26.4 Lei 33 Lei
sau 2640 de puncte. Detalii.
In stoc
Cod: TRO978-606-749-121-0
An aparitie: 2016
Autor: Angelica Marinescu
Categoria: Sociologie
Colectie: Sociologie
Editie: Necartonata
Editura: TRITONIC
Format: 200 x 130 x 16 mm
Nr. pagini: 260
Sociologia alimentatiei. Teorii, perspective si tendinte contemporane
De la personalitate si individualitate, la apartenenta la un grup social, clasa sociala, gen, pana la etnie sau nationalitate, trecand prin perioade istorice si atitudini morale, hrana defineste locul in care traim, legaturile si credintele. Hrana poate fi un instrument de analiza a identitatii, daca ne gandim la lucrarile fundamentale din domeniul cercetarilor privind alimentatia (food studies), incepand cu analiza gusturilor claselor sociale a sociologului francez Pierre Bourdieu, studiul lui Sidney Mintz privind zaharul, perioada moderna si relatiile de putere, sau la lucrarile mai recente ale antropologului indian Arjun Appadurai privind crearea bucatariilor nationale, in conexiune cu diferentierea de clasa si colonialismul. Fie ca e vorba de activitati de productie, distributie, preparare, consum, alimentatia este un obiect important pentru cunoasterea sociala, de la tehnici si cunostinte (savoir-faire) culinare, producatori si consumatori, pana la aspectele materiale si simbolice ale culturilor, luand in considerare stilurile de viata.
Livrarea se face din stoc din depozitul de carte Libris, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 90 de lei. Pentru orice solicitare apelati call center-ul Libris de luni pana vineri intre orele 8-20.