Inca Lucram:
zile
ore
minute
secunde
X
Categorii:
inchide meniul
Card Cadou
Oameni si Carti
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781

Tratatele Uniunii Europene. Actualizat 30 Septembrie 2016

20  Lei

sau 2000 de puncte. Detalii.

Indisponibil

Cod: HAM978-606-27-0497-1

An aparitie: 2016

Autor: Beatrice Andresan-Grigoriu, Tudorel Stefan

Categoria: Legislatie

Colectie: Legislatie

Dimensiuni: B

Editia: a 8-a, revizuita

Editie: Necartonata

Editura: HAMANGIU

Format: 210x140

Nr. pagini: 272

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Transport Gratuit peste 50 de lei
Puncte de fidelitate
30 de Zile Drept de Retur
 

     Tratatele Uniunii Europene contine versiunea oficiala consolidata a Tratatului privind Uniunea Europeana si a Tratatului privind functionarea Uniunii Europene (fostul Tratat de instituire a Comunitatii Europene) dupa intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona, publicata in JO C326 din 26 octombrie 2012, pe care am actualizat-o ca urmare a aderarii Republicii Croatia la Uniunea Europeana la data de 1 iulie 2013, precum si a intervenirii unor alte acte de modificare.

    In lucrarea Tratatele Uniunii Europene veti mai gasi si Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, care a capatat forta juridica primara, avand aceeasi valoare juridica cu cea a tratatelor.
    In plus, Tratatele Uniunii Europene cuprinde si majoritatea protocoalelor si declaratiilor atasate tratatelor, selectate dupa criteriul importantei lor. In continuare, una dintre problemele practice ale intrarii in vigoare a Tratatului de la Lisabona o reprezinta renumerotarea articolelor. De aceea, pana cand ne vom obisnui cu noua numerotare, tabelul de corespondenta reprodus la finalul cartii va fi un indrumar deosebit de util.
    Speram ca volumul Tratatele Uniunii Europene va constitui un instrument de lucru folositor atat pentru juristii care studiaza dreptul Uniunii Europene, cat si pentru cei care il aplica.

     Fragment din volum:
 
    „TITLUL IV SOLIDARITATEA
 
    Articolul 27. Dreptul lucratorilor la informare si la consultare in cadrul intreprinderii
    Lucratorilor sau reprezentantilor acestora li se garanteaza, la nivelurile corespunzatoare, informarea si consultarea in timp util, in cazurile si in conditiile prevazute de dreptul Uniunii si de legislatiile si practicile nationale.
    Articolul 28. Dreptul de negociere si de actiune colectiva
    Lucratorii si angajatorii sau organizatiile lor au dreptul, in conformitate cu dreptul Uniunii si cu legislatiile si practicile nationale, de a negocia si de a incheia conventii colective la nivelurile corespunzatoare si de a recurge, in caz de conflicte de interese, la actiuni colective pentru apararea intereselor lor, inclusiv la greva.
    Articolul 29. Dreptul de acces la serviciile de plasament
    Orice persoana are dreptul de acces la un serviciu gratuit de plasament.
    Articolul 30. Protectia in cazul concedierii nejustificate
    Orice lucrator are dreptul la protectie impotriva oricarei concedieri nejustificate, in conformitate cu dreptul Uniunii si cu legislatiile si practicile nationale.
    Articolul 31. Conditii de munca echitabile si corecte
    (1) Orice lucrator are dreptul la conditii de munca care sa respecte sanatatea, securitatea si demnitatea sa.
    (2) Orice lucrator are dreptul la o limitare a duratei maxime de munca si la perioade de odihna zilnica si saptamanala, precum si la o perioada anuala de concediu platit.
    Articolul 32. Interzicerea muncii copiilor si protectia tinerilor la locul de munca
    Incadrarea in munca a copiilor este interzisa. Varsta minima de incadrare in munca nu poate fi inferioara celei la care inceteaza perioada de scolarizare obligatorie, fara a aduce atingere normelor mai favorabile tinerilor si cu exceptia unor derogari limitate.
    Tinerii acceptati sa lucreze trebuie sa beneficieze de conditii de munca adaptate varstei si sa fie protejati impotriva exploatarii economice sau a oricarei activitati care ar putea pune in pericol securitatea, sanatatea, dezvoltarea lor fizica, psihica, morala sau sociala sau care le-ar putea compromite educatia."

Cartea Tratatele Uniunii Europene. Actualizat 30 Septembrie 2016 face parte din categoria Legislatie a librariei online Libris.ro si este scrisa de Beatrice Andresan-Grigoriu, Tudorel Stefan. Cartea a fost publicata in 2016 la editura HAMANGIU.
Livrarea se face din stoc din depozitul de carte Libris in 24-48 ore, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 50 de lei. Pentru orice solicitare apelati call center-ul Libris de luni pana vineri intre orele 8-20.

Altii au comandat si...

De acelasi autor

commentarii

Scrie un comentariu

Pentru a posta un comentariu logheaza-te in contul tau Libris

Comentarii

Nici o parere introdusa.
Fii primul care adauga un comentariu ...sus
Feedback Wishlist