headerdesktop libfest19mar24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile  libfest19mar24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

LIBfest e on!

Reduceri, carti cu Autograf si

Dialoguri cu scriitori

Plaseaza comanda!

Uita de griji, incepe sa traiesti

Uita de griji, incepe sa traiesti - Dale Carnegie
Rasfoieste

Uita de griji, incepe sa traiesti

Uita de griji, incepe sa traiesti / How to Stop Worrying and Start Living de Dale Carnegie este „un indrumar – pentru un nou mod de viata”. Este o carte de care are nevoie oricine, mare sau mic, tanar sau batran, pentru ca abordeaza un subiect care ne afecteaza pe toti: GRIJILE. Dar volumul de fata este mai mult decat o simpla carte despre griji. Este o carte care iti va descreti fruntea pentru totdeauna si te va convinge sa nu te mai lasi coplesit niciodata de grijile tale, pentru ca vei sti ca, oricare ar fi acestea, pot fi depasite. O carte la care te vei reintoarce de mai multe ori pe parcursul vietii si pe care vei simti nevoia sa le-o faci cadou si celor dragi absorbiti de prea multe griji. 
 
Uita de griji, incepe sa traiesti este totodata un ghid practic pentru a elimina ingrijorarea din viata ta, scris in urma unor concluzii trase pe baza experientelor reale de viata a mii de adulti care au fost candva elevii autorului. Tot aici vei regasi o serie de adevaruri stravechi, evidente si eterne pe care esti invitat sa le aplici in viata ta pentru a trai mai relaxat si mai fericit.
 
Dar si propria experienta de viata a autorului a contat pentru scrierea acestei carti. Dale Carnegie (1888-1955)  a marturisit ca in 1909 era unul dintre cei mai nefericiti tineri din New York, dupa care, a renuntat la jobul sau de vanzator de autocamioane pentru a-si implini marele vis, acela de a „trai pentru a scrie si a scrie pentru a trai”. Desi, s-a descris pe sine ca fiind „un simplu baiat de la tara” din Missouri, cartile sale au avut un impact puternic asupra mai multor generatii si l-au consacrat drept un precursor al genului de dezvoltare-personala. Inca de la publicarea primei sale carti in 1936 - „Cum sa castigi prieteni si sa influentezi oameni” - si pana in prezent, volumele sale au schimbat viata a milioane de oameni determinandu-i sa traiasca mai frumos si sa fie mai fericiti.
 
In volumul de fata, vei descoperi povestea autorului insusi, care nu a fost dintotdeauna una plina de succes, dar si alte zeci de povesti de succes ale unor oameni care au reusit in viata si lectiile pe care le poti invata din experientele lor. Regulile formulate de autor pentru a scapa de griji pe tot parcursul cartii te vor ajuta totodata sa iti fixezi in subconstient toate acele lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere ori de cate ori vei fi tentat sa te lasi coplesit de griji, pentru ca:
 
Scopul cartii este sa sublinieze din nou, sa ilustreze, sa simplifice, sa improspateze si sa elogieze multe adevaruri stravechi fundamentale – sa iti dea un ghiont si sa te determine sa faci ceva in legatura cu aplicarea lor.
 
 
Cartea este structurata in opt parti, dupa cum urmeaza:
 
PARTEA INTAI: adevaruri esentiale pe care ar trebui sa le stii despre ingrijorare
Unul dintre cele mai tragice lucruri pe care le stiu despre natura omeneasca este acela ca amanam cu totii sa traim. Visam la o gradina magica de trandafiri aflata dincolo de orizont – in loc sa ne bucuram de trandafirii care infloresc astazi sub fereastra noastra.
De ce suntem atat de neghiobi – atat de tragic de neghiobi?
 
Cat de ciudata este mica noastra procesiune a vietii!, a scris Stephen Leacock. „Copilul spune: «Cand o sa fiu baiat mare». Dar ce inseamna asta? Baiatul mare spune: «Cand o sa ma maturizez». Apoi, adult fiind, spune: «Cand o sa ma casatoresc». Dar ce inseamna, la urma urmei, sa fii casatorit? Gandul se schimba in: «Cand voi putea sa ies la pensie». Si apoi, cand vine pensionarea, se uita inapoi la peisajul traversat; peste el pare sa bata un vant rece; l-a ratat, cumva, pe tot si e pierdut. Viata, aflam prea tarziu, consta in actiunea de a trai, in tesatura fiecarei zile si fiecarei ore.”
 
