headerdesktop tr50grpasti30apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile tr50grpasti30apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Transport GRATUIT peste 50 lei!

Carti / Jocuri/ English BOOKS/ Accesorii

Poposeste printre rafturile noastre

Comanda acum!

Sociologia alimentatiei

De (autor): Angelica Marinescu

0
(0 review-uri)
Sociologia alimentatiei - Angelica Marinescu
Rasfoieste

Sociologia alimentatiei

De (autor): Angelica Marinescu

0
(0 review-uri)
Sociologia alimentatiei. Teorii, perspective si tendinte contemporane

De la personalitate si individualitate, la apartenenta la un grup social, clasa sociala, gen, pana la etnie sau nationalitate, trecand prin perioade istorice si atitudini morale, hrana defineste locul in care traim, legaturile si credintele. Hrana poate fi un instrument de analiza a identitatii, daca ne gandim la lucrarile fundamentale din domeniul cercetarilor privind alimentatia (food studies), incepand cu analiza gusturilor claselor sociale a sociologului francez Pierre Bourdieu, studiul lui Sidney Mintz privind zaharul, perioada moderna si relatiile de putere, sau la lucrarile mai recente ale antropologului indian Arjun Appadurai privind crearea bucatariilor nationale, in conexiune cu diferentierea de clasa si colonialismul. Fie ca e vorba de activitati de productie, distributie, preparare, consum, alimentatia este un obiect important pentru cunoasterea sociala, de la tehnici si cunostinte (savoir-faire) culinare, producatori si consumatori, pana la aspectele materiale si simbolice ale culturilor, luand in considerare stilurile de viata.
Citeste mai mult

33.00Lei

33.00Lei

Primesti 33 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

Indisponibil

Descrierea produsului

Sociologia alimentatiei. Teorii, perspective si tendinte contemporane

De la personalitate si individualitate, la apartenenta la un grup social, clasa sociala, gen, pana la etnie sau nationalitate, trecand prin perioade istorice si atitudini morale, hrana defineste locul in care traim, legaturile si credintele. Hrana poate fi un instrument de analiza a identitatii, daca ne gandim la lucrarile fundamentale din domeniul cercetarilor privind alimentatia (food studies), incepand cu analiza gusturilor claselor sociale a sociologului francez Pierre Bourdieu, studiul lui Sidney Mintz privind zaharul, perioada moderna si relatiile de putere, sau la lucrarile mai recente ale antropologului indian Arjun Appadurai privind crearea bucatariilor nationale, in conexiune cu diferentierea de clasa si colonialismul. Fie ca e vorba de activitati de productie, distributie, preparare, consum, alimentatia este un obiect important pentru cunoasterea sociala, de la tehnici si cunostinte (savoir-faire) culinare, producatori si consumatori, pana la aspectele materiale si simbolice ale culturilor, luand in considerare stilurile de viata.
Citeste mai mult

De pe acelasi raft

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one