Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

-20% -40% Carti in limba Engleza

si

TRANSPORT GRATUIT peste 50 lei!

Comanda acum!
Close
Simona Antonescu
Simona Antonescu
Cum am ajuns aici
Ca un fruct care s-a copt și a căzut din copac, aparent schimbându-și viața, în realitate însă doar urmându-și rostul.
Cred că a ajutat foarte mult și decizia pe care am luat-o la un moment dat, de a-mi asculta pentru o vreme inima cu amândouă urechile, și rațiunea numai cu una singură.
 
Câte ceva despre parcursul meu profesional
Asta va fi amuzant. Am avut următoarele joburi, în ordinea în care le-a reținut memoria mea afectivă: profesor suplinitor de Limba Română, ziarist, inginer chimist, secretară, agent de vânzări, casieră, iar în prezent Responsabil Comunicare și Reporting.
Probabil aș mai găsi, dar prefer să sărim la partea cea mai frumoasă: atunci când fructul s-a copt și a căzut din copac, am deschis un fișier word și am așternut acolo primele pagini de proză, care aveau să devină începutul romanului Fotograful Curții Regale. A fost de departe una dintre cele mai bune decizii luate vreodată, pe lângă aceea de a da naștere unui copil. Astăzi sunt la al treilea roman publicat și nu regret nicio clipă zilele libere ori concediile petrecute scriind. 
---------------------
 Recomandări pentru lectură
Acasă, pe Câmpia Armaghedonului, de Marta Petreu, pentru limbajul vechi, ardelenesc pe care l-am găsit acolo.  
Moartea lui Siegfried, de Octavian Soviany, pentru nesfârșitele povești pe care le-a încolăcit ca pe niște șerpi în jurul meu.
Laur, de Evgheni Vodolazkin, pentru locurile de miere tămâiată și ierburi topite de soare prin care mi-a purtat sufletul.
Anul gândirii magice, de Joan Didion, pentru tandrețea cu care taie până la os. Este cartea care m-a făcut să înțeleg că este posibil să te împrietenești cu durerea.
Bizanț, o lume pierdută, de Jonathan Harris, pentru echilibrul cu care prezintă gloriile dar și căderile unei epoci, demitizând-o fără să o banalizeze.
Prietena mea genială, de Elena Ferrante, pentru un personaj pe care într-o pagină îl iubeam, în pagina următoare îl detestam, apoi mă înduioșa și imediat după aceea mă înstrăina iarăși de el. 
Am și o recomandare pentru cei mici: Inimă de cerneală, de Cornelia Funke, pentru că mi-a plăcut să trăiesc câteva zile într-o lume în care personajele din cărți prind viață atunci când cineva citește cu voce tare.

RECOMANDARI

ALTE PERSONALITATI

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one