In aceasta parte a cartii autorul ne prezinta o multime de oameni remarcabili, care au contribuit substantial la un moment dat la bunul mers inainte al lumii prin misiunea lor, dar care, s-au confruntat si ei cu ingrijorarea in cele mai cumplite forme ale ei. Cum au reusit sa scape de ingrijorare si sa abordeze viata mai relaxati, vei afla din aceasta prima parte deosebit de interesanta si mai ales pilduitoare. 
 
Fie ca este vorba de viata de familie, de un job obisnuit sau de afaceri importante, ingrijorarea are un singur leac pe care il vei afla aici. Vei citi tot aici despre cazul unui om de afaceri pe care grijile l-au imbolnavit si l-au adus in pragul mortii, pentru ca apoi, cand le-a lasat deoparte, sa isi revina miraculos, dar si povestea aproape incredibila a lui Earl P. Haney din Winchester, Massachusetts care te va convinge ca intr-adevar nu merita sa iti faci griji pentru nimic. 
 
Tot in aceasta prima parte a cartii vei descoperi: 
O formula magica pentru a scapa de griji;
Care sunt bolile cel mai frecvent declansate de griji si cum oameni care reusesc sa construiasca averi uriase ajung sa nu se mai bucure de ele din cauza bolilor;
Cum eliminarea grijilor din minte ne poate vindeca trupul chiar si de boli cumplite precum cancerul;
 
 
PARTEA A DOUA: tehnici de baza in analizarea grijilor
In acest capitol autorul te ghideaza pas cu pas cum sa analizezi si sa rezolvi problemele legate de griji. Si aici vei gasi povestile mai multor oameni de succes, momentele cele mai grele in care au dat piept cu grijile si modul in care au actionat pentru a le indeparta. Galen Litchfield si reteta lui pentru a alunga grijile este doar una dintre aceste povesti.
Vei afla de asemenea o metoda de a elimina 50% din grijile legate de afaceri, afland povestile altor oameni de succes care au reusit sa faca asta. Aceste metode au functionat la altii, asadar, de ce nu le-ai incerca si tu?
 
 
PARTEA A TREIA: Cum sa distrugi obiceiul de a te ingrijora inainte ca acesta sa te distruga pe tine
Si in aceasta parte a cartii vom descoperi noi modalitati de a alunga grijile, si mai ales cum, datorita uneia dintre legile fundamentale ale psihologiei, astazi ne este foarte usor sa alungam anxietatea. Vei descoperi de asemenea terapia ocupationala si vei fi incurajat sa o practici ori de cate ori te vei simti coplesit de griji. 
Dar vei descoperi si cativa oameni cu adevarat exceptionali care au aplicat cu succes aceasta terapie pe ei insisi. Povestioarele despre de ce nu merita sa te poticnesti de trecut si cat de importanta e capacitatea de a trece cu vederea grijile si tragediile te vor convinge ca pentru nimic din ce-a trecut nu mai are rost sa suferi.
 
 
PARTEA A PATRA: sapte moduri de a cultiva o atitudine mentala care iti va aduce  pace si fericire
Cei mai buni doctori din lume sunt doctorul Alimentatie, doctorul Liniste si doctorul Veselie. - Jonathan Swift
 
Aceasta parte a cartii are la baza o cugetare a imparatului roman Marc Aureliu, care era de parere ca „Viata ne este hotarata de propriile ganduri”. Un experiment efectuat sub hipnoza va demonstra fara drept de replica cat de mare este forta gandului. 
 
