headerdesktop  engwktr12aug

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile engwktr12aug

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

-20%-35% la TOATE Cartile in limba Engleza

TRANSPORT GRATUIT

la comenzile de peste 50 lei!

Comanda acum!
Close

Trei secole de gastronomie romaneasca

De (autor): Daniela Ulieriu, Doina Popescu

5
(3 reviews)
Trei secole de gastronomie romaneasca - Daniela Ulieriu, Doina Popescu
Rasfoieste

Trei secole de gastronomie romaneasca

De (autor): Daniela Ulieriu, Doina Popescu

5
(3 reviews)
Trei secole de gastronomie. De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina

Rafinati, pofticiosi, gurmanzi, mancai, cunoscatori in ale gastronomiei din toata Romania, uniti-va! Pornim la drum! Nu doar va promitem paradisul gastronomic, ci va si ducem acolo! Unde? La intalnirea cu gastronomia romaneasca de mare rafinament. Am sapat prin biblioteci si arhive, am cautat prin sertare si vieti, am vorbit cu doamne din celalalt secol, am citit din scoarta in scoarta paisprezece carti de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentam! Sunt unele dintre cele mai importante carti vechi de bucate romanesti, bestselleruri ale unor secole de fuziuni si inventii culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogalniceanu si Negruzzi, enigmatica doamna M.S.,  Ecaterina  Steriady, Ecaterina Comsa, Sanda Marin, Strasman si Radu, dar si carti practic necunoscute, perle regasite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tazlauanu.

Asadar, supunem atentiei dumneavoastra manuscrisul unei carti care inglobeaza rezultatul a trei ani de munca in scopul restaurarii bucatariei romanesti de mare rafinament, de la primele retete consemnate in tarile dunarene, care faceau deliciul banchetelor domnesti si boieresti, pana la cele ale ultimilor supravietuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.

Cartea noastra e si o incercare de a raspunde la intrebarea: unde ar fi ajuns bucataria romaneasca daca nu ar fi fost anii de comunism cu mancaruri de cantina muncitoreasca?  Lasam raspunsul la latitudinea cititorului.
Citeste mai mult

-5%

transport gratuit

52.25Lei

55.00 Lei

Sau 5225 de puncte

!

Fiecare comanda noua reprezinta o investitie pentru viitoarele tale comenzi. Orice comanda plasata de pe un cont de utilizator primeste in schimb un numar de puncte de fidelitate, In conformitate cu regulile de conversiune stabilite. Punctele acumulate sunt incarcate automat in contul tau si pot fi folosite ulterior, pentru plata urmatoarelor comenzi.

In stoc

Stiai ca in luna august ai Ridicare Personala Gratuita, indiferent de optiunea selectata?
Ridicare Personala GRATUITA!

easybox / Ship&Go TOATA luna August!

Descrierea produsului

Trei secole de gastronomie. De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina

Rafinati, pofticiosi, gurmanzi, mancai, cunoscatori in ale gastronomiei din toata Romania, uniti-va! Pornim la drum! Nu doar va promitem paradisul gastronomic, ci va si ducem acolo! Unde? La intalnirea cu gastronomia romaneasca de mare rafinament. Am sapat prin biblioteci si arhive, am cautat prin sertare si vieti, am vorbit cu doamne din celalalt secol, am citit din scoarta in scoarta paisprezece carti de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentam! Sunt unele dintre cele mai importante carti vechi de bucate romanesti, bestselleruri ale unor secole de fuziuni si inventii culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogalniceanu si Negruzzi, enigmatica doamna M.S.,  Ecaterina  Steriady, Ecaterina Comsa, Sanda Marin, Strasman si Radu, dar si carti practic necunoscute, perle regasite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tazlauanu.

Asadar, supunem atentiei dumneavoastra manuscrisul unei carti care inglobeaza rezultatul a trei ani de munca in scopul restaurarii bucatariei romanesti de mare rafinament, de la primele retete consemnate in tarile dunarene, care faceau deliciul banchetelor domnesti si boieresti, pana la cele ale ultimilor supravietuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.

Cartea noastra e si o incercare de a raspunde la intrebarea: unde ar fi ajuns bucataria romaneasca daca nu ar fi fost anii de comunism cu mancaruri de cantina muncitoreasca?  Lasam raspunsul la latitudinea cititorului.
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
3
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Burchiu Stefan 12/11/2020 21:15
" Trei secole de gastronomie romaneasca " scrisa de Daniela Ulieriu si Doina Popescu este cartea mea favorita in materie de gastronomie . Iubesc mancarurile noastre romanesti . Recomand
  • Like review icon 0
  • Add comments
MarianaLupan2008 04/11/2020 21:24
O carte care cuprinde o mica istorie a poporului nostru. Este foarte interesant de lecturat aceasta carte, aceasta multtitudine de date istorice. Mi-a placut sa le reproduc si am simtit ca gust putin din trecut.
  • Like review icon 0
  • Add comments
Ioana Trif 28/06/2020 11:17
green icon awesome check Achizitie verificata
Am fost curioasă să plec într-o călătorie a bucătăriei, a felurilor de mâncare, a evoluției mâncării românești. A fost o călătorie extrem de interesantă și am învățat o mulțime de noutăți despre noi ca oameni și noi ca nație. Felul în care un popor mănâncă sau mai bine zis înțelege felurile de mâncare spune foarte multe despre respectivul popor. Frumos scrisă, informații interesante
  • Like review icon 0
  • Add comments

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one