Mai sunt
00
00
00
00
X
Categorii:
inchide meniul
Bookfest 2019
Books vs. movies
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781

Trei secole de gastronomie romaneasca - Daniela Ulieriu, Doina Popescu

0

44  Lei 55  Lei

sau 4400 de puncte. Detalii.

In stoc

Cod: PAR978-973-47-2744-5

An aparitie: 2018

Autor: Daniela Ulieriu, Doina Popescu

Categoria: Bucatarie

Colectie: Universul gastronomic

Editie: Necartonata

Editura: PARALELA 45

Format: 250 x 200 mm

Nr. pagini: 264



Transport Gratuit peste 50 de lei
Puncte de fidelitate
30 de Zile Drept de Retur
 

Trei secole de gastronomie. De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina

Rafinati, pofticiosi, gurmanzi, mancai, cunoscatori in ale gastronomiei din toata Romania, uniti-va! Pornim la drum! Nu doar va promitem paradisul gastronomic, ci va si ducem acolo! Unde? La intalnirea cu gastronomia romaneasca de mare rafinament. Am sapat prin biblioteci si arhive, am cautat prin sertare si vieti, am vorbit cu doamne din celalalt secol, am citit din scoarta in scoarta paisprezece carti de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentam! Sunt unele dintre cele mai importante carti vechi de bucate romanesti, bestselleruri ale unor secole de fuziuni si inventii culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogalniceanu si Negruzzi, enigmatica doamna M.S.,  Ecaterina  Steriady, Ecaterina Comsa, Sanda Marin, Strasman si Radu, dar si carti practic necunoscute, perle regasite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tazlauanu.

Asadar, supunem atentiei dumneavoastra manuscrisul unei carti care inglobeaza rezultatul a trei ani de munca in scopul restaurarii bucatariei romanesti de mare rafinament, de la primele retete consemnate in tarile dunarene, care faceau deliciul banchetelor domnesti si boieresti, pana la cele ale ultimilor supravietuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.

Cartea noastra e si o incercare de a raspunde la intrebarea: unde ar fi ajuns bucataria romaneasca daca nu ar fi fost anii de comunism cu mancaruri de cantina muncitoreasca?  Lasam raspunsul la latitudinea cititorului.

Cartea Trei secole de gastronomie romaneasca - Daniela Ulieriu, Doina Popescu face parte din categoria Bucatarie a librariei online Libris.ro si este scrisa de Daniela Ulieriu, Doina Popescu. Cartea a fost publicata in 2018 la editura PARALELA 45.
Livrarea se face din stoc din depozitul de carte Libris in 24-48 ore, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 50 de lei. Pentru orice solicitare apelati call center-ul Libris de luni pana vineri intre orele 8-20.

commentarii
Rating general al produsului
0.0 (0 review-uri)

Ai cumparat acest produs? Spune-ti parerea!

Acorda o nota produsului


sus
Feedback Wishlist