Tot in aceasta parte a cartii autorul dezbate chestiuni precum:
De ce e de preferat sa ne iubim (sau macar iertam) dusmanii decat sa ne infuriem din cauza lor, venind atat cu argumente religioase, dar si medicale in acest sens;
De ce e de preferat sa nu uram, sa nu ne infuriem si sa evitam gandurile negre;
De ce trebuie sa facem bine fara a ne astepta la recunostinta si sa incercam sa fim asemeni „Omului ideal”, al lui Aristotel care „se bucura facand favoruri altora”.
Care este semnificatia cuvintelor „Gandeste si multumeste” dar si cat de penibili suntem cand ne facem griji atat timp cat suntem sanatosi, avem ce manca si nu suntem in pericol major;
Cum putem transforma un minus intr-un plus;
Cum sa te vindeci de depresie in 14 zile;
Si tot aici vom descoperi noi reguli pentru a scapa de griji:

 
PARTEA A CINCEA: Modalitatea perfecta de a invinge grijile
 
Aceasta a cincea parte este despre puterea credintei. Aceasta forta motrice care se afla mai presus de orice. Cu ajutorul ei putem depasi disperarea, neincrederea, boala, suferinta, frica si tot ce la un moment dat ne poate parea insurmontabil. Pentru ca ea reprezinta, asa cum spunea laureatul Premiului Nobel, dr. Alexis Carrel: cea mai puternica forma de energie pe care o poate genera cineva. Este o forta la fel de reala ca gravitatia terestra. Ca medic, am vazut oameni care, dupa ce toate formele de terapie au esuat, s-au vindecat de boala si melancolie prin efortul senin al rugaciunii... Rugaciunea este precum radiul, o sursa de energie luminoasa, care se autosustine... Prin rugaciune, fiintele umane cauta sa isi sporeasca energia finita aderand la sursa Infinita a tuturor energiilor. Cand ne rugam, ne conectam la forta motrice inepuizabila care face universul sa se invarta. Ne rugam ca o parte din aceasta forta sa fie alocata nevoilor noastre. Chiar si prin simpla solicitare, lipsurile noastre omenesti sunt satisfacute si ne ridicam intariti si vindecati... Ori de cate ori ne adresam lui Dumnezeu prin rugaciuni arzatoare, ne schimbam in bine atat sufletul, cat si trupul. Nu se poate ca un om sa se roage macar o clipa si sa nu obtina ceva bun.
 
Tot aici vei afla ce nevoi psihologice de baza ne satisface rugaciunea, dar si o rugaciune pe care sa o rostesti cand te vei simti greu incercat.
 
 
PARTEA A SASEA: Cum sa nu iti mai faci griji  din cauza criticilor
Iti aduce aminte de faptul ca nimeni nu loveste un caine mort si ca o critica nedreapta este adesea un compliment mascat, pentru ca inseamna ca cineva te invidiaza pentru ceva. Tot aici vei fi invitat sa te gandesti la faptul ca exista si o parte pozitiva in critica care ne ajuta sa evoluam si sa facem lucrurile mai bine. De aceea ar trebui sa cerem noi insine sa fim criticati, iar in cazurile in care critica vine fara a o fi solicitat sa nu ne lasam afectati de ea atat timp cat stim ca am facut lucrurile cat am putut de bine.
 
 
PARTEA A SAPTEA: Sase moduri de a preveni oboseala si grijile si de a-ti mentine energia si buna dispozitie la un nivel inalt
Ce legatura exista intre oboseala si griji? Se pare ca cele doua sunt mai strans legate una de alta decat ne-am fi asteptat, dupa cum spune autorul:
De ce scriu un capitol despre prevenirea oboselii, intr-o carte despre prevenirea ingrijorarii? Este simplu: pentru ca oboseala produce adesea ingrijorare sau, cel putin, te predispune la ingrijorare. Orice student la medicina iti va spune ca oboseala scade rezistenta fizica la raceala comuna si la sute de alte boli; si orice psihiatru iti va spune ca oboseala iti scade si rezistenta la sentimentele de frica si ingrijorare. Asa ca, prevenirea oboselii tinde sa previna si ingrijorarea.
 
Autorul iti va oferi argumente de natura medicala pentru a preveni oboseala si iti va oferi o multime de metode de a face acest lucru prin exemplele unor oameni de succes care acordau la fel de multa importanta prevenirii oboselii ca si indatoririlor zilnice. Tot aici vei invata cateva deprinderi bune de lucru care te vor ajuta sa muncesti mai eficient, dar fara stres, sa alungi plictiseala care te oboseste, sa nu-ti mai faci griji din cauza insomniei, transformand-o intr-un atu, sa adaugi entuziasm in tot ce faci si mai presus de toate sa te relaxezi: acasa, la munca, cand te simti stresat...
 
