Mai sunt
00
00
00
00
X
Categorii:
inchide meniul
Proaspat scoase din tipar
Bestselleruri
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781

Trei secole de gastronomie romaneasca - Daniela Ulieriu, Doina Popescu

5

52.25  Lei 55  Lei

sau 5225 de puncte. Detalii.

In stoc

Cod: PAR978-973-47-2744-5

An aparitie: 2018

Autor: Daniela Ulieriu, Doina Popescu

Categoria: Bucatarie

Colectie: Universul gastronomic

Editie: Necartonata

Editura: PARALELA 45

Format: 250 x 200 mm

Nr. pagini: 264



Adauga in wishlist

Trebuie sa fii logat

Transport Gratuit peste 90 de lei
Puncte de fidelitate
30 de Zile Drept de Retur
 

Trei secole de gastronomie. De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina

Rafinati, pofticiosi, gurmanzi, mancai, cunoscatori in ale gastronomiei din toata Romania, uniti-va! Pornim la drum! Nu doar va promitem paradisul gastronomic, ci va si ducem acolo! Unde? La intalnirea cu gastronomia romaneasca de mare rafinament. Am sapat prin biblioteci si arhive, am cautat prin sertare si vieti, am vorbit cu doamne din celalalt secol, am citit din scoarta in scoarta paisprezece carti de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentam! Sunt unele dintre cele mai importante carti vechi de bucate romanesti, bestselleruri ale unor secole de fuziuni si inventii culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogalniceanu si Negruzzi, enigmatica doamna M.S.,  Ecaterina  Steriady, Ecaterina Comsa, Sanda Marin, Strasman si Radu, dar si carti practic necunoscute, perle regasite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tazlauanu.

Asadar, supunem atentiei dumneavoastra manuscrisul unei carti care inglobeaza rezultatul a trei ani de munca in scopul restaurarii bucatariei romanesti de mare rafinament, de la primele retete consemnate in tarile dunarene, care faceau deliciul banchetelor domnesti si boieresti, pana la cele ale ultimilor supravietuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.

Cartea noastra e si o incercare de a raspunde la intrebarea: unde ar fi ajuns bucataria romaneasca daca nu ar fi fost anii de comunism cu mancaruri de cantina muncitoreasca?  Lasam raspunsul la latitudinea cititorului.

Livrarea se face din stoc din depozitul de carte Libris, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 90 de lei. Pentru orice solicitare apelati call center-ul Libris de luni pana vineri intre orele 8-20.

Altii au comandat si...

commentarii
Rating general al produsului
5 (6 review-uri)

Ai cumparat acest produs? Spune-ti parerea!

Acorda o nota produsului

Review-uri
Luiza Enaru 02/12/2021
Achizitie verificata

Review acordat in urma achizitiei facute de pe Libris.ro

O calatorie minunata prin istoria culinara a Romaniei. Retete inedite, dar si pagini de istorie. O lectura placuta pentru orice pasionat de istorie si gastronomie.

Ioana Trif 06/28/2020
Achizitie verificata

Review acordat in urma achizitiei facute de pe Libris.ro

Am fost curioasă să plec într-o călătorie a bucătăriei, a felurilor de mâncare, a evoluției mâncării românești. A fost o călătorie extrem de interesantă și am învățat o mulțime de noutăți despre noi ca oameni și noi ca nație. Felul în care un popor mănâncă sau mai bine zis înțelege felurile de mâncare spune foarte multe despre respectivul popor. Frumos scrisă, informații interesante

paulstefan 11/19/2020
Quod erat demonstrandum. Ceea ce era de demonstrat s-a demonstrat.
Sine labore non erit panis in ore. Fără muncă nu mănânci pâine.
Ignorantia iuris nocet. Ignorarea dreptului dăunează.
Nulla pœna sine lege. Nu există pedeapsă fără lege.

Burchiu Stefan 11/12/2020
" Trei secole de gastronomie romaneasca " scrisa de Daniela Ulieriu si Doina Popescu este cartea mea favorita in materie de gastronomie . Iubesc mancarurile noastre romanesti . Recomand

O carte care cuprinde o mica istorie a poporului nostru. Este foarte interesant de lecturat aceasta carte, aceasta multtitudine de date istorice. Mi-a placut sa le reproduc si am simtit ca gust putin din trecut.

sus
Feedback Wishlist