Mare. (Gorovei)
Masa de Pasti: retete, vinuri si bucate potrivite
• pasca moldoveneasca, bucovineana, de pe Sieu
• drob de miel
• colac
Toate bunatatile strabunicii zac in caiete prafuite de retete, abandonate. Ca sa nu mai spun, cu jale mare, ca marea bucatarie taraneasca din Romania e inca nedescoperita! In aproape doua sute de ani de existenta moderna, s-au reusit (cu eforturi si sacrificii incredibil de inutile uneori) toate importurile culinare posibile, dar nimeni n-a incercat sa afle ce era mai la indemana: cat de bine, de spectaculos si de divers mancam noi, romanii, de doua milenii. De fapt, intreaga Romanie e inca o tara ne-descoperita (nu numai gastronomic), iar bucataria romaneasca a ramas, datorita nepasarii si ignorantei vechi de doua sute de ani, extrem de reginalizata, insulara, aproape inaccesibila. (Radu Anton Roman)
28.90Lei
28.90Lei
Primesti 28 puncte
Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!
In stoc
X
Pentru a putea comanda rapid este nevoie sa introduceti numarul dvs de telefon in formatul 0xxxxxxxxx (10 cifre).Un operator Libris.ro va suna si va cere telefonic restul datelor necesare.
Descrierea produsului
Sarbatoarea Pastilor: traditii religioase, ritualuri si obiceiuri populare
• Dupa credintele noastre romanesti, oul rosu este aparator in contra diavolului. Ouale rosii, pastrate in casa, apara de rautati. (Novacoviciu)
• Ca sa fereasca roadele de piatra, podgorenii leaga primavara vite de vie cu salcie de la Florii, sau ingroapa un ou rosu din Vinerea Mare. (Gorovei)
Masa de Pasti: retete, vinuri si bucate potrivite
• pasca moldoveneasca, bucovineana, de pe Sieu
• drob de miel
• colac
Toate bunatatile strabunicii zac in caiete prafuite de retete, abandonate. Ca sa nu mai spun, cu jale mare, ca marea bucatarie taraneasca din Romania e inca nedescoperita! In aproape doua sute de ani de existenta moderna, s-au reusit (cu eforturi si sacrificii incredibil de inutile uneori) toate importurile culinare posibile, dar nimeni n-a incercat sa afle ce era mai la indemana: cat de bine, de spectaculos si de divers mancam noi, romanii, de doua milenii. De fapt, intreaga Romanie e inca o tara ne-descoperita (nu numai gastronomic), iar bucataria romaneasca a ramas, datorita nepasarii si ignorantei vechi de doua sute de ani, extrem de reginalizata, insulara, aproape inaccesibila. (Radu Anton Roman)
• Dupa credintele noastre romanesti, oul rosu este aparator in contra diavolului. Ouale rosii, pastrate in casa, apara de rautati. (Novacoviciu)
• Ca sa fereasca roadele de piatra, podgorenii leaga primavara vite de vie cu salcie de la Florii, sau ingroapa un ou rosu din Vinerea Mare. (Gorovei)
Masa de Pasti: retete, vinuri si bucate potrivite
• pasca moldoveneasca, bucovineana, de pe Sieu
• drob de miel
• colac
Toate bunatatile strabunicii zac in caiete prafuite de retete, abandonate. Ca sa nu mai spun, cu jale mare, ca marea bucatarie taraneasca din Romania e inca nedescoperita! In aproape doua sute de ani de existenta moderna, s-au reusit (cu eforturi si sacrificii incredibil de inutile uneori) toate importurile culinare posibile, dar nimeni n-a incercat sa afle ce era mai la indemana: cat de bine, de spectaculos si de divers mancam noi, romanii, de doua milenii. De fapt, intreaga Romanie e inca o tara ne-descoperita (nu numai gastronomic), iar bucataria romaneasca a ramas, datorita nepasarii si ignorantei vechi de doua sute de ani, extrem de reginalizata, insulara, aproape inaccesibila. (Radu Anton Roman)
Detaliile produsului
De pe acelasi raft
De acelasi autor
Rating general al produsului
5 stele
2
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!
Review-uri
Dana Cecilia Anghel
14/08/2020 08:24
A doua carte exceptionala de bucate si istorie romaneasca vazuta din punctul de vedere al obiceiurilor alimentare. Prima: "Bucate de post". Radu Anton Roman este singurul scriitor de carti de bucate romanesti, retete culese din sate, nu importate de la popoarele vecine. Recomand sub format mic, usor de purtat la cumparaturi pentru inspiratie.
Arata mai mult
2 din 2 de rezultate