 
PARTEA A OPTA: „Cum am invins grijile” - 31 de povesti adevarate
In aceasta ultima parte a cartii, autorul ne prezinta 31 de povesti adevarate despre oameni si culturi de la care avem multe de invatat in privinta modului in care ar trebui sa ne tratam sau sa invingem grijile. Fiecare poveste in parte poate reprezenta pentru fiecare dintre noi o adevarata revelatie. Vei afla asadar de aici cum a invins grijile Benjamin Franklin, care au fost cele trei sfaturi date de medici care i-au salvat viata lui John D. Rockefeller sau ce poveste uimitoare de viata se afla in spatele lantului de magazine americane J.C. Penney.
 
 
Te invit asadar sa descoperi o carte memorabila pentru care ai sa-ti multumesti ca ai citit-o si sa te bucuri zilnic de acest program de buna-dispozitie si gandire constructiva, intitulat „Doar pentru astazi” intocmit de Sibyl F. Partridge:
„Doar pentru astazi
1. Astazi voi fi fericit. Asta presupune ca ceea ce a spus Abraham Lincoln este adevarat, ca „majoritatea oamenilor sunt cam atat de fericiti pe cat se hotarasc sa fie”. Fericirea vine din interior, nu depinde de imprejurarile exterioare.
2. Astazi voi incerca sa ma adaptez la ceea ce este si nu voi incerca sa adaptez totul la dorintele mele. Imi voi accepta familia, afacerea si norocul asa cum sunt si ma voi pune de acord cu ele.
3. Astazi voi avea grija de corpul meu. Voi face miscare, il voi ingriji, il voi hrani, nu voi abuza de el si nici nu il voi neglija, iar astfel va fi o masinarie perfecta, care sa faca ce ii cer.
4. Astazi voi incerca sa imi fortific mintea. Voi invata ceva util. Nu voi fi un trantor. Voi citi ceva care cere efort, reflectie si concentrare.
5. Astazi imi voi stimula sufletul in trei feluri; voi face o fapta buna pentru cineva, fara ca acesta sa afle. Voi face cel putin doua lucruri pe care nu vreau sa le fac, asa cum sugereaza William James, doar ca exercitiu.
6. Astazi voi fi incantator. Voi arata cat de bine pot, ma voi imbraca cat mai frumos posibil, voi vorbi incet, ma voi purta curtenitor, voi fi generos cu laudele, nu voi critica deloc, nu ma voi plange de nimic si nu voi incerca sa impun reguli sau sa corectez pe cineva.
7. Astazi voi incerca sa traiesc numai aceasta zi, nu sa ma ocup de toate problemele vietii mele. Pot sa fac timp de douasprezece ore lucruri care m-ar inspaimanta daca ar trebui sa le continui toata viata.
8. Astazi voi avea un program. Voi scrie ce vreau sa fac in fiecare ora. S-ar putea sa nu il urmez intocmai, dar voi avea un program. Va elimina doua napaste, graba si indecizia.
9. Astazi voi sta o jumatate de ora cu totul singur, in liniste, si ma voi relaxa. In aceasta jumatate de ora ma voi gandi din cand in cand la Dumnezeu pentru a capata o perspectiva mai larga asupra vietii mele.
10. Astazi voi fi netemator, mai exact nu ma voi teme sa fiu fericit, sa ma bucur de ceea ce este frumos, sa iubesc si sa cred ca cei pe care ii iubesc ma iubesc si ei la randul lor.”
Citeste mai mult

LIBfest

-20%

PRP: 47.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

37.60Lei

37.60Lei

47.00 Lei

Primesti 37 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Plaseaza rapid comanda

Important icon msg

Completeaza mai jos numarul tau de telefon

Poti comanda acest produs introducand numarul tau de telefon. Vei fi apelat de un operator Libris.ro in cele mai scurt timp pentru prealuarea datelor necesare.

Descrierea produsului

Uita de griji, incepe sa traiesti / How to Stop Worrying and Start Living de Dale Carnegie este „un indrumar – pentru un nou mod de viata”. Este o carte de care are nevoie oricine, mare sau mic, tanar sau batran, pentru ca abordeaza un subiect care ne afecteaza pe toti: GRIJILE. Dar volumul de fata este mai mult decat o simpla carte despre griji. Este o carte care iti va descreti fruntea pentru totdeauna si te va convinge sa nu te mai lasi coplesit niciodata de grijile tale, pentru ca vei sti ca, oricare ar fi acestea, pot fi depasite. O carte la care te vei reintoarce de mai multe ori pe parcursul vietii si pe care vei simti nevoia sa le-o faci cadou si celor dragi absorbiti de prea multe griji. 
 
Uita de griji, incepe sa traiesti este totodata un ghid practic pentru a elimina ingrijorarea din viata ta, scris in urma unor concluzii trase pe baza experientelor reale de viata a mii de adulti care au fost candva elevii autorului. Tot aici vei regasi o serie de adevaruri stravechi, evidente si eterne pe care esti invitat sa le aplici in viata ta pentru a trai mai relaxat si mai fericit.
 
Dar si propria experienta de viata a autorului a contat pentru scrierea acestei carti. Dale Carnegie (1888-1955)  a marturisit ca in 1909 era unul dintre cei mai nefericiti tineri din New York, dupa care, a renuntat la jobul sau de vanzator de autocamioane pentru a-si implini marele vis, acela de a „trai pentru a scrie si a scrie pentru a trai”. Desi, s-a descris pe sine ca fiind „un simplu baiat de la tara” din Missouri, cartile sale au avut un impact puternic asupra mai multor generatii si l-au consacrat drept un precursor al genului de dezvoltare-personala. Inca de la publicarea primei sale carti in 1936 - „Cum sa castigi prieteni si sa influentezi oameni” - si pana in prezent, volumele sale au schimbat viata a milioane de oameni determinandu-i sa traiasca mai frumos si sa fie mai fericiti.
 
In volumul de fata, vei descoperi povestea autorului insusi, care nu a fost dintotdeauna una plina de succes, dar si alte zeci de povesti de succes ale unor oameni care au reusit in viata si lectiile pe care le poti invata din experientele lor. Regulile formulate de autor pentru a scapa de griji pe tot parcursul cartii te vor ajuta totodata sa iti fixezi in subconstient toate acele lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere ori de cate ori vei fi tentat sa te lasi coplesit de griji, pentru ca:
 
Scopul cartii este sa sublinieze din nou, sa ilustreze, sa simplifice, sa improspateze si sa elogieze multe adevaruri stravechi fundamentale – sa iti dea un ghiont si sa te determine sa faci ceva in legatura cu aplicarea lor.
 
 
Cartea este structurata in opt parti, dupa cum urmeaza:
 
PARTEA INTAI: adevaruri esentiale pe care ar trebui sa le stii despre ingrijorare
Unul dintre cele mai tragice lucruri pe care le stiu despre natura omeneasca este acela ca amanam cu totii sa traim. Visam la o gradina magica de trandafiri aflata dincolo de orizont – in loc sa ne bucuram de trandafirii care infloresc astazi sub fereastra noastra.
De ce suntem atat de neghiobi – atat de tragic de neghiobi?
 
Cat de ciudata este mica noastra procesiune a vietii!, a scris Stephen Leacock. „Copilul spune: «Cand o sa fiu baiat mare». Dar ce inseamna asta? Baiatul mare spune: «Cand o sa ma maturizez». Apoi, adult fiind, spune: «Cand o sa ma casatoresc». Dar ce inseamna, la urma urmei, sa fii casatorit? Gandul se schimba in: «Cand voi putea sa ies la pensie». Si apoi, cand vine pensionarea, se uita inapoi la peisajul traversat; peste el pare sa bata un vant rece; l-a ratat, cumva, pe tot si e pierdut. Viata, aflam prea tarziu, consta in actiunea de a trai, in tesatura fiecarei zile si fiecarei ore.”
 
In aceasta parte a cartii autorul ne prezinta o multime de oameni remarcabili, care au contribuit substantial la un moment dat la bunul mers inainte al lumii prin misiunea lor, dar care, s-au confruntat si ei cu ingrijorarea in cele mai cumplite forme ale ei. Cum au reusit sa scape de ingrijorare si sa abordeze viata mai relaxati, vei afla din aceasta prima parte deosebit de interesanta si mai ales pilduitoare. 
 
Fie ca este vorba de viata de familie, de un job obisnuit sau de afaceri importante, ingrijorarea are un singur leac pe care il vei afla aici. Vei citi tot aici despre cazul unui om de afaceri pe care grijile l-au imbolnavit si l-au adus in pragul mortii, pentru ca apoi, cand le-a lasat deoparte, sa isi revina miraculos, dar si povestea aproape incredibila a lui Earl P. Haney din Winchester, Massachusetts care te va convinge ca intr-adevar nu merita sa iti faci griji pentru nimic. 
 
Tot in aceasta prima parte a cartii vei descoperi: 
O formula magica pentru a scapa de griji;
Care sunt bolile cel mai frecvent declansate de griji si cum oameni care reusesc sa construiasca averi uriase ajung sa nu se mai bucure de ele din cauza bolilor;
Cum eliminarea grijilor din minte ne poate vindeca trupul chiar si de boli cumplite precum cancerul;
 
 
PARTEA A DOUA: tehnici de baza in analizarea grijilor
In acest capitol autorul te ghideaza pas cu pas cum sa analizezi si sa rezolvi problemele legate de griji. Si aici vei gasi povestile mai multor oameni de succes, momentele cele mai grele in care au dat piept cu grijile si modul in care au actionat pentru a le indeparta. Galen Litchfield si reteta lui pentru a alunga grijile este doar una dintre aceste povesti.
Vei afla de asemenea o metoda de a elimina 50% din grijile legate de afaceri, afland povestile altor oameni de succes care au reusit sa faca asta. Aceste metode au functionat la altii, asadar, de ce nu le-ai incerca si tu?
 
 
PARTEA A TREIA: Cum sa distrugi obiceiul de a te ingrijora inainte ca acesta sa te distruga pe tine
Si in aceasta parte a cartii vom descoperi noi modalitati de a alunga grijile, si mai ales cum, datorita uneia dintre legile fundamentale ale psihologiei, astazi ne este foarte usor sa alungam anxietatea. Vei descoperi de asemenea terapia ocupationala si vei fi incurajat sa o practici ori de cate ori te vei simti coplesit de griji. 
Dar vei descoperi si cativa oameni cu adevarat exceptionali care au aplicat cu succes aceasta terapie pe ei insisi. Povestioarele despre de ce nu merita sa te poticnesti de trecut si cat de importanta e capacitatea de a trece cu vederea grijile si tragediile te vor convinge ca pentru nimic din ce-a trecut nu mai are rost sa suferi.
 
 
PARTEA A PATRA: sapte moduri de a cultiva o atitudine mentala care iti va aduce  pace si fericire
Cei mai buni doctori din lume sunt doctorul Alimentatie, doctorul Liniste si doctorul Veselie. - Jonathan Swift
 
Aceasta parte a cartii are la baza o cugetare a imparatului roman Marc Aureliu, care era de parere ca „Viata ne este hotarata de propriile ganduri”. Un experiment efectuat sub hipnoza va demonstra fara drept de replica cat de mare este forta gandului. 
 
Tot in aceasta parte a cartii autorul dezbate chestiuni precum:
De ce e de preferat sa ne iubim (sau macar iertam) dusmanii decat sa ne infuriem din cauza lor, venind atat cu argumente religioase, dar si medicale in acest sens;
De ce e de preferat sa nu uram, sa nu ne infuriem si sa evitam gandurile negre;
De ce trebuie sa facem bine fara a ne astepta la recunostinta si sa incercam sa fim asemeni „Omului ideal”, al lui Aristotel care „se bucura facand favoruri altora”.
Care este semnificatia cuvintelor „Gandeste si multumeste” dar si cat de penibili suntem cand ne facem griji atat timp cat suntem sanatosi, avem ce manca si nu suntem in pericol major;
Cum putem transforma un minus intr-un plus;
Cum sa te vindeci de depresie in 14 zile;
Si tot aici vom descoperi noi reguli pentru a scapa de griji:

 
PARTEA A CINCEA: Modalitatea perfecta de a invinge grijile
 
Aceasta a cincea parte este despre puterea credintei. Aceasta forta motrice care se afla mai presus de orice. Cu ajutorul ei putem depasi disperarea, neincrederea, boala, suferinta, frica si tot ce la un moment dat ne poate parea insurmontabil. Pentru ca ea reprezinta, asa cum spunea laureatul Premiului Nobel, dr. Alexis Carrel: cea mai puternica forma de energie pe care o poate genera cineva. Este o forta la fel de reala ca gravitatia terestra. Ca medic, am vazut oameni care, dupa ce toate formele de terapie au esuat, s-au vindecat de boala si melancolie prin efortul senin al rugaciunii... Rugaciunea este precum radiul, o sursa de energie luminoasa, care se autosustine... Prin rugaciune, fiintele umane cauta sa isi sporeasca energia finita aderand la sursa Infinita a tuturor energiilor. Cand ne rugam, ne conectam la forta motrice inepuizabila care face universul sa se invarta. Ne rugam ca o parte din aceasta forta sa fie alocata nevoilor noastre. Chiar si prin simpla solicitare, lipsurile noastre omenesti sunt satisfacute si ne ridicam intariti si vindecati... Ori de cate ori ne adresam lui Dumnezeu prin rugaciuni arzatoare, ne schimbam in bine atat sufletul, cat si trupul. Nu se poate ca un om sa se roage macar o clipa si sa nu obtina ceva bun.
 
Tot aici vei afla ce nevoi psihologice de baza ne satisface rugaciunea, dar si o rugaciune pe care sa o rostesti cand te vei simti greu incercat.
 
 
PARTEA A SASEA: Cum sa nu iti mai faci griji  din cauza criticilor
Iti aduce aminte de faptul ca nimeni nu loveste un caine mort si ca o critica nedreapta este adesea un compliment mascat, pentru ca inseamna ca cineva te invidiaza pentru ceva. Tot aici vei fi invitat sa te gandesti la faptul ca exista si o parte pozitiva in critica care ne ajuta sa evoluam si sa facem lucrurile mai bine. De aceea ar trebui sa cerem noi insine sa fim criticati, iar in cazurile in care critica vine fara a o fi solicitat sa nu ne lasam afectati de ea atat timp cat stim ca am facut lucrurile cat am putut de bine.
 
 
PARTEA A SAPTEA: Sase moduri de a preveni oboseala si grijile si de a-ti mentine energia si buna dispozitie la un nivel inalt
Ce legatura exista intre oboseala si griji? Se pare ca cele doua sunt mai strans legate una de alta decat ne-am fi asteptat, dupa cum spune autorul:
De ce scriu un capitol despre prevenirea oboselii, intr-o carte despre prevenirea ingrijorarii? Este simplu: pentru ca oboseala produce adesea ingrijorare sau, cel putin, te predispune la ingrijorare. Orice student la medicina iti va spune ca oboseala scade rezistenta fizica la raceala comuna si la sute de alte boli; si orice psihiatru iti va spune ca oboseala iti scade si rezistenta la sentimentele de frica si ingrijorare. Asa ca, prevenirea oboselii tinde sa previna si ingrijorarea.
 
Autorul iti va oferi argumente de natura medicala pentru a preveni oboseala si iti va oferi o multime de metode de a face acest lucru prin exemplele unor oameni de succes care acordau la fel de multa importanta prevenirii oboselii ca si indatoririlor zilnice. Tot aici vei invata cateva deprinderi bune de lucru care te vor ajuta sa muncesti mai eficient, dar fara stres, sa alungi plictiseala care te oboseste, sa nu-ti mai faci griji din cauza insomniei, transformand-o intr-un atu, sa adaugi entuziasm in tot ce faci si mai presus de toate sa te relaxezi: acasa, la munca, cand te simti stresat...
 
 
PARTEA A OPTA: „Cum am invins grijile” - 31 de povesti adevarate
In aceasta ultima parte a cartii, autorul ne prezinta 31 de povesti adevarate despre oameni si culturi de la care avem multe de invatat in privinta modului in care ar trebui sa ne tratam sau sa invingem grijile. Fiecare poveste in parte poate reprezenta pentru fiecare dintre noi o adevarata revelatie. Vei afla asadar de aici cum a invins grijile Benjamin Franklin, care au fost cele trei sfaturi date de medici care i-au salvat viata lui John D. Rockefeller sau ce poveste uimitoare de viata se afla in spatele lantului de magazine americane J.C. Penney.
 
 
Te invit asadar sa descoperi o carte memorabila pentru care ai sa-ti multumesti ca ai citit-o si sa te bucuri zilnic de acest program de buna-dispozitie si gandire constructiva, intitulat „Doar pentru astazi” intocmit de Sibyl F. Partridge:
„Doar pentru astazi
1. Astazi voi fi fericit. Asta presupune ca ceea ce a spus Abraham Lincoln este adevarat, ca „majoritatea oamenilor sunt cam atat de fericiti pe cat se hotarasc sa fie”. Fericirea vine din interior, nu depinde de imprejurarile exterioare.
2. Astazi voi incerca sa ma adaptez la ceea ce este si nu voi incerca sa adaptez totul la dorintele mele. Imi voi accepta familia, afacerea si norocul asa cum sunt si ma voi pune de acord cu ele.
3. Astazi voi avea grija de corpul meu. Voi face miscare, il voi ingriji, il voi hrani, nu voi abuza de el si nici nu il voi neglija, iar astfel va fi o masinarie perfecta, care sa faca ce ii cer.
4. Astazi voi incerca sa imi fortific mintea. Voi invata ceva util. Nu voi fi un trantor. Voi citi ceva care cere efort, reflectie si concentrare.
5. Astazi imi voi stimula sufletul in trei feluri; voi face o fapta buna pentru cineva, fara ca acesta sa afle. Voi face cel putin doua lucruri pe care nu vreau sa le fac, asa cum sugereaza William James, doar ca exercitiu.
6. Astazi voi fi incantator. Voi arata cat de bine pot, ma voi imbraca cat mai frumos posibil, voi vorbi incet, ma voi purta curtenitor, voi fi generos cu laudele, nu voi critica deloc, nu ma voi plange de nimic si nu voi incerca sa impun reguli sau sa corectez pe cineva.
7. Astazi voi incerca sa traiesc numai aceasta zi, nu sa ma ocup de toate problemele vietii mele. Pot sa fac timp de douasprezece ore lucruri care m-ar inspaimanta daca ar trebui sa le continui toata viata.
8. Astazi voi avea un program. Voi scrie ce vreau sa fac in fiecare ora. S-ar putea sa nu il urmez intocmai, dar voi avea un program. Va elimina doua napaste, graba si indecizia.
9. Astazi voi sta o jumatate de ora cu totul singur, in liniste, si ma voi relaxa. In aceasta jumatate de ora ma voi gandi din cand in cand la Dumnezeu pentru a capata o perspectiva mai larga asupra vietii mele.
10. Astazi voi fi netemator, mai exact nu ma voi teme sa fiu fericit, sa ma bucur de ceea ce este frumos, sa iubesc si sa cred ca cei pe care ii iubesc ma iubesc si ei la randul lor.”
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
6
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Dumitrica Aurelia 15/02/2024 06:54
green icon awesome check Achizitie verificata
La Libris, ma bucur sa gasesc de fiecare data ceea ce caut, si de promptitudinea livrarii! Multumesc!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Drăgoiu Raluca 09/02/2024 12:24
green icon awesome check Achizitie verificata
Bună, într-adevăr este o carte pe care sa o savurezi pe nerăsuflate. Exemplele din viata cotidiana ajuta sa poți sa îți schimbi modul de gândire și în viitor chiar sa începi sa trăiești. Nu ezitați sa o citiți, nu aveți nimic de pierdut. Mulțumesc
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Dorina Milea 26/01/2024 09:01
green icon awesome check Achizitie verificata
Abia am primit-o si inceputul este promitator dupa introducere si primele doua capitole. O lectura foarte placuta si motivanta.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
loveraluca65 27/02/2023 14:21
Doar uitand de vietile cotidiene vei putea sa simti cu adevarat ce inseamna viata, iar aceasta carte te ajuta cum sa descoperi sensul ei.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Cititorul b15627 17/02/2023 21:18
green icon awesome check Achizitie verificata
recomand cu drag aceasta carte. euam citit intr-o saptamana, nu am putut lasa din maini. multumesc
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Raducan Veronica 20/12/2021 21:00
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte optimista si tonica, recomand.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

6 din 6 de rezultate